Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Специалности
Публикувано на: 31 Юли 2008 23:04

значи пичове, познавате ситуацията-на някои им предстои, някой вече са направили своят избор
време е да избера какво искам да уча след гимназията-нещо, което ще предопредели с какво ще се занимавам в бъдеще
гледах да много места(No да не каже нещо), вкл и в кариериточкаком
но не мога да се спра на нищо
сега уча в езикова гимназия-мислех, че ще има начин да използвам езика си напред, но май ще ми остане само за обща култура
нещо ме дърпа към бизнес-той има бъдеще у нас, пък и има големи пари при него
майка ми е лекар и силно ме натиска натам-медицина и специалност от там нататък
знам, че пътя е труден, но познавам възможностите си и знам, че мога да го направя
обаче идва друго-трудно е стигането до някъде-общо взето повечето отрасли там са заети, хората си имат пациенти и се знаят, не мога никому неизвестен да взема хляба на хората.после-действително има пари, но все пак....има разлика мужду авенсис на лизинг и това да отидеш в представителството на Мерцедес/БМВ/Ауди с пачката в джоба
а и идеята за скучния градко избръснат пич зад бюрото не е много активна...

та-какво (ще)учите след гимназия?защо?как взехте решението си?струва ли си?

а и ако ще се намери някой зрял пич от тук, който мое да ми преложи нещо, ще съм благодарен

Профил

Аватар
Заглавие: Re: Специалности
Публикувано на: 01 Авг 2008 08:23

Till Lindemann написа:
действително има пари, но все пак....има разлика мужду авенсис на лизинг и това да отидеш в представителството на Мерцедес/БМВ/Ауди с пачката в джоба

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 09:25

Аз уча психология. Исках да уча само това, защото ме влечеше, и най-вече, защото исках да уча клинична психология. В последствие обаче ми се изясни ситуацията и осъзнах, че не ставам за клиничен психолог, защото не искам да изкукуригам заедно с клиентите си :lol: Напоследък съм се насочила към социалната и управленческа психология, може би донякъде заради парите, но определено ми се работи HR (особено ако успея да се набутам в някоя по-така фирма (ех, мечти... :roll: )). Кофтито на клиничната (поне за мен) е, че трябва да познаваш правилни хора, да имаш роднини и т.н., защото да си случаен новоизлюпен и всички да се избиват за теб е нещо като примера с лекарите, за който говориш (лично мнение, никой не обвързвам с него). Кофтито на социалната и управлченческата е, че е почти същото в това отношение, но много фирми (като в това число и много големи, няма да изреждам) предлагат стажове, след които могат да те наемат на работа в HR отдела, ако те харесат.

Помогни им да си намерят дом...

Ей, мъсен заек, ша та застейам... :bleh:

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 09:31

http://www.youtube.com/watch?v=KMU0tzLwhbE
Developers, developers, developers. За следващите няколко години се предвижда сериозен недостиг на IT кадри и ще има сериозно търсене. За 3 до 4 месеца ще ставаш за редови web developer, а нито парите са лоши, нито работата е тегава.
За след една година ще можеш да си мислиш за едни 1500-1800лв (толкова беше последното ми предложение) на месец с малко С# и те така (:

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Публикувано на: 01 Авг 2008 09:39

Послушай Морт. Ако чаткаш математиката, пиши нещо с компютри - визуални изкуства (това даже не изисква математика), програмиране, асемблиране(сглобяване, поддръжка), мрежи и т.н. Другото, което носи пачка и иска здрао дупе, разбира се, са инженерните специалности, архитектурата и медицината. Ти избираш в крайна сметка де. Аз избрах даже две от изброените, въпреки че не ми бяха присърце, обаче се оказа, че не е било точно така. Все пак рано или късно ще трябва семейство да имаш и да издържаш някой. Парите имат значение.

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 10:15

Забит съм на финанси, архутектура, медицина, IT гъзария, маркетинг и какво ли още не, за жалост, трябва да избера от тези горе, още по-жалко е, че сърцето ми шибано намеква "музика" и "драматургия", но едва ли имам място за сърцето си :|

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 10:21

Медицината си е медицина. Откакто сме в Европейския съюз и дипломите от медицинските университети се признават и в чужбина тук има недостиг на определени специалисти, така че няма да ти е трудно да си намериш мястото. Голямо четене и нерви са, а и професията е много отговорна, но заплащането си е твърде стабилно за нашите условия. Пък и науката непрекъснато се развива, и то много бързо, навлизат нови методи, налагат се нови специалности и т.н... няма да ти е скучно, имаш на практика неограничени възможности за развитие :) с това съм се хванал и ме радва много.

