Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

The King of Kings
Аватар
Заглавие: Гугъл оптизадръстеност!
Публикувано на: 26 Окт 2007 16:27

Темата не е свързана с онова състезание, а с един голям проблем специално за мен. Гугъл определено е претъпкан и задръстен с каквито простотии ви дойдат на ума, все едно е поел всичката интернет помия. Напоследък едно търсене ми отнема минимум 5 мин, резултатите не съвпадат, линкове-боклуци, хиляди наблъскани фейк-крак сайтове, форуми и т.н. Да не говоря ако тръгнеш да търсиш някаква картинка в гугъл! Излизат всевъзможни боклуци - любителски снимки, умрели 3d модели, реклами, постери на известни филми, абсолютни глупости, 90% нямащи нищо общо със търсения обект. Обикновено ползвам разширено търсене + кавички, но това май не помага много. Общо взето вече ползвам уикипедия доста по-често от гугъл, понеже там всичко е доста по-подредено и конкретно. Интернетът се превърна в едно глобално сметище, не мислите ли? Според мен е съвсем нужно гугъл да вземат нужното решение за премахването на този проблем, който тепърва ще става все по-голям. Някой знае ли някакъв начин/трик за по-успешно търсене в световната търсачка?

П.С. Сега е тръгнал някакъв форумджийски лаф, цитирам: "Правете хранилки за форумните еленчета и сърнички, да не умрат от глад през зимата". Който разбрал - разбрал :D

ЕDIT: Blue, мерси и за двата поста. Филмчето в гугъл е доста полезно!

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Окт 2007 16:29

http://www.youtube.com/watch?v=sRv953XZX6Y

На същия принцип.Хлапето го обяснява идеално.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Окт 2007 16:32

Ми добре ще е да предприемат нещо по въпроса, но много ме съмнява...
Ще го "изчистят" и след 1 месец пак ще е пълен с бокуци... няма начин просто.
А иначе и аз използвам Уикипедия (единствения проблем е че всеки може да едитва) и я предпочитам пред Гугъл. Също така и Yahoo.com (<- специално за търсене на картинки е по-добрия избор)

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Окт 2007 16:34

http://www.searchhacker.com/

Това е страхотен сайт.Powered by Google ,но избирате какъв вид файл да търси,и да може да се даунлоадне.Вижте сами.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 26 Окт 2007 16:47

Така става с големите компании. А какво искат те освен пари? Много пари!
Помните ли гугъл преди около 5-6 години? А сега? Разликата е яснаоочертана.

Профил

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Заглавие:
Публикувано на: 26 Окт 2007 19:18

Кой та знае к'ви обскурни индийски порнаци дириш :P

Сериозно, Интервеб-а както го е индексирал Google днес е голям, огромен и претъпкан от всичко минус това, което действително ти трябва.
Google са евреи, btw.
Аз ще ти препоръчам при търсене да се ограничаваш към малко на брой ключови думи вместо цели фрази и да търсиш в страници, писани само на английски (верно сума ценни работи излизат по японски форуми ама а разбери къде се щрака за DL, то не ста'а с два сезона на Наруто :Д).
И щом успяваш да си откриваш нещата при Викито, радвай се че е така и заеби Гого.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Окт 2007 20:31

Гугъл е черна дупка в интернета.

Профил Skype

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 26 Окт 2007 20:38

За тва аз живея там :lol:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 12:47

Ами всеки път намирам това което ми трябва.
Не е важно за колко време или на коя страница. Интернет расте, няма как резултата върнат ви от търсачката да не става все по-голям.
Гугъл не е търсачка за файлове, а търсачка за информация!
Т.е. ако търсите mp3 или филми там... сте в голяма грешка :) 'В Гугъл има всичко' е клише, което не взима предвид този факт.
(Заб. Гугъл все пак може да търси файлове с директивата filetype:, но файловете от категорията warez все пак няма да се покажат)

На хиляди места можете да намерите информация как да 'търсите по-добре' с Гугъл (дори тази информация можете да намерите с Гугъл 8) ), така че няма да се опитвам да ги повтарям... и все пак:
- търсете с точна фраза, оградена с кавички - особено ако фразата е от поне 3-4 думи, това би елиминирало 90% от фалшивите резултати
- не допускайте правописни грешки! Предполагам че сте завършили втори клас и трябва да знаете кои думи се пишат слято и къде се слага 'й' вместо 'и'! Айде, пълен и кратък член - все тая.
- научете английски и не търсете 'в страници на Български' - процента с добрите попадения ще се увеличи!
- ако търсите нещо специфично българско, напишете го на кирилица (и не отмятайте 'в страници на български' или 'страници от България'!!!)

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 13:18

ivanatora написа:
На хиляди места можете да намерите информация как да 'търсите по-добре' с Гугъл

Та дори и немалко книги има по темата :shock:

Readonly написа:
Сериозно, Интервеб-а както го е индексирал Google днес е голям, огромен и претъпкан от всичко минус това, което действително ти трябва.

Абсолютно е прав - с появата на нови и нови страници става далеч по-трудно от раз да намериш това, дека търсиш. С постоянство обаче всичко се постига ;)

Виж за картинките няма как да не се съглася. Там положението наистина е много критично, пишеш Star Wars, изкачат нек'ви азиатки по бански (не че се оплаквам, де :oops: ). И в един момент гугли ще почнат да губят от това и ще го оправят. До тогава трябва да търпим или да търсим алтернативи. Ама няма друго като гуглито ;)

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 13:33

на мен лично не ми е много трудно да намирам необходимото чрез гугъл, ако не на Български, то на Английски...може би защото не търся кой знае каква сложна информация.обаче линковете на блу са добри, дори може да засенчат гугъл след няколко години и той да бъде неизползваем заради многото странична информация

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 13:38

Дади написа:
пишеш Star Wars, изкачат нек'ви азиатки по бански

При мен ги нямааааа ! :(

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 13:47

Till Lindemann написа:
на мен лично не ми е много трудно да намирам необходимото чрез гугъл, ако не на Български, то на Английски...може би защото не търся кой знае каква сложна информация.обаче линковете на блу са добри, дори може да засенчат гугъл след няколко години и той да бъде неизползваем заради многото странична информация
Да, с една малка подробност- от Google няма да седят в положението, в което са сега. Иновативността на компанията ще продължава да играе голяма роля за качеството на продуктите им.

Та... аз съм прав, вие грешите. Търсачката е изключително полезна и който го оспорва не я използва по предназначение. Тва исках да кажа :P

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 28 Окт 2007 14:15

http://www.youtube.com/watch?v=Fet0SCt7uGg

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: