Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: Пътуване във времето?
Публикувано на: 12 Фев 2008 18:21

Добре-аз имам друго предложение.Всеки да даде пик на майка си и евентуално брат/сестра :D -така всички ще са по-улеснени и по-щастливи :D

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 12 Фев 2008 18:27

Не, верно.. прекали се с офтопика тук, темата и на мен си ми допада, тъй че нека се говори по темата.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 20:49

Mad Hatter написа:
Възможно ли е Черните Дупки да са "машини на времето" ?

Не - каквото влезе не излиза.
Разпространената теория е че за външен наблюдател, обектите които падат към центъра на черната дупка забавят личното си време, т.е. времето за тях престава да е в крак с това за външния наблюдател. Какво ще стане ако успееш да 'излезеш' от дупката? :) В околния свят ще е минало много повече време от колкото ти си отчел. Т.е. ще си 'пропътувал' през времето - в бъдещето.
Само че от черна дупка не се излиза по никакъв начин, така че бързия отговор е "НЕ" :lol:

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 20:58

Не може да се пътува във времето.Точка по въпроса.

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 21:00

Hova написа:
Не може да се пътува във времето.Точка по въпроса.

Да...понеже ти си го доказал вече...

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 21:01

А щом не може да се излезе от черна дупка, то какво става с нещото, което е влезло?

Профил

Аватар
В момента играе: С на майка ти Цензурата си играя...
Публикувано на: 12 Фев 2008 21:09

Гиро мекицата написа:
А щом не може да се излезе от черна дупка, то какво става с нещото, което е влезло?

Щом не може да излезе нещото което е влязло на дали ще разберем :D :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 21:13

Спира да съществува.

Като цяло всичката тая работа (понеже аз съм много навътре с квантовите истории и с косиносите) ми се стува много "мислена" та чак премислена. Както сега се вижда, че за много неща сме грешали, така и след хиляди години ще се разбере, че някои от генийте на миналия век са били в големи грешки...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 21:40

Много странно ми изглежда нещо което влезе в дупката и да престане да съществува и да се изпари като нищо от нещото.Ако е така то всички които сме нещо можем и да сме нищо, а въпроса е има ли нещо като на пръв поглед няма нищо.Според мен би трябвало или да се дематериализира по начин който не необясним за нас или да преминава в някво др измерение. (Тоя пост като го чета мн странен ми изглежда :lol: )

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 21:45

Ми ако приемем (което е доказано, въпреки, че не знам как), че Вселената се разширява постоянно -> че някога преди големия взрив не е имало нищо - всичко е тръгнало от нищото. Или да кажем от нещото - едно неутрино например, или един фотон или квото искаш. + Никой не е наблюдавал черната дупка, това е предположение и е доказана пак по някакъв начин от някой си, защото нещо си не било както трябва...

По същия начин на мен ми се струва странна теорията на близнаците и т.н. И как Е=м.с^2 ?! Това ми е идеята - повечето от нещата, които днес се смятат за истина ще бъдат отписани рано или късно...

И говоря от обще култура - зачетох онзи ден теорията на Щайн в уики - нищо не разбрах... :mrgreen: :stooped: , така че ... сигурно съм грешен... много ме боли... мисля да мра до ~ 75 години най-много...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 22:00

Всичко е започнало от нищото ? Така излиза, че се е образувал взрив от нищото, тоест нямало е кво да гръмне,но все пак е гръмнало. Учените са луди :lol: . Може би ако наистина е нямало никакво тяло или незнам си кво материално което да може да избухне, по някакъв начин се е образувала голяма енергия,която довела до взрив но ако е така не мога да си обесня как е станал номера с материята ако я е нямало някога. :oops:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 22:12

Разширяването на Вселената е доказано чрез изместването в синия спектът (или беше червения?). Чрез това изместване (изместването на некой-си-там беше, не помня) може да се определи и приблизителна скорост на отдалечаване/приближаване.

Черните дупки представляват точки на сингуларност. Тоест, представете си крайчето на кърфица с плътност infinity^infinity. Според ТО се получава гравитационен колапс, който е толкова силен, че дори и светлината не може да му избяга. А нищо не може да излезе от дупката, защото достигайки точката на анихилация, хипотетичното тяло се разпада на прости частици. Най-вече заради огромното ускорение и усувкване.

А тва, че Вселената не произлиза от нищо, демек от празно пространство, нарушава най-малкото закона на запазване на енергията :) Ако проследим живота на Вселената наобратно (хипотетично), ще видим, че той много прилича на този на звезда. Тоест, повече от логично е Вселената също да произлиза от точка на сингуларност. Тук просто не мога да си обясня какво се е случило, за да предизвика взрив във тяло с безкрайна плътност...

Надявам се Морт отново да пише (и да ме поправи ако бъркам :) ). С много голям интерес следя постовете му по темата, искам само да му кажа едно евала :) Ще ми се и на мен да ми преподават такива хора...

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 23:02

Гиро мекицата написа:

Компресира се до безкрайност, а този процес отнема безкрайно много време.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 23:05

The.Rampage.Rado написа:
Ми ако приемем (което е доказано, въпреки, че не знам как), че Вселената се разширява постоянно -> че някога преди големия взрив не е имало нищо - всичко е тръгнало от нищото. Или да кажем от нещото - едно неутрино например, или един фотон или квото искаш. + Никой не е наблюдавал черната дупка, това е предположение и е доказана пак по някакъв начин от някой си, защото нещо си не било както трябва...

По същия начин на мен ми се струва странна теорията на близнаците и т.н. И как Е=м.с^2 ?! Това ми е идеята - повечето от нещата, които днес се смятат за истина ще бъдат отписани рано или късно...

И говоря от обще култура - зачетох онзи ден теорията на Щайн в уики - нищо не разбрах... :mrgreen: :stooped: , така че ... сигурно съм грешен... много ме боли... мисля да мра до ~ 75 години най-много...

Ta темата взе да става оффтопик(:D), ама ми е интересно...

Та аз нали съм си идиотче и не съм на ти с работите, а виждам, че ти както и другите изказали са в темата си имат идея за какво говорят ще питам два велики въпроса :)

Първо казвате, че вселената се разширява...е добре според мен тя е безкрайна, как се разширява и на къде повече и ако не е какво има зад нея :)

Второ, възникнала от нищото... е добре ами преди т'ва нищо какво е имало???не може да е нямало НИЩО о.0

Знам, че това са квлт въпроси без отговор, но смятам, че ще е интересно ако изложите някакви теории и т.н... :)

И наистина евала за пичовете дето пишат...Евала и на теб дисте...умна курва си била :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 23:09

Ем и аз не съм много компетентен,но мисля,че на първия въпрос мога да отговоря.
Вселената ще се разширява до една точка,а след това ще почне да се вива и после пак ще се разшири(пак казвам,не съм много компетентен :lol: )
На втория-абе не се ли наричаше първичен бульон(о.0) или нещо такова(ако не е така,откъде съм го измислил т'ва?!x_X)

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 23:15

Fenrir написа:
Вселената ще се разширява до една точка,а след това ще почне да се вива и после пак ще се разшири(пак казвам,не съм много компетентен :lol: )
На втория-абе не се ли наричаше първичен бульон(о.0) или нещо такова(ако не е така,откъде съм го измислил т'ва?!x_X)

Първичнио бульон е океана, който е бил органична смес и от там е тръгнал живота на Земята. В най-ранните си форми.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 12 Фев 2008 23:16

Disturbed написа:
А тва, че Вселената не произлиза от нищо, демек от празно пространство, нарушава най-малкото закона на запазване на енергията :) Ако проследим живота на Вселената наобратно (хипотетично), ще видим, че той много прилича на този на звезда. Тоест, повече от логично е Вселената също да произлиза от точка на сингуларност. Тук просто не мога да си обясня какво се е случило, за да предизвика взрив във тяло с безкрайна плътност...

Колкото и да те заболи от това, засега най-достоверното обяснение за пръкването на вселената е:

3. Рече Бог: да бъде светлина. И биде светлина.

4. Видя Бог, че светлината е добро нещо, и отдели Бог светлината от тъмнината.

Няма да се набърквам повече, че познанията ми по астрофизика са малки, а темата ми е безумно интересна. :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 23:22

Fenrir написа:

Т'ва го знам :)

Ама не е отговор на въпроса ми :)

Смисъл казваш разсширява се...Значи има мясо извън вселената което да заеме като се разшири (нещо като балон в кутия от обувки о.0)Е добре какво има в това място или какво представлява о.0.Аз не мога да си представя, че има нещо извън вселената и ако има каквп е то...Тоест какво е останало място в кутията от обувки :D

Май аз не мога да обесня точно какво искам да кажа :D :D

А, Ледни...Още един дебилен въпрос...Бог е създал вселената...А къде е бил бог щом е нямало вселена о.0?

:D

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 23:31

В нищото което е "зад" края на Вселената..., а нищото е 0 - т.е. бог е бил в 00 :mrgreen:

Не знам кво има там, @Салатени Пръсти, много пих и не помня почти нищо...
@Дистърб - верно беше по този начин... червената светлина... По http://skyserver.sdss.org/dr1/en/astro/universe/universe.asp
Цитат:
Properties of the Expanding Universe

The equations of the expanding universe have three possible solutions, each of which predicts a different eventual fate for the universe as a whole. Which fate will ultimately befall the universe can be determined by measuring how fast the universe expands relative to how much matter the universe contains.

The three possible types of expanding universes are called open, flat, and closed universes. If the universe were open, it would expand forever. If the universe were flat, it would also expand forever, but the expansion rate would slow to zero after an infinite amount of time. If the universe were closed, it would eventually stop expanding and recollapse on itself, possibly leading to another big bang. In all three cases, the expansion slows, and the force that causes the slowing is gravity.

A simple analogy to understand these three types of universes is to consider a spaceship launched from the surface of the Earth. If the spaceship does not have enough speed to escape the Earth's gravity, it will eventually fall back to Earth. This is analogous with a closed universe that recollapses. If the spaceship is given enough speed so that it has just enough energy to escape, then at an infinite distance away from the Earth, it will come to a stop (this is the flat universe). And lastly, if the ship is launched with more than enough energy to escape, it will always have some speed, even when it is an infinite distance away (the open universe).

Ххихих - "първичен бульон"... :evil:

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2008 23:34

Според мен вселената си има край.И да...според мен има балкон на кутията за обувки,който е.....нищо ( :lol: ).Тук вече почваш да навлизаш в областта на догадките.
А въпросът ти към Ледник не е ли доста философски?
Едит:Добре де,не съм твърдял,че съм особено умен. :?

Penny написа:
ave isus e pokemon ve

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com