Автор |
Съобщение |
AcTivE
|
The King of Kings |
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 10 Авг 2015 11:44
Те собствената операционната система не можаха да си опазят толкова години, така че това ми звучи като по-скоро превантивна клауза, отколкото ефективна. Иначе аз се отказах от моята privacy когато си купих първия смартфон. Въпроси като къде, какво и кой са почти доброволно достояние на всяка трета страна с необходимият достъп до информация. Единствено пазя банкови сметки, затова каквото има да разплащам онлайн го правя по сигурен и проверен начин. Приветствам новото и недъмнено ще мина на Десятка, но ще почакам известно време да отмине истерията и да дозакърпят каквото има за кърпене, да се види и най-вече как ОС ще се държи след 6-8 месеца, когато обикновено започва да спада производителността.
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 11 Авг 2015 12:54
Проблемът не е, че сега изведнъж могат да ни следят, това е ясно. Проблемът е като в следната ситуация - ако някой ви е ебал анално, не ви е било яко, но сега имате избора дали да си затворите цепката, или да я държите отворена и то за един от най-големите играчи. Ем сори, ама както се каза горе, силно вярвам, че досега не съм бил интересен за никого (да се разбира - имам антивирусна, пускам редовно един анти-спайуер/малуер чек, бъркал съм да настройвам процесите за пускане, гледам като зашуми компа без причина уж какво го кара да го прави и в малкото случаи, когато е имало нещо съмнително, веднага чистя) и предпочитам АЗ да решавам какво да се изнася (лесно) от компа ми. Лесно решение е да се пуснат пиратски дистрибуции, които на всеки keypress да добавят стринг от между 10 и 100 примерно символа (рандъм число демек), които да са избрани на рандъм всеки, и като майкрософт искат да получат паролата ви obichammariika, а им дойде oqweqwebqweqfiwrgregcwergwergwhwerweraqweqe mwegwgrmwgwegawgewegwfrwegwegiwegwegiwgegwkwegwegawegewg и започнат да купуват памет, за да съхраняват нечетими глупости, тогава може и да се усетят. Но нямам против вашия ентусиазъм - даже напротив - тествайте го за тези като мен, които искат по-сигурен и по-стабилен OS. А пък ако това с триенето на пиратски софтуер е вярно, ще ви питам как ще цъкате новия Assassin's Creed "само да го пробвате" и още повече като ви замине пиратския Фотошоп примерно. Ще стоите и ще гледате колко smooth се играят вградените игри в Уиндоус само.
|
|
|
|
|
DarkAvenger89
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 11 Авг 2015 14:15
Каквото Hyper каза. И не знам до колко се филмираме другите, ама на един приятел му влязоха в ПС-то и му смениха паролата без негово разрешение и без да го уведомят, едва час и нещо след като си беше инсталирал уин10.Отне му повече от час да си я възвърне от лаптопа. Щом самият факт, че това вече е възможно по напълно легален начин не ви притеснява, емии радвайте се тогава.
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 13 Авг 2015 20:47
Единствената игра, която играя в момента върви по-мазно на новия уин. А компа ми е доста стар.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
|
{SuPa-1337-Killa}
|
Псевдо рейцър |
|
В момента играе: Всичко без аниме игри
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 14 Авг 2015 19:54
Страшничко си е ве...
Drecher написа: От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 14 Авг 2015 20:18
DarkAvenger89 написа: Каквото Hyper каза. И не знам до колко се филмираме другите, ама на един приятел му влязоха в ПС-то и му смениха паролата без негово разрешение и без да го уведомят, едва час и нещо след като си беше инсталирал уин10.Отне му повече от час да си я възвърне от лаптопа. Щом самият факт, че това вече е възможно по напълно легален начин не ви притеснява, емии радвайте се тогава. Няма как да е легално тва, по скоро има някви malware-ове на компа. Легално е да изпращаш информация, но не и да ти изпращат, още по-малко да ти бърникат по пц-то без разрешение.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 14 Авг 2015 22:31
Единственият начин това да се случи е да е дал изрично разрешение на някакъв съпорт, който дистанционно му е оправял нещо по компютъра. Това или просто не знае за какво говори.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
"напарфюмиран печен ебач" - кримсънчето
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 18 Авг 2015 06:27
Доста хора са ъпдейтнали, а не са сложили чиста инсталация, защото за чистата инсталация им трябва валиден cd-key на 7/8ца. И аз така.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 18 Авг 2015 09:02
Принципно след като ъпгрейднеш, можеш да си рифрешнеш компютъра, т. е. да направиш изцяло нова инсталация с все форматиране и всичко. Аз така направих.
Но същото го бях правил и с win 7 преди известно врме и не беше така пъргав.
___________________________________ "Моридина, който по принцип е човек интелигентен с богата обща култура, но в същността си е комплексиран простак..." - Алминатора
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 18 Авг 2015 20:59
http://www.technobuffalo.com/2015/08/18 ... m=facebookЦитат: There are just two silly exceptions: antivirus software and stuff that’s deeply embedded into the system needs updating – but the developers are on it already – and then there are old games on CD-Rom that have DRM. This DRM stuff is also deeply embedded in your system, and that’s where Windows 10 says “sorry, we cannot allow that, because that would be a possible loophole for computer viruses.” That’s why there are a couple of games from 2003-2008 with Securom, etc. that simply don’t run without a no-CD patch or some such. We can just not support that if it’s a possible danger for our users.
|
|
|
Kirilicata
|
|
В момента играе: MoneyCrafta
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 18 Авг 2015 22:01
Тея за ейпъл ли се милят сега, бах ги в тъпата компания.
