Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Кой е най-добрият от 3те университета

СУ    55%  55%  [ 28 ]
 УНСС    8%  8%  [ 4 ]
 НБУ    37%  37%  [ 19 ]
Общо гласове : 51
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: СУ vs УНСС vs НБУ
Публикувано на: 26 Юли 2009 22:21

Извинявам се за неадекватността и спама, ама в СУ нали право може да се следва от първо курс, тоес за бакълавър? О.О Щото като им влезнав сайта и не ми я дава тая опция :shock:

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2009 22:23

L33nddr написа:
Извинявам се за неадекватността и спама, ама в СУ нали право може да се следва от първо курс, тоес за бакълавър? О.О Щото като им влезнав сайта и не ми я дава тая опция :shock:

естествено, че може. половината ми випуск кандидатства това.

that differs from their own
not being able to create art
they will not understand art
they will consider their failure as creators
only as a failure of the world

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 09:02

Ахахахах ква е тая мода с правото бе? Сумати познати право кандидатстват са гледам и тука.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 10:21

ми като не могат да правят нищо друго, а само знаят да си отварят устата (за да лапат) кво друго искаш да кандидатстват ? :lol: тва са хора от математически гимназии, дето не знаят математиката, от езикови, дето не знаят никъв език (в УАСГ кандидатстват хора от езикови гимназии за инженерните специалности), от техникуми, дето не са научили нищо по специалността си и такива, дето завършват СОУ-та и са ги набедили аверите им, че много убедително говорят. излъгани агънца са всичките или с една дума - некадърници :P

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 27 Юли 2009 10:24

или такива, дето мама и тате ги натискат да учат да стават адвокати, че да сторят много пачка

баси, колко са правистите дето наистина им доставя кеф да го учат това?!

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 10:28

Nocturno написа:
от езикови, дето не знаят никъв език (в УАСГ кандидатстват хора от езикови гимназии за инженерните специалности)
Е като си от езикова кво тряя да запишеш филология ли ?

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 10:32

не съм казал такова нещо, но за мен е крайно нелогично да продължиш в университет, дето бъкел не разбираш от тва, дето кандидатстваш. един вид просто кандидатстваш там, за да си някъде на "елитно" място. а всъщност един от тия беше най-големият селянин, който съм виждал там :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 11:02

Във фирма за програмиране,кадето работи вуйчо ми някакъв преподавател от НБУ отишал да се пробва и го уволнили за по-малко от седмица.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 11:06

L33nddr написа:

Не ти го дава като опция, защото правото е магистърска програма. Естествено, че започваш от първи курс, от изпита за правоспособност ли искаш да почнеш? :lol:

Профил

Публикувано на: 27 Юли 2009 11:38

TУ!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 13:20

Aмора написа:
L33nddr написа:

Не ти го дава като опция, защото правото е магистърска програма. Естествено, че започваш от първи курс, от изпита за правоспособност ли искаш да почнеш? :lol:

И аз си го помислих това, ама исках да съм сигурен :D

Nocturno, прави си до някъде. Завършвам ПМГ, не ми се кандидатства с математика, ама идеята, че ме натикаха там. Винаги ме е влечала историята, даже преид исках да ставам арехеолог. (Иначе знам, че правото си няма много общо с историята) :shock: :D :shock:

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 13:33

Ми що не станеш археолог, а ще ставаш юрист? :)
Археологията е една от най-най-яките работи :)

Е, ако искаш да работиш в офис и затрупан с документи, добре :>

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 27 Юли 2009 13:45

Nocturno написа:
не съм казал такова нещо, но за мен е крайно нелогично да продължиш в университет, дето бъкел не разбираш от тва, дето кандидатстваш. един вид просто кандидатстваш там, за да си някъде на "елитно" място. а всъщност един от тия беше най-големият селянин, който съм виждал там :lol:

Всъщност не.

Средното образование ти дава насока на къде искаш да продължиш после.И след като си влезнал ( например ) в математическа гимназия и си видял, че ти не желаеш да се занимаваш с това в бъдеще, пак ли трябва да продължиш с математика?
Избора на гимназия е далеч по-маловажен отколкото избора на ВУЗ и специалността, с която ще продължиш после.И щом си влезнал в съответният ВУЗ, значи не е точно бъкел не разбираш от това, с което ще се занимаваш.А дори и да е така - за това е учебно заведение, за да те научат.

Първият ти пост между другото е много злобен, да не би да не си успял да влезеш право и за това да си го изкарваш?Някой некадърник да не ти е взел мястото?

Аз лично след обмисляне с какво искам да се занимавам стигнах до два вариант - право или реклама.Избрах първото, като вероятно по-доходно + уредена работа.Ще видим къде ще му излезе края.

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 13:48

Е нали щеше да си сводник? :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 14:13

НБУ

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 15:12

denik написа:
Некой е гледал много индиана джоунс май

Профил ICQ Skype

Дидко Бандитко
Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 15:45

Jorix написа:
denik написа:
Некой е гледал много индиана джоунс май

Преди около пет години.

Профил

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 15:48

Dante написа:
Аз също се стремя към право в някой от горе изброените ВУЗ-ове ( най-вече в СУ ), макар тази година да ставам 11 клас. От пети клас ме влече тази професия, като все още се колебая между право, журналистика или психология, по едно време си мислех и за философия, но там няма бъдеще, а учител не ми се става. Винаги са ми харесвали тези науки, а вече шест години съм в национална гимназия за хуманитарни науки с профил БЕЛ и История. :)

баце, тебе си те представям като ветеринарен лекар, не знам що :D

Профил Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 27 Юли 2009 18:14

Съга са сети за един приятел дека учеше ветеринарна медицина и ги накарали един път да бръкат през гъза на кравата до матката да напипат плода. И бръкали там, като дошло ред на момичетата , они разранили гъзо на кравата с маникюро и она като се изпърдяла ги офръгала с кръв :D

Профил Skype WWW

Публикувано на: 29 Юли 2009 11:38

Jorix написа:
Ми ако искаш да стане нещо от тебе - СУ естествено.В унсс и нбу не се учи,там се плаща.И все пак ако искаш да учиш икономика няма начин - унсс.В су има супер малко места в стопанския.Иначе като цяло хуманитарни науки - СУ;икономика - унсс;инженерство - ТУ;строителство и архитектура - УАСГ;медицина и фармация - МУ тва са университетите

Абе и това не е много вярно. Например според мен КСТ-то в ТУ е под всякаква критика. Изпълнено е с какви ли не простотии само и само да товарят студентите с глупости, които никога няма да ползват. Докато учебният план на КН, Инф, СИ в СУ е много много по-добър.

Също така за жалост дочувам, че в СУ доста позапада нивото, и умишленото късане по изпити се засилвало. Не знам до колко е вярно, но силно се надявам да не е така.

Та, трудно да се каже за дадена специалност къде е най-добре. Хубаво е човек да бъде информиран, да е сигурен какво иска да следва и да проучи за тази специалност какви са учебните планове, какво се учи и на какво ниво. Ако може да намери и малко вътрешна информация от текущи студенти е най-добре. След което сам да прецени къде да учи. Системите на българските университети са доста хаотични и почти няма два университета с подобни учебни планове за една и съща специалност, а това е може би най-важното - дори преподаването да не е най-доброто, ако знаеш че материяла който учиш е този който ти трябва все ще намериш начин да се справиш. Докато ако преподаването е на ниво а учиш излишни неща, няма никаква файда какво е преподаването :)

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com