Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Заглавие: Re: Тренирате ли нещо и какъв спорт?
Публикувано на: 22 Фев 2011 15:30

http://www.youtube.com/watch?v=yPK3kDCt ... re=related

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Фев 2011 15:54

Ернестин написа:
Около година - винг чун...

Готино ли е?

Профил ICQ Skype WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 22 Фев 2011 22:05

@Grim
Да препоръчаш някой фат бърнър от опит?
Замислил съм едно чистене на 10на кила, но се колебая м/у фат бърнър и л-карнитин? Никога не съм се интресувал конкретно и си нямам на идея как стоят нещата.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2011 10:33

От 6 или 7 години - активно сноуборд. От 2-3 - почти изцяло извънпистово.
Иска ми се да си намеря лятна зарибявка, май кайт ме влече най-много, като най-близко до борд манията ми...

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Публикувано на: 23 Фев 2011 11:07

zip0 написа:
Ернестин написа:
Около година - винг чун...

Готино ли е?

Зависи какво търсиш. Няма много млатене и агресия, по-скоро работят за качества (бързина, издръжливост) и за прецизност на движенията и формите.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2011 11:22

Къде тренираш? Един познат стана наскоро инструктор по Винг-Чун.

Профил

Аватар
В момента играе: Sports games
Публикувано на: 23 Фев 2011 18:05

Аз лично тичам по финтеса от около три години. Тренирал съм бокс, таекуон- до, приложно карате и футбол. Мога да кажа че бокса е полезен на улицата но не винаги. В тясно пространство (например в клуба) срещу Борба или Жиу Жицу се превръщаш в жертва. Каратето също ми е било полезно, но за да приложиш наученото е почти задължително да си трезвен. Относо таекуон- до, то е по- скоро за състезателни цели.

Tiny написа:
@Grim
Замислил съм едно чистене на 10на кила, но се колебая м/у фат бърнър и л-карнитин? Никога не съм се интресувал конкретно и си нямам на идея как стоят нещата.

Знам че питаш конкретно Грим, но и аз бих ти дал съвет базиран на личния ми опит. Аз съм използвал Animal Cuts и съм бил изключително доволен от него. Този бърнър съдържа И L- Carnitine. Като цяло продуктите на Universal са много качествени. Фат бърнър-а обаче няма да те спаси, ако не се подложиш на сериозна диета и редовни тренировки.

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 23 Фев 2011 18:45

L4chezar написа:
Аз лично тичам по финтеса от около три години.

И какъв е резултата :?:

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 23 Фев 2011 21:51

Така, така...

Tiny написа:
Малко съм позабравил теорията, но след около 45 мин стрес, както при тренировка, анаболните (няма нищо общо с химия, за незапознатите; изграждане на мускулна маса) хормони намаляват, а катаболните се увеличават ( съответно означава разграждане на мускулна маса), кортизол по-точно. 15 мин загрявка + 45 миути тренировка е най-добрият вариант, което е достатъчно за една голяма + една малко група, кардиото не се счита (нямам спомен да съм чел как стоят нещата с него).

Не, че няма да растеш с по-дълги тренировки, но примерно ,Грим, на теория, ако тази тренировка от 2 часа е разделена 2 дена по 1 час би трябвало да има повече мускулна маса.
Инфо за кортизол:
http://www.bb-team.org/articles/3896_ko ... z1EgtYLWW9

...

@Grim

Първо, че и най-вече, повтаряш ми думите от обратната страна. Да, по ефективно е да разделиш тренировките на по-краткотрайни, но са малко хората които имат възможността всеки ден да посещават залата, макар и за по-малко. Думам ви, че варианти за 3-4 тренировки седмично има, и те могат да включват повече от 1-2 мускулни групи. Още повече, има групи, че и единици, които си изискват упражненията, но отделни тренировки за тях правят само истинските билдъри, не просто фитнесджии. Например, не го виждам как ше отделиш тренировка само на рамо или корем. Затова ги добавяш към друга група, която да тренираш. Стават ти 2, една голяма и една малка. Само че като поблъскаш известно време, понякога ше ти се приисква да натегнеш малко я трапец, я предмишница, и ей ти ги три. Една голяма, една малка и една, на която не наблягаш особено, но я побутваш колкото да има нещо, не да я оставяш нетренирана. Но да, това са тренировки на границата на претренирването. Аз лично откакто ходя на кънки крака не правя, та си ги деля на две - гръб+бицепс+рамо(в супер серия) и гърди+трицепс+корем. Рано ми е още да наблягам толкова стабилно на рамото, а и корема го тренирам за чистене, не за да изпъкне фаянса.

Колкото до телесните процеси - почти нищо анаболно няма по време на тренировка, всъщност е адски катаболно. Растежа идва след това, при възстановяването, когато от притока на кръв и регенерацията общо взето тялото ти наслагва повече там където се е разрушило от тренировката, за да се адаптира да удържа на стреса който му вкарваш като го напъваш до изтощение във фитнеса. Това е доста опростено обяснение, имам една много хубава книжка на PEAK в 70-80 странички дето са описани много яко нещата (поне където не си рекламират продуктите), но ми се губят тремини, имена на вещества и хормони, нива на тестостерона и етц. работи за да дам по-научно обяснение. Но в основата си е това.

Колкото до добавките (това и към Митко) - точно заради изграждането на мускула след тренировка, а не по време, суроватъчния протеин според много хора е задължителен. Щото ти трябват мощно протеини възможно най-бързо след тренировка, а суроватката се усвоява най-бързо и до 15 минути имаш приток на протеини в кръвта с който тялото ти да гради маса. Има и протеини които се пият преди тренировка, такива с по-отложено във времето действие, за ефект и докато тренираш, но добавката след тренировка е основното, набави си я. Аз бях на креатин допреди седмица, бърнъра ми свърши отдавна и не си взех нов щото съдържа кофеин който убива ефекта на креатина, та в момента съм само на протеини.
Почти всички бърнъри са на основа L-Carnitine + разни благинки (кофеини, таурини и етц.) и доста често + Синефрин, който е малко спорна съставка ама за евентуалните ефекти от него ти трябва да се тормозиш чак след 30-35. Това са тремогенните бърнъри. Другите са липотропните, които не изискват тренировки ама тях ги остави. Аз ползвах ASL Termo Caps, но честно казано май не съм много доволен и ще пробвам с нещо различно. Това което L4chezar предложи е добро, но е стара формула и съм чувал, че не се използва вече много. Това което всички хвалят напоследък и аз мисля да пробвам е SYNTRAX Fyre, но ще видим, ше си говоря с инструкторчето щото от него пазарувам, а той обича да ми продава ASL. :lol:

Митак, инструкторите са долни типове и ше ти пробутат каквото и да е за пари. Това, че ше ти дава хапове които не са анаболни стероиди не значи, че не са химия, просто не са "химия", а щом са хапове са си химия, малоумен ли си, какво друго да са? Има лайна които могат да те насерат много по-жестоко от анаболните стероиди. На стероида поне му знаеш ефекта и ако му знаеш и качеството си ок, щото очакваш и страничните ефекти. От лайна в капсули не знаеш какво може да ти дойде. Направи си услуга и винаги, ама ВИНАГИ когато някой инструктор се опита да ти пробута нещо, преди да го вземеш отваряй гугъла и чети като гъз къде какво намериш, та като чуеш всички доказани и недоказани мнения и твърдения, тогава решавай дали да взимаш каквото и да ти се предлага.
Две думи и за диети и хранителни режими - ше чистиш и сваляш без строги диети в които ти се казва в кой час какво да ядеш. Това са пикленски простотии и са убийствени, щото ти се яде всичко останало много повече отколкото иначе ше ти се яде, а гняста която ти се налага да ядеш ти е противна, дори и да я обичаш иначе. Обаче ако ограничаваш количеството и забравиш за мисълта, че абе вкусничко ми е, дай да наблъскам още малко в устата въпреки че съм се заситил, ше имаш ефект. Още повече, яж каквото поискаш, но само сутрин или на обяд. След това на мръвка и треволяци. Прибираш се вечер, гледаш някаква адска вкусотия с адски много калории, гадно е, кофти е, ама се напъваш и си казваш - няма да го ям сега, ше го ям утре сутринта. В повечето случаи на сутринта точно това пък не ти се яде и ше го забравиш.

Много се разписах. Стига толкова.

Профил ICQ

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 23 Фев 2011 21:53

Ебаси дължината, дето я докара :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 23 Фев 2011 22:55

Абе днес ходих на фитнес за 1ви път от 2007-ма и твърдо реших, че пак ми се занимава. :shock:

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: Severance:Blade Of Darkness
Публикувано на: 24 Фев 2011 15:48

Фитнеса учи на дисциплина.Аз тренирам от по-миналата година,февруари месец.Понеже имам лост със тежести,общо 110 кг 2 дъмпела и пружини,както и лостове в даскало което ми е на 15 метра от блока,се занимавам редовно,2-разови тренировки,започнах 60 килограмов,на няколко пъти спирах.Я болен,я си извадя коляното,я травми,прецаках си леко лакътя,2 месеца без упражнения за трицепс,в момента съм с хронично възпаление на рамото,ако прекаля с тренировката,от болка не мога да дигна шишето да пия вода,ама взе да се оправя,пък като говорим за упоритост,миналата година на 30ти декември си извадих коляното.Пак не спрях да тренирам,тренирах седнал за ръце и рамена,правех за гърди в залата,като се възтанових от травмата почнах яко зала,станах 80 килограма,44 ръка по време на тренировка,доста доволен бях,лятото обаче почнах работа,яденетата ги намалих от 8 на 4,от 80 кила паднах на 72,в момента съм 79,но съм много отслабнал,имам стрии на бицепсите........спя задължително поне 8 часа.Преди 3 дена се излекувах от грип и сега смятам да стана животно отново :rockon:
Седмично правех:
Гръб-трицепс
Гърди-бицепс
Рамене-крака
Почивка
Лостове-ръце(бицепс трицепс,предмишница)
Лостове-крака
Гърди-бицепс,и така 4 тренировки 1 почивка и въртя тренировките,като на всеки месец сменям упражненията на групите,всяка почивка бяхам по 10 километра,като в момента нормалният ми пулс е 53-57 удара в минута!(понеже съм си купил и пулсомер)
За сравнение,дадох на аверите да си измерят техния понеже се чудеха кво толкоз е 57...техните варираха от 70 до 90 удара....
И горе видях нещо от рода на 50 от лежанка...аз се мъчех с толкова в началото, в момента загрявам с толкова.Тренираите и не посягаите към химията,след време да си мерим чурките у форумо :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 24 Фев 2011 16:13

Имаш ли някви снимки преди-след ?

