Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Сам срещу един
Заглавие: Крайни решения
Публикувано на: 13 Мар 2012 11:58

Темата цели обяснение на няколко природно-политически-икономически-житейски проблема. Ще ги разгледам от позицията на неутрален тип, в дрехите на едно Розово Хипи. Ще ги карам в споменатата последователност.

--------------

1. Климат
Промяната на климатичните условия на нашата планета е разисквана от редица научни среди. Повечето от тия келешчета - учените роботи - са меко казано заблудени. Всички те се доверяват на компютърните системи и модерните технологии за правенето на проучвания. Виждат, че някаква шамандура в откритият океан, показва високи нива на сладка вода и веднага решават, че това ще доведе до катаклизъм. Дават за пример всевъзможни диващини, в полза на тяхната идея. Няма как тая шамандура да обясни следният факт: Преди векове, Римската империя е внасяла житни култури от Египет. Всички знаем, че в момента Египет е пустиня, преди е била земен рай. Питам аз господата, не е ли това кръговратът на природата? Не трябва ли да си изключат скапаните електрически системи и да видят как се оправя положението с "Глобалното затопляне". Ал Гор е идиот, също. Oставете една нива неподдържана и вижте как всичко е отново джунгла.

Смятам, че дори и да има подобни процеси на затопляне на климата, ние трябва да продължим да уцелваме скапаното кошче за боклук и да не го чупим. Останалото е просто част от кръговрата и реално пичовете претърпяли земетресения, наводнения, торнада и т.н. не са допринесли с нищо за това, защото Природата си е такава. ПРОСТО НАЦЕЛЕТЕ СКАПАНИЯТ КОШ, като игра е...

--------------

2. Политика
Политиката и икономиката, какви модерни думички в устата на много хора. Това е системата, която ни прецаква най-вече като живи същества. Фактът е, че обитаваме твърде голям ареал, да кажем цялата планета сме я насрали с онези две думи.

Политиката в общи линии се свежда до това, че все трябва някой да контролира тая голяма общност от индивиди. В древните общества е било нещо подобно. Племето си има водач и неговата дума би следвало да е закон. Само дето тоя водач не се бърка на друг, който живее в близост.

В момента имаме една изцяло подла структура. Да не забравяме, че "големите идеологии" от миналият век се провалиха. Няма какво да защитаваме ляво, дясно, централо, след като всичко е изгнило. Тия наще управници са ментета. Не си струва да ги обличаме в нови костюми и да им плащаме данъците на колите.
Съветът на Хипито - не гласувайте и ги оставете да се давят. Анархията може да излекува заболелите идеологически мозъци.

--------------

3. Икономика
Ако трябва да посоча моментът, в който всичко се е прецакало, това е измислянето на паричната валута. Хубаво, има полезни страни, но предимно в 21-ви век, това е една рейтингова система за оценяване на това колко струва личността. Аре стига, ако ми кажете, че тия са нормални, няма да се съглася.

Целта на парите е да се трупат още пари. Имаме банки, реклами, бизнес, огромни генератори на печалба, който въртят оборота при самите тях си. Не е позволено потока да се разреди между хората. Така всички ще са щастливи. Излиза, че ако искаш да прокопсаш, набутай се където трябва и има кинта. Това е яко фейл ценност и не би следвало да е приоритет на здраво мислещи деца. Родителите ни казват: Абе учи, трай, бачкай и храни семейство. Аре бе, това се прави от милиони години и очевидно не е качило нивото на посъвместно щастие.

Българската икономика
Важно е много. Всеки се оплаква от положението, но всеки си е купил по две, че и повече леки коли. Е така, да има.
Фактът: Тия коли отделят вредни изпарения и замърсяват точка 1 - Климата.
Фактът: Тия таратайки не са нужни на никого, освен ако за цел няма да се покаже колко добре си оценен спрямо рейтинговата система на Икономиката.
Фактът: Всеки, който има подобна цел е безполезен в съществуването си, защото хората не зависим от това. Трябват ни първични неща, за да оцелеем и въпреки това да не слезем под сегашното си културно ниво.
РЕШЕНИЕ: Купи си колело за 140 лева, вместо джип за 140 000 лева. Колето се паркира по-лесно, по-здравословно е, не заема толкова място, а и не трови околната среда. Колко да са умни тия в Холандия, че да карат колелета и колко да сме тъпи ние, че да не го правим?!
Не е нормално, за да прочетеш една книга да ти искат: 10-15-20 лева.
Не е нормално, за да прокопсаш, да се нуждаеш от хартия.
Не е нормално едни да живеят на прага на бедността, а други да тънат в уют и разкош.

--------------

4. Битие и небитие
Сега идва интересната част, която повечето пропускат. Въпросите за надкачването, за доизграждането на личността.
Трябва да бъдем малко по-независими от всичките бул-шитс, които ни пробутват. Напрактика това, че живеем го приемаме за някаква даденост, в процеса на размножаване и повечето от нас си остават слабоумни. Целият свят се крепи на слабоумни пчели-работнички. Обяснете ми как може да си живуркаш ти, без да знаеш, без да мислиш?
Медиите ни пълнят мозъците, а ако почнеш да мислиш и да се бунтуваш, има си методики за спирането на такова заболяване. Дръж нивото на интелигентност под нужното равнище, оставяй дечицата да се чукат по дискотеките и няма да излезне много освен тумор.
За какво съществуваме? Със сигурност не е за да ни залепят некролога в самият край. Бих казал, че ще да е, за да научим колкото се може повече. Но трябва да отсяваме казаното ни и сами да преценяваме кое е истина.
Ценностната система на огромна част куца, буквално. Повечето имат грешни критерии за добро и зло или поне грешни според Хипито. Много материално го раздават. Философията на 21-ви век: "Душата ви струва, колкото можете да вземете за нея на Уолстрийт."
РЕШЕНИЕ: Да живеем в отшелничество, като племена един вид, да медитираме и да се чукаме на слънце. За кво ни е модерна черупка? Гниенето е факт, част от кръговрата. Ние сме като кучетата и няма Рай за нас, защото на едно куче дори не му е хрумвало подобна дрънканица.

--------------

5. Заключение и лек негативизъм
Разбира се, кръговратът е и друг. Ставаш сутрин, страдаш от замайване. Миеш си зъбите, сваляш си гащите, вдигаш ги, миеш си гъза. После ти се пуши, яде, пие, зависими сме от много неща, но те са само резултат от самите нас. Можем да се отървем от болката да бъдем хора, но изисква доста умения. Засега сме разнежени от всичко, което 21-ви век ни предоставя за улеснение.

Ако искате, дайте да направим една статистика и всеки да си каже мнението как да бъдем по-полезни, без да се взимаме насериозно.

Мир по Вселената и Пространството, ако слушате, можем да колонизираме Близките до нас планети и да изградим ново общество, според нормите. Наркотиците са разрешени в това ново общество и то не е утопично някакво, а чисто реално.

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Крайни решения
Публикувано на: 13 Мар 2012 12:37

Млади господине, мога ли да ви попитам най-добросърдечно, разбира се - на колко години сте?

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 12:52

сега си ми яко тл;др ама довечера мн ще ти сложа

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 16:29

Първо - да ти вземат клавиатурата и мишката вашите.
Второ да ни платиш обезщетение, задето ни изгуби времето, за да ти четем глупостите.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 16:43

Не съм му чел поста, но съм сигурен, че човек с подобен ник говори само истини!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 13 Мар 2012 16:46

Сарказмът ти е толкова тъп, че ме накара да се чудя саркастичен ли си наистина. Голяма сте работа тия, дето поствате веднъж на няколко месеца, ей - хем рядко, хем празно откъм съдържание.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 17:20

Хипи, кефи ме крайната ти мисъл, с теб можем да създадем една ултрадясна политическа партия. :D

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 13 Мар 2012 17:50

you're doing it wrong son; смятай, че скоро може да те изселят с хейт от пцм :D

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 17:50

Розовото Хипи е един от малкото интелигентни хора тук.
Не се натрапва и пише сравнително умни мнения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 18:02

По точка 1 съм напълно съгласен с теб. И да, Ал Гор е шибаняк. По точка 2 и 3 TOO MUCH ZEITGEST но пак си г/д прав де. Не казваш нито нещо ново, нито нещо което да заслужава дискусия. Няма демокрация, има само олигархия, и мисля, че на теб това ти е напълно ясно. Нататък просто ми загуби интереса и спрях да ти чета поста.

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 13 Мар 2012 18:13

абе хипи, това първия ти профил в пцм ли е? мн ми напомняш на 1 стар потребител :)

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 13 Мар 2012 18:20

Е много ясно, че не му е първият. Ма кой е верно :?:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 19:12

Господа-джентълмени, изказал съм мнение, това е важното в случая. Ако искате да не бъдете консервативни маниаци, просто четете и разисквайте.

Сега да бъда нападан, безпочвено, хайде недейте. Все съм си мислил, че има поддръжници на подобни идеи във форума, доказвате обратното.

Ще пусна още теми, в различни области. Ако ви е кеф, четете, ако не пропуснете, само не опонирайте по този налудничав начин...

