Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 19:19

Отговора е определено "зависи". Зависи от вида на телескопа, от това къде си, колко е смога (в София е МНОГО) и колко е светлинното замърсяване. Ако имате къща в провинцията е най-добре, там няма замърсявания.
От моите залитания в тази област ще кажа, че най-големия проблем беше стабилизацията и насочването. Имаше разни астрономически софтуери, които ти смятаха координатите на каквото търсиш. С тях беше по-лесно да насочиш телескопа към по-интересните неща като планети или комети. Да гледаш звезди е скучно, защото изглеждат просто като бяла точка на черен фон.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 23:03

Отговора на въпроса ти е, че въпроса ти няма точен отговор. ЗАВИСИ къде си, колко хияди долара си дал, за какъв телескоп си ги дал... Имаше китове за 50 лв да си сглобиш пластмасово телескопче. Има и модели за $20,000 със серводвигатели и камера, които се самонасочват където им кажеш, докато ти си седиш на топло вкъщи и гледаш резултата на телевизора.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 14 Ное 2007 23:24

Мисля, че ти отговори. От 50лева боклучета до такива за по 20к. А и доколкото помня, ти май живееше в САЩ? По-добре си вземи микроскоп, дори тия за 50лева са интересни.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Ное 2007 01:02

High_voltage написа:
Значи ти:
- изобщо не си компетентен по темата и прикриваш тази некомпетентност с изреждане на къде-каквото си чувал
ИЛИ
- не си прочел въпроса ми

Отговори на шибания ми въпрос.

1. Абсолютно си прав, че не съм компетентен. Това е защото не съм професионален астроном. Просто някога се забавлявах с това. Да, казвам ти каквото съм чувал и чел от интернет. Доста е депресиращо да разбереш най-якия модел на играчката, с която си играеш струва $19,955.
2. Прочетох въпроса ти. Задаваш го неправилно, но все пак реших да ти отговоря доколкото може. Какво ще видиш зависи от телескопа ти. По-ясно от това може да ти го обясни само специалист по девиантна педагогика.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Ное 2007 08:28

Wile E. C. е абсолютно прав.
Твоя въпрос е леко крив.
'Колко може да се види' - ако имаш предвид увеличение - да речем (за любителските модели до 300 лв) 100-200 пъти. С това можеш да разглеждаш кратерите на луната или луните на Сатурн или Юпитер. Все пак ако ще наблюдаваш небето от голям град - забрави да стигнеш по-далече от луната, но може да видиш комшийката отсреща. Wile E. C. ти каза защо.
За цените, разгледай telescopes.com (Което между другото е и първия резултат, който Google ми върна)

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Ное 2007 14:29

Най-добре е да отидеш в Техномаркет или Технополис и да разпиташ консултантите. Видя какви отгори можеш да получиш във форума...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Ное 2007 17:25

Пожелавам ти успех, хубаво човек да има такива интереси .

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 10:16

bOtLik3 написа:
Най-добре е да отидеш в Техномаркет или Технополис и да разпиташ консултантите. Видя какви отгори можеш да получиш във форума...

Да - във форума 100% може да получи по-добра информация! Като знам какви са ми ги говорили "консултантите" ме избива на смях :)

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 10:40

zip0 написа:
bOtLik3 написа:

Да - във форума 100% може да получи по-добра информация! Като знам какви са ми ги говорили "консултантите" ме избива на смях :)

Ахахах, в Техномаркет, когато още беше ново ПСП-то го бяха изложили на обратно xD

Krieg

Профил ICQ Skype

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 13:28

Krieg написа:
zip0 написа:
bOtLik3 написа:

Ахахах, в Техномаркет, когато още беше ново ПСП-то го бяха изложили на обратно xD

Мани,тия са или неграмотни или се правят на тарикати.Една се опита да ми пробута мишка с топче за оптична :OMGOMG: .

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 15:07

Ама и вие сте едни. Продавач-консултант се води нискоквалифициран труд, вие к'во очаквате, елитни експерти по ли? Сори, за 200лв, съмнявам се, че някой ще се наеме, освен някой полуграмотен студент или безработен.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 16 Ное 2007 15:15

Най-якото на астрономията е, че гледаш какво правят съсед(к)ите отсреща.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com