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 18 Авг 2015 23:17
ей богу, това е една от първите думи, които се учат на тоя език... https://www.youtube.com/watch?v=q2Dh1BM90nk
|
|
|
|
|
Kirilicata
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 18 Авг 2015 23:37
Мерси за безполезната информация, която не допринася с нищо в темата.
|
|
|
Kirilicata
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 19 Авг 2015 17:08
нелегален написа: абе, фейлна с малко с това "ейпъл". shame! На всеки може да се случи.
|
|
|
hyper'
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 22 Авг 2015 00:57
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 22 Авг 2015 10:42
Бате, МОЛЯ ТЕ, виж в какъв сайт е постната тая информация, дееба.
Един от абсолютно ключовите моменти в боравенето с интернет в днешно време е поне частично да можеш да отсяваш източниците на информация.
Като ония олигофрени, дето си късат NFC чипа от батериите на телефоните, щото в руски клип им били казали, че са подслушвателни устройства.
Моля ви се вече, не сте малки, влагайте малко мисъл в тия неща. Малко ли tech профилирани сайтове на високо ниво има, та ше ми постваш някви глупости от сайт с конспирации за извънземни...
За много неща може да не съм прав и да ми се дразните колкото искате, ма едно нещо се надявам да набия в главата на някого - това, че някъде в интернета някой е написал нещо, което искаш да чуеш, не значи, че то е вярно. Търсете, проверявайте от пет източника поне, бъдете наясно с основните тенденции в потока на новини - щото и такива има, в днешно време се правят координирани медийни кампании против/за някакви неща и трябва да можете да ги разпознавате. Изградете си някаква мрежа от информационни източници, които сте проверили с времето. И най-вече използвайте силата на здравия разум, дееба.
Щото иначе тоя интернет го бродите като абсолютни олигофрени и ви залъгват елементарно с какви ли не глупости.
Тука поствах за Windows 10 специално много подробно и ясно обяснение какви данни събира и как да се ограничи това събиране, ма материала е малко по-дълъг от двайсет реда, та разбирам що никой не му е обърнал внимание.
|
|
|
|
|
Мастър Люх
|
|
В момента играе: ❚█══█❚
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 22 Авг 2015 12:13
баце Морко написа: Бате, МОЛЯ ТЕ, виж в какъв сайт е постната тая информация, дееба.
Един от абсолютно ключовите моменти в боравенето с интернет в днешно време е поне частично да можеш да отсяваш източниците на информация.
Като ония олигофрени, дето си късат NFC чипа от батериите на телефоните, щото в руски клип им били казали, че са подслушвателни устройства.
Моля ви се вече, не сте малки, влагайте малко мисъл в тия неща. Малко ли tech профилирани сайтове на високо ниво има, та ше ми постваш някви глупости от сайт с конспирации за извънземни...
За много неща може да не съм прав и да ми се дразните колкото искате, ма едно нещо се надявам да набия в главата на някого - това, че някъде в интернета някой е написал нещо, което искаш да чуеш, не значи, че то е вярно. Търсете, проверявайте от пет източника поне, бъдете наясно с основните тенденции в потока на новини - щото и такива има, в днешно време се правят координирани медийни кампании против/за някакви неща и трябва да можете да ги разпознавате. Изградете си някаква мрежа от информационни източници, които сте проверили с времето. И най-вече използвайте силата на здравия разум, дееба.
Щото иначе тоя интернет го бродите като абсолютни олигофрени и ви залъгват елементарно с какви ли не глупости.
Тука поствах за Windows 10 специално много подробно и ясно обяснение какви данни събира и как да се ограничи това събиране, ма материала е малко по-дълъг от двайсет реда, та разбирам що никой не му е обърнал внимание. iskam samo da ta informiram malko as che tuka ima hora deto chetat daily stormer
___________________________________ TAPAKO PROST...
|
|
|
|
|
Gipo
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 22 Авг 2015 12:43
Това, което ме притеснява е, че почти всеки ден уиндоуса расте с по няколко стотин мб в C:то. А то не ми е безкрайно, предвид че е 120ка SSD и на него имам и двете ми единствени актуални игри в момента.
|
|
|
|
|
Маце Борко
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 22 Авг 2015 13:00
Не би трябвало да расте безкрайно, в момента генерира разни временни файлове и кешове, за да ти ускорява работата. Ако много се закучат нещата, пусни един CCLeaner.
|
|
|
|
|
-Stormrаge-
|
|
|
|
Заглавие: Re: Windows 10 in a nutshell Публикувано на: 22 Авг 2015 13:23
Gipo написа: Това, което ме притеснява е, че почти всеки ден уиндоуса расте с по няколко стотин мб в C:то. А то не ми е безкрайно, предвид че е 120ка SSD и на него имам и двете ми единствени актуални игри в момента. Auto Update включен ли е?
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|