Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Атеист ли сте?

Да    29%  29%  [ 15 ]
 Вярвам в Бог !    45%  45%  [ 23 ]
 Колебая се    25%  25%  [ 13 ]
Общо гласове : 51
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Re: Атеист ли сте?
Публикувано на: 29 Апр 2008 13:14

Sentry написа:
Vargg, позволи ми да се намеся малко несвързано с темата. Скромността и смирението не се ли проповядва и от трите авраамови религии?

Не, само в една от тях. Зависи кой тълкува, разбира се. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 13:19

А в коя от тях ни учат как да тълкуваме намеците?

Профил

Аватар
В момента играе: Singularity
Публикувано на: 29 Апр 2008 13:43

Абе ние българите , сме християни поради фактът , че княз Борис покръства народа.
Той не го прави поради факта , че християнството е по-добрата религия и прочие , а само за избегне международната изолация на България , а от своя страна християнството проповядва
смирение , търпимост и подчинение на законите иначе казано 'търпи и ще отидеш в рая'.
Цялата религия е приета с цел една голяма политическа машинация целяща контрол и не не смятам , че има някаква юбер конспирация .
Може и да съществува нещо по-висше , но не можем да бъдем сигурни дали то е Бог , Алах или Яхве .
Самото християнство е пълна измислица , 80% от празниците са езически и тук там някой нов добавен преди няма и 210години .
Дори самият Христос не е роден на 24 декември , 24 дек. е египетски празник с който честват възраждането на слънцето и увеличаването на денят . Самият факт с божите заповеди и прочие е доста противоречив , Мойсей дал плочите на юдеите за да спазват законите на новият си бог ( според християнството ) , според други източници това са скрижалите ( ако го написах правилно ) или по-известни като таблиците на Тот . Мойсей не е бил богоизбран тип , а египетски жрец . Всяка една нова религия просъществува върху основата на някоя мъртва или пък забравена , но това не значи , че върши работа .

Всеки човек трябва сам да избира религията , понеже тя е нещо сакрално за всеки един от нас и не бива да бъде натрапвана както масово се практикува из целият свят . Пример съм и аз може и да съм бил кръстен в черква като християнин , но това не значи , че мога да се причисля към тази общност , поради самият факт , че имам големи съмнения в религията.
Ислямът няма да го коментирам .

ПП: Извинявам се за допуснатите грешки и двусмислици :oops: малко бързам и водя чат в скайп ;Д.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 15:01

@Notorious съжалявам но ти си неграмотен и то Тотално мойто момче. И не ползвам думата в смисъл на граматика.

Не можеш да ми говориш какво къде пише като дори не си чел Библията, като не си Чел Корана (които се водят основните религии на планетата) пропускам будизма защото там изобщо не ще и дума. Кулите блзинаци нямат нищо общо със религия мъжки.
Първо, пропускам на Ледник мнението, той си знае, какво що, но от страна на религиозната част. Това е недупостимо, исляма е само и единствено проповядващ МИР, РАЗБИРАТЕЛСТВО, БРАТСТВО. Както и Библията както и всички религия на тая прокажена земя.

Не може 15 годишно лапе като теб да ме открахва за новините в 8 по btv сещаш ли се. Образовай се, тогава спори какво било и какво не.

Продължаваме, Инквизицията. Това е институция подчинена на политическите интереси на Католическата църка , като Инквизицията НЯМА нищо общо с религията. В Библията никъде нищо не пише нито за вещици да бъдат гонени нито, който и да било другиго. Отново Чети специализирана Литература.

Мненията като това на Vicious мисля ,че трябва да бъдет подминавани със насмешка. Проста са жалки а да храниш глупеца няма смисъл. Както милиони пъти съм казвал Господ ни е дал най-големият дар. Свободната воля. Дал ни е възможността да вярваме в него или не. Всичко си е за нас.

@Firzen Най0големите мислители и учени са били Най-ревностни вярващи , непоколебими във вярата си.
По скоро атеистическата сган, от която отново ще кажа е единствената от която ,човек трябва да се плаши е виновна за световият Морален упадък.
Защото вярващият убиец не става, защото вярващият, не краде, защото вярващият не разрушава, защото вярващият живее според Норми и правила.
Безбройните чудеса във всяка една религия, както и великтие им постижения са неописуеми. Дори не искам да се сещам за Буда, който е реално ВЕЛИК, човек който е надминал всичко земни, преминал във съвсем различно съществуване.

Много ви здраве на всички , темата е абсолютен смех, и поредната, която до никъде не ще стигне. За Чуждият човек мнението на друг е като чук. Колкото повече убеждаваш , даваш примери, факти изводи, толкова повече като пирон му наиваш неговото. Парадокс а ?

