Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: България се срива до дъното на мизерията!
Публикувано на: 02 Ное 2007 17:27

"Учителите получават "космическите" 80 лв. увеличение, в случай на по-голямо увеличение - държавата се срива."

"След изборите купуваме хляб за 2лв. килото."

"Търговци се оплакват, че печелят от бройка хляб по 8- 12 стотинки, а производители - от 3 до 5 стотинки"

"Депутати си гласуваха с пълно одобрение увеличение от 44% на заплатите им."

"По малки данъци за предприемачите в хазарта."

"В повече от половинта общини изборите са купени"

"Пет до седем на сто от обещаното десетпроцентно увеличение на заплатите си са получили медицинските сестри в бюджетната сфера."

Уважами съфорумци, честита ни мизерия. Горд съм, че съм гражданин на Европейския съюз!!!

Дискутирайте :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 17:29

как беше : Житейската ти философия се изчерпва с "Абе ебало си е майката".

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 17:33

Ами така е, нали уж трябваше да минем през някой си "гаден преход", за да стане "арно" като у Европата.

А на баба ми приказките, че преди да дойде хубаво, трябва да мине много лошо... мисля, че има истина :О

Обаче аз си знаех, че тук в България има най-много евреи от цяла Европа и че тъпите политици няма да си мръднат еврейските задници.

Нали ви казах преди какво е трябвало да стане 40-те. Ама не - криели сме си евреите и ся шси патим от тях. Тва е българския народ - той избира, той мрънка после, друг като него няма.

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Заглавие: Re: България се срива до дъното на мизерията!

Аз написа:
Горд съм, че съм гражданин на Европейския съюз!!!

и аз съм особено горд по този повод
след като прочетох поста ти отидох до кенефа и,ммм, си свърших рабоата, по повод раждането на темата

Профил Skype

Аватар
Заглавие:

Знам, че не е точно по темата, ама ми омръзна да обяснявам на всеки, та още преди да сте почнали:

Имаме една купчина пари-бюджета. Той е разделен за болници, училища, улици и прочие нужди. За да се даде повече за образованието (респективно и за възнаграждение на учителите) трябва да се вземе от друго място. Или по-малко безплатни лекарства, повече дупки по улиците... примери бол.
Има вариант да се добавят пари във въпросната купчинка, но тогава ще настъпи инфлация. Пари всички ще имаме, без те да са материално покрити.

А сега за Евросъюза: ще помогне. Ще се подобряваме и ще вървиме напред. Ама няма да стане веднага и отначало ще е гадничко. Иначе по-добре да сме бедняци в клуба на богатите, отколкото бедняци под моста.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 17:34

Някъде тук - http://vallens.files.wordpress.com/2007 ... rinnb4.jpg - беше таз мъдрост .. (Докато си пишех поста, само този на Sirius бе готов)

И аз се чудя .. и ми става някакво тъпо .. всеки ден увеличават по нещо като вляза в магазина .. а заплатите не ..
От позитивна страна, казаха, че ще има инфлация година, година и нещо и после нещата ще тръгнат нагоре .. keep dreamin' ..

Нека атакаджийте почнат да постват СЕГА ..

Профил ICQ Skype WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 18:43

That is me when I don't give a fuck ------------------------------------------> :icq20:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 18:50

Shady написа:
За да се даде повече за образованието (респективно и за възнаграждение на учителите) трябва да се вземе от друго място.

Не е така. Има бюджетен излишък, създаден от икономии. Това за инфлацията е правилно - тя получава се като се вкарват повече пари без покритие - и цените на всичко увеличават цифрите си. Само че тук се получава нещо анормално - цените се вдигат, а заплатите - не. От там идва недоволството на народа. При нормална инфлация заедно с цените се вдигат и заплатите... и идва време, когато се махат три нули от цените на парите, за да изглежда ситуацията нормално ;)

Заплатите се вдигат - само на депутатите и държавната администрация. Това нормално ли е? По-точно, това е нормално :) Но не е нормално, когато въпросните депутати отбелязват 10% присъствие в пленарната зала.
Ако трябва да бъде всичко 'според заслугите си', трябва да се вземе по едно (две,пет..) BMW от депутатите, да се продаде и парите да се дадат на учителите.
Държавата не намаза ли този месец стачка?
Спести по 300 лв на глава учителска. 80 лв увеличение на заплатите - т.е. учителите ще бачкат 4 месеца за да си възвърнат загубите от 1 месец стачка

Цитат:
Ами така е, нали уж трябваше да минем през някой си "гаден преход", за да стане "арно" като у Европата.

