Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 01:37

Blue написа:
Ледник Фир Болг написа:
The Kid написа:
За кво се бориш ?

А ти бориш ли се изобщо, или просто съществуваш?

Съществуването Е Борба!

Борба е, но си остава само съществуване. Друго си е да живееш...

Да си патриот във времена, в които човек и пола може да си смени е леко ненужно. Смъмрете ме, но мога да имам 5 гражданства, да съм обиколил целия свят и да се върна тук-това не ме прави патриот. Просто тук е по-лесно да живея, а колкото и да го увъртате българите сме най-добре приети в България.

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 18:37

http://forums.blackseastudios.com/showt ... =85&page=7
Някои от вас ми напомнят на Indonesia War Minister :lol:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 19:33

Аз написа:
Jorix написа:
Попринцип историята не ме кефи като наука.Не виждам значение какви сме били преди 1000 години,гледам кви сме сега :roll:

Мдамм... това потвърждава тезата ми, че никога няма да се "оправим" - просто не се учим от грешките на историята. Този предмет в училище не се учи само за да ви тормозят учителите, а за да разберете какви са последиците от различни постъпки в миналото, за да се предотвратят вбъдеще. Жалко :?
е кой грешки в миналото са ни докарали до тва дередже ми е интересно?Грешките в държавата чиито последици търпим сега са ставали в периода на последните 100-тина години.Айде кажи ми ква грешка е станала преди 1000 години заради която не можем да се "оправим"

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 19:59

Jorix написа:
Аз написа:
Jorix написа:
Попринцип историята не ме кефи като наука.Не виждам значение какви сме били преди 1000 години,гледам кви сме сега :roll:

Мдамм... това потвърждава тезата ми, че никога няма да се "оправим" - просто не се учим от грешките на историята. Този предмет в училище не се учи само за да ви тормозят учителите, а за да разберете какви са последиците от различни постъпки в миналото, за да се предотвратят вбъдеще. Жалко :?
е кой грешки в миналото са ни докарали до тва дередже ми е интересно?Грешките в държавата чиито последици търпим сега са ставали в периода на последните 100-тина години.Айде кажи ми ква грешка е станала преди 1000 години заради която не можем да се "оправим"

Идиот.Гордей се със това което страната ти е била преди 1000 години.И току-виж може да научиш нещо.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 20:07

Jorix написа:

Ти си яко забавен, честно. Нямам желание дори да ти отговарям защо. Остани си прост, това заслужаваш!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 20:15

Blue написа:
Jorix написа:
Аз написа:
Jorix написа:

Идиот.Гордей се със това което страната ти е била преди 1000 години.И току-виж може да научиш нещо.

И какво е била преди 1000 години? Прогрес за по-малко от век, започнал при Крум и продължил в първите години на Симеон и дотам. При това - постигнат единствено чрез облагородяващата роля на християнството. Нормален процес за всяка европейска страна, която приема християнството, само че разтеглен до безобразие от някои недобросъвестни прослойки на нашето общество, които още се вдъхновяват от миналото ни, вместо да се поучат от грешките си не в онази, далечната ни история, а от 1944г. насам ...
И, Blue, не се изкарвай компетентен по теми, които не разбираш. Виждам, все скачаш да кажеш нещо, но се замисли, че в един момент ставаш смешен.

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 20:22

Sirius написа:
Blue написа:
Jorix написа:
Аз написа:
Jorix написа:

И какво е била преди 1000 години? Прогрес за по-малко от век, започнал при Крум и продължил в първите години на Симеон и дотам. При това - постигнат единствено чрез облагородяващата роля на християнството. Нормален процес за всяка европейска страна, която приема християнството, само че разтеглен до безобразие от някои недобросъвестни прослойки на нашето общество, които още се вдъхновяват от миналото ни, вместо да се поучат от грешките си не в онази, далечната ни история, или от 1944г. насам ...
И, Blue, не се изкарвай компетентен по теми, които не разбираш.Виждам, все скачаш да кажеш нещо, но се замисли, че в един момент ставаш смешен.

о.О не си ме разбрал явно.Нямах предвид точно 1000,говоря изцяло за миналото.Панимайш?И сега остава и да ми кажеш че няма с какво да се гордеем.

п.п.За удебеленото - wtf?Изобщо кога съм се намесвал в по-сериозни дискусии,че си вадиш такива изводи?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 20:45

Реално можем ли да се гордеем с човек, който варварски убива владетеля на най-мощната империя в този период, гаврейки се с черепа му, с човек - Борис, който гледа на християнството като на печеливша дългосрочна политика и избива цвета на прабългарската аристокрация - 52 болярски рода, неговият син Симеон, чийто войни изтощават неимоверно България и я разтеглят до ненужни размери. Синът му, Петър, удържа цели 40 години рухнала България. Развита културно, но не и икономически и демографски, България е пред колапс. Петър с вещина управлява, но една глупава дипломатическа грешка и опитният византийски пълководец Йоан Цимисхи, в комбинация с киевския княз Ростислав поставят България на колене.
Достоен за уважение, при това донякъде, е Самуил заради героичния си отпор срещу Византия. Но пък, за да е сигурен в първенстуващата си позиция, той убива брат си Арон и цялото му семейство, пощадявайки единствено племенника си Иван Владислав. Той пък убива сина на Самуил, собствения си братовчед. Шекспирова драма...
Второ българско царство - Асен и Петър освободители на България, възстановяват българската държавна традиция блаблабла. Искали са едно поземлено владение (прония) в Балкана, отказано им от императора. Възползвайки се от извънредните данъци, въведени заради женитбата на императора Исак Ангел с дъщерята на унгарския крал, разбунтуват народа и превземат няколко селища. В един момент се усещат, че може би бунтуването на българите не е чак толкова лоша идея и се стига до освобождението ни.
Имаме Иван Асен II, който закрепя страната чрез политически бракове, което предполага множество претенденти за трона и земите и след смъртта му около 40 години наследниците му се избиват/осакатяват/отравят етц. Въобще, от Асен и Петър чак до Константин Тих Асен има само убийства и заговори.
Стига се дотам, че някакъв миризлив татарин Чака сяда на българския престол. И идва може би най-заслужилия и способен владетел - Теодор Светослав. Той стабилизира държавата, справя се с вътрешните процеси на феодализация и отцепване от централната власт и дори успява да спечели някоя важна битка с Византия, като тази на река Скафида в началото на 14.век, губи ми се точната дата - дали беше 1307 или не. За жалост, умира, а наследникът му управлява година. И така стигаме до Шишмановци. В родната историография се водят задълбочени спорове коя династия в по-голяма степен е съсипала България - Шишмановци или Кобургите от по-ново време. Михаил Шишман прахосва българската армия срещу развиващата се неимоверно бързо Сръбска империя на Стефан Душан. Племенникът му, Иван Александър, е на другата крайност - покровителства науките и изкуството, което е прекрасно, защото сме дарили на света Йоан Кукузел, патриарх Евтимий, Григорий Цамблак и други. Но, той не е благочестив християнин и не обгрижва църковното единство. Поради това има масово разпространение на ереси, един от които е исихазмът, приучващ към отшелничество, а не към единство и покорство спрямо Бога и царя. Болярите си се цепят като в рандъм средновековна стратегия и си наемат османски отряди за армия. Та така ... :)
В новата история такъв момент е Съединението, пред което се прекланям и управлението на Стамболов и Народнолибералната партия , последвана от Демократическата в началото на 20.век, когато България е толкова мощна, че успява да се изправи срещу всички балкански държави заради оня австрийски педераст с клюн вместо нос. И, разбира се, свалянето на селяните БЗНС от власт, постигнато от столичната буржоазия и интелигенция, формирала някои ценни кръгове през 1923г. Уви, това бива пометено през 1944 и повторно на 01.01.2007г.

Дерзай, Блу. Като тегля чертата, не виждам кой знае какви поводи за гордост. Е, знам какво пише в учебниците. Да знаеш, че не е вярно :)

Профил ICQ WWW

Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 21:02

Сириус, ще перифразирам Самочет за да ти кажа, че си оставил училището да се намеси твърде много в образованието ти.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 21:12

Аз написа:
Jorix написа:

Ти си яко забавен, честно. Нямам желание дори да ти отговарям защо. Остани си прост, това заслужаваш!
Не че нямаш желание ами не можеш просто.А тва че съм забавен,ми не съм се опитвал ма щом съм ти забавен радвам се

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 21:15

Ледник Фир Болг написа:
Сириус, ще перифразирам Самочет за да ти кажа, че си оставил училището да се намеси твърде много в образованието ти.

Училището? Ти наистина ли си вярваш, че в училището някой ти обяснява нещо? Моят учител по история бе ерудит, но и той не излезе от митологемите, които властват в българското общество от Възраждането насам - като няма с какво да си повдигнем самочувствието, да преувеличаваме всичко. Лошото е, че никой не желае да работи за една нова България, а само гледате назад и превъзнасяте лица и събития, които нямат никакво отношение към съвременната политическа конюктура. Тангра ще ми величаят ...
Гледай по-реалистично на нещата, Ледник.

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 21:16

Erebus написа:
[img]....[/img]

Кажи ми връзката между Warhammer и България?

Профил Skype WWW

Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 21:16

Jorix написа:
Не че нямаш желание ами не можеш просто.

Ок, щом така мислиш, нямам нищо против. :)
Jorix написа:
А тва че съм забавен,ми не съм се опитвал ма щом съм ти забавен радвам се

Подтекстът беше друг, ама карай.

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 21:22

Sirius написа:
Ледник Фир Болг написа:

Училището? Ти наистина ли си вярваш, че в училището някой ти обяснява нещо? Моят учител по история бе ерудит, но и той не излезе от митологемите, които властват в българското общество от Възраждането насам - като няма с какво да си повдигнем самочувствието, да преувеличаваме всичко. Лошото е, че никой не желае да работи за една нова България, а само гледате назад и превъзнасяте лица и събития, които нямат никакво отношение към съвременната политическа конюктура. Тангра ще ми величаят ...

Не величая Тангра, колега. :)

И наистина, попаднал си под нечие вредно влияние. Трябва да бъде изкоренено.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 21:28

Ледник Фир Болг написа:
Sirius написа:
Ледник Фир Болг написа:

Не величая Тангра, колега. :)

И наистина, попаднал си под нечие вредно влияние. Трябва да бъде изкоренено.

Хах, не ти. Говорех по принцип знаеш за какво и кои.
За вредно влияние можем да говорим, ако те поздравя с "другарю" или "селям алейкум", драги. Ако настъпи подобен развой на събитията, вече не ме бива, но иначе съм си съвсем добре. А и няма нужда да ми изкоренявате способността да мисля, мерси, добре ми е с нея ^^

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 22:00

Sirius написа:
И какво е била преди 1000 години? Прогрес за по-малко от век, започнал при Крум и продължил в първите години на Симеон и дотам.

България е създадена през 125 от Новата ера. Около 900 години до падането ни под византийско робство. Прогрес много повече от век, по мое мнение.

Sirius написа:
Реално можем ли да се гордеем с човек, който варварски убива владетеля на най-мощната империя в този период, гаврейки се с черепа му, с човек - Борис, който гледа на християнството като на печеливша дългосрочна политика и избива цвета на прабългарската аристокрация - 52 болярски рода, неговият син Симеон, чийто войни изтощават неимоверно България и я разтеглят до ненужни размери. Синът му, Петър, удържа цели 40 години рухнала България. Развита културно, но не и икономически и демографски, България е пред колапс. Петър с вещина управлява, но една глупава дипломатическа грешка и опитният византийски пълководец Йоан Цимисхи, в комбинация с киевския княз Ростислав поставят България на колене.
Достоен за уважение, при това донякъде, е Самуил заради героичния си отпор срещу Византия. Но пък, за да е сигурен в първенстуващата си позиция, той убива брат си Арон и цялото му семейство, пощадявайки единствено племенника си Иван Владислав. Той пък убива сина на Самуил, собствения си братовчед. Шекспирова драма...
Второ българско царство - Асен и Петър освободители на България, възстановяват българската държавна традиция блаблабла. Искали са едно поземлено владение (прония) в Балкана, отказано им от императора. Възползвайки се от извънредните данъци, въведени заради женитбата на императора Исак Ангел с дъщерята на унгарския крал, разбунтуват народа и превземат няколко селища. В един момент се усещат, че може би бунтуването на българите не е чак толкова лоша идея и се стига до освобождението ни.

Борис избива болярските родове, не защото са го дразнели, а защото са пречели на просперитета на Българската държава.
Симеон не разтегля границите на България до ненужни размери. По онова време българите са обитавали почти целия Балкански полуостров(изключвам Византия), при това не са били "етническо малцинство". Напротив - останалите народи на Балканския полуостров са били малцинство)отново изключвам Византия). Тъй че Симеон напълно оправдано е водил тези войни.
Въстанието на Асен и Петър било заради някакви "лични облаги". Дрън-дрън. Тогава светът не е бил като днес, където всички си търсят материална облага, визирам наште политичковци. Все едно да кажеш, че Априлското въстание е било, щото на Ботев и Каравелов им било приятно в Турция, обаче са решили че свободна България ще им носи повече пари. Глупости.

Вредното влияние определено ти е дошло вповече

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 22:27

Тоя над мен - зле зле зле.
България НЕ Е създадена 125г. сл.Хр. Знам какво казва проф.Бакалов, но единственият довод да е Именникът на българските ханове, останал до наши дни като препис - смехотворно е. Приемам за начало да визираш началото на 7.век и Стара Велика България (още внушения ._.), но това е повече военно-племенен съюз от държавнически тип, нежели държава. А и за прогрес там не може да става дума. Прабългарите са имали градове, според Захари Ритор, но третият стадий на номадизма - след табунния и аулния, настъпва едва след като влизат в досег с достиженията на римската цивилизация, чийто наследник е Византия. На север, за Волжка България това са руските държави и арабите.
Борис избива родовете, защото знае, че те са традиционалисти, че в тангризма съзират запазване и гаранция на собствените си прерогативи спрямо славянската аристокрация. Да, избива ги в името на просперитета, но са му пречели лично на него - сещаш ли се оня момент с "събрали се хора от 10те комитата и го обвинили, че им е дал лош закон".
Симеон разтегля България до граници, които е невъзможно да управлява пълноценно. В онези години не е като днес да звъннеш по гсм-а и идват мутрите в гл-ките. Едно обикновено съобщение за назначение пътува от Плиска до Печ, да речем. Даваш ли си сметка колко сложно е да се изминат 1000 км на кон или пеша? Кой има ресурса да захрани цялата тази администрация, пощенски служби, коне и пр? Ако си чел съчиненията на Константин 7 Багренородни, някъде там той споменаваше, че по времето на Симеон 200 000 славяни се преселили във Византия. Естествено, става дума за преувеличаване на цифрата, но явно е, че е имало преместване на човешка маса.
А българите не са били доминиращи в етнически план. България е била притегателен център за всички варвари в Югоизтока - славяни, авари, узи, кумани, печенеги и пр. Славяните са били по-многобройни от българите - факт, който е неоспорим, въпреки жалките опити на лица, които няма да упомена, защото ще им направя реклама. В пределите на България влизат и хазарски преселници, разгромената аварска държава, както и автохтонното население на Балканите. Неее, определено прабългарите не са доминиращи в етнически аспект.
А от думите ти за Асен и Петър си проличава, че си изцяло продукт на училището. Почети, поинтересувай се, ще ти светне.
Over and out.

И, понеже усещам, че изневерявам на моя стил, да ви пикая на вредното влияние бе. Боли ме фара какво мислят група блатни гущери за знанията ми.

Профил ICQ WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 22:32

Dr Zombayo написа:
България е създадена през 125 от Новата ера. Около 900 години до падането ни под византийско робство. Прогрес много повече от век, по мое мнение.
Нека да не забравяме, че са и построили пирамидите в Гиза и Великата китайска стена :)
Гледайте сега, фактите си остават факти до доказване на противното. Дунавска България, в която живеем и днес, се счита за основана през 681 (680) при подписването на мирен договор между Византия и Стара Велика България, която е създадена през 632 от кан Кубрат. Това са фактите, а господин Добрев може да си твърди, че сме основали и империята на инките, както и ти можеш да си мислиш, че България е основана през 125. Не е нужно да изопачавате фактите и то при положение че нали уж се гордеете много с историята ни, за какво трябва да си измисляме разни работи и да се представяме за най-великия народ? Винаги има по-голяма риба. Другите нации също имат с какво да се гордеят и то доста повече от българите при някои.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 22:39

Аltеr Ego написа:
Dr Zombayo написа:
Нека да не забравяме, че са и построили пирамидите в Гиза и Великата китайска стена :)
Гледайте сега, фактите си остават факти до доказване на противното. Дунавска България, в която живеем и днес, се счита за основана през 681 (680) при подписването на мирен договор между Византия и Стара Велика България, която е създадена през 632 от кан Кубрат. Това са фактите, а господин Добрев може да си твърди, че сме основали и империята на инките, както и ти можеш да си мислиш, че България е основана през 125. Не е нужно да изопачавате фактите и то при положение че нали уж се гордеете много с историята ни, за какво трябва да си измисляме разни работи и да се представяме за най-великия народ? Винаги има по-голяма риба. Другите нации също имат с какво да се гордеят и то доста повече от българите при някои.

Има си доказателства :wink:
ама всеки с мнението си :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Окт 2007 22:39

Dr Zombayo написа:
Има си доказателства :wink:
ама всеки с мнението си :D
Дай да ги видим, умнико.
Отдавна не съм водил спор на по-високо интелектуално равнище и мисля, че сега ми се отдава възможност, стига да не сте всички с дебели глави :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com