Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

За кого?
Анкетата свършва на 31 Окт 2011 11:06

Росен Плевнелиев    58%  58%  [ 25 ]
 Ивайло Калфин    42%  42%  [ 18 ]
Общо гласове : 43
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Балотаж
Публикувано на: 24 Окт 2011 23:15

Ернестин написа:
Инак в неделя не гласувах, и на балотажа няма да гласувам, макар че се разписах и на двете анкети във форума. Честно казано не разбирам и останалото човечество тук защо гласува, не съм гледал телевизия отдавна и не знам точно с какви аргументи са ви убедили, че събитията от тези две недели са по някакъв начин важни за каквото и да било или че ще имат някакви практически последици. Единствената разумна причина някой да гласува за един кандидат, вместо за друг, би била че предпочита да гледа муцуната на първия, вместо на втория, по време на тържествата по случай Новата година. Толкоз ли са ви важни тези новогодишни чествания, че го обръщате на такава дискусия? :) Аз предлагам всеки кандидат да запише на видео своето обръщение към нацията, и в ключовия момент на 31.12, точно преди полунощ, всеки човек да избира чий запис да си пусне. Ето това би било демокрация в действие.

+1
Да се гласува на този балотаж е обида за интелекта на всеки един от вас.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 24 Окт 2011 23:18

Ернестин, от кога стана толкова аполитичен?

Профил ICQ

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 24 Окт 2011 23:50

Просто е доста умен и вижда, че всичко е суета, а реалността е илюзия.

Профил

Аватар
В момента играе: in the Warp.
Публикувано на: 24 Окт 2011 23:52

Плевнелиев със сигурност както гласувах и във първи.

Ако комунистите се доближат до властта ни очаква Невиждана държавна катастрофа.

Профил

Публикувано на: 24 Окт 2011 23:54

всички до стената, без изключения.

Профил

Публикувано на: 25 Окт 2011 00:15

A най-жалкото е как продължавате да се самозаблуждавате, че някой ще направи нещо коренно различно от това да се самооблажва по всякакъв възможен начин, щом се докопа до власт и пари. Винаги е било така, винаги и ще бъде. Няма значение партии, обещания,принципи и не знам си какво - колкото и да си печен щом влезеш в политиката ставаш егоистично, алчно, безпринципно лайно. 20 години ви го доказват, а вие продължавате и продължавате и продължавате със самозаблудите и да се обиждате на партии, комунисти, гербери, фашисти и не знам си какви още. Всички си пият ракията на една маса и си въртят цирковете, а вие им се хващате на представленията. Смърт за всичката корумпирана сган в правителството, всички под ножа!

Профил

Публикувано на: 25 Окт 2011 00:20

Ленин би се гордял с теб!!!

Профил

Публикувано на: 25 Окт 2011 00:24

Ебал съм го Ленин, просто не искам да участвам в тая безкрайна абсурдна трагикомедия за пореден път...

Профил

Публикувано на: 25 Окт 2011 00:26

Andrey358 написа:
Ернестин, от кога стана толкова аполитичен?

2008 някъде, като завърших гимназия.

Профил

Публикувано на: 25 Окт 2011 03:02

High_voltage написа:
Това специално към Зубро, понеже помня, че и в предната тема бе против Витков, и в тази го слагаш в един кюп с медийните любимци:

Защо? Кое му е лошото на човека, кое го отъждествява с грабителите и лъжците, които ги турят в тв-дебата?

А, не казвам че е крадец, просто не е сериозен кандидат. :) Дори трябва да направим едно важно разграничение, на тези избори се кандидатира не личността Светльо Витков, а комедийният персонаж, който той обича да разиграва на сцената. Със същата идея можеха да кандидатират и Цеко Сифоня (в ролята - Краси Радков). Подкрепата за него е празен жест, не толкова насочен към заобикалящата среда, колкото насочен навътре, с цел някакво лично удовлетворение, подобно на псувните, които човек пуска докато е заклещен в задръстване, за да разтовари напрежението - тоест, не възприемам гласуването за Витков дори като някакъв протестен вот или послание. Гласуването за Светльо Витков е израз на недоволен електорат, който иска просто да се погъделичка малко.

