Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Заглавие: Re: [win ?] Забраниха чалгата в бургаските автобуси
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:54

Драги мой Изкормвач.

Много се радвам, че така силно си обърнал внимание на умствените ми възможности и на една що-годе нормална дискусия си се изсрал само както ти можеш раздавайки лични нападки.Ще те помоля следващият път тях да си ги отделиш и да си ми ги драснеш на ЛС.

Сега по същество.

Цитат:
Защо да няма да се вземе предвид мнението на хората, които не искат да слушат метъл в автобусите? 0.о

По същата причина, поради която няма да се вземе в предвид мнението на хората, които не искат чалга/хаус или каквото и да е - в момента каквото пусне шофьора това е.Проучване няма смисъл да правя.

Цитат:
Поп музика. Айде запознайте се със смисъла на таз' думичка, а? Там е и логиката тази музика да е най-слушана. И тя наистина е. Защото е музика създадена, за да се слуша от най-много хора. И точно затова текстовете, ритмите и всичко друго са съобразени с интереса на всички.

По принцип си прав.Въпреки, че "всички" е пресилено, но да - достатъчно много хора.

Цитат:
Ако се пуска музика от всички поп стилове, няма да има недоволни

Bingo! Сега остава и контрола над това да го има.И не си мисли, че
Цитат:
(ето го и съвсем простото и рационално решение на проблема на Squiz със неизбежното присъствие на недоволни, за намирането на което, уви, не му достигна умствен капацитет)
- стигна ми.Но тук говорим за забраняването на даден стил музика.Сигурен съм, че и поп-фолка ще попадне в тези забрани.Дори често бива наричан "чалга"

Цитат:
Тома направи най-доброто, което можеше.

Съгласен.

Цитат:
Рапа - изказа се неподготвен. 50 цент и подобните му комерсиални боклуци са зле, но в ъндърграунд рапа има велики изпълнители-поети с невероятни текстове. Дори в родното подземие имаме рапъри със много добри текстове.

Особено неподготвен съм, слушайки MD Beddah преди няколко минути.
Но пък, точно поради това тези велики поети са ъндърграунд.Не са популярни, малко хора го слушат ( или поне в пъти по-малко от комерса ) и за да достигне и да прослуша човек такава музика трябва да си го има "положителния ефект" в себе си.Останалите са G-тата дето слушат за "кучки и пари"...Все пак, рапът не беше съвсем подходящ пример, съгласен съм.
Но работните места са свързани с толкова популяреният стил, защото без чалгата си умира индустрия, която аз лично не вярвам да може да се замести от БГ попа...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:58

Графа, Мария Илиева, Гравити Ко и разни там подобни и безподобни набират доста сила напоследък. Не съм фен, но са В ПЪТИ по-слушаеми от чалга колегите им. На Графа например "Честно в очи" ми хареса и я имам на плейъра, зарибена песничка. СЪщо и първата песен на Цецо Елвиса беше добра. И на Дийп Зоун летните тракчета, миналия сезон доста ми се бяха набили в главата. По-добре поп, отколкото поп-фолк.

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 11 Юни 2008 23:13

Цитат:
По същата причина, поради която няма да се вземе в предвид мнението на хората, които не искат чалга/хаус или каквото и да е - в момента каквото пусне шофьора това е.Проучване няма смисъл да правя.

Щом се е взело предвид мнението на хората против чалгата, ще се вземе против всичко.

Цитат:
По принцип си прав.Въпреки, че "всички" е пресилено, но да - достатъчно много хора.

Напротив даже. "Всички" си е на място. Една от основните характеристики на поп музиката е, че не се включват политически, религиозни, сексуални (да, виждаме много изключения напоследък в това, що минава за поп по радията, но...), расови, или каквито и да било идеи, които могат да обидят някого.

Цитат:
Но тук говорим за забраняването на даден стил музика.Сигурен съм, че и поп-фолка ще попадне в тези забрани.Дори често бива наричан "чалга"

Хората могат да правят разлика между Преслава и Милко Калайджиев. Поп-фолка не е дразнеща музика. Напротив, даже е поносима в умерени количества. Не е хубава, но не е и ужасяваща. Няма смисъл да бъде забранена. Пък и говорим за онези красиви автобуси, които не съм виждал от години в София, в които зад шофьорската седалка седи огромен педерастки плакат, и дъни гнусна и долна чалгия, а не поп-фолк. Сигурно за шофьорите поп-фолка е като нео метъла за блекърите. Та... Би било тъпо да бъде забранена и тази музика. Но никой няма да реве за нея.

P.S. Изкормвач е Ripper. Reaper е жътвар. :)

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 11 Юни 2008 23:25

Цитат:
Просто това да се забранява даден стил музика на обществено място е абсурдно, колкото и прокажен да е стила

Цитат:
Та... Би било тъпо да бъде забранена и тази музика

Като че ли сме на едно мнение :)

Цитат:
P.S. Изкормвач е Ripper. Reaper е жътвар

Убий ме, ама винаги, когато съм ти чел ника съм преставал след "Grim", мислейки си, че там седи Ripper...И чак сега забелязах...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 23:42

Squiz написа:
Нокт, предчувствах този отговор.

За едно сме съгласни - чалгата е боклук ( ще попиташ защо тогава ми се ходи на чалга купон? Може и това да обясня, но не в тази тема и не сега )

Аз друго искам да те питам - от къде си сигурен, че хората не са били прости, гледащи в чуждата паница, и мислещи, че света се върти около тях и преди чалгата? Защо си мислиш, че тя е дошла като гръм от ясно небе и хората от умни ( или поне нормални ) са започнали да изпростяват, позволявайки си да слушат помията?Не мислиш ли, че тя е продукт на вече изпростелите хора, които не си дават сметка колко повърхностна и пошла е тя? Иначе кой им е набил пошлостта в главата и не са ли си казвали "абе, това е много просто, я дай да сменя станцията" ? Ако ти си прав ( а в думите ти има истина - чалгата определено спомага за изпростяването, но не е тя първоизточника според мен) - как хората са си позволили този отпадък така трайно да се загнезди към обществото?

Чуваш ли се ? Какво ме интересува преди 30 или 60 години кой е бил прост ? Ако трябва да си говорим такива глупости, а то не трябва де, и преди 1500 години пак е имало прости хора. Съвсем ясно ти беше казано "ЧАЛГАТА СЪСИПА ПОКОЛЕНИЕТО" - не става въпрос за родените през 1950 година. Става дума за ТОВА поколение, за тези, дето сега са наши връстници. Това е важното, че цяло едно поколение ще си изповръща червата от лицемерие, егоизъм и простащина. Чалга ... никога не съм казвал "чалга", за да назова даден вид музика - ТОВА Е СМЕШНО. Чалгата е манталитет на човека, която той придобива заради конекапачеството си, чалгата е инкарнация от плът и кръв (човек - хомо сапиенс!), на, както каза Рийдонли, всичко, което НЕ те прави човек. Изземва и без това малкото останала човещина във всички хора.
И естествено, че е продукт на изпростелите, които не си дават сметка в какви лайна живеят. Това обаче не ги оправдава, не ги прави "свестни", защото живеят в тези лайна. Напротив, те си стават същите лайна, като лайната, в които живеят, които правят, които ядат, дишат, чукат, раждат и които серат. На последния ти въпрос има много прост отговор - хората, освен всичко, са отпадъци те самите и съответно си обичат отпадъците.

Радвам се (и завиждам), че има личности, които са над всичките тези простотии и не си губят времето като мен да приказват на вятъра (имаше една такава приказка - спомняте ли си ?), да си мислят, че има смисъл от безкрайното казване на истината. Няма никакъв смисъл. Отивам да се изсера.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 23:53

Nocturno написа:
Отивам да се изсера.

Достатъчно лайна изсра вече, стига! Генерирал си такава омраза към чалгата, трудно е да се каже колко си жалък всъщност. Няма ефект да се пишат редове с подчертана злоба, без никакъв ефект. Повече от ясно е, че поп-фолка ти е противен, това добре. На кой му пука? Поредното метълче, което се доказва в нета като истински "чалга хейтър" и не пропуска да наругае някой. Абсолютен нещастник, няма друга квалификация за такъв индивид.

Профил

Публикувано на: 11 Юни 2008 23:57

Dr. Bertruger написа:
Nocturno написа:
Отивам да се изсера.

[злоба]

Неее, тук той е прав. :?

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юни 2008 00:02

Може да съм абсолютен нещастник, ама като ти казах истината и сега и на тебе ти се присира. :D

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 12 Юни 2008 00:46

Dr. Bertruger написа:
Nocturno написа:
Отивам да се изсера.

Достатъчно лайна изсра вече, стига! Генерирал си такава омраза към чалгата, трудно е да се каже колко си жалък всъщност. Няма ефект да се пишат редове с подчертана злоба, без никакъв ефект. Повече от ясно е, че поп-фолка ти е противен, това добре. На кой му пука? Поредното метълче, което се доказва в нета като истински "чалга хейтър" и не пропуска да наругае някой. Абсолютен нещастник, няма друга квалификация за такъв индивид.

Направо ми го докосна. :cry:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Юни 2008 07:18

а сега ! кой кара рейса....

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юни 2008 08:22

Я да ви питам сега - някой от вас спорещите, живее ли у Бургас? :lol:

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 12 Юни 2008 10:10

Аз ще се местя ;) Що ? Btw, как ти е кракь ?

http://e-bane.net/modules.php?name=News ... e&sid=2780

Ебайн, както обикновено, владеят.

Профил

Публикувано на: 12 Юни 2008 12:50

Я да млъкваш.

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Юни 2008 13:18

Тъпите метали да си траят че много вони ако не искате да слушате чалга в автобусите - ми несе качвайте хаахах а и тоя тъп кмет като отидя през лятото в Бургас ше го сложа на бесило в центара :D
Nocturno всеки ден го пребиват чалгарите в неговото село и затва толко мрази така и не разбрахте пууу

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юни 2008 13:22

DirecteX написа:
Тъпите метали да си траят че много вони ако не искате да слушате чалга в автобусите - ми несе качвайте хаахах а и тоя тъп кмет като отидя през лятото в Бургас ше го сложа на бесило в центара :D
Nocturno всеки ден го пребиват чалгарите в неговото село и затва толко мрази така и не разбрахте пууу

Скрий се някъде докато не се научиш да изразяваш аргументи правилно и на правопис.

Профил Skype WWW

Публикувано на: 12 Юни 2008 13:24

DirecteX написа:

Един път, като бяхме тръгнали за концерт, в рейса се качиха около 15 некро солдата ( вероятно и те са били за към концерта ) и контрольора има неблагоразумието да им иска билети. Не само, че го изхвърлиха с ритници от рейса , ами и половината народ слезна по ''собствено желание''. Ай да те видим тебе в такава ситуация как ще напълниш гащите :P

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 12 Юни 2008 13:32

No, единственият ми отговор на твоето мнение е, че чалгата е като сополче - симптом на болестта, но в нея се крият микроби, които заразяват цялото тяло. Ако искаме да ограничим заразата е хубаво да използваме кърпичка.

DirecteX, бан ли си просиш нещо, или?

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Юни 2008 13:46

Да бе, чалгата е виновна за всичко....ама вярно имало хора в този форум, които не са с всичкия си..

Профил

Публикувано на: 12 Юни 2008 13:52

Hitrusha написа:
ама вярно имало хора в този форум, които не са с всичкия си..

Че то ако бях с всичкия си, щях ли да слушам Krieg в момента...

Профил ICQ Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 12 Юни 2008 13:55

Искам леко да се отклоня от темата.
Мислите ли, че чалгата е олицетворението на тоталното изпростяло общество? Ами тук никой не спомена десетките други култури. Прочетох за джи-тата и за ъндърграундовете. Те щото са цветя за мирисане. Ами разните скейтъри? Емотата? Трансърите и други електронни там? Ми металите? Ми метълите (които трябва да са по-трю от металите)? Изпростя народа, но народа не слуша предимно чалга. Чалгата не ви е виновна (или поне не само тя). Има свестни хора, които слушат чалга, а и всякакви други стилове.
Като цяло подкрепям Шейди и Грим донякъде, но изобщо не мога да се съглася с Нокти ;) Според мен наистина да пускат БГ поп-музика (пък и дори да е мтв-стайл - биг дийл), чиято цел е да е масова (както каза Грим).
В един тролейбус ако се набутат 15 некросолдата, 15 рапьари и 15 хаусъри със сигурност ще са по-спокойни ако чуят Гравити КО. вместо Пепа Секса.

едит: боже.. за 5 минути 5 нови мнения :lol:
и поздрав с Morgul - The Horror Grandeur - oт малкото, които ми харесват :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: