Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

The King of Kings
Аватар
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell
Публикувано на: 10 Авг 2015 11:44

Те собствената операционната система не можаха да си опазят толкова години, така че това ми звучи като по-скоро превантивна клауза, отколкото ефективна. Иначе аз се отказах от моята privacy когато си купих първия смартфон. Въпроси като къде, какво и кой са почти доброволно достояние на всяка трета страна с необходимият достъп до информация. Единствено пазя банкови сметки, затова каквото има да разплащам онлайн го правя по сигурен и проверен начин. Приветствам новото и недъмнено ще мина на Десятка, но ще почакам известно време да отмине истерията и да дозакърпят каквото има за кърпене, да се види и най-вече как ОС ще се държи след 6-8 месеца, когато обикновено започва да спада производителността.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2015 12:54

Проблемът не е, че сега изведнъж могат да ни следят, това е ясно. Проблемът е като в следната ситуация - ако някой ви е ебал анално, не ви е било яко, но сега имате избора дали да си затворите цепката, или да я държите отворена и то за един от най-големите играчи. Ем сори, ама както се каза горе, силно вярвам, че досега не съм бил интересен за никого (да се разбира - имам антивирусна, пускам редовно един анти-спайуер/малуер чек, бъркал съм да настройвам процесите за пускане, гледам като зашуми компа без причина уж какво го кара да го прави и в малкото случаи, когато е имало нещо съмнително, веднага чистя) и предпочитам АЗ да решавам какво да се изнася (лесно) от компа ми. Лесно решение е да се пуснат пиратски дистрибуции, които на всеки keypress да добавят стринг от между 10 и 100 примерно символа (рандъм число демек), които да са избрани на рандъм всеки, и като майкрософт искат да получат паролата ви obichammariika, а им дойде oqweqwebqweqfiwrgregcwergwergwhwerweraqweqe mwegwgrmwgwegawgewegwfrwegwegiwegwegiwgegwkwegwegawegewg и започнат да купуват памет, за да съхраняват нечетими глупости, тогава може и да се усетят. Но нямам против вашия ентусиазъм - даже напротив - тествайте го за тези като мен, които искат по-сигурен и по-стабилен OS. А пък ако това с триенето на пиратски софтуер е вярно, ще ви питам как ще цъкате новия Assassin's Creed "само да го пробвате" и още повече като ви замине пиратския Фотошоп примерно. Ще стоите и ще гледате колко smooth се играят вградените игри в Уиндоус само.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Авг 2015 14:15

Каквото Hyper каза.
И не знам до колко се филмираме другите, ама на един приятел му влязоха в ПС-то и му смениха паролата без негово разрешение и без да го уведомят, едва час и нещо след като си беше инсталирал уин10.Отне му повече от час да си я възвърне от лаптопа. Щом самият факт, че това вече е възможно по напълно легален начин не ви притеснява, емии радвайте се тогава.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Авг 2015 20:47

Единствената игра, която играя в момента върви по-мазно на новия уин. А компа ми е доста стар.

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 14 Авг 2015 19:54

Страшничко си е ве...

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Авг 2015 20:18

DarkAvenger89 написа:
Каквото Hyper каза.
И не знам до колко се филмираме другите, ама на един приятел му влязоха в ПС-то и му смениха паролата без негово разрешение и без да го уведомят, едва час и нещо след като си беше инсталирал уин10.Отне му повече от час да си я възвърне от лаптопа. Щом самият факт, че това вече е възможно по напълно легален начин не ви притеснява, емии радвайте се тогава.
Няма как да е легално тва, по скоро има някви malware-ове на компа. Легално е да изпращаш информация, но не и да ти изпращат, още по-малко да ти бърникат по пц-то без разрешение.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 14 Авг 2015 22:31

Единственият начин това да се случи е да е дал изрично разрешение на някакъв съпорт, който дистанционно му е оправял нещо по компютъра. Това или просто не знае за какво говори.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2015 06:27

Доста хора са ъпдейтнали, а не са сложили чиста инсталация, защото за чистата инсталация им трябва валиден cd-key на 7/8ца. И аз така.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2015 09:02

Принципно след като ъпгрейднеш, можеш да си рифрешнеш компютъра, т. е. да направиш изцяло нова инсталация с все форматиране и всичко. Аз така направих.

Но същото го бях правил и с win 7 преди известно врме и не беше така пъргав.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2015 20:59

http://www.technobuffalo.com/2015/08/18 ... m=facebook

Цитат:
There are just two silly exceptions: antivirus software and stuff that’s deeply embedded into the system needs updating – but the developers are on it already – and then there are old games on CD-Rom that have DRM. This DRM stuff is also deeply embedded in your system, and that’s where Windows 10 says “sorry, we cannot allow that, because that would be a possible loophole for computer viruses.” That’s why there are a couple of games from 2003-2008 with Securom, etc. that simply don’t run without a no-CD patch or some such. We can just not support that if it’s a possible danger for our users.

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 18 Авг 2015 22:01

Тея за ейпъл ли се милят сега, бах ги в тъпата компания.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2015 23:17

ей богу, това е една от първите думи, които се учат на тоя език...

https://www.youtube.com/watch?v=q2Dh1BM90nk

:!:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Авг 2015 23:37

Мерси за безполезната информация, която не допринася с нищо в темата.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Авг 2015 17:08

нелегален написа:
абе, фейлна с малко с това "ейпъл". shame! :o

На всеки може да се случи.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2015 00:57

;)

http://www.disclose.tv/news/a_terrifyin ... _10/121544

тва ебати спайтуула се оказа

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2015 10:42

Бате, МОЛЯ ТЕ, виж в какъв сайт е постната тая информация, дееба.

Един от абсолютно ключовите моменти в боравенето с интернет в днешно време е поне частично да можеш да отсяваш източниците на информация.

Като ония олигофрени, дето си късат NFC чипа от батериите на телефоните, щото в руски клип им били казали, че са подслушвателни устройства.

Моля ви се вече, не сте малки, влагайте малко мисъл в тия неща. Малко ли tech профилирани сайтове на високо ниво има, та ше ми постваш някви глупости от сайт с конспирации за извънземни...

За много неща може да не съм прав и да ми се дразните колкото искате, ма едно нещо се надявам да набия в главата на някого - това, че някъде в интернета някой е написал нещо, което искаш да чуеш, не значи, че то е вярно. Търсете, проверявайте от пет източника поне, бъдете наясно с основните тенденции в потока на новини - щото и такива има, в днешно време се правят координирани медийни кампании против/за някакви неща и трябва да можете да ги разпознавате. Изградете си някаква мрежа от информационни източници, които сте проверили с времето. И най-вече използвайте силата на здравия разум, дееба.

Щото иначе тоя интернет го бродите като абсолютни олигофрени и ви залъгват елементарно с какви ли не глупости.

Тука поствах за Windows 10 специално много подробно и ясно обяснение какви данни събира и как да се ограничи това събиране, ма материала е малко по-дълъг от двайсет реда, та разбирам що никой не му е обърнал внимание.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 22 Авг 2015 12:13

баце Морко написа:
Бате, МОЛЯ ТЕ, виж в какъв сайт е постната тая информация, дееба.

Един от абсолютно ключовите моменти в боравенето с интернет в днешно време е поне частично да можеш да отсяваш източниците на информация.

Като ония олигофрени, дето си късат NFC чипа от батериите на телефоните, щото в руски клип им били казали, че са подслушвателни устройства.

Моля ви се вече, не сте малки, влагайте малко мисъл в тия неща. Малко ли tech профилирани сайтове на високо ниво има, та ше ми постваш някви глупости от сайт с конспирации за извънземни...

За много неща може да не съм прав и да ми се дразните колкото искате, ма едно нещо се надявам да набия в главата на някого - това, че някъде в интернета някой е написал нещо, което искаш да чуеш, не значи, че то е вярно. Търсете, проверявайте от пет източника поне, бъдете наясно с основните тенденции в потока на новини - щото и такива има, в днешно време се правят координирани медийни кампании против/за някакви неща и трябва да можете да ги разпознавате. Изградете си някаква мрежа от информационни източници, които сте проверили с времето. И най-вече използвайте силата на здравия разум, дееба.

Щото иначе тоя интернет го бродите като абсолютни олигофрени и ви залъгват елементарно с какви ли не глупости.

Тука поствах за Windows 10 специално много подробно и ясно обяснение какви данни събира и как да се ограничи това събиране, ма материала е малко по-дълъг от двайсет реда, та разбирам що никой не му е обърнал внимание.

iskam samo da ta informiram
malko as
che tuka ima hora
deto chetat
daily stormer
:wink:

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2015 12:43

Това, което ме притеснява е, че почти всеки ден уиндоуса расте с по няколко стотин мб в C:то. А то не ми е безкрайно, предвид че е 120ка SSD и на него имам и двете ми единствени актуални игри в момента.

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2015 13:00

Не би трябвало да расте безкрайно, в момента генерира разни временни файлове и кешове, за да ти ускорява работата. Ако много се закучат нещата, пусни един CCLeaner.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Авг 2015 13:23

Gipo написа:
Това, което ме притеснява е, че почти всеки ден уиндоуса расте с по няколко стотин мб в C:то. А то не ми е безкрайно, предвид че е 120ка SSD и на него имам и двете ми единствени актуални игри в момента.

Auto Update включен ли е?

--Gort!Klaatu barada nikto!--

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com