И в този смисъл допринася за каузата на политическата класа. Защото помага за сублимирането на натрупаната агресия от недоволството към същата тази класа - човек пуска бюлетина за него и остава доволен, че е вдигнал един голям среден пръст в лицето на политиците; и на следизборния ден нещата си продължават по старому.

И за да съм напълно ясен: аз не смятам, че Светльо Витков е по-лош кандидат от Калфин или Плевнелиев. :) Просто той изразява диаметрално противоположни ценности на тези, които искам да видя у едно зряло и образовано общество, организирано в опитите си да следи и проконтролира управленческия курс на правителството си. И аз отказвам да подкрепям политическата класа, но ако трябва да изразя протеста си, бих го направил по коренно различен начин.

Профил

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Публикувано на: 25 Окт 2011 05:06

В безсънните нощи покрай изборите се въртях в леглото и слушах радио К2 - нон стоп избори и политика, фанатици! :)
Питащата е много емоционална, много активна, и верно го насра. А той гледа като махмурлия. Така насраха и Волен навремето. Тука си прав, да видим как ще я кара така Президенто, ако го хващат натясно.
Лично аз си слушам чат пат радио К2 впрочем и много кофти, ако СЕМ и иска 50 бона и тя няма как да се финансира. :|\
Аве, прави ли ви впечатление, че Росен е станал много агресивен, говори супер нахакано. Или му е пораснала пишката, или е сигурен за балотажа. Оставям си място за коварната възможност да подправят вота или да играят с ДПС или да ядат хора :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2011 09:48

DJ Cat написа:
Не включвам всички в това число, но най-ми е смешно като 18 годишни ( максимум може и 16-17) лайненца дрисливи като Изходчо, тоя оня ми се правят на големите политици и че разбират нещата. Осъзнайте се бе лапенца, не сте последната дупка на кавала и мнението ви не важи. Даже да имате право да гласувате пикльовци, вашия вот е също толкова маниполируем и неефективен като на баба ти пенка от 60 блок, която е на 76 години и гледа да пусне гласа си, за тези които ще и вдигнат пенсията с 5 лева.

Много ви знае глава, кой какъв, аз самия не се интересувам от политика, но съм разговарял с хора, които не са още с жълто около устата и ми е изяснена картинката. А вашите филосовствания и пънения да се изкарате умни, само придизвикват усмивка от мен. После като се сетя и какви сте убитаци и пропадняци и че не можете да си избършете гъза сами, а ми говорите за макроикономика и президенти - нещата стават повече от комични.

Когато не можеш да мислиш, си някаква овца, която се води от това което е на мода и това което чува, затова темата е изпълнена с клишета и заучени фразички, които явно чувате от мама и татко или парламентарен контрол. Възможност за гласуване трябва да се дава на 21 години, че като гледам какви са пропаднали повечето гащници ми се плаче.

Пак казвам има и хора, които е добре че се включват, но тези за които говоря вече са се разпознали в поста ми. Останалите наздраве и лека нощ.

абе момче спри се бе, всеки втори пост ти е хейт. като не се интересуваш от политика и не си дал аргументирано мнение и ти не важиш. не казвам, че изхода е прав, просто ти казвам, че като хейтиш без аргументи си също толкова смешен :)

Профил Skype

Аватар
В момента играе: GTA IV, Heroes 6
Публикувано на: 25 Окт 2011 12:27

Strain написа:
MetalGearRex написа:
Абе това Калфин го спомена и на тристранния дебат в БТВ и Плевнелиев доста добре го контрира, че по време на целия мандат на тройната коалиция президентът реално бе от водещата в коалицията партия БСП. И на въпроса "и зле ли беше тогава", Калфин се затрудни да отговори и май само отклони въпроса. Като цяло е доста зле, че БСП отново ориентираха предизборната си кампания като анти-кампания относно някого. Това ми нанесе сериозно поражение на парламентарните избори, а сега повтарят грешката си.
Президентът трябва да е коректив на парламента, независимо от неговата партийна привързаност и партийното доминиране в парламента и съответно правителството. Проблемът при Плевнелиев е, че прекалено много мяза на послушник, макар и да ми изглежда свестен като човек. А като знам на кого е послушник и ми призлява...

Грешно. Калфин призна, че е имало търкания и не е било добре. Мисля, че мога и запис да извадя, ако искаш. Аз няма да гласувам. Ако някой ме принуди с пистолет в главата обаче ще бъде за червения, ебал съм му майката. Изхода го каза - ако БСП имаха правителство, щях да гласувам за Плевнелиев, ей така, само и само да има някакъв публичен орган с различно мнение.

Да, прав си, сега си спомних и аз, че отговорът му беше такъв. Само че забележи, "имало търкания" - точно каквото се очаква! Щом президентът работи като коректив на парламента, то точно трябва да има търкания помежду им, а не единият чинно да изпълнява заповедите на другия. Изводът е, че явно според самия Калфин отношенията на президента Първанов и премиера Станишев не са били толкова добри и еднопосочни, макар и да са били от една и съща партия. И макар че това показва, че според самия Калфин, съпартийците му не са били в положение "господар-подчинен", както ще са Борисов и Плевнелиев, то също така напълно разбива собствения му аргумент, че президентът и премиерът не трябва да са от една партия, който аргумент се явява ключов в предизборната му кампания. И макар че всичко това може би е с цел между редовете да се посочи на избирателя, че кандидатът на ГЕРБ ще е козирувал пред шефа на партията по всяка една линия, което вече и аз намирам за много неправилно, то цялата логика на този аргумент не е издържана. Това мен ме издразни много и в това отношение ми хареса Кунева, която действително странеше доста от директните атаки срещу останалите кандидати и съответно и не попадна в подобно положение. Дори напротив, успя адекватно да се защити от атаката на Плевнелиев, който я попита защо се била отказала от депутатско място в полза на позицията си на еврокомисар, посочвайки, че именно неговият вожд водеше листа на НДСВ на предпоследните парламентарни избори, но накрая не влезе в парламента.

Профил ICQ Skype

Аватар
В момента играе: с мерника и мушката на кремъклийката
Публикувано на: 25 Окт 2011 12:47

Серго - ГЕРБ се пренасища с власт.
Бойко - Не на старата тирания.

И двамата са прави. Аз все пак ще гласувам за Плевнелиев, защото не искам никого от тройната коалиция на власт. Признавам - не разбирам от политика, аз съм младеж податлив и наивен. Вотът ми е по-скоро анти БСП вот.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2011 13:05

А бе глупаци, просто в единия случай Калфин критикуваше Плевнелиев точно защото няма да има търкания, а като му върнаха топката се измъкна като показа Първанов в добра светлина.Иначе че Първанов беше марионетка е ясно на всички.

Профил

Публикувано на: 25 Окт 2011 16:05

Роската и Калъфин са кой от кого по-голямо мекотело :!: Вие какво мислите :?:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2011 16:29

Съгласен, но мисля, че е важно БСП да стои далеч от властта, било то президентската.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2011 16:39

Andrey358 написа:
Съгласен, но мисля, че е важно БСП да стои далеч от властта, било то президентската.

А сега ми обясни как Герб са по-малките комунисти :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Окт 2011 16:49

->Изход<- написа:
Andrey358 написа:

А сега ми обясни как Герб са по-малките комунисти :lol:

Простото наблюдение показва, че каквито и да са ГЕРБ (а аз изобщо, ама изобщо не съм им привърженик) тяхното управление до тук е по-успешно от предходните две правителства - на Кобурга и на Тройната коалиция. Съвсем прагматично смятам, че докато мойте приятели от Синята коалиция все още не са в позиция да имат сериозни претенции към властта, то ГЕРБ са компромисен вариант държащ БСП и ДПС настрани от властта. Ясно ми е че Бойко тиквата и компания са далеч от съвършенството, но все си мисля, че хората трябва да имат поне малко памет и здрав разум, за да направят разликата и да дадат оценка сравнявайки три поредни правителства.

Профил ICQ

Публикувано на: 25 Окт 2011 16:56

В България има буржоа, които се правят социални. Иначе извън този контекст, ГЕРБ, както СДС, НДСВ, ДПС, ЛИДЕР, ЕНП и т.н. са просто производни... или казано друго яче различни крила на партията майка. Вижте му историята на тази шушумига Росенчо, който си "държал на думата" каза, че не иска да е президент, а сега без да иска и такъв ще стане :arrow: Но да се върнем на историята... потърсете биогафията му, че ме мързи...

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com