Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Казарма!
Публикувано на: 30 Апр 2010 09:31

Да поредния супер компетентен, който дори няма опит по темата...

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2010 09:57

Казарма? Не познавам човек, който да е ходил и да не е на мнение, че е абсолютен ташак работа.
Там се случват някакви работи от тъпотия. Срещаш още повече човешката тъпотия, защото си заобиколен от сбирщина малоумници, в това число всички военни.
Не съм ходил в казармата, но много пъти в разговорите с хора, които са ходили се е стигало до заключението, че казармата е един вид комичен спомен. Извергациите на по-висшестоящите и на простотиите, които са се случили в опит някой войник да не бъде наказан. Една доста показателна случка на мой приятел, който трябваше да мине през казармата, за да може да учи за военен пилот - всеки ден през есента трябвало да метат падналите листа от дърветата. Един ден обаче те се изхитрили и поразтърсили дърветата, за да паднат повече листа, съответно да метат по-малко дни в бъдеще. Висшестоящ обаче ги видял и ги накарал да зашият обратно листата върху дърветата :o. Или пък "всеки да си избере една локва, да легне по корем в нея, а след това да направи по N лицеви". Това са нещата, които остават в спомените на хората.

Забавните моменти не са малко разбира се, но те са продиктувани от върховна тъпотия в следствие на скука.

За какво отиваш в казармата? Да ставаш войник? Как, няма пари за патрони на оръжията, с които трябва да стреляш. Дисциплина? Нищо подобно - извергация. Ставаш ли по-дисциплиниран от това, че някой си бълва комплексите върху теб? Не мисля.
Дори възрастните хора, които са минали през доста по-добра военна система не са съвсем сигурни, че "казармата ги е направила истински мъже".

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2010 10:03

Единство, братство, кооперация в сложна обстановка, дисциплина, защита на родината.

Все хубави неща, като се замислиш...само дето са далече от реалността...

Казмармата си е пандиз. Мачка те всеки, който има малко по-висок ранг от теб, мачкат те и дригите съкилийни... това де, бойните другари (братчетата :lol: ). Условията са мизерни, хората изнервени и озверели. Благородната цел - да защитиш отечеството, точно от този ракурс ти изглежда доста абстрактна.
От друга страна, човечеството още не е измислило по-добър начин за организиране на големи групи от хора. Просто това се получава, като събереш на едно място солидно количество пращящи от тестостерон и неизразходван адреналин мъжкари.

На какво те учи казармата - да си пазиш гърба (и задника), да различаваш правилно ситуациите - кога трябва да се мазниш и кога да се биеш, да оцеляваш под шефството на гадове и да се покриваш от задълженията си, всеки път когато прецениш, че няма да те хванат.
Съгласен съм, това са доста ценни качества, но се придобиват в доста гадни условия. В сегашното уж по-либерално общество поне човек има избор, как и кога да ги научи тези уроци.
А това там за братството и единството са си чисти демагогии.

В сегашната ситуация може би на България и е достатъчна само професионалната армия, и слава Богу в момента ни е спестено тежокото иго на задължителния набор. Но в бъдеще никой не знае.
Колкото и да е неприятно в една кофти международна или (не дай си Боже) вътрешна ситуация, може да се наложи връщане към старата структура.
Войната не е въпрос на вкус или предпочитания, а на най-груба реалност.
Трябва да сте благодарни на международната ситуация, а не да се захласвате по нечии идеализирани спомени за младостта.
А и маме гаден исторически опит - всичко постигнато с кръвта на българския войник, е било пропилявано от компетентните решения на българския политик. За благодарност същият този политик, ни е вкарал в де що са се водили войни на Балканите.

Казармата в мирно време е добър урок, колкото да се спънеш и да паднеш на лицето си - научаваш се да си гледаш в краката, но и мутрата ти е разбита.
Обаче казамрмата в размирно време е единственият начин да оцелее страната ни.

Накратко - не обичам казармата, но не съм и пацифист. Смятам, че понякога единственият начин да се справиш с даден проблем е трудният начин.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 30 Апр 2010 10:03

Аз написа:
Мразя войни :!: И много ме дразнят хора, които мислят, че войната е решение на проблема - каква е въобще целта й, някой ще ми обясни ли :arrow:

Можеш ли да си представиш че първата световна война е започнала заради убийството на един княз :roll:

High_voltage точно и ясно!

Профил Skype

Аватар
В момента играе: LOTRO, Fallout: NV, World of Tanks, Unreal 2, Stalker: CoP
Публикувано на: 30 Апр 2010 13:16

Ами бил съм в казармата, сега карам 5-та година под пагон. Значи, казармата/наборната имам предвид/ си беше пълна загуба на време. Въпреки това си имаше плюсовете - най-малкото се научих да стрелям с автомат и 122мм САУ "Гвоздика", едно на ръка научих белота до съвършенство :D и се запознах с адски точни пичове, с които се виждам и до днес.
От друга страна, платената служба е работа като всяка друга. Имаш работно време, то свършва и си бегаш към къщи. Лошото е, че някои лоши работи, наслоени с годините наборно робство, все още съществуват... Като казвам, че това е 5-тата ми година, смятам това да ми е последната - причината е твърде прозаична-ниското заплащане...