Профил

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2011 17:07

Мн тъпо звучи ама съм си форматирал компютъра при преинсталация на ОС,всичките ми снимки заминаха,след месец и половина като възстановя ще кача снимки,в момента нямам какво да покажа
Тука имам една дето съм пречукан от умора,тамън в края на лятото,кофти ъгъл,ама може да се забележи каквото е останало от трицепса и предмишницата ми,38см без напомпването от тренировка.

Като постижения иначе:
103 лицеви опори
418 коремни преси
Сгъване с лост за бицепс с 55 килограма
За трицепс френско,от легнало положение с 60 кил.
От лежанка,без наклон 7ца със 110 килограма
На скрипец дърпане за гръб,широк хват с 80 килограма 9 повторения
Набирания задврат 21
От какво съм се лишил:Цигари,всякакъв алкохол,всичко газирано,мазнотии(чипсове,торти и т.н)
92 набор съм(18 годишен) 180 височина

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 24 Фев 2011 18:10

The Grim Reaper написа:
Така, така...
Първо, че и най-вече, повтаряш ми думите от обратната страна. Да, по ефективно е да разделиш тренировките на по-краткотрайни, но са малко хората които имат възможността всеки ден да посещават залата, макар и за по-малко. Думам ви, че варианти за 3-4 тренировки седмично има, и те могат да включват повече от 1-2 мускулни групи
...

Говорех теоритично какво ще е най-ефективното времетраене. Ясно ми е, че е трудно приложимо и не е важно за някой, който не се занимава състезателно с това.
За мен вариатите от 3-4 тренировки седмично дори са по-добър вариант за любители като нас. Разни съученици почнаха по 6 пъти семично да ходят, тренират някои групи два пъти седмично (гърди и бицепс най-често, ясно защо) и им се чудя на акъла...

Цитат:
Колкото до телесните процеси - почти нищо анаболно няма по време на тренировка, всъщност е адски катаболно. Растежа идва след това, при възстановяването, когато от притока на кръв и регенерацията общо взето тялото ти наслагва повече там където се е разрушило от тренировката, за да се адаптира да удържа на стреса който му вкарваш като го напъваш до изтощение във фитнеса.

Мисля, че писах анаболни хормони, а не процеси? Може и да съм сбъркал.
Тестостерон и хормон на растежа се отделяха точно по време на тренировката в следствие на стреса върху мускула или отново бъркам? Whatever, не е важно сега.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2011 18:48

Hurricane922 написа:
От какво съм се лишил:Цигари,всякакъв алкохол,всичко газирано,мазнотии(чипсове,торти и т.н)

Не си струва :lol:

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 25 Фев 2011 01:41

Морт☭ написа:
Иска ми се да си намеря лятна зарибявка, май кайт ме влече най-много, като най-близко до борд манията ми...

Скейт

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Фев 2011 14:02

Фитнеса е за позиори които ги е страх да се бият, но искат да изглеждат мощни на външен вид въпреки че стават дървени и некадърни.

Профил

Аватар
Публикувано на: 25 Фев 2011 14:20

Ела да видим дървен ли съм,позьор ли съм или пък ме е страх да се бия
Поредната тъпа шматка без ни най-малко знание за нищо.
Тва пък беше такава тъпа изцепка-дървени
За думата стречинг да не би да си чувал,а?Смешно е като знам че повечето от приятелите ми се занимават с муай-тай и други простотии,а не могат да докоснат земята с длани без да си сгъват коленете.Не всички занимаващи се с фитнес са комплексирани лекета дето си го изкарват на слабите.С нетърпение чакам следващия ти кух коментар.

Профил

Аватар
В момента играе: Sports games
Публикувано на: 25 Фев 2011 18:06

Lich King написа:
L4chezar написа:
Аз лично тичам по финтеса от около три години.

И какъв е резултата :?:

Задоволителен бих казал. Не съм културист, но тялото ми е стегнато и изглежда добре. Чувствам се значително по- здрав, откакто тренирам не съм боледувал, усещам че имам енергия да си върша задълженията и се изтощавам доста по- трудно. Накратко- бих казал че фитнеса е едно от най добрите изобретения на човечеството :)

iddqd написа:
Фитнеса е за позиори които ги е страх да се бият, но искат да изглеждат мощни на външен вид въпреки че стават дървени и некадърни.

е на теб ако само бой ти е в главата- евала...
ПС: надявам се че усещаш иронията, която се опитвам да вложа...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com