Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: [Трета Лекция от Ксайзер :)] Религия.
Публикувано на: 05 Дек 2007 17:50

http://www.fenomenibg.com/modules/news/ ... toryid=151

Това го давам само като пример, а не основна част от въпроса, но вие вярвате ли в някакви тайни послания, скрити кодове и тем подобни в свещенните религиозни книги? Питам, защото тука се разви една дискусия между няколко приятели и искам да прочета какво мислите вие по въпроса.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 17:54

В същия тоя филм (ако е филма, за който си мисля, не съм кликал линка) правят същите тестове с Моби Дик и като цяло излиза същия резултат - копеуета, бъдещото е у Моби Дик, дееба.

Не, бъдещето не може да се предсказва или поне до този момент никой не го е предсказал с абсолютна точност. Всичките тия врачки и глупаци от рода на Ностра-нам-си-къв'-си ръсят завоалирани глупости, които всеки тълкува както си иска и след това вряка "ааа, оня е знаел за Хитлер!!!1! тоя е убер, дайте да видим какво друго е предсказал!". Много лесно е да откриеш миналото в завоалирани текстове, ама бъдещето - кур . . .

Едит: Далеч по-интересно, imho, e защо бог казва, че човека е създаден "по наш образ и подобие". Или по-късно казваше нещо от рода на "да не опитва от плода, за да не стане като нас". WTF and stuff? :shock:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 18:08

На такова нещо не може да се разчита. Защо ли? Ами защото библята толкова пъти е била превеждана, редактирана и реформирана, че това което имаме сега е книга (книги), която е човешко дело, а не божие. Виж, ако се намери копие на оригиналния език (Арамейски), което да не е било алтерирано, тогава можем да приложим някакви пособия за търсене на кодове, скрити послания и тем подобни. Иначе е все едно да търсиш такива в Пипи Дългото Чорапче или, както каза Дади, в Моби Дик.

Pain leads to Awareness.
Awareness is Existence.
Existence is Life.
And Life is full of Pain.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 18:18

Айде стига глупости. Кви кодове, кви тайни послания?
Библията е колекция от произведения, писани по различно време и на различни езици. Тя е събрана от църквата и съдържа само онези книги, които са църковно изгодни. Преводите и редакциите през вековете са същата работа - адаптирани да служат на текущата ситуация.
Нищо не е оцеляло от оригиналните писания.
Ако искате идете на bgbible.com и сравнете различните "версии" на Библията и ще видите колко малко общо имат.

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 18:46

И все пак 2012 приближава... :roll:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 19:07

Филмът, за който Дади говори много ме ядоса. Цял час се говореше за скритите послания и последиците, от тяхното разгадаване и накрая се оказа, че всичко това са пълни измишльотини...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 19:21

ФитНЕСА Е РЕЛИГИЯ ПИ4ОВЕ и ас сам неговия пророк!Следваите ме и ше има релеф и дампели за вси4ки!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 19:23

Алла акбар. :binladen:

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 19:26

hk_vlady написа:
Алла акбар. :binladen:

Еи риазан! Дан та 4увам пое4е 4е шти напрая лифтинг на онуи твоито окастреното! Да сти живи и здравеи другити!

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 20:03

Галин Релефа написа:

Еи риазан! Дан та 4увам пое4е 4е шти напрая лифтинг на онуи твоито окастреното! Да сти живи и здравеи другити!

Алми се ядоса :lol:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 20:11

За мен Библията в този си вид е доста изкривена и търсенето на кодове в нея е измислица на някой безделник :lol:
В Библията и без да четеш между редовете има много чисто човешки истини и "правила", които крепят някак си света, тъй като по-лошото от това да вярваш в нещо изкривено е това да не вярваш в нищо и в никого :wink:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 20:24

Как ли не я разкодирахте тази Библия... единственото, дето пропускате винаги, е просто да я четете.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 20:55

То такава тема имаше преди известно време за същата статия.

Цитат:
израелският математик еди-кой-си

:shock:

Това цели да вкара човечеството в паника :О
Но ще поживеем и ще видим, така или иначе...

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 21:04

Аз видях във всички тези предсказания годината 2007 ;) Вече сме края, а няма и помен от такива неща (слава богу )

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 21:13

Нищо не помните вие. Нали света свършваше през 2000 г.! През 1999 предсказваха как според Библията 2-рото пришествие идва точно на нова година на 2000 г., и света свършва и грешниците духаме, а праведните се възнасят в рая!
Помните ли как света свърши, имаше потоп и дойде второто пришествие на Христос, а? Никой не го забеляза, защото всички бяхмте пияни тогава!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 21:13

Ледник фир Болг написа:
Как ли не я разкодирахте тази Библия... единственото, дето пропускате винаги, е просто да я четете.

:!:

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 21:20

Ледник фир Болг написа:

Четем я, особено Тухлената библия. Много е интересна!
Интересни неща има. Например, че военнопленниците-мъже трябва да се изколят, а жените, ако са девствени да се дадат на войниците да ги нае... да ги вземат в къщата си де.
Според бибилята е Ок да имаш роби. Ок е да убиеш роба си. Ок е да изнасилиш робинята си. Няма проблем да убиеш с камъни детето си. Да изнасилиш девойка също става, ако после платиш 50 шекела глоба.
Въобще, като някой каже 'чети библията', може да го попиташ той чел ли извращенията в Стария завет и съгласен ли е с тях.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 21:25

Дади написа:
Едит: Далеч по-интересно, imho, e защо бог казва, че човека е създаден "по наш образ и подобие". Или по-късно казваше нещо от рода на "да не опитва от плода, за да не стане като нас". WTF and stuff? :shock:

Из книгата "Тракийското писмо декодирано" на д-р Стефан Гайд. Препоръчвам я.

ЕДИТ: До Wile E. C.:
Когато има противоречие между Стария и Новия завет, гледаме Новия. Това е разликата между християни и юдеи.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 21:46

Wile E. C. написа:
Нищо не помните вие. Нали света свършваше през 2000 г.! През 1999 предсказваха как според Библията 2-рото пришествие идва точно на нова година на 2000 г., и света свършва и грешниците духаме, а праведните се възнасят в рая!
Помните ли как света свърши, имаше потоп и дойде второто пришествие на Христос, а? Никой не го забеляза, защото всички бяхмте пияни тогава!
Има време, чадо, и ще духаш. Само ти пожелавам да не е толкова скоро.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 05 Дек 2007 22:13

Ледник фир Болг написа:

Image: http://url215.imageshack.us/url215/3315/dsc00471al1.jpg

Из книгата "Тракийското писмо декодирано" на д-р Стефан Гайд. Препоръчвам я.

ЕДИТ: До Wile E. C.:
Когато има противоречие между Стария и Новия завет, гледаме Новия. Това е разликата между християни и юдеи.

Мерси, но въпреки това въпросното нещо се случва в Стария завет. Не че е чак толкова съществено, по-скоро е интересно дали е грешен препис, останал по ирония на съдбата или някой си е направил някога майтап, или все пак наистина има нещо съществено укрито у библията? :?

Освен това, когато има противоречие не трябва ли да се замислим защо го има и струва ли си да се занимаваме с религия, която сама си противоречи и се отрича?

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com