Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Singularity
Заглавие: Re: Бачкане лятото
Публикувано на: 02 Юли 2008 18:12

Нищо особено. Семпъл физически труд без голямо натоварване на 'перките' . Дамн нещо такова е.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 18:12

човeк написа:
Кво почваш?

Чикията :lol:

Иначе пари трябват :o

Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь!
Да здравствует созданный волей народов
Единый, могучий Советский Союз!

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 20:16

Till Lindemann написа:
тъпо е пич защото по цял ден обръщаш бургери на безвентилацията в офиса им, грижиш се за картофките, сменяш цистерни с безалкохолно и въздух и общо взето е това
ще работиш с 1 почивен ден, парите няма начин да са ти повече от 50-100 лв над миним работна в страната

2.70 на час плащат, взимат от 16 нагоре. И да, не си струва :)

Язе па почнах втора работа в едно кафе на Попа... Некво Салса О.о Ебали го. Барман съм :Р

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 20:34

Disturbed написа:

2.70 на час плащат, взимат от 16 нагоре. И да, не си струва :)

Язе па почнах втора работа в едно кафе на Попа... Некво Салса О.о Ебали го. Барман съм :Р

Е чакай малко бе 2 лева и 70 стотинки на час ти ако работиш 10 часа това са 20 лева бе?!Чи и на ден примерно работиш всеки ден без неделя това са 26(ако месеца е от 31 дена ще е 27) дена и по 20 лева сметни колко излиза :roll:

Союз нерушимый республик свободных
Сплотила навеки Великая Русь!
Да здравствует созданный волей народов
Единый, могучий Советский Союз!

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 20:44

Аз вече 5ти месец си работя в една рекламна агенция, със най-готините шефове и най-готините колеги които съществуват на света! Работата е точно по моите специалности, и ако реша че не ми се дреме пред компа, спокойно мога да ида на монтаж с шефа някъде по курортите... Слагаш табелата, и след това час - два биричка по някое заведение.

Като цяло обаче, не съм привържаник на неразвиващото бачкане като робот както казахте. Мда, и при мен си го има роботовидния начин на работа, само че аз мога да изявя себе си. В едно нищо и никакво меню за ресторант, в което всеки гледа яденето и цената, аз мога да вложа идея и виждане във фона. Може да бъде забелязано от 1 човек на всеки 10000 които го виждат на седмица, само че аз знам че е там =) А какво по-хубаво от не толкова трудновата работа, прекрасен колектив, малко котенце което да мачкаш докато правиш поредната табела и една доволна заплата. А онези, дето ставате пикльота, бармани, сервиотверки, хамали, шамани и тем подобни, какво развитие ще получите от цялата тази работа?

РАЗБЕРЕТЕ, на тази възраст е време да помислите за вашето развитие, а не падане по-надолу по стълбичките. Мислите си "сега ще заработвам за китара, ще стана барман" или нещо такова. А защо не помислите за това, че вместо за китара, може да заработите за висшето си образование да речем? И там пари се искат, нали се сещате. Защо вместо за китара, не работите за развитие, за нещо което ви харесва, нещо което ще образова личноста ви? Вместо да се карате с дърти англичани някъде по заведенията, в които работите, може да се развиете завбъдеще.

Кажете ми 3 важни аспекта, които развива барманската работа?

Научаваш език ли? Хаха, да бе...

Срещаш се с готини мацки, които искат да ги черпиш по едно от заведението, и след това ти бива удържано от заплатата ли? Даа да...

Айде стига романи, просто помислете за развитие, мислете в перспектива, а не в китари, видео карти, гейм конзоли и всякакви такива тъпизми. Защото имаш ли една приятна работа и едни приятни пари, няма да работиш за нещо конкретно, а по някое време ще си кажеш "брей, тия пари дето са ми в излишък що да не ги дам за някоя китарка" ;)

Приятно лято, и успешна работа!

Don't sit down it's time to dig another one

place-for-rest
*Ghost Master

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 20:51

Съгласен съм. Това ми единственното и последно лято което работя. И то ще бъде само за 1 месец :)

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel
Born With A Heart Of Steel

Профил

Публикувано на: 02 Юли 2008 21:47

Хиксе@: китарата е инвестиция :wink: :D
реконекте@: за 1 месец можеш и да събереш пари за да си купиш оригиналната гитер херо.:Д Изживей рок емоцията пред собственото си PC. :o

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 21:47

Chernobyl, колко време си работил еднообразна работа, по десет часа на ден, 6 дни седмично и така за няколко седмици?
Идея си нямаш за какво говориш.
Още повече, че при под 18 години има максимален брой работни часове, ако си на договр. 4.

Колкото до това аз как, ами до голяма степен на правилното място в правилния момент. Парадоксално, но това, че бях малък помагаше доста. Взимах доста по-малко и ме взимаха по разни по-несъществени места, а постепенно почнах и по по-сериозни и така.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Публикувано на: 02 Юли 2008 22:04

Аз преди няколко седмици си бях харесал една доста добра позиция в рекламна агенция, асистент продажби, написах им СВто, пратих го и ми изтърсиха че покривам изискванията обаче хора за постоянно им трябвали. А пък тази ваканция от следващата седмица почвам да работя на доставки в една дискотека , в смисъл че през деня когато зареждат пиенето ще правя отчети, записки, контролиране на нещата и т.н
Също така трябва и да си мина листовките и после практическата част, а също така да си седна на гъза и да науча РНРто

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 22:09

човeк написа:
Хиксе@: китарата е инвестиция :wink: :D
реконекте@: за 1 месец можеш и да събереш пари за да си купиш оригиналната гитер херо.:Д Изживей рок емоцията пред собственото си PC. :o

Ест не става дума само за парите от работата :) имам спестени + 29 тоя месец Р.Д-то ми :Д

И да не забравите да пуснете нещо в кенефа за мене ей ! ! !

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Публикувано на: 02 Юли 2008 22:25

Що? Ти в кенефа ли живееш? Не се учудвам.

Профил

Аватар
Публикувано на: 02 Юли 2008 22:29

@Eclipsed
Баце, теб винаги съм те уважавал, ама в момента изтърси едно огромно лайно :) МОЖЕ БИ, ама само МОЖЕ БИ, ако имах възможност да не бачкам и да получавам пак такива пари или не ме беше срам да врънкам на наще за пари, ТОГАВА нямаше да се бъхтя. НО, като сметна по 160 лева на месец за тренировки, още поне 50 за поддръжка на екипировката, а на турнири по 200 лева на човек и отгоре... Некакси предпочитам да бачкам и да си практикувам любимия спорт без да си броя стотинките, отколкото да си бъркам в гъза, щото да съм инвестирал във висшето ми. Висшето не е безбожно скъпо. И най-скъпото в България и смехотворно евтино. Плюс това е добра идея човек да научи стойността на парите. Не мислиш ли?

No CNN or media now ...

Профил

Публикувано на: 02 Юли 2008 22:40

Не и ако си шибан робот. Тогава да ти серем.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юли 2008 00:07

нз как ги изчислих, че работа 10ч на ден в макдоналдс при един почивен ден за 2,70 на час за 1 месещ стават 730 лева
добри пари звучат
ОБАЧЕ
тия пари се вадят с огромно натоварване, жега от бургерите, миризми на шницели, нерви и тнт
аз дето стоя на климатика и дори ключове не ми дават да раздавам, след седмица ставам старши администратор, правя повече пари за месец(няма да споменавам какъв договор подписах, защото с всяка буквичка си привлича куп власти, защитавайки интересите ми)без да се нервя, без да се потя, без дори да свивам очи, като свети много(имам такъв навик), без дори да си мърдам пръста

всеки сам си решава, въпреки всичко

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юли 2008 18:07

Не всеки мама и тати може да го уреди на такава работа, сешаш се :wink:

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юли 2008 19:01

reconnect написа:
Не всеки мама и тати може да го уреди на такава работа, сешаш се :wink:

И не е нужно, сешаш се ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юли 2008 20:33

Напротив...

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юли 2008 21:39

Защо родителите трябва да уреждат някого, ако имаш нужната квалификация, а също и желание, да започнеш да работиш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юли 2008 21:42

Disturbed написа:
@Eclipsed
Баце, теб винаги съм те уважавал, ама в момента изтърси едно огромно лайно :) МОЖЕ БИ, ама само МОЖЕ БИ, ако имах възможност да не бачкам и да получавам пак такива пари или не ме беше срам да врънкам на наще за пари, ТОГАВА нямаше да се бъхтя. НО, като сметна по 160 лева на месец за тренировки, още поне 50 за поддръжка на екипировката, а на турнири по 200 лева на човек и отгоре... Некакси предпочитам да бачкам и да си практикувам любимия спорт без да си броя стотинките, отколкото да си бъркам в гъза, щото да съм инвестирал във висшето ми. Висшето не е безбожно скъпо. И най-скъпото в България и смехотворно евтино. Плюс това е добра идея човек да научи стойността на парите. Не мислиш ли?

Напълно си прав, такъв спор може да се води от много гледни точки, и честно казано подкрепям твоята. Само че докато да работиш за да можеш да практикуваш спорт, и да работиш, за да може да си купиш псп са две коренно различни неща. Идеята ми като цяло беше, че човек трябва да мисли за развитието си вбъдеще, а не застояването на едно място, и ако трябва да работиш тъпа работа, за да се развиваш в друг аспект - супер! Само че не ми казвай, че да работиш цяло лято, за да си купиш някаква игра, конзола, или видеокарта, че да ти тръгне дуум 4 си е малко тъпичко. Бих спестявал за подобно нещо, само защото средата в която работя го налага понякога (говоря за хардуера)

И все пак, зависи си от човека. Просто трябва да се мисли за развитие, да се мисли в перспектива... а като гледам как разсъждават повечето "работяги", след време няма се работи за семейство, за спорт, за развитие... ще се работи за новия експанжън на уоу и месечните му такси о.О Е кажи ми, нормално ли е това? Просто трябва наистина, както каза ти, човек да осъзнае че майка и татко не трябва вечно да те издържат, и по някое време трябва да поемеш поне част от нещата в свои ръце.

едит: мисля че някои от вас са ме разбрали погрешно. Аз не твърдя че НЕ ТРЯБВА да се работи. Напротив, твърдя точно обратното - трябва да се работи. Моята теза обаче е, че не трябва да работиш нещо, което не може да развие личните ти интереси. Просто една барманска професия не може да те развие дотолкова, че да станеш пилот на самолет, нали? Исках да кажа, че трябва малко по-внимателно да се подбират тия професии, кви са тия пиколота и сервитьорщини... вие мечти нямате ли бе хора?

И дист, уважавам това, че си решил да работиш за своето развитие, защото ти точно това правиш напрактика!

Don't sit down it's time to dig another one

place-for-rest
*Ghost Master

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Юли 2008 21:53

Като си взема китара мисля да се РАЗВИВАМ и да ми остане за цял живот... мисля... сешаш се...

I’m Not Afraid To Die
Stand And Fight
Say What You Feel

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на: