Моето любимо липсва в анкетата, но нема значение,
щото,
то ми требе само за първите 7 чаши,
а обикновено със себе си нося десеторно повече.
Нарича се закваска.
Веднъж подпра ли се със 7 закваски,
останалите питиета са ми през онаа работа ...
Така съм мотан,
че и Горнобанска бих приел като качествено уиски.
++++++++++++++++++++++++++++
Сега.
Не ме питайте за марката. ПЛС!
Аз пия уиски, не пия марки. Марките са за плебса,
готов да плаща за добре етикирана стока, с як меркетинг.
Аз мо` да съм прост,
но не съм плебс,
моля.
Пия само Истинно.
Тоест,
суча от извора на майсторите,
а не от кладенците на продавачите на добре етикирани илюзии,
от сорта на Гленливънт, Уат69 и проч мними чернилки
(чист малц;).++++++++
Добрата вест е, че
добрите създатели на уиски,
са досущ нашите дядки по казаните за ракия на село.
Тоест,
малцовото
(първакът) се изготвя на село.
А отлежаването е дело на склададжии из селата на Острова.
+++++++++++++
Френдът ми
Хамелеон не мога да препотвърдя в мерака му към Черен овен.
Приятелю,
това го пия САМО след седмата 200 грамова чаша, без да повърна, и то ако нема друго.
Не се сърди, изричам факти, щото съм верен на Истината.
++++++
Черен коч е имал 2 месечен период на истинна стока.
Просто,
у нас нема как дълго да се спастря добро алкохолно питие,
ако не е от гроздови сурогати.
Но не е отровно, де,
просто не е уиски.
