Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Търся книга...
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:16

Такам,трябва ми книга на Английски език заради устния изпит по Англ. на края на годината.Ама ми казаха,че трябвало да купя и българският и английският вариянт.Иска ми се да си взема някоя от поредицата на Уаркрафт.Някой да ме упъти от къде да взема.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:20

Последната ми година в училище и в България изобщо ме подложиха на подобно нещо. Отидох до Хеликона и си купих от една специална поредица, чието име просто забравих. Ако отидеш и провериш, ще видиш, че има много подобни.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:27

Казим написа:
Последната ми година в училище и в България изобщо ме подложиха на подобно нещо. Отидох до Хеликона и си купих от една специална поредица, чието име просто забравих. Ако отидеш и провериш, ще видиш, че има много подобни.

Аз мразя да чета книги,за това искам да бъде нещо,с което съм запознат и ще ми бъде много интересно.
Някой ако знае от къде мога да закупя такива книги на Наглийски език да казва.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:30

Мразиш да четеш?

...

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:35

The Chameleon написа:
Мразиш да четеш?

...

Мрази да чете.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:40

Nocturno написа:
The Chameleon написа:
Мразиш да четеш?

...

Мрази да чете.

Мрази да четеш?

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:43

Nocturno написа:
The Chameleon написа:
Мразиш да четеш?

...

Мрази да чете.

Какво е чудното?

Такива искат да бъдем днес. Да отричаме основните християнски ценности, да бъдем простаци и неграмотници без елементарна обща култура, да не създаваме деца, да бягаме в чужбина.

Или контрираме това, или изчезваме.

В този ред на мисли, приятелю, не чети Уаркрафт, нищо няма да научиш от него, това е все едно да четеш комикси на английски. Ползата е нулева. Хвани си някоя наистина добра книга на средновисок английски и се радвай. После чети много, много, много книги на Български.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:49

Дам, Ледник го каза. Аз бих ти препоръчал някоя книжка на Жул Верн - хем интересно, хем английският е на едно добро ниво, пък и туко виж си научил нещо. В "Хелокон" ги има...(пък и в другите големи книжарници, предполагам).

that differs from their own
not being able to create art
they will not understand art
they will consider their failure as creators
only as a failure of the world

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 17:51

Ледник написа:
Такива искат да бъдем днес. Да отричаме основните християнски ценности, да бъдем простаци и неграмотници без елементарна обща култура, да не създаваме деца, да бягаме в чужбина.

Това е много хубаво оправдание, колега - такива искат да сме...
За вас знам, че не сте такъв, но просто вече звучи изтъркано...
Най-неприятното е, че когато го разберем буквално, започваме да оправдаваме всичко по същия начин...
Другите не са виновни за собственото ни бездействие...

За автора на темата - да си намери нещо стойностно, като ще чете нещо, поне и да научи нещо...

Have you been touched by his noodly appendage?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 08:29

Мразиш да четеш...? Ти не си човек.
Препоръчвам ти Пратчет - хем има всичките книги на английски, хем на български, хем на теб точно ще ти е интересно.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 08:57

Disturbеd написа:
Мразиш да четеш...? Ти не си човек.
Препоръчвам ти Пратчет - хем има всичките книги на английски, хем на български, хем на теб точно ще ти е интересно.

Мерси на всички.Сигурно ще чета Пратчет,щом е толкоз як.
Но независимо от това искам да чета и за Уаркрафт.:)И то на Английски.

Профил Skype

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 09:08

Ледник написа:
Nocturno написа:
The Chameleon написа:
Мразиш да четеш?

...

Мрази да чете.

Какво е чудното?

Или контрираме това, или изчезваме.

В този ред на мисли, приятелю, не чети Уаркрафт, нищо няма да научиш от него, това е все едно да четеш комикси на английски. Ползата е нулева. Хвани си някоя наистина добра книга на средновисок английски и се радвай. После чети много, много, много книги на Български.

Ставаш пенсионерски банален, да знаеш.

И какво - от мен никой не иска да съм никакъв. Грамотен съм си, чета книги и определено в правилния момент ще си създам деца, но и същевременно с най-голямото удоволствие ще "избягам" от страната, защото, очевидно, тази страна предлага прекалено нищожни алтернативи за моето развитие. Който е решил да си жертва живота за да излекува България от нейната неизлечима болест - нека. Но това няма да съм аз. Когато дойде момента ще замина за Лондон, ще тегля студентския кредит, ще се образовам и ще остана в страната най-малко докато не изплатя кредита. Минимум 15 години. Поне ти, от своя страна, ще имаш време да дадеш най-доброто от себе си, за да може България да е по-цивилизовано и по-европейско място когато се завърна, ако се завърна. Но не би ме изненадало и след още 15-20 години в ЕС България да си остане страна от Ориента... Но как да е, отнесох се, а и вече ти казах всичко, което исках...

ПП
Не че Русе не се движи особено целенасочено към своето изграждане като красив и европейски град, но едно кратко излизане от града веднага ми напомня къде се намирам...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 11:01

Red Faction Sharpshooter написа:
ще "избягам" от страната, защото, очевидно, тази страна предлага прекалено нищожни алтернативи за моето развитие. Който е решил да си жертва живота за да излекува България от нейната неизлечима болест - нека. Но това няма да съм аз.

Това те прави част от проблема, не част от решението. Следва да бъдеш и морално осъден. Пък щом за теб да отстояваш някакви ценности е "пенсионерски банално"... да, тъжно е, но не вярвам да го осъзнаваш.

Прочее, по турско време твоят паразитен тип са портели революционните движения.

Само споменавам.

До автора на темата - слушай Диста, право говори.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 11:35

Ледник написа:
ще "избягам" от страната, защото, очевидно, тази страна предлага прекалено нищожни алтернативи за моето развитие. Който е решил да си жертва живота за да излекува България от нейната неизлечима болест - нека. Но това няма да съм аз.

Това те прави част от проблема, не част от решението. Следва да бъдеш и морално осъден. Пък щом за теб да отстояваш някакви ценности е "пенсионерски банално"... да, тъжно е, но не вярвам да го осъзнаваш.

Прочее, по турско време твоят паразитен тип са портели революционните движения.

Само споменавам.

До автора на темата - слушай Диста, право говори.

Сигурно щеше да има някакъв известен резон в думите ти, но турското време е минало доста преди да се родиш, сигурно се сещаш.

Да, за мен е "пенсионерски банално" да отстоявам "ценностите" от този тип, защото те са за тези, които нямат какво друго да отстояват. И сигурно ще бъда морално осъден от теб и подобните ти, но мен това какво ме засяга - вие ще си "жертвате" живота за някакви псевдо-извисени цели, не аз... Аз все още имам какво да губя.

А, и още нещо - по турско време "моят паразитен тип" са си стояли по именията в Киев и са се чудели какъв интерес биха имали, ако случайно царят реши да отиде да се трепе с турци на територията на България...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 22:13

...вие ще си "жертвате" живота за някакви псевдо-извисени цели, не аз... Аз все още имам какво да губя.

Тези, както ги наричаш, "псевдо-извисени" цели са най-добрите, които човек може да има в днешно време и в днешното положение на Бълария. Като някой иска да спасява само себе си - негов проблем, но това е супер глупаво. Не ти харесва в родината - бягай тогава, вместо да се опиташ да промениш това. Уау, наистина благородно и правилно!... Друг път. Искаш да "спасиш" тези, които обичаш?... Не на мене тия. Все едно ще успееш всички тях да ги заведеш в чужбина.

Най-важното в този живот е човек да се бори. Най-добре за родината, защото, ако успее да се справи някак с положението в България, ще осигури добър живот и на всички свои близки (И на децата си за в бъдеще). Като искаш да бягаш - бягай. И ще те нарека страхливец. (Без значение дали ти пука или не ;) ). И всъщност, не го приемай за обида... Повечето хора в днешно време са така.

П.П. Ледник, респект.

и остава само пепелта...

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 22:18

GrubbyHouseDude™ написа:
Казим написа:

Аз мразя да чета книги,за това искам да бъде нещо,с което съм запознат и ще ми бъде много интересно.
Някой ако знае от къде мога да закупя такива книги на Наглийски език да казва.

:shock:

Ти явно не знаеш...Книгата е богатство,струващо 10 лева.Една книга може да ти донесе пари и пари и пари.Ще ти повиши общата култура,ще ти промени начина на мислене,ще те научи да се изразяваш и заради това-да те уважават.

А Уаркрафт книгите-пич,не се излагай четох ги май в 4ти клас.Прочети "Кръстникът" ;).

Профил Skype WWW

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 22:21

Fearless to fly написа:
...вие ще си "жертвате" живота за някакви псевдо-извисени цели, не аз... Аз все още имам какво да губя.

Тези, както ги наричаш, "псевдо-извисени" цели са най-добрите, които човек може да има в днешно време и в днешното положение на Бълария. Като някой иска да спасява само себе си - негов проблем, но това е супер глупаво. Не ти харесва в родината - бягай тогава, вместо да се опиташ да промениш това. Уау, наистина благородно и правилно!... Друг път. Искаш да "спасиш" тези, които обичаш?... Не на мене тия. Все едно ще успееш всички тях да ги заведеш в чужбина.

Най-важното в този живот е човек да се бори. Най-добре за родината, защото, ако успее да се справи някак с положението в България, ще осигури добър живот и на всички свои близки (И на децата си за в бъдеще). Като искаш да бягаш - бягай. И ще те нарека страхливец. (Без значение дали ти пука или не ;) ). И всъщност, не го приемай за обида... Повечето хора в днешно време са така.

П.П. Ледник, респект.

Ей, с вас мисля, че сме еднакви - докато вие сте заслепени родолюбци, аз може би съм заслепеният романтик, който в порива си към вечна промяна и развитие не познава истинското значение на думичката "родина". С единствената разлика, че аз знам истинския смисъл на думичката "извисен", а вие не го знаете и го изкривявате, пригаждайки го към примитивния си модел.

ПП
Прочее, ти на мен тези не ми ги обяснявай - аз съм заебал "родината" си още '94... или по-скоро са я заебали от мое име... все едно...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 22:24

Всеки има свой път и цели. Едни искат да избягат, други - да останат и да се борят. Защо ли? Защото всички ще отидем на едно и също място; важно обаче е по какъв начин и какво е станало преди това.
Страхът е нещо нормално, бягството - също. Аз се чувствам чудесно в родината ми - България, защото печеля добри пари, мога да се развивам професионално и да съм пряк свидетел и деен участник в развитието на страната.
Няма нищо лошо да избягаш на Запад, но като човек, изправил се пред трудности и много препятствия и преодолял ги, мога да зaявя, че единственото нещо, което би ме накарало да прекрача границата, е за туризъм.

Профил

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Мар 2007 22:55

Единствената разлика е, че ти мразиш да четеш, а той просто не може, което те слага дори в по-низшо ниво в учебника по биология

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com