ANTI ANTIFA

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 10:31

финанси-добре, ама май ти трябвна яко математика
а маркетинга не ми е пнятен изобщо.с какво може да се занимаваш после?
и да не ми каже някой с маркетинг

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 10:32

Till Lindemann написа:
финанси-добре, ама май ти трябвна яко математика
а маркетинга не ми е пнятен изобщо.с какво може да се занимаваш после?
и да не ми каже някой с маркетинг

Tърговски представител да речем. Майка ми е дори брокер. :wink:

Също не съм сигурен точно как се нарича професията, но главно към разглеждане на пазара се съсредоточава всичко. Но наистина, точно име на професията не знам :wink:

Профил WWW

Публикувано на: 01 Авг 2008 10:38

Финансист. Примерно експерт-счетоводител, взимат добри пари. Тая професия ме храни вече 18 години. Но е доста скучновато. Юрист не ти препоръчвам да ставаш, после ще се каеш жестоко.

Можеш да се опиташ да пробиеш и с писане или музика.

:lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 10:39

Ледник написа:
Финансист. Примерно експерт-счетоводител, взимат добри пари. Тая професия ме храни вече 18 години. Но е доста скучновато. Юрист не ти препоръчвам да ставаш, после ще се каеш жестоко.

Можеш да се опиташ да пробиеш и с писане или музика.

:lol:

Шегаджия :lol:

Профил WWW

Цар
Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 10:47

Till Lindemann написа:

Ее... то не може хем баш големите пачки да искаш, хем да конкурираш Индиана Джоунс по разнообразна и интересна професия

Смисъл, избираш...

Профил

Публикувано на: 01 Авг 2008 11:06

Hindsight написа:

Чекиджия. :oops:

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 11:10

Ледник написа:
Hindsight написа:

Чекиджия. :oops:

Гипсиран е :(

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 12:46

Сега, зависи колко усилия и време си готов да волжиш, то че за всичко се иска по много и от двете - така е, но ако не си особено трудолюбив - няма какво да се хващаш медицина, примерно. :lol: Всъщност, ти кой клас си?

Аз - сега си седя на гъза и минавам теми, и задачи по биология и химия. :)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 13:37

Firzen написа:
Till Lindemann написа:

Ее... то не може хем баш големите пачки да искаш, хем да конкурираш Индиана Джоунс по разнообразна и интересна професия

Смисъл, избираш...

Не е вярно. С достатъчно желание и амбиция може да имаш невероятна работа, която да ти носи достатъчно пари.
No, парите са определящи не като стремеж и ценност в живота, а като онова нещо, с което си купуваш хляб, спрайт, плащаш си интернета и сипваш гориво в колата. Не вярвам ти да работиш за жълти грошове в полза на обществото, обсипвайки с мир и любов всички около теб.

Програмирането (уви) вече може въобще да не изисква математика. За споменатия по-горе web се изискват единствено познания за боравене с основните математически операции, дори и креативното мислене вече не е толкова задължително.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 14:40

Fenrir написа:
Сега, зависи колко усилия и време си готов да волжиш, то че за всичко се иска по много и от двете - така е, но ако не си особено трудолюбив - няма какво да се хващаш медицина, примерно. :lol: Всъщност, ти кой клас си?

Аз - сега си седя на гъза и минавам теми, и задачи по биология и химия. :)

ти чакай да влезеш да видиш изпити дето включват 4-5 пъти повече (и много по-сложен) материал от кандидат-студентските и са по няколко в сесия :lol: :lol: толкова смешно и нищожно ми се струва сега кандидатстването...

ANTI ANTIFA

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 15:05

Като завършил средно медицинско училище мога да ви кажа, че съвсем не се става лесно лекар, да не говоря, че се отдава на едва 1/5 от хората, плюс това ако искате реализация по професията трябва или да имате близък роднина с доказано име в областта или да си потърсите късмета в чужбина (+3 години преквалификация и учене на език). За България най-добрата професия в момента е политическата, затова ако имаш переспектива там и някой който да те издърпа нагоре се записвай веднага в Политически науки. Банковото дело също е много доходоносно, а специалностите, вписани в частния бизнес, конкретно търговия са също добре търсени. Архитекти и нотариуси също са добре платени. Важното е да прецениш кое ти се отдава и би ти доставило най-голямо удоволствие.

Профил ICQ

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 16:36

Aз лично съм се насочил вече към социологията ^^

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 01 Авг 2008 16:38

А каква е переспективата в тази специалност? Защото и аз я забелязах, а не виждам някаква особена реализация.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com