Имам друг профил, той е "Omerta", на 21 години съм, мъж.
Пак ще ви помоля, да не се отнасяте към мен, както към редица останали потребители, които са били "заличени". По-добре да не се дразним взаимно.
Не целя да обиждам различните съсловия, просто изказвам мечти и възприятия. Не ми харесва шибаната епоха, това е фактът, против които аз се боря.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 19:45

Розово Хипи написа:
Имам друг профил, той е "Omerta", на 21 години съм, мъж.

Последно посещение: 20 Дек 2011 19:46
Общо мнения: 39

А другите те помислиха за олдфаг. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 19:51

mozhe da e newfag, no e 99.291% po-umen ot vsi4ki vas nakup

Профил

Публикувано на: 13 Мар 2012 20:12

Не четох цялата тема, ама тук е малко странно да се правиш на умен или да си такъв и да го показваш :!: Хората, които го правят напускат форума :arrow:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 20:35

Розово Хипи написа:
--------------

1. Климат
Римската империя е внасяла житни култури от Египет. Всички знаем, че в момента Египет е пустиня, преди е била земен рай.
Тая зима в пустинята валя сняг. case closed.
Цитат:
Ал Гор е идиот
тва ок

Цитат:
ПРОСТО НАЦЕЛЕТЕ СКАПАНИЯТ КОШ, като игра е...

като на игра реши проблема с глобалното затопляне. евала

----------

2. Политика
Цитат:
Фактът е, че обитаваме твърде голям ареал, да кажем цялата планета сме я насрали с онези две думи.

ми да го духаш

Цитат:
В момента имаме една изцяло подла структура. Да не забравяме, че "големите идеологии" от миналият век се провалиха. Няма какво да защитаваме ляво, дясно, централо, след като всичко е изгнило.

при нас е изгнило. на запад се спряват със стуктурите, струва ми се

Цитат:
Съветът на Хипито - не гласувайте и ги оставете да се давят. Анархията може да излекува заболелите идеологически мозъци.

понеже структурите не работят, давай анархия. логично

--------------

3. Икономика

Цитат:
Ако трябва да посоча моментът, в който всичко се е прецакало, това е измислянето на паричната валута. Хубаво, има полезни страни, но предимно в 21-ви век, това е една рейтингова система за оценяване на това колко струва личността. Аре стига, ако ми кажете, че тия са нормални, няма да се съглася.

има смисъл в тва. като ти чета глупостите, виждам, че личността ти не струва много. демек...

Цитат:
Целта на парите е да се трупат още пари.
...
Родителите ни казват: Абе учи, трай, бачкай и храни семейство. Аре бе, това се прави от милиони години и очевидно не е качило нивото на посъвместно щастие.

еми живей сам в планината тогава. сигурно нивото на повсеместното ти щастие ще се вдигне неимоверно

Българската икономика

Цитат:
Купи си колело за 140 лева, вместо джип за 140 000 лева. Колето се паркира по-лесно, по-здравословно е, не заема толкова място, а и не трови околната среда. Колко да са умни тия в Холандия, че да карат колелета и колко да сме тъпи ние, че да не го правим?!

Холандия е ниска земя :arrow: нямат баири за изкачване, нямат дупки по улиците, имат алеи за велосипеди, получават бонуси на работа за идване с колело. Като се появи нещо такова и тука, може да се замисля. Ама надали

Цитат:
Не е нормално едни да живеят на прага на бедността, а други да тънат в уют и разкош.

фак йе. трябва да сме като при сталин едно време по еднакво бедни. виж за стойността на личността кво съм написал.
--------------

4. Битие и небитие
Цитат:
...

гниенето е факт. от чукането на слънце се изгаря. от телефона слушам музика.

--------------

5. Заключение и лек негативизъм

Цитат:
Ако искате, дайте да направим една статистика и всеки да си каже мнението как да бъдем по-полезни, без да се взимаме насериозно.

може да спреш да пишеш във форума

Цитат:
Мир по Вселената и Пространството, ако слушате, можем да колонизираме Близките до нас планети и да изградим ново общество, според нормите. Наркотиците са разрешени в това ново общество и то не е утопично някакво, а чисто реално.

Цитат:
Фактът е, че обитаваме твърде голям ареал, да кажем цялата планета сме я насрали с онези две думи.

еми да го духаш

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 13 Мар 2012 20:38

към мнението на ТИл искам да добавя

еми да го духаш

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 13 Мар 2012 20:55

колелото е за тея дето нямат пари за кола, а велоергометъра във фитнеса за тея дето нямат пари за колело

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 13 Мар 2012 20:57

Какво направихте?! Нее, между другото ми става доста тъжно, защото не съм заслужиш подобно отношение.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com