Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие: Изборите в София-равносметката.
Публикувано на: 29 Окт 2007 15:13

Обикновено аз се включвам с коментар в подобни политически теми, а не съм инициаторът, но сега след като изборните резултати са ясни и още няма тема по този повод реших да я създам. Междудругото не е учудващо че такава тема още не е направена. Обикновено автори на подобни теми са привърженици на Атака, а те както знаем този път няма с какво толкова да се похвалят и мълчеливо отминават този факт.

И така първото заключение е - Бойко Борисов е новият кмет на София, безпрецедентно печелейки с над 50%, още на първи тур, балотаж няма да има. Много жалко, че човек-представител на силовите групировки в България, по-известни като "Мутри" спечели така убедително. Като българин и жител на този град съм потресен :shock:

Иначе има и добра новина. На второ място, побеждавайки всички останали политически сили е Мартин Заимов и алиансът ДСБ-СДС. Така чаканото и необходимо обединение на демократичните сили вече е факт и дава резултати. ДСБ и СДС успяха да победят своят архивраг БСП в лицето на шпионинът и представител на репресивният апарат на бившата власт-Ген. Бриго Аспарухов. Все пак аз лично се надявах че Бриго ще падне по-ниско и ще се класира след партий като НДСВ и Аатака. Това обаче не стана. Все пак столетницата за това е столетница, тя оцелява винаги.

Иначе резултатите които показа Атака-четвъртата поред сила, само потвърди думите ми че Атака без Волен Сидеров е нищо. Може би ако лично Волен се беше кандидатирал за кмет, не че щеше да направи нещо кой знае какво, но поне можеше да бие Бриго. Разбира се кметският пост е прекалено мижав за Волен и той както знаем се цели по-нависоко.

По нататък е НДСВ, които нищо не направиха, мисля че в следващият парламент ще отстъпят мястото си на втора политическа сила. Нататък не мисля че си заслужава да коментирам класацията, кажете си мнението и вие.

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 15:27

Няма какво да коментираме. Моят коментар в една дума се заключва с "тъпанари".

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 15:30

Ледник Фир Болг написа:
Няма какво да коментираме. Моят коментар в една дума се заключва с "тъпанари".

Значи ти виждаш бинев като едно приятна алтернатива на Борисов? Пичове, я се стегнете, бря - бат' бойко нищо съществено може да не е направил, ама на мен ми се струва, че през последните години никой не е свършил толкова за тоя град . . .

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 15:31

Ледник Фир Болг написа:

Цитат:
А за останалите, които гласуваха за Борисов - да ви е сладко и да влиза гладко, копеленца. Бихте яли с удоволствие бичи лайна, ако ви ги поднесат в хубава чиния. Майната ви.

Това ли имаш предвид? Мда, съгласен съм с теб :wink:

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 15:32

Дади, струва ти се така, щото нямаш очи да гледаш, уши да слушаш и мозък да помниш. Мислиш с телевизора си.

Андрей, точно това. Бих предпочел дори Заимов пред Бойко, само и само да не му гледам мутрата и герберската партия навсякъде. Снощи бях застъпник в една от секциите и така се нервих докато слушах радиото... Баси, надявам се в някой от по-малките градове поне да имаме кмет, и веднага след като завърша 12-ти клас отивам там. С тия тъпи овце в един град няма да седя.

Профил

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 15:34

Афектиран си. Пий нещо.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 15:39

Цитат:
С тия тъпи овце в един град няма да седя.

Гледай сега, ако в София са тъпи овце не знам какво остава за останалата част от страната където има доста победители от БСП.

БТВ по емоционалните ти изказвания оставам с впечатлението че наистина си се надявал Атака да имат по-добро класиране в кмеската битка което показва че и ти нямаш реална представа за това как стоят нещата в българското общество. Иначе и аз бих предпочел да е кмет от Атака, не от Герб, защото Герб е просто другото (поредното) лице на БСП и то едно от най-лошите.

Профил ICQ

Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 16:04

Не е дори толкова за АТАКА, колега. :) Имах си надежди Слави Бинев да вземе 10-15%, но и да не ги вземе, пак нямаше да се ядосвам толкова. Ядосвам се на тъпоумието на хората из цялата страна, които помнят колкото една маймуна и могат да мислят самостоятелно колкото едно хлапе. Когато си купуват нов хладилник, те гледат характеристиките му, цената му, мненията на хора които имат такъв модел. Когато обаче избират кой да им държи каишката половин десетилетие, те изведнъж решават да гласуват за този, който им изглежда "най-мъжествен". И не само да гласуват за него, ами и да вкарат общинските съветници които той е предложил, и да гласуват за неговия районен кмет без да знаят какво предлага, или дори как се казва и как изглежда той. Дразня се, защото дуетът със звучни български имена Салич и Юксел може само с едно посочване да накара половин България да гласува за една мутра, за един бобър, за една тухла или за един къс стиропор. Повече от сто години са изминали от прословутото Апостолово "Народе!!!!", а мнозинството българи (обикновено със самочувствието да са най-знаещи, най-можещи и най-разбиращи) не са мръднали и на милиметър.

В момента мразя!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 16:07

Наистина ще се радвам ако АТАКА вземат Бургас.Анархия,равенство,ама тук вече твърде много се толерира ромското население...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 16:08

За това навремето жените не са имали право на глас. Твърде лесни са за манипулиране. Бойко беше избран с болшинството от женския вот.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие: Re: Изборите в София-равносметката.
Публикувано на: 29 Окт 2007 16:09

Andrey358 написа:

Иначе има и добра новина. На второ място, побеждавайки всички останали политически сили е Мартин Заимов и алиансът ДСБ-СДС. Така чаканото и необходимо обединение на демократичните сили вече е факт и дава резултати. ДСБ и СДС успяха да победят своят архивраг БСП в лицето на шпионинът и представител на репресивният апарат на бившата власт-Ген. Бриго Аспарухов. Все пак аз лично се надявах че Бриго ще падне по-ниско и ще се класира след партий като НДСВ и Атака. Това обаче не стана. Все пак столетницата за това е столетница, тя оцелява винаги.

Да, така е. И все пак ми се струва, че тази "победа" не е много убедителна. Десните доста късно се сетиха да забравят (поне за момент) своите дрязги и така избирателите не бяха никак сигурни в тях. Но поне се радвам, че излъчиха общ кандидат. Това е голяма стъпка напред на фона на едва ли не мижавите резултати на Минко Герджиков (СДС) и Светослва Гаврийски (ДСБ) на предишните местни избори. Дано сега десните отново не се изпокарат.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 16:31

Ледник Фир Болг написа:
Дади, струва ти се така, щото нямаш очи да гледаш, уши да слушаш и мозък да помниш. Мислиш с телевизора си.

новини не гледам, или поне гледам рядко. Просто отбелязвам факта, че цариградско бе асфалтирано, че запълниха с вода онова езеро на орлов мост, че пуснаха фонтаните на ндк, че още бая улици бяха асфалтирани. Аз не помня наскоро нещо такова да се е случвало.

Ледник Фир Болг написа:
Когато си купуват нов хладилник, те гледат характеристиките му, цената му, мненията на хора които имат такъв модел. Когато обаче избират кой да им държи каишката половин десетилетие, те изведнъж решават да гласуват за този, който им изглежда "най-мъжествен"

За хладилника проверяват, щот' т'ва е важно. За изборите - който и да избереш, все същият дебил ще се окаже, няма накъде да се мърда.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 18:21

Личният ми извод от изборите в София се обобщава в походката на Победителя, когато излизаше от НДК. Такава грация, такава сила, такава харизма... Просто българите определено имаме само очи.

Макар че не съм им привърженик на десните (не в момента, не съм "номенклатурчик" на някоя партия, демек да гласувам твърдо и само за нея, без да се замислям защо го правя), съм доволен че постигнаха такъв висок процент, защото това показва, че отново са силни и отново са "в голямата игра". Защото каквото и да си говорим, според мен за да управляваш добре трябва да имаш опит. А такъв в България имат само десните (СДС и отцепилите се от тях ДСБ и ССД) и БСП. А и да не забравяме, че София винаги си е била "синя крепост", т.е. това отново се завръща.
Доволен съм и от много ниските резултати на НДСВ. Тези смешници като че ли най-сетне бяха разобличени, че са такива и се надявам по-скоро да излязат от политиката.
Не се радвам от сравнително високия процент на Атака, но пък го приемам, при положение, че голяма част от българите са прекалено афектирани от управлението в последните години. Пък може би и не е толкова на лошо, ако Атака имат някаква власт/мощ, но по-малка и ограничена. Лично съм на мнение, че подобна партия би била полезна за обществото ни и политиката ни, ако е в опозиция, но не би се справила да управлява.

п.п. Ледник, по-спокойно. Един кмет не може да промени дотолкова живота в един град. Самият ти няма да усетиш толкова голяма разлика в София, независимо кой е кмет. Така че недей да събираш пари за квартира в друг град. ;)

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 20:08

А всичко изглежда толкова..... в крайна сметка заюо им беше на БСП да издигат Бриго, който от началото на 90те е удумвана личноост...? Защо СДС-ДСБ издигат инфантилния Заимов..... Заюо се предават? Нали уж ГЕРБ/БСП/СДС_ДСБ за различни "вражески" лагера?? Или може би всичко е едно и също...

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 20:14

Още не мога да разбера как един пожарникар, бодигард или какъвто там е бил, печели втори мандат... Безмислено е да се изказвам нататък.

П.С. Аз лично съм симпатизант на Займов и се радва за второто му място.

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 21:13

†Попътъ† написа:
А всичко изглежда толкова..... в крайна сметка заюо им беше на БСП да издигат Бриго, който от началото на 90те е удумвана личноост...? Защо СДС-ДСБ издигат инфантилния Заимов..... Заюо се предават? Нали уж ГЕРБ/БСП/СДС_ДСБ за различни "вражески" лагера?? Или може би всичко е едно и също...

Лично според мен, кандидатурата на Татяна Дончева на предсрочните избори беше доста по-добра от страна на БСП (все пак стигна и на балотаж). Както и да е, според мен за всички беше ясно, че Бойко ще спечели в София. Все пак той е "новият месия" и всички овце тичат при него. Лично не намирам нищо учудващо в това, макар и да е адски глупаво (каквито сме и повечето българи, междувпрочем).

Лично се чудя кога най-сетне ще спрем да се захласваме по разни "месии" и други видове еднодневни фойерверки?!? За съжаление май няма да е скоро обаче. :(

п.п. Попе, вземи организирай някой път нещо да се видим де! Изборите минаха, няма да имаме мегдан за политически спорове, така че може да си изкараме доста добре на по бира! ;)

Профил ICQ Skype

Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 21:32

50 %. 50 - чисти, без измислени и невъзможни обещания или купуване на гласове.
Генералът печели, мнозинството печели, за останалите на никой не му пука.Иначе, Bate Borisoff ftw. :lol:

Coming Soon!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 21:39

абе къде е Тити ???

Цитат:
Гледай сега, ако в София са тъпи овце не знам какво остава за останалата част от страната където има доста победители от БСП.

има бая овце, учуден ли си ?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 22:13

Пичове,

какво стана с девиза ви, глас народен - глас Божи?!?!

Много бързо ви омекнаха коленцата?

И как така любите родината си, а не любите населяващите я?

---------

О, темпора, о, нрави.

О, родолюбци измислени ....

И как така любите народа си, а неолюбвате човеците от народа, гласувал някакси, извън атаката?!? :D

Как чудно хората са си едно и също - яко претендират, а рендосват буквите ....

Тъжно.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 29 Окт 2007 22:20

Като се замисля, откривам голяма доза истина в думите ти. Да, наистина твърдим, че радеем за България, което означава и за хората в нея, а ги обиждаме, наричайки ги безмозъчни овце. Някак се получава противоречие.

Но това, което аз искам да отбележа е, че хората често не виждаме кое е най-добре за нас. Т.е. се опитвам да кажа, че не одобрявам вота на мнозинството ни сънародници, именно защото съм на мнение, че не виждат за какви хора гласуват. От друга страна уважам избора им, щом са го направили. Но това не означава, че трябва да съм съгласен с него (инак пък няма да уважа себе си).

Накрая ще кажа две неща - овцете не са само в България, те са общочовешко явление, и съм ЗА въвеждането на образователен ценз!

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com