Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Zeitgeist - Духа на времето
Публикувано на: 29 Мар 2008 22:59

Скоро не се беше случвало филм да ми направи впечатление (след смешния руски филм за живата вода). Този филм ме впечатли в обратния смисъл - накара ме да се замисля и да се съглася с някои ‘обществени явления’ случили се напоследък и да стигна до някакви изводи.
За какво става дума?
Няма пуцане, нито хумор до дупка, нито извънземни. Нищо което да се дава по телевизията. Става дума за живота, защо американците са тъпи (нищо лично), защо има войни, защо има бедни хора и богати хора. Става въпрос за това - кое налага модата, за хората които стоят зад телевизията и медиите, за ораторските умения на ключови депутати и за животинските амбиции на група банкери. Става дума и за терористи.
Някои неща не ми харесаха, защото бяха съмнителни - цитати без източници или съмнителни такива, гръмки думи казани от ‘никой’… Но като цяло филма е пълен с истини, които всеки човек би видял, ако се замисли.
Режисьорското представяне е добро - филма те хваща, говори се със семпли фрази, няма засукани места и математика. Някои сцени са така представени, че човек настръхва.
Като се абстрахираме от негативните моменти, мисля че филма обяснява много истини - неща, за които всеки човек трябва да се е замислял много пъти през живота си. Примерно за речите на Хитлер в устата на Буш :)

Филма може да се свали от тук: http://arenabg.com/details.php?id=ba0d2 ... 5bba28778b

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие: Re: Zeitgeist - Духа на времето
Публикувано на: 30 Мар 2008 09:42

ivanatora написа:
(след смешния руски филм за живата вода).

Нямаш си и на идея колко е вярно това че водата е жива!На всичко отгоре Японец го е открил.

Профил Skype

Публикувано на: 30 Мар 2008 10:47

Това не е някаква пропаганда да разрушим всички държави и да построим някаква единна световна цивилизация, нали?

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Мар 2008 11:03

Цитат:
Това не е някаква пропаганда да разрушим всички държави и да построим някаква единна световна цивилизация, нали?

Не, няма грам фантастика или безумия. Филма просто те кара да се замислиш за някои неща.
Изгледайте го - надявам се че 2 часа можете да отделите.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 31 Мар 2008 19:12

Всъщност оказа се че всички източници са цитирани - на края на филма. Там където нормално текат 'надписите' или 'cast' там са изредени списъци с кой клип и цитат от кое предаване/телевизия/квото и да е е взето :)

Профил ICQ WWW

Публикувано на: 02 Апр 2008 15:14

Филмът е много добър. Препоръчвам на всеки да го изгледа.

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2008 15:17

Vermic написа:
Нямаш си и на идея колко е вярно това че водата е жива!На всичко отгоре Японец го е открил.

Водата не е жива... Водата е вода, omg get over it!

No CNN or media now ...

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 02 Апр 2008 16:34

Disturbed написа:
Водата не е жива... Водата е вода, omg get over it!

Чаи бе, маи още по природа подадоха hint ,че във водата живуркат кви ли не гадинки , и така да го погледнеш пак е жива

Профил WWW

Публикувано на: 05 Апр 2008 01:08

Много неща не ми станаха ясни от този филм. Най-напред в какво точно се опитва да ме убеди. Че Исус не е съществувал, и че християнската църква е решила да рециклира наново един и същи мит, който всяка една религия ползва отново и отново, без да е ясно защо точно? После изведнъж скачаме на терористичните атаки от 11 септември, организирани от ЦРУ. Световната мафия, световният финансов елит. И... плахо споменаване на Ротшилдови и Рокфелерови. Не подробно разглеждане, а просто признаване, че съществуват и такива фамилии. Чакай малко сега. Клепахме религията (забележи - не Църквата, а религията), но какво общо има тя с всичко останало във филма? Християнството и... "патриотизмът" са създадени, за да се избива световното население, а глобализмът и анархията ще ни спасят? На такива мисли ме навежда филмът, прощавай ако е твърде късно през нощта и не съм вдянал като хората посланието му. Истина е, че в момента едва мисля. :oops:

Профил

Аватар
Публикувано на: 05 Апр 2008 13:48

Леднико, не си гледал внимателно.
Филма няма за цел да те убеждава в нищо, а само да те замисли. Ако се съмняваш в нещо - направи си проучване и ще видиш че всичките цитирани източници са достоверни.
Конкретно ще ти обясня ситуацията с религията. Нещата не са само от филма, някои от тях се учат по история в средното училище.
До 3-ти век сл. н. е. Християнството е било на ниво 'една от многото' секти. На Никейския събор римските шефове избират официална религия за империята. Те съзнават че под техния чехъл се намират прекалено различни народи и им трябва нещо, което да ги обедини и да ги направи по-лесни за управление. Какво по-добро средство от религия, която проповядва: Ако те ударят по едната буза, подложи и другата.
Християнството идва и потапя цяла европа в кръв - кръстоносни походи, насилствени покръствания, лов на вещици... 10 века практически е имало застой както в културно отношение така и в научно интелектуално.

Атаките от 11ти септември не са организирани от ЦРУ - за ЦРУ ставаше въпрос при един предишен атентат - бомбен, пак в световния търговски център.
Банкерските фамилии бяха споменати многократно. Видя ли фирмите, които са най-облагодетелствени от включването на САЩ във всички войни?

Гледал си филма уморен, казваш че едвам мислиш. Такава материя не може да се осъзнае в състояние различно от буден нащрек :)
Ако го изгледаш пак ще зацепиш доста неща, които си пропуснал.
Поздрави.

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: LoL
Публикувано на: 05 Апр 2008 16:49

Според мен този филм най-вече иска да покаже различните начини на манипулация ( например чрез Инквизицията , Рим е вършил големи ужаси , което според мен си е манипулация на необразованото население , вярващо ,че хората които инквизицията измъчва са вещици и тн ) и че ние сега пак сме манипулирани ( чрез смешните думи на Буш , че са в Ирак да се борят с тероризма ).

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Апр 2008 13:06

мда,хората са овце
филмът е много добър

Профил WWW

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 15 Апр 2008 02:14

Това не е филм, а Филмът, колкото и банално да звуча. Едва сега отделих време за него и мисля, че прозрях не доста, а само някои неща и те ме разтревожиха меко казано. Трябва да се гледа отново и да се разпространява. Авторите са невъзможно искрени. Напомнят ми на предаването на Георги Ифандиев. И сега като си представя, че у нас Румен Петков си подал оставката. Разбираш ли...
P.S.
Много, много ми е интересно в този дух на разсъждения какво мислят авторите на филма за вируса на ХИВ, причиняващ СПИН. Наистина тази тема може да се направи като Part IV.

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Апр 2008 08:38

creator написа:
Много, много ми е интересно в този дух на разсъждения какво мислят авторите на филма за вируса на ХИВ, причиняващ СПИН.

Ами най-логичното е че това е дело на човешка ръка.
Болестите не се създават сами по такова 'подходящо' време като 20ти век. Колко пари отидоха в тези анти-СПИН кампании и какъв е прогреса?
Съгласен съм че вирусите мутират (ако някой каже че вируса причиняващ СПИН е мутирала форма на някой вече известен) , но те не мутират в по-смъртоносни форми!!!
Един вирус няма файда да убие гостоприемника си. Вируса не може да живее в умряло тяло. Вируса има файда да мутира в щам, който причинява по-леки форми на симптомите. Може би в крайна сметка това ще се случи със СПИН след десетина години, ако бъде оставен да се развива сам.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 15 Апр 2008 14:31

Дори има теза, че СПИН няма, а всичко това е една огромна кампания, която има за цел да хвърля прах в очите на хората. Помня, че това беше в подобен филм, но в момента не мога да се сетя кой.

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Апр 2008 20:54

Всъщност, HIV е единственият вирус, който има променящ се супер-капсид... Шансът да е дело на човешка ръка е над 99% :)

А вирусът на грип си мутира в още по-смъртоносни форми, не се безпокойте :Р Молете се да не се повтори Испанският грип...

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 17 Апр 2008 21:02

http://www.southparkzone.com/episodes/1 ... ouble.html

Профил

Публикувано на: 19 Апр 2008 09:32

Много съдържателен филм.

Профил Skype

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 19 Апр 2008 10:58

Влизате в колибка и теглите The Other Side of AIDS :wink:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 19 Апр 2008 14:35

Кара Бен Немзи написа:
Влизате в колибка и теглите The Other Side of AIDS :wink:

В колибка има интересни филми ;) свързани с Чернобил.Иначе Зеитгеист е добър :)

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com