Автор |
Съобщение |
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Джонката става религиозен лол Публикувано на: 03 Апр 2007 15:12
Чети по надолу
Момци дайте бързо моля линк към текста на Хъшове от Иван Вазов, или негово summary че здравата съм я закъсал. Имам орален изпит след 1 час на българска литература и аз тъпакът (с главно Т) току що разбрах че Немили-Недраги и Хъшове (не ме псувайте обърка ми се мозъка и изклучих) са две различни неща. Деба и малоумника съм.
ПЛС.
Мерси предварително....
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:13
И аз сега разбирам
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:15
Добре малоумен въпрос знам : "Немили-Недраги и Хъшове едно и също нещо ли е? Защото са като видях Немили-Недраги е повест а Хъшове драма. Та някой да ме осветли моля щот съм пред инфаркт.
___________________________________ Though they sink through the sea they shall rise again; Though lovers be lost love shall not; And death shall have no dominion.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:22
Не, всъщност не са.В Немили-Недраги се говори за живота на хъшовете в Румъния...а в хъшове...се говори за друго
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:24
Ммм окей начи съм яко преебан...
"Момци дайте бързо моля линк към текста на Хъшове от Иван Вазов, или негово summary"
Моля...
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:25
Имаше един сайт...Хулите се казваше май...та там мисля, че има творчество на български автори
|
|
|
|
|
DukeNukem
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:27
___________________________________ Чрез омраза ще живея, със омраза ще си спомням за нея, през омраза ще гледам как тя умира и върху тази омраза живота си ще изградя,докато по друга започна да тлея.
|
|
|
|
|
Кирилица
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:32
___________________________________ Кирилица goes Jason
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:33
ШиТТТ тва посмъртно не мога да го прочета за един час, вече 40 минути некъде... Деба а някъде няма ли резюме на историята? Тряя поне нещо да имам върху което да bullshit-a...
Момци златни сте ако ми намерите некъде резюме или неква генерална информация относно мотиви, идеи и критика...
|
|
|
|
|
Кирилица
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:37
“Хъшове” са патриотическа драма в най-тесен смисъл на думата. Идеята, около която всичко се върти, на която всичко се жертува, е идеалната любов към отечеството. Владиков и Евгени, които на пръв поглед изглеждат да бъдат главните лица, героите на драмата, бледнеят пред хъша Македонски. В сценическото развитие на своята идея Вазов, поетът на борбите за политическото ни освобождение, е излял цялата си душа. Хъшове е една апотеза на патриотизма, също както Корнейевият „Horace”.
___________________________________ Кирилица goes Jason
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:39
Ghost Rider написа: “Хъшове” са патриотическа драма в най-тесен смисъл на думата. Идеята, около която всичко се върти, на която всичко се жертува, е идеалната любов към отечеството. Владиков и Евгени, които на пръв поглед изглеждат да бъдат главните лица, героите на драмата, бледнеят пред хъша Македонски. В сценическото развитие на своята идея Вазов, поетът на борбите за политическото ни освобождение, е излял цялата си душа. Хъшове е една апотеза на патриотизма, също както Корнейевият „Horace”.
Kill The Fuckin` Fish!
|
|
|
|
|
Вuddy
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 15:57
Johnny Rico явно вече е късно за помощ.Лошо...После кажи какво е станало.
Иначе ето тук го има по-нагледно ми се струва...
Till Lindemann - абе ламе, спри се малко бе.На човека му трябва спешно помощ, не можа ли да си постнеш шит-а в някоя друга тема?Няма нужда да те псувам, ти си знаеш каква грешка е направил баща ти, че не е имал 20 стотинки за презерватив.
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 16:18
|Вuddy| написа: Johnny Rico явно вече е късно за помощ.Лошо...После кажи какво е станало. Иначе ето тук го има по-нагледно ми се струва... Till Lindemann - абе ламе, спри се малко бе.На човека му трябва спешно помощ, не можа ли да си постнеш шит-а в някоя друга тема?Няма нужда да те псувам, ти си знаеш каква грешка е направил баща ти, че не е имал 20 стотинки за презерватив.
Абе, ти си рядко забавен май нещо, а...
|
|
|
|
|
Rico
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 17:41
МОМЦИ ПОЛУЧИХ "religious experience"
Деба точно преди изпита се кръстих три пъти и се помолих е така просто.
ПАДНА МИ СЕ ТОЧНО ДЕКА БЕХ УЧИЛ.
"Хайдути" на Ботев и "Бай Ганю" (нямам ер малък) на Алеко Константинов. Деба шанса тия двете да се паднат беше точно 5% а тия ги знаех перфектно!
Ако ми се беше паднало Хъшове щех да седа пред микрофона и да мълчим кат паве... Мале в момента трещеем и не мога да се осъзная...
Бахти и късмета...бахти чудото... Леле МОМЦИ (и МАДАМИ ДЕ ) ЦЕЛУВАМ ВИ.
Мерси за помоща се пак.
Вече не съм нихилист ставам православен пак па ако ще и Дист да ми пика отгоре
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 17:45
Поздравления, Джонка.
Той Диста ще те разбере, вярвам.
|
|
|
|
|
WolfMan™
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 19:00
Че Немили-недраги не е ли за изпитите след 7 клас, а там не включваше хъшове. (май аз не съм в час )
___________________________________ Are you ready... Тo take one step.. Out to the wild... To be a wild wolf.. Then, follow me..
|
|
|
|
|
Shady
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 19:03
WolfMan написа: Че Немили-недраги не е ли за изпитите след 7 клас, а там не включваше хъшове. (май аз не съм в час )
Не си.
Кръсти се докато работи, после леееко си губи ефекта и идват грандиозните провали (имам предвид в риъл "пост скуул" лайфа)
___________________________________ Заповядай в Comics Bistro - мястото за български уеб-комикси
|
|
|
|
|
Lord of the dreams
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 22:41
Браво за късмета,Джони,успех и по-нататък в учението.А какъв и за какво е тоя изпит,че аз не съм чувал за изпит,дето говориш пред микрофона.
___________________________________ а.к.а. Nixon http://bulgariansounds.blogspot.com/
|
|
|
|
|
Pеnnywise9198
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 22:59
Lord of the dreams написа: Браво за късмета,Джони,успех и по-нататък в учението.А какъв и за какво е тоя изпит,че аз не съм чувал за изпит,дето говориш пред микрофона.
Ти и за книга не си чувал...
___________________________________ Тук долу всички се реем....
Fear of the dark,fear of the dark I have constant fear that something's always near Fear of the dark,fear of the dark I have a phobia that someone's always there
|
|
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 03 Апр 2007 23:13
Алилуя
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|