Бия го на кратко, прочетох само половината от темата, и не се сдържах да отговоря...
Ледник написа:
Има Бог, има душа, следователно с нея трябва да се прави все нещо (тя, бидейки съвършена, не може просто да бъде изхвърлена на боклука).
И това ли можеш да докажеш с някое от малоумните си конспираторски твърдения?
За другите ти лайна не ми пука, но доказателство за това, което си изсрал тук очаквам с нетърпение.
Докажи ми, че:
1.Има бог
2.Има душа
3.Душата е съвършена
Ледник написа:
На вяра, тълкуване на факти и косвени доказателства.
Човешка вяра, тълкуване на малоумна и нелогична книга, пълна с противоречия и напълно липсващи факти и косвени доказателства за мнението ти.
Факти и косвени доказателства има само за моята теория.
Ледник написа:
По твоята логика ако аз посоча един стол и ти кажа "Ето, това е стол", ти ще ми отвърнеш с "Не, това не е стол. Столовете не съществуват, защото думата СТОЛ е измислена от хората".азателства има само за това, което аз казах. Другото е празна надежда.
По неговата логика ти ще посочиш във въздуха и ще кажеш "Ето, това е стол", и той ще ти отвърне с "Не, това не е стол, а ти си шибан идиот", и ще е напълно прав. Просто защото, най-малкото, и двамата имате
материални доказателства, че това всъщност
Е стол. И двамата го виждате. И двамата можете да го пипнете. И двамата можете да седнете на него.
Душа, бог, рай, ад и останалите помии им липсва нещо, а? Репликата ти издиша. Определено има хора, много по-умни от теб в твоя клас...
<GLaDiaToR> написа:
Незнам дали има прераждане, но едва ли всичко свършва със смърта. Човекът е едно уникално природно явление. Това което ни отличава от останалите организми е РАЗУМА. Поне до този момент, не сме срещнали други РАЗУМНИ същества. Затова едвали всичко свършва със смърта, все пак не сме обикновенни прасета или мишки, нали?!
capri написа:
Душите на хората отиват или в Рая или в Ада.
Тук стана интересно... So! Човека има разум. Има и душа. Те едно и също нещо ли са? Не(За протокола - разума и религиозната вяра са двете противоположности). Животните нямат разум. Но имат душа. Но как по дяволите се определя кое животно къде да отиде, като техните действия се определят единствено от инстинкта им, напълно премахвайки илюзията за "добро" и "зло" у тях? Рай? Ад? Не. Храна за червеи. Тъй като не вършат нито добро, нито зло, те не могат да бъдат пратени там. Какво става с душите им, тогава? За к'фо прераждане, к'ъф рай и ад говорехме?
Цитат:
...са лишени от душа, също както и от съзнателна мисъл...
Животните нямат разум, но имат съзнание.
Друг пример...
Дали ще отидем в рая или ада се определя от действията ни на земята. Дали вършим добро или зло. Но представата за добро и зло е измислена от човека, и като такава, тя се променя. Пример? В античността е било нормално да си хомосексуален, и дори да спиш с малки момченца, и никой не е приемал това за "зло", още по-малко за "грях". Днес за такива "грехове" висим на въжето. Кой отива в рая, и кой в ада? Погледнете го от добрата страна - Отидете ли в рая, ще ви ебат педерасти. Enjoy!
И за финал -
The Grim Reаper написа:
Прераждане? Наивни човешки вярвания, предизвикани от страха да погледнем истината в очите - ще се разлагаме у двуметровата си дупка, и на никого няма да му пука.
На ви доказателство:
WolfMAn написа:
K1X написа:
Надявам се хората да се прераждат...
Чул те Господ
Vergil написа:
Сигурно отиваме някаде не може просто да не съществуваме вече
Но засега не искам и да разбирам къде ще отида след смърта си(НЕ МИ СА УМИРА)