Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие: Re: Това ще го гледате
Публикувано на: 21 Яну 2011 00:42

old news

stupid rule

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 00:58

Добрия американец се опитва да ни избави от лошите навици на комунизма.. Евала за опита ама тая поквара само с времето може да се излекува

Профил ICQ Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 21 Яну 2011 01:02

High_voltage написа:
Това ще го гледате
и ще слушате и ще помислите

тц няа

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 21 Яну 2011 01:08

Държавата е абдикирала.

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 21 Яну 2011 01:16

Не знам защо сте толкова тесногръди

Може би американецът не е прав?
А дали някой българин някога ще направи такава реч?

Аре замислете се...

Това, което той ни казва, ние си го знаем всички и се чувстваме подразнени, че е летял 10000 километра, за да ни го каже. А защо се чувстваме подразнени? Щото си седим удобно в кочината, знаем че има и по-добро от нея, но си седим там, щото ни мързи и ни устройва да се оплакваме...
Ми бягайте в чужбина.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 01:31

Що да сме тесногръди? Аз не съм казал че не е прав, а останалите написаха по 1 безмислен коментар стил пцм...Прав е просто с приказки няма да се оправим, трябва да си променим манталитета, което ще стане единствено с времето. Все повече и повече млади Българи учат в чужбина, което означава че в близко бъдеще има доста добър шанс обществото да придобие един западен, капиталистичен вид. Дано само повечето да не си останат в чужбина

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 21 Яну 2011 01:51

Половината от нещата в тоя клип са абсолютни глупости. Т.е. примерите, иначе като цяло е прав, то все едно е трудно да се сетиш. Както и да е, аз ше стана честен адвокат и ще допринеса за благото на България 8)

Хаха, някой върза ли се?

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 01:58

Кои примери са глупости ?

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 02:09

Това, което пичът ни кара да правим на практика е, да бъдем весели, за да ни се случват хубави неща. Аз ако можех да бъда весел, за да ми се случват хубави неща, нали нямаше да имам нужда от тях бе, да го еба?

Цялата идея е, че трябва да се изменят съвсем различни неща в културата на балканските страни по принцип, за да се случи нещо хубаво с тях. Още повече, че много от нещата, за които говори, не се случват и в западните страни. Нещо ми убягва как шефът ми ще е доволен, докато аз съм си сложил краката на бюрото, говоря по телефона, смея се на глас и чатя по скайп, нали... Сериозни сме, да. Ама сме сериозни щото живеем в лайна, бедни сме, безкултурни сме. Като си променим нагласата към живота с по-жизнерадостна такава, това няма да ни донесе пари, за да си храним семействата. Истината е, че България трябва да стане малко по-сериозна отколкото е всъщност, за да почнат нещата да се случват :D Повечко бачкане, повечко съвест и така. После усмивките сами ще си дойдат. 'Щото аз мога и да си ходя нахилен и отворен към света с пет стинки в джоба, ама... нали :roll:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 21 Яну 2011 02:12

Гледах наскоро един филм за Гугъл.... там е всичко като по учебник (според речта) - затова и хората там са толкова продуктивни и тази млада компания на 12-13 години е такъв гигант.

За България съм чувал за Vbox, че се отнасят според западните стандарти със служителите си (не говоря само за парите)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 02:15

Ма не бе, то лошо няма изобщо не съм против промяната на отношенията работодател - работник. Казвам само, че в България ВСИЧКО се прави по някакъв изкривен начин... Всичко си има някаква цака, някакъв "полулегален" механизъм, по който се случва. И това просто трябва да спре.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 02:15

http://www.youtube.com/watch?v=rWlHtvZHbZ8

Гледал съм поня няколко филмчета за гугъл, колко са им добри условията за работа

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 21 Яну 2011 02:19

В България има и хора, които мислят иновативно - от време на време попадам на такива и това е горе-долу оптимистично на фона на цялата пробита система, "градена" толкова време в страната ни.

Едно време Царя сигурно си помисли на испански друго нещо, но каза много вярна мисъл: "Сменете си чипа...".

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 02:22

А и ебати глупавата логика имате бе... В Гугъл имат КИНТИ.

КИНТИ.
Айде пак, да чатнете малко.

Парите правят човек щастлив. И преди някой тъпак да се изцепи с "не е вярно"... Ако нямаш кинти, смяташ ли, че ще си намериш жена? Не, няма да си намериш оная хубава и интелигентна жена, която искаш. И то не защото хубавите и интелигентни жени задължително искат дебел джоб. Но ти няма да имаш пари, за да се развиеш на персонално ниво. Да практикуваш някакви хобита, да научиш езици, да четеш на тях книги, които не са преведени, да пътуваш, да разширяваш кръгозора си, да си спокоен и уравновесен човек, който е станал такъв, защото като се прибира вкъщи вечер НЕ му се налага да си брои стотинките за сирене... И ще се усмихваш. И ще те хареса, щото се усмихваш и си готин, а такъв не се става, докато си броиш парите за наема, гладуваш и се молиш хазяйката да не те изхвърли...

Та както с жената, така и с всичко.

П.П.

Освен това, аре моля ти се, ама не е нужно да се спускам по някакви пожарникарски стълбове до долния етаж, за да си върша добре работата. Аз пък може да си падам по лъскаво мраморно стълбище, нали? Белени колони, дървена ламперия, такива работи ме влекат... :roll: И к'во като не е толкова "play" средата, която предпочитам :?:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 02:29

Ахаха, не от филми, един приятел има една къща, дето... ама това е друга история :D

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 08:35

Моридине, по твоята логика как ще дойдат парите ако не се промени нещо? Явно че сегашната система не работи и трябва промяна. В капиталистическото общество парите са следствие от постигнатото. Забележи, постигнатото, не от вложените усилия, вложените нерви и ядове. Важни са резултатите. В България се набляга много на изстрадването на всяко постижение. А това е тъпо. Ако се промени нагласата ще дойдат и успехите. Гугъл нима е тръгнал с много милиарди ли? И от зло отношение като са се натрупали пари са почнали да се държат добре с хората? :lol: Не. Сериозността не трябва задължително да се свързва със страданието, а в България е точно така. В речта ясно се казваше какви са следствията от даването на свободно време на хората-мисленето им става по-свободно и ефективно. А в България като децата от 7 годишни се заливат със зле написани уроци, огромни домашни, глупави задачи и още по-глупави преподаватели какво става? Към 6-7 клас вече никой няма амбиции и ясна идея за бъдещето си. Защото повече натоварване не значи повече научен материал.
И евала на човека за нещата, които казва, макар че засяга само социалният фактор, а упадъкът на България не се дължи изцяло на него.

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 21 Яну 2011 08:52

Моридин написа:
Това, което пичът ни кара да правим на практика е, да бъдем весели, за да ни се случват хубави неща. Аз ако можех да бъда весел, за да ми се случват хубави неща, нали нямаше да имам нужда от тях бе, да го еба?

Щастието е чувство, приятелю, не дестинация... Трябва ти само да погледнеш в себе си, за да го намериш. Тва дето го измели за парите са тотални глупости. Ама аз не мисля, че нарочно ги изговори, по-скоро звучеше като промит мозък. Звучиш роботизиран, брато...
Останалото High_Voltage ти го каза.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 10:15

Всичко е въпрос на гледна точка :). Всеки може да отиде при хора с проблем и да им каже нещо, което биха искали да чуят. Те ще му повярват, защото биха искали да е истина.
Хитлер също е бил много добър оратор, накарал е хората си да вярват в нуждата от геноцид, а вие се впечатлявате от този :lol:. Човекът си е подготвил добре домашното за нас. Аз обаче съм сигурен, че някой комунист може да изнесе също толкова успеша реч пред американци, които са пострадали от страничните ефекти на капитализма.
Това е, намираш проблем на някой човек, бъркаш в раната, за да го подсетиш колко му е зле, а след това му казваш, че можеш да го излекуваш. А дали лекарството е вода със захар или нещо истинско, кой знае.
Всеки човек си има своята истина, за този е една, за някой друг е друга. Според статистиките му, ние сме последни в Европа. Сигурно е така, но все някой трябва да е последен, няма как всички да са първи. Е, ние сме имали нещастието да сме последни, кофти. Не сме единствената екс-комунистическа държава, но сме единствената последна държава :lol:. Проблемът си е в нас. Не сме единни, не сме достатъчно амбициозни и... имаме робски нрав, все още.
С други думи пичът си е написал домашното на база на последните няколко страници от книгата.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 21 Яну 2011 10:36

Надпреварвате се кой да обвини другия в тесногърдие, ама ви се губят няколко дребни детайла, чини ми се.

Я се замислете:
Какъв процент от българската работна сила е от онези хора, на които им се плаща заради интелекта и мозъчния капацитет, та повечето игра, по-големите почивки и развлечението в работно време да доведат до по-висока продуктивност на работата му?
Жениците в шивашките цехове ако почиват повече и се развличат ше изкарат повече материал за деня ли?
Мазилкаджията на строежа ако по обед седне да изпие 3 бири и да разцъкат едни карти вместо да хапне сандвича в пликче и да продължи, ше изкара някой квадрат в повече?
Или тютюнджията ако остави мотиката и легне да дремне под сянката ше събере повече реколта отколкото ако бачка до мръкване?

Проблема е много далече от настроението на посткомунистическото общество. Както и да го гледате, ние сме страна почнала индустриализацията си около 1950-та година, и до '80-те години главният ни отрасъл е земеделие. След което се усеща малко повече тежка промишленост. Иначе казано, ти преди 90 и някоя нямаш мениджъри (кво да манажират при закрит пазар), нямаш командни и планови отдели, нямаш почти сектор на услугите. Имаш едно население, работещо с ръцете си, не с главата си. Е къде ти място за развлечение бе?

Разправям ви, че онези хорица, дето бъхтат по офиси и са малтретирани от шефовете си всъщност са доста малко. А и незавършения преход от една система базирана на робски труд се усеща.
А за децата... кво, ние нямахме ли часове по музика, рисуване, труд и техника, физическо... това не е ли развлечение? Аз поне не мога да се оплача, че като съм раснал ми е било недостатъчно.

Мениджмънта си знае работата. Не е нужно да правиш публична реч за толкова дребен проблем. Когато работниците ти имат нужда от игра за да увеличат продуктивността си, ще си я получат, не всички шефове са бесно тъпи и ограничени. А ако нямат... е, ше бачкат за парите си, щото такъв е живота.

Та гърчавото момченце в клипчето нищо ново не ни казва. Това всеки го знае. А и да не го знае - учи се. Аз лично и по психология, и по икономика съм го учил това. Не е нищо гениално. Даже е доста тъпо, не очаквах калитарщина на TEDxBG тая година. Добре че не набих 50 кинта да ида, значи. :D

Гипчо, редко тъпо мнение си изписал човече, изумен съм от тебе, не го очаквах. Ако се яви някой комуняга пред американци "пострадали от страничните ефекти на капитализма" (що за глупост?), ше го наритат като куче. Най-малкото заради медийното влияние набивано им против комунистите. Нещо подобно на нашето против капитализма, заради което го изписа ся тва тука... пострадали от страничните ефекти... на свободата... Молим ти се. Ако са пострадали си е по тяхна вина. Там народа не чака държавата да го нахрани. Никой не вини капитализма. Най-много да винят корпорациите.
Там си свалят управниците ако некой им нашепне, че са комунисти.
И не можеш да кажеш, еми последни сме... шанс! Щото не е шанс. Ако сме последни - сами сме си виновни. Не просто щото все някой трябва да е последен, а ние имаме нещастието да сме тия, кофти. А и понеже се налага все някой да е последен, някак е неписано правило последния да се пъне да иде по-напреде. Не да краде еврофондове и да прибира бонуси от контрабанда, ама туй е друга тема...

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 21 Яну 2011 11:12

Там хората са точно толкова свободни, колкото и тук ;). Те са полицейска държава по един начин, ние по друг. Нас ни газят ежедневно, преминавайки закона. Там си ги газят по съвсем законен начин, защото има закони и за бъркане в носа. Защо мислиш, че основната част от населението им живее на кредит, понеже всичко им е уредено ли? :lol: Тук ако не друго можеш да си си собственик сам на себе си, дори и да нямаш много пари. Там нямаш ли много пари си собственост на банката.
Стига си гледал филми, в тях дори докторската работа я правят много увлекателна и забавна :lol:. Що не се вдигнеш до САЩ, ама не до Ню Йорк да кажем, а някъде на по-диво. Да видиш колко си играят децата и как на всички им е много добре :lol:.
Комунизма изобщо не ни е проблема, не знам как си по история, но от първата българска държава си личи една наша черта, която няма как да е в следствие на комунизма :lol:. Ние не зачитаме своето, не мислим в перспектива.
Тръгваш да избираш правителство и ако поне малко си поживял и имаш капка акъл ще знаеш, че за които и да гласуваш, все ще крадът и все няма да се оправим. Това няма нищо общо с комунизма. Това е и от робския нрав за спасяване поединично, ден за ден, без да се мисли реално за бъдещето. Или поне ми се иска да е от това, защото има надежда след години да изветрее.
Има други места, където хората са по-щастливи отколкото в САЩ. Има места, където се взимат и също толкова добри/по-добри заплати от там. Значи не е казано, че техния модел е правилния, а други са грешни.
Ти сам го каза, "медийното влияние, набивано против...". Това свободна държава ли е? Такава държава просто не съществува.
Тука малко звучи като клишето за уж много яката двойка момче и момиче... как били един за друг и не знам си какво, ама се оказало, че тя му изневерявала, а той я биел :lol:. Та иначе казано - от страни е много лесно да коментираш колко било яко не знам си къде, ако не си вътре в нещата.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com