Това са приказки на някой, на когото му е 'арно' към някой, на когото му е 'гадно' с цел да се успокои втория. И от 20 години насам все вършат работа.

Профил ICQ WWW

Заглавие: Re: България се срива до дъното на мизерията!
Публикувано на: 02 Ное 2007 19:20

R@Z0R написа:
Аз написа:
Горд съм, че съм гражданин на Европейския съюз!!!

и аз съм особено горд по този повод
след като прочетох поста ти отидох до кенефа и,ммм, си свърших рабоата, по повод раждането на темата

Боли ме кура кво си правил. :р

Казах, че с това, което е начело на държавното кормило - толкова! Много хора ще лапат големия, както се очертава, защото ще става все по-трудно за нечии майки и бащи.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 19:47

Започвайте да слушате блек метъл, за да има повече терористи, които да унищожат "управляващите".

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 19:47

The Chameleon написа:
That is me when I don't give a fuck ------------------------------------------> :icq20:

Съмнявам се, че не даваш еб@не по въпроса. :wink:

Всичко, което Иванатора каза се покрива с моето мнение.
Не можете да отречете, че се влошава жизненият ни стандарт или това, че поне не трепва.

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 19:54

Cheers! :beer_drink:

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 20:22

Nocturno написа:
Започвайте да слушате блек метъл, за да има повече терористи, които да унищожат "управляващите".

И да прочетът книгата на ККК.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 20:24

Vermic написа:
Nocturno написа:

И да прочетът книгата на ККК.

И да прочетЪт някой буквар междувременно...

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 20:46

Nocturno написа:

Satan Jugend, a? :D

Па учете, бре! Учете, изучете се, влезте в управлението на държавата и оправете положението. Тая работа така с форума ...

Профил ICQ Skype

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 21:34

Shady написа:
Имаме една купчина пари-бюджета. Той е разделен за болници, училища, улици и прочие нужди.

Което е безумен модел, който не води наникъде. Вместо "за всичко, но по малко", трябва да се въведат приоритетни отрасли и финансиране по проекти и инициативи, а не за отрасъла като цяло.

Не е нужно да се намалява и броя/качестовото на услуги като безплатни лекарства/градски транспорт/уотевър. Нужно е да се реформира чиновническата сбирщина, чиито брой трябва да се намали драстично, и чиито функции да бъдат заети от модерно, бързо, електронно управление.

Промяната няма да е безболезнена. Въпросът е тя да започне, за да има най-сетне свиване на сивата икономика и подобни "удобни за някои, неудобни за почти всички други" дейности.

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 21:53

Firzen, това което казваш, е вече банално. Да махнем ненужните чиновници и страната ще просперира. Ама как ще стане това, след като те са поколения - деди, бащи, деца, внуци, буквално са пуснали корени там, където принадлежат от години на прехода насам. Quis custodiet ipsos custodes? :roll:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 22:22

Абе,няма спасение !
No Future

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 22:25

Е, поне за тва да ви е гадно, най после :D

Профил ICQ

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 02 Ное 2007 22:33

AcTivE написа:
Firzen, това което казваш, е вече банално. Да махнем ненужните чиновници и страната ще просперира. Ама как ще стане това, след като те са поколения - деди, бащи, деца, внуци, буквално са пуснали корени там, където принадлежат от години на прехода насам. Quis custodiet ipsos custodes? :roll:

Това е факт, но не и оправдание... :(
Има и други места за съкращения. Бюджета за отбрана, например.
Но половин милион на директна бюджетна издръжка и 300 хил. в държавни предприятия? WTF?!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com