Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие: Re: Twilight / Здрач
Публикувано на: 01 Мар 2009 07:26

Поотделно на цитати ме мързи да отговарям.
Целевата група на книгата е 12-13 годишни момиченца. Няма какво да го загатваш, или още повече, да си внушаваш нещо друго. Това, че ти е харесала не променя особено статистическия маркетингов извод - книгата се харесва най-вече от момиченца, ergo е момичешка.

Накратко,
тийн любовна история с вампири?

На по-дълго...
Вампирите не са показани в "оригинална" светлина. Нищо оригинално не видях. Видях тийн глупости. Отвратително.
Взаимоотношенията на героите не са особено реалистични. За психологически роман дума не може да става. Шибаната мормонска пача Майър си е оставила ръцете по книгите си.
Загатване за секс няма. Има си баш секс в следващите книги.
В равносметка...
Героите смърдят.
Отношенията им смърдят.
Сюжета смърди.
...
Книгата смърди.

Ето това си струва да се прочете.

Профил ICQ

Публикувано на: 01 Мар 2009 08:41

Ебал съм го т'ва книжле и излигавеното представяне на вампирската натура. Сериозно, баси шита.

Да се обоснова: Вампирченето, и конкретно кръвопиенето, пачата го използва като символ за секс, дето е толкова, ама толкова клиширано, че ми се драйфа. А още повече, че си избива мормонските комплекси за съвкуплението... ма мани, пуританската простотия по-лесно се търпи от т'ва, че тая напълно погазва абсолютно това, което вампирите би трябвало да представят.

Блестят на слънце? Готини и секси и цакат бейзбол в свободното (нощно) време?

Дееба простотията. Къде е психологическата болка/лудост, до която води необходимостта да пиеш човешка кръв и да убиваш за да живееш? Къде са хищническата природа, свръхестествените хаос и разруха, разпадът на човешките представи за възможно/невъзможно? Къде е човешкият страх от това да бъдеш заколен като добитък?
----
Слава богу, се натъкнах на книга/филм, които на практика дишат с горната тематика на вампризима, ама с изключителен реализъм откъм човешките реакции и психичното мъчение и на жертвите и на вампирясалите.

Let the Right One In
На български я няма преведена още, което е жалко. Оригиналът е Шведски, филмът – също.

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 01 Мар 2009 08:49

Само не и това.Болна тема ми е - почти всички мои приятелки луднаха по тая простотия, исигурно я знам наизуст :118:

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 01 Мар 2009 11:23

Сестра ми направо е луднала по тоя буламач! Че я прочете книгата и сега чете онлайн някакви нейни продължения...

Абе уж'с!

Цитат:
Ебал съм го т'ва книжле и излигавеното представяне на вампирската натура. Сериозно, баси шита.

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Местоположение: Dark pits of darkness and despair descending down decaying decrypted doom-damned dungeons
Публикувано на: 01 Мар 2009 11:57

Персонален Настолен Компютър - 700 лева
Интернет връзка - 20 лева/месец
Да бъдеш част от анонимна група от 200 асоциални идиота, с които да сринете с помоща на gore trolling,trolling,spam и DDoS 15те най-големи световни(да се чете Американски, защото само там са способни да превърнат подобно извращение на литературата в поп-културен култ) "официални" и фен форуми на Twilight и съсипете над 30 Twilight Role-Play чата, за една нощ,при това така че да останат неактивни за 2 седмици - безценно...или OVER 9000 internets!
А по темата:
Asexual high school emos =/= vampires
Learn the damn difference!

И междувпрочим удивително е как "романите" написани от хора без каквото и да е литературно образование или дори незавършили средното си такова имат навика да стават сред най-продаваните такива в Щатите - за справка посочвам именно "Twilight" и "Eragorn"(който се радвам че бе тъй бързо така щастливо забравен)....

И нещо , с което могат да се изчерпят всички дискусии по темата - Коментарът на Стивън Кинг върху "писателските умения" на авторката:
http://www.mtv.com/movies/news/articles ... tory.jhtml
(Хах- чак сега видях кой е сайта от който е взета новината)

I see the stars come out tonight
I see the bright and hollow sky
Over the city's ripped backsides

I look to you
How you carry on
When all hope is gone
Can't you see

PS: Misery Loves Company - I AM NOT A GOTH!

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 12:01

За епизода на South Park с вампирите се сещам не знам защо...

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 01 Мар 2009 13:03

Хмм, и все пак, тази книга не е насочена към дегенеративната общност на нашия любим форум, а към малки момиченца,които след няколко годинки ще осъзнаят в каква лъжа са живеели,когато кварталния куул бой ги захвърли след 1 нощ :lol:
Като се радват на книжката, нека :)

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 01 Мар 2009 13:11

Jay Kay написа:
Сестра ми направо е луднала по тоя буламач!

Дае, и мен ме зарибяваше по нея. ;Х Още не съм гледал филма... може и да го видя, ама като гледам от коментарите ви най-много да се издразня, че поредния вампирски филм е лайно.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 01 Мар 2009 13:29

Я скивай, тема за Здрач :senile:

Копирам част от мнението си от едно друго място, като правя и едно малко уточнение - за тая книга бях чувал всякакъв негативен шит, та подходих с очаквания, биещи някъде към келвинова нула.
Цитат:
Здрач можех да го прочета за един ден без да ме натовари или отегчи и за минутка. Изключително четивен, отърсил се от всякакви описателни клишета, характерни за жанра - няма рокли, няма подръпвания на плитки, няма пространни няколкостранични картинни характеристики на пейзажа, нито пък отплесване в тегави исторически факти за сетинга. Това и защото книгата се действа в наши дни, а героите са в гимназиална възраст, което добавя един плюс към графата "съпричастност на читателя". Говорейки за това - може би най-силната страна на книгата е в атмосферата. Не че е нещо особено - мъглив и дъждовен малък град нейде из американските гори, където обикалят няколко вампири вегетарианци (+ добре прикритите върколаци), но е сред силните неща в книгата.

Бела ме дразни с една идея повече от филма, но това е напълно разбираемо. За да постигна обратния ефект, би трябвало да чета с една залепена пред мен снимчица, хвърляйки й спорадично по някой поглед:
http://stepheniemeyer.com/img/movie_kristenstewart.jpg

Имайки предвид, че Здрач е писана с целева адутория "тийнейджъри", книгата е прилична. Това не я прави добра за "възрастни", но е качествена за нишата, която си е избрала - съответно повечето дежурни критики отпадат - сякаш на тийновете им дреме за дълбоките психологически терзания, породени от факта, че ти е необходимо да пиеш човешка кръв (между другото, такива все пак присъстват, не е като да е без хич).

И да питам нещо phr34k...
Цитат:
Вампирченето, и конкретно кръвопиенето, пачата го използва като символ за секс, дето е толкова, ама толкова клиширано, че ми се драйфа. А още повече, че си избива мормонските комплекси за съвкуплението... ма мани, пуританската простотия по-лесно се търпи от т'ва, че тая напълно погазва абсолютно това, което вампирите би трябвало да представят.

Това откъде точно го взе :lol:

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 14:32

'Nuff said.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 14:41

Просто книгите от серията са за момиченца, това е. Ако не сте тийнка, която въздша по метросексуалисти, книжките не са за вас. ако сте - ходете да напазарувате батерии за вибратора, ще ви потрябват.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 14:53

Ако на задната корица няма похвала от някое светило - не се купува

Простичък и много полезен принцип

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 15:27

За определена аудитория, която обикновено е със малък опит в четенето на книги се пробутват дебилни, но лесни за четене комерсиални бози. Същата аудитория бидейки игнорентна за вече съществуващите качествени продукти налапват кукичката примамени от "блесната" с надписи нашумяло, модерно и пр. рекламни трикчета и остават "хукнати" в продължение на маса тлъсти и пре-тлъсти томове изпълнени с въздух под налягане.
Как да им обясниш, че Хари Потър, Здрач, Ерагон и книгите по популярни игри са шит и че има непостижимо по-готини книги за четене. За тях тези книги не са модни, не са достатъчно емо и гей...

Профил

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Публикувано на: 01 Мар 2009 15:33

Песен за огън и лед > all

Профил

Аватар
В момента играе: Planetside 2
Guild Wars 2
World Of Tanks
Team Fortress 2
Публикувано на: 01 Мар 2009 15:35

Както и да си кривя душата,по-добре от Аlshu не мога да го кажа.

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 15:42

Oрк Паладин написа:
Песен за огън и лед > all

+ Малазанска Книга на Мъртвите :D

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: World of Warcraft
Публикувано на: 01 Мар 2009 16:15

Преди 5-6 години Хари Потър ми беше едва ли не любимата книга,препрочитал съм я поне по 20 пъти всяка част,сега като я отворя и си казвам "omg каква е тая шитня бе,дейба?!".

Наистина,Роулинг не притежава нито талант,нито нищо,дори и фентъзито и е калпаво като самата нея.

Бас държа,че и тази книга дето даже не можах да й запомня името докато пиша този пост,а ме мързи да го видя,ще е същият боклук като Хари Потър.

Тъпо ми е,че и книгите са като песните и филмите-излизат масово боклуци,които се харесват от всички,но всъщност боклук и половина.Като песен визирам една,която доста често я чувах да се върти тук-таме:

"If you dont wanna stay,you dont wanna .... its allright.But if i keep on loving you the way that i do is it allright?"

Запомнил съм го,защото това нещо се повтаря буквално през цялата песен,който не ми вярва да си я дръпне,обаче за съжаление (или за щастие) не знам как се казва :roll:

Та,моят съвет е,ако ви се чете нещо свястно,което има реално някаква стойност и не се влияе от глупавия мейнстрийм-купете си Стивън Кинг.

Стивън Кинг не се влияе от комерса,комерса се влияе от Стивън Кинг :D

Koято и негова книга да си изберете,едва ли ще сбъркате.

За същите пари,които дадохте за тая книга (предполагам) можехте да си купите нещо на Стивън Кинг :roll:
Или на Матю Райли,ако ви се чете нещо неангажиращо и приятно.

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 16:26

Хари Потър е прилично хубава поредица.
Не му ли мина модата да се плюе по него?
Само ти не можеш да осъзнаеш каква е разликата между литературен критик и недоволен пубер. Или плюй по Здрач, или мълчи. Неспособен си да кажеш нещо стойностно.

Профил ICQ

Публикувано на: 01 Мар 2009 16:28

Хах, да живее мистър Кинг, само това ще кажа. Евалата му правя на него.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Мар 2009 16:48

Алминаторът откри топлата вода. :lol:

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми