Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 10:10

Към "зле" метала са.Това,че мразя тъпата ви музика,не означава че е не съм имал "досег до нея".Или какво,ако ти харесва,значи знаеш за какво става въпрос,ако не - си "blind". Точно това,че знам за какво става въпрос,мисля че сте малоумни .BTW познавам едно ваше приятелче-Black металистче.Много обича да изпада в истерия и да крещи:"Вие сте blind people ,бе, вие вярвате в Христос и не можете да видите истината..."Явно за него да не си сатанист означава да вярваш в Христос...А и понамирисва.. Много сте зле в тоя форум,за това се бях отказал да пиша преди 3 години тук.Сега такива са се навъдили,че е даже още по-лошо...Поздрав с Tool-Opiate и bye:

Choices always were a problem for you
What you need is someone strong to guide you
Deaf and blind and dumb and born to follow
What you need is someone strong to guide you

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 10:18

Опитах се да разясня простото правило на тъпанарите за оцеляване; не коментирай неща, които не разбираш .

А, да, те са към цинка и желязото .
Говориш за човек, който обича да слуша звука на удрящи се една в друга супени лъжици ?
Съгласна съм, това е тежка форма на малоумие .
Пф .
МетАл .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 12:16

Абе кви са тия простотии “Философия“, “начин на живот“, “съдран, вмирисан метъл“... Баси конете с капаци. Аз сега длъжен ли съм да изглеждам като клун с тежък грим и черни дрехи, опжионално с брадва или пък да се къпя веднъж на 5 месеца по празници,,,

Satyricon - Mother North

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 12:31

Не, вие наистина не сте добре... :hmmmm:

But I guess I dont fucking care any more...
I'm betrayed! This is the end of everything!

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 12:49

Sett, аз съм християнин. Избийте си всякакви идиотски мисли от главата, че за да слушаш блек трябва да си ултра-мега-злия анти-християнин. Може би просто в 4-ти клас сте твърде фанатизирани от разните неща около вас, както е примерно с твоя приятел. То заради такива като него конете с капаци наоколо си вадят глупави заключения.

NeO_Zealot, тия 2 песни са дет.

anemic executioner, дано наистина се оформи приятна дискусия :)

Fimbulwinter - Roaring hellfire[Servants of Sorcery 1994] [07:34]

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 12:52

Вижте какво, писна ми да обяснявам. Или наистина сте малоумни, или го правите напук. Ако искате да разберете за какво става дума или четете постовете дотук, или си теглете блек и слушайте. Държите се по детски.
А тия блек метълисти, дето ходят с тениски "SATAN RULZ!!1" и се правят на интересни са най-смешните. Това са някакви позьорчета. Да, това са позьорите. Не са позьори онези, които си слушат, защото им харесва да си слушат и искрено се кефят. Позьори са онези, които слушат само заради слушането. За да са зли, мрачни и т.н. Мен така като ме гледате съм много мрачен, нали ... Направо ви е страх от мене. Не разбирам какво против имате срещу музиката. Или, не, явно имате нещо против Сатаната. Сатаната е християнска работа, колко пъти да казвам. НЯМА религия, която да почита Сатаната като върховно божество. Или, може и да има, но е някаква много измислена и изсмукана... и фалшива. Това, че хората си вярват в Господ - нищо портив нямам. В каквото искат да вярват. Един приятел уж беше станал праведен християнин, ама след два дена си рече "бе бал съм го"... Изключително противно ми стана вече да обяснявам... И това, че съм задъблал навътре във блека не значи, че съм убер насран и не се къпя. Това е най-глупавата асоциация, която човек може да направи за човек, слушащ метъл. И другото, което е, не слушам само блек. Слушам си достатъчно много други неща. Просто в един период ми стана ужасно интересно това явление. Не можете да ме разберете, каквото и да приказвам. Научете се да зачитате чуждото мнение и да не натрапвате своето. Изрично казах, тука да не пишат незапознати с темата, но не, те си знаят тяхното. Не, това не е натрапване на моето собствено мнение, а просто съвет, защото се получават напълно излишни конфликти и дразги. И после защо ставали проблеми със "анти-християните"... Оня бил прост, тоя бил много умен, не знам си кво... Щом не ви е ясно - не пишете, кво има толкова. Аман от елементаризъм. Това е тема, която ще стане интересна, ако пишат хора, запознати със даденото нещо. Ако пишат дебили - кочина. Айде. ПиснА ми.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 13:12

Всеки, който има намерение да повдига въпрос за хигиенни навици тук, да си направи сепуку .

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 14:47

Не, пределно ясно е, че хора, нямали достатъчно сериозен досег с музиката не могат да изказват компетентно мнение, така че няма какво да се очудваме...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 15:29

anemic executioner написа:
Всеки, който има намерение да повдига въпрос за хигиенни навици тук, да си направи сепуку .

И да си запази честта и достойнството? Не, "харакири" е правилната дума в случая! :wink:

Пичове, един съвет от мен - докато не започнете да си обсъждате някакво конкретно нещо и завържете разговор, така че да игнорирате разните зложелателни постове, те няма да секнат (или по-точно ще се ограничат достатъчно). От личен опит ви казвам, че ако една тема стане 8-9 страници, започват да я отварят само тези, които я следят от началото. Така че спрете да се опитвате да им затворите устите с приказки, а го направете с ингориране и прикаване на друга тема.

Айде, със здраве и... един въпрос, каква точно е разликата между блек и дет метъл и кой е по-тежкия?

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 15:34

MetalGearRex написа:
каква точно е разликата между блек и дет метъл и кой е по-тежкия?

Взе ми думите от устата :) Имам 30-на избрани метъл песнички на компа,за това не претендирам да разбирам каквото и да било.И все пак,слушайки песните от линка на Morgul,дет и блек ми се струват с доста подобно звучене.

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 15:40

Детът и блекът, честно казано, нямат почти нищо общо - детът е много по-тежък и много по-динамичен от блека, докато блекът е много по-чувствен и забиващ. Това са възможно най-грубо казаните разлики между стиловете и, разбира се, има още много други...

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 15:47

Всъщност 'по - тежък' в случая сякаш е некоректно казано; ако се има предвид колко шумен може да бъде детът, който впрочем не ме интересува особено, то блекът е наистина труден за асимилиране и възприемане на идеите не само като звучене, това имам като наблюдение .

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 16:29

Ами, всъщност, колкото и да са различни двата стила, сега като се замисля, не може да се определи точно какво е различното. Но, нека опитам да дам някакви насоки...
Блека вярно си е по-емоционален в сравнение с дета. Влагат се доста емоции, чувства, набляга се някой път повече на изразителните средства - в случая, вокалите. :) Вокалите за блека са типичното врещене/крещене/пищене, докато при дета пеят ниско. Доста ниско... Но това не е основен критерии за сравнение. Може би основният такъв е това, че в дета доста се залага на техниката, техничното свирене, постигане на максимално добри резултати в музикално отношение. Свиренето е по-важно при дета, може би. А при блека толкова се набляга на сложното свирене, че дори и аз мога да им свиря песните. :) И отново опира до слушането, в крайна сметка. Слушане му е майката. Аз не че съм чувал много дет, но Behemoth, Morbid Angel, Kataklysm, Sinister, Nile, Hypocrisy, Suffocation, Bloodbath, демотата на Darkthrone, че дори и последния албум на Anaal Nathrakh намирисва на дет. Това са една част от групите, през които съм минал, но блека ми е у душата. Ето ... само говори за себе си това изречение. Щом блека ми е в душата, значи целта му е да докосне нещо в човека. Не са чак толкова музикални нещата при блека, пак казвам... Квото казах - казах, по-нататък още. :)

Един едит да му тегля, че ще остана неразбран.
Сега, обясних криво-ляво, що са те разликите, ама все пак ще има някой, дека няма да е схванал какво имам предвид. Ако тръгнете да четете по разни списания, сайтове и т.н. пълни с инфо места, ще се омешат представите ви тотално. Затова отново казвам, че разликата трябва сам човек да я намери. Предполагам, че за някои от вас , че това е начин да се измъкна от въпроса, но ако бяхте на мое място - същоно щяхте да направите. В основата си и двата стила са тежки/бързи. Като откриете някакви разлики, ще разберете защо е така трудно да се определят такива между двата стила. Но основното мисля, че наистина е емоцията при блека и техничността и изпъкване уменията на музикантите - дета. Не че блекарите нямат сложни песни. Основата е поставена със просто рифуване, прости, но запомнящи се композиции. Дета е по-разчупен, китарите звучат доста по-сурово, докато при блека се ползват режещите звуци... Ами, тва успях да обясня. Ако не сте разбрали ме питайте конкретно. И не забравяйте да теглите. Даже ще ви дам линкове, че да сравните самите вие:

Vader - Wings - туй дет.

Satyricon - Mother North - това си е блек, в най-чистата си форма... Е, не чак най-чистата. :) Образовайте се. ^^

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 19:12

Винаги ми е било интересно защо харесвате тази музика(блек метъл , готик ), какво откривате в нея...не ме разбирайте погрешно уважавам я , но не я разбирам...ама изобщо

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 19:14

Sett написа:
BTW познавам едно ваше приятелче-Black металистче.Много обича да изпада в истерия и да крещи:"Вие сте blind people ,бе, вие вярвате в Христос и не можете да видите истината..."Явно за него да не си сатанист означава да вярваш в Христос...А и понамирисва..

Какво точно те кара да мислиш, че всички блек-метълисти са истерици, миришат, не се къпят и т.н.?
Познавал си приятел, добре, познавай си го. Възможно е човекът в действителност да не е добре с психиката/физиката си, но това прави всички останали хора, които слушат блек - миризливци?

Аз не искам да заемам ничия страна - просто пиша неутрално. Не мога да отрека, че и аз слушам блек (и не само, разбира се... обичам разнообразието), но ако искаш да се видиме някой път - ще ти докажа, че нито мириша, нито съм Сатаната...

Със здраве.

kosjo написа:
Винаги ми е било интересно защо харесвате тази музика(блек метъл , готик ), какво откривате в нея...не ме разбирайте погрешно уважавам я , но не я разбирам...ама изобщо

Аз ще ти отговоря, мисля, че останалите, слушащи такава музика, са съгласни - харесва ми текста най-вече, все пак точно той е този, който прави песента атрактивна. Няма хубава песен, без текст /не включвам електронните жанрове/. И да - харесват ми вокалите, звученето на самата музика, атмосферата, която пресъздава.
Толкоз.

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 19:17

kosjo написа:

Ми да беше прочел миналите поустове в темата :wink:

Профил ICQ Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 20:13

Morgul написа:
kosjo написа:

Ми да беше прочел миналите поустове в темата :wink:

жега е , депресиран съм , неам нерви :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: в момента не играе, довечера може
Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 22:04

Поправка: има религия, почитаща Сатаната като божество, има и такава, която е атеистична го почита като първообраз или като дух на живота. За тези, които първосигнално ще кажат "секта" - фактически православието е секта, тази класификация е изкуствена. За останалите: те имат свое предимство - атеистичният сатанизъм например залага много на отделната личност с нейните рава и отговорности - а именно правата и отговорностите образуват свободата на човека.

kosjo написа:

За да уважаваш нещо, ти трябва да виждаш поне един аспект на неговата стойност.
Защо я харесвам?

Заради красотата `и (замълчете вие всички, които не сте склонни да четете нататък). Красотата има много лица и често е различна за всеки, но тя има и много проявления и всеки може да намери нещо, което за него е красиво. Но когато трябва да се обоснове, непълноценните отпадат. Метълът разглежда предимно отрицателните усещания - няма да изброявам чувства от тази област, сами можете. Тук повърхностният се отклонява, тъй като веднага свързва мрака с неправилното (детинска реакция), и така и не открива красотата. Много творци от различни калибри са творили в тази област, най-ясният пример е може би творчеството на Ботев. Страдание - в него човек е най-истински, реакциите му неподправени и речта искрена - не е ли красиво това в света на лъжата? Разруха - разбити надежди, пропилян труд, руини, можеш буквално да докоснеш отчаянието и тъгата, връзка с предците, сътворили съществуващото сега, падение и забвение... Смърт - какво знаем за нея? Не заслужава ли повече внимание от масата събития, около които напразно се шуми по цял ден? Постройката на много от песните и композиците се подчинява на замисъла, за да допринесе за цялостното въздействие на творбата, с неочаквани обрати и резки колебания в настроението.

Заради необятността. Разглежданите проблеми са от най-широк диапазон - и метъла се разглеждат множество теми, за които в почти всички други стилове не се и споменава, включая въпроси, повдигнати векове назад и още неполучили категоричния си отговор. Текстовете са пропити от всички чувства, на които човек е способен, от най-чистите до най-извратените (преобърнатите ценности на един вид и превърнати в лъжеценности на една сбирщина). Много са и ъглите, под които се хвърля погледът върху тези въпроси, възможните изходи от реални и имагинерни ситуации. За разнообразието на музикалната част няма да говоря - тя е необятна в пълния смисъл на думата, всеки може да намери в нея своя отрязък красота, разум и истина.

Заради музиката. Много ще подскочат с въпроса: "как може тея думканици да се наричат музика"? Тъй като въпросните "думканици" притежават всимки характеристики на музиката, то те с пълна сила могат да се нарекат така. Другата, неизказана част от въпроса, съществува реално само в мислите ви и аз със същото основание мога да попитам: а защо трябва вашите леки, еднообразни, на моменти даже кръговратни "парчета" (отвратителна дума, погубва значението на отделната творба), с малък или никакъв замисъл и цялостна пошлост на "текстовете" да се причисляват към това велико изкуство - музиката? Някои шедьоври по техничност на изпълнението не отстъпват на общоприетите класически произведения, други обединяват класиката и твърдия звук, трети намират перфектното равновесие между "тежест" и мелодичност, което в единение с прекрасната текстова част постигат масималното по отношение на въздействието, въпреки неверието на някои хора в силата и способностите на тази музика. Твърдостта на моменти се оказва единственият потушител на отрицателни емоции (не на създател на такива - когато се появят такива, те са плод на отвръщение, осъзнато или не, но отвращение от гнилостта на "реалната" обстановка, което е напълно оправдано), при подходяща последователност тя трансформира отчаянието в тога, тъгата в меланхолия, меланхолията в оптимизъм - говоря от личен опит.

Накратко: тази музика е способна да те накара да се замислиш (което далеч не може да се твърди за всеки жанр), а всичко с такива свойства трябва да се толерира и уважава.

И пак не бях достатъчно изчерпателен и мнението ми беше доста едностранчиво, тъй като се опитах да обобщя това, което не може да се обобщи.

res=$(cat f| tr ' ' '\n' |head -n 2 |tr '\n' ' ')$(cat f |tr ' ' '\n' |head -n -2 |tail -n +3 |tr -d ',.' |sort |uniq |grep -v "^and$" |tr '\n' ' ' |sed 's/ /, /g' |sed 's/, \([A-Za-z]\+\), $/ and \1./')$(cat f| tr ' ' '\n' |tail -n 2 |tr '\n' ' ')

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 27 Юни 2006 23:46

?
??

Много смях... Поздрав за автора.
И за трютата, естествено. Радвате, особено частта с омразата и ненавистта. Покъртително.

И все пак, няма да ви тегля една майна на всичките метълисти (както направиха мнооого други по повод другия форум (имате поздрав от Ванката и Стефан)). Само ще отделя две думи на цялата помия, излята вече на куп страници - смЕх много.

Стей трю.
Как няма една свястна antimusic картинка. Нищо, представете си задраскан пентаграм с гаден надпис anti black metal. И давайте все така по форумите, образовайте, може една телевизия да спретнем. А, поръчаха ми да кажа, че ще има готик парти в "Абсент" и Стефан ще е дj (хахах) - съботата. Як invite.

Писна ми да бъда позьор -
NO music.
Няма поздрав. Со кротце.

ед./ развалих 88. (:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 28 Юни 2006 02:45

HH, батенца.........................

бал съм му майката, блек метъл, блек рап, блек поп, блек еди кво си.... блек е на майка ти Цензурата

It’s all darkness
I breathe life into Jesus Christ’s carcass!"

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com