Заглавие: Re: Трагедията с влака София - Кардам...
zip0 написа:
Имало е пожарогасители! Влакът просто изгаря от 7 до 13 минути - материалите от които е изработен са много лесно запалими. Всеки знае какво се случва в нощните влакове - хората се напиват и правят мизерии. За мен най-вероятната версия е, че някой по пийнал го е запалил - без да иска или нарочно не мога да кажа.
Така е - какви ли не глупости съм виждал по влаковете.
Лапетиите си мислят че са безсмъртни като се съберат няколко 'техни' хора в отделено купе, където света не ги вижда. А да не казвам какво става като се напият.
Много хора ходят въоръжени в нощните влакове, понеже имат акъл. Ако не пищов, поне нож. Я сега забъркайте и това в кашата и си сръбнете леко. Пари ли?
Пожарът е пламнал за секунди. Ако искате направете си експеримент - опитайте със запалка или цигара да запалите тапицерията. Няма да стане толкова лесно и най-много да си опърлите пръстите. Сега дайте по друг начин. Имате шише със 70 градусов алкохол в скута. Счупете го и пробвайте пак.
Знам че ви е по-лесно да извъртате очи и да прехвърляте вината върху БДЖ, защото или знаете кефа от нощното напиване или си викате 'точно на мен няма да се случи'.
Не можете да обвинявате БДЖ и да ги сочите с пръст - вратите
трябва да се заключват по време на движение. Я си представете че някое дете падне от вагона при скорост 90 км/ч - кой ще е виновен? Майката на детето, която го е пуснала или този който трябва да заключва вратата?
Пожарогасители - имало е. Колко от вас могат да работят с пожарогасител? Събуждате се - тъмно е, хора пищят, огъня ближе лицето ви, пушекът ви задушава. Ще хукнете да се спасявате или да търсите пожарогасител, да четете указание за употреба и после да се върнете в пламъците? Въобще няма да ви е до пожарогасителя - знам го от личен опит.