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2010 14:25

Azathot
Цитат:
...

Ей, някой да каже нещо реалистично по темата...а не само празно философстване и теоритизиране...

Профил

Публикувано на: 30 Апр 2010 15:04

Не бих казал, че младите в България не стават за нищо. Проблема е, че не им пука за нищо. Това е фрапиращото. Не може хора на по 18-19 години да нямат примерно хабер от политика, гражданска позиция, да не се интересуват от случващото се по света и дори в България(като изключим разбира се случващото се около тях). Не може, когато питаш 12-класник къде смята да продължи образованието си да ти отговори "ми не знам, където ме приемат". Булшинството от младежта са хора без амбиции да постигнат нещо , без ясни цели, с ограничено мислене. В тази връзка мога и да добавя резултатите от доклад на Световната Банка, в който беше изследвана заетостта на младите в ЕС. Познайте какво-българските младежи в дъното като най-мързеливите. Отделно дори тези, които работят най-често ги уреждат роднини. На 18-19 години да чакаш ваште да ти осигурят някаква работа за няколко месеца, направо булка/младоженец да ви изберат :lol: . За несамостоятелността няма да започвам, понеже е повече от ясно. Така че казармата определено не е належащ проблем.

Профил Skype

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 30 Апр 2010 16:14

мен ми е много мерак да ходя по др година ще видим :lol:

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2010 16:40

Е ти си луд, за кво ти е ... То вече само мангали ходят

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2010 18:19

Така, както виждам от всичко написано - от всички писали в темата май само аз съм бил в казармата и знам за какво иде реч... :D :D :D

Профил

Публикувано на: 30 Апр 2010 18:27

Другите пък си имаме мнение :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2010 18:45

Мнение, базирано на догадки и разкази на хора, служили по 2 години и половина - значи е обективно...

Профил

Публикувано на: 30 Апр 2010 19:10

Никой не мисля, че има претенции за пълна обективност. Но поне отчасти, пък и става дума не само това, което очакваме, а и това какво мислим за нея и обързаността на военното дело в съвременното общество, проблем :?:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 30 Апр 2010 19:17

Azathot написа:
Така, както виждам от всичко написано - от всички писали в темата май само аз съм бил в казармата и знам за какво иде реч... :D :D :D

аз доколкото знам
старшите те карат да ги поиш с чаена лажичка от чешма която се намира на 50м също така трябва да им купуваш цигари и да им носиш храна ако не изпълняваш каквото ти казват вечерта ти запушват устата взимат калъфката на възглавницата пълнят я с кубинки и почват да те млатят
знам и още истори ама ме марзи да ги пиша

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
Публикувано на: 30 Апр 2010 19:25

разкажи твоята история, особено частта, в която е изпускат на главата ти като малък.

агентите са педали
напускам форума

Профил

Аватар
Публикувано на: 01 Май 2010 10:59

Ей, редник, напълни тая бездънна кофа!

Ей, редник, измери стаята в серийчета!

Ей, редник, избръсни портрета на Ботев!

Нереалното възмъжаване...

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Май 2010 01:49

Казарма за България си трябва, защото: те учи да се съобразяваш с хора, принципи и правила, дори като не ти е на кеф, няма мама и тати и трябва да се справяш сам.
Накратко учи на живот.
Не знам какво възмажаване търсите и само си бършете устите. Топлата вода не е да си поливаш доматите, а да си миеш топките.

You value power, ambition, and darkness. You love power at any cost and are a corrupting influence on those around you. At your best you are resourceful and unashamed. At your worst you are parasitic and amoral. Your symbol is a skull.

Профил

Аватар
В момента играе: COD: MW, HotS, Heroes 3, DooM 2, Diablo 2, Killing Floor 2
Публикувано на: 03 Май 2010 02:12

Да пишеш цветно е гей.

Профил

Публикувано на: 03 Май 2010 03:46

Всичко е гей.

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 03 Май 2010 13:13

Zerkiel написа:
Казарма за България си трябва, защото: те учи да се съобразяваш с хора, принципи и правила, дори като не ти е на кеф, няма мама и тати и трябва да се справяш сам.
Накратко учи на живот.
Не знам какво възмажаване търсите и само си бършете устите. Топлата вода не е да си поливаш доматите, а да си миеш топките.

К'во каза бе, мой :?:
Казармата те учи как да бъдеш мекотело и те подготвя за разрухата на собствените ти принципи нататък в живота, това е, което прави.
И без казарма можеш да прокопсаш - като си направиш едно хубаво образование, с което няма да ти се наложи да лижеш всеки задник за живот. А иначе, другото е до възпитание - ако мама и тате са те направили говно, едната казарма няма да те оправи - това вече съм го виждал.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com