@Angerfist - Българите НЕ СА вярващи. Доказано от Европейската обност . Ние сме едно нищо.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 15:20

А бе само аз ли съм нещо така или Readonly в тая тема реално не е писал?

Vanderveken, атеистката сган е виновна за всичко зло, а пък глобалното затопляне е резултат от намаляването на пиратите на земята. Дрън-дрън-че-пляс. Няма нищо общо вярата в огромния крилат пенис с моралността в човека. В америка нали ходят на църква всяка неделя и пак се развеждат по петдесет пъти. Ако ще обвиняваш някого за положението на света моля да се обърнеш към християните, защото атеизмът е нещо сравнително ново, което се появява след многото гадости, през които е минал светът. Човешкият свят де, като цяло на светът нищо му няма.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 16:00

Както е казано вече вярващите не се гонят с меч и огън а със жалък опит за омаловажаване и присмех от атихристи и неверници.
Нищо ново.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 16:05

No написа:
Гаспод, наблюдавам кухия ти сарказъм от известно време, както съм го наблюдавал в мнозина преди теб. Имаше време, когато изпитвах удоволствие да споря с подобни мишки, но това време отмина. Каквото и да напиша, ти ще продължиш с извадки от постовете ми и ще ги "разгромяваш" с удивителните си аргументи.

...

А ти си лекенце, което лае. Продължавай..

Да, твоите аргументи са много по-убедителни от кухия ми сарказъм и реалните примери които давам... чакай малко! Ти въобще не даваш аргументи... само обиждаш хората
Бих казал че лекенцето което само лае не съм аз

No написа:
Бих дискутирал темата с хора, които са изучавали вярата в човешкият й облик (религията), които са запознати със свещените текстове, авторите им, развитието на християнството, исляма и др. Хора, които може да не одобряват или да не поклонници на дадено нещо (на някоя от верите, в случая), но са запознати с него.

Аз съм запознат с християнството
С останалите религии - не
Но пък съм говорил с доста добре запознати хора и общото мнение е че в основата си религиите не са много различни
Което на мен ми е достатъчно

Vanderveken написа:
@Notorious съжалявам но ти си неграмотен и то Тотално мойто момче. И не ползвам думата в смисъл на граматика.

"Колкото повече научаваш, толкова по-ясно разбираш колко малко знаеш всъщност"

Не претендирам за точност на цитата но идеята ми е... аз съм наясно колко малко знам но ти защо си въобразяваш че знаеш всичко?

Vanderveken написа:
Не можеш да ми говориш какво къде пише като дори не си чел Библията, като не си Чел Корана (които се водят основните религии на планетата) пропускам будизма защото там изобщо не ще и дума. Кулите блзинаци нямат нищо общо със религия мъжки.

Библията съм я чел
Много отдавна и за това не мога да извадя точни цитати но някои неща са ми се набили на очи и са се загнездили в съзнанието ми
За тях мога да говоря
А кулите близнаци бяха просто илюстрация на престъпленията извършени на религиозна основа (бяха представени като такова)
Иначе съм склонен да се съглася с теорията на Ледник (но не с такава категоричност... съмнявам се ЦРУ да си оставят пръстите отгоре на цялата работа)

Vanderveken написа:
Не може 15 годишно лапе като теб да ме открахва за новините в 8 по btv сещаш ли се. Образовай се, тогава спори какво било и какво не.

Виж с'я
Ако ти си един голям лош 16 годишен батко и понеже голяма част от форума е под тая възраст се мислиш за много велик и знаещ всичко ще се наложи да слезеш на земята

Vanderveken написа:
Продължаваме, Инквизицията. Това е институция подчинена на политическите интереси на Католическата църка , като Инквизицията НЯМА нищо общо с религията. В Библията никъде нищо не пише нито за вещици да бъдат гонени нито, който и да било другиго. Отново Чети специализирана Литература.

Така... Инквизицията е институция подчинена на католическата църква... но няма нищо общо с религията?
Ти май въобще нямаш връзка между пръстите и главния мозък, а?
Само не ми казвай че и църквата няма нищо общо с религията, моля те

Vanderveken написа:
Защото вярващият убиец не става, защото вярващият, не краде, защото вярващият не разрушава, защото вярващият живее според Норми и правила.

Глупости
Фанатиците вършат всичко това под щита на религията
Те не убиват, а освобождават светите места от неверниците и спасяват света от еретиците
Те не крадат, а си връщат онова което им принадлежи по божията воля
Много удобни са тези норми и правила
Не знам защо се сетих за корсарите...

Vanderveken написа:
Много ви здраве на всички , темата е абсолютен смех, и поредната, която до никъде не ще стигне. За Чуждият човек мнението на друг е като чук. Колкото повече убеждаваш , даваш примери, факти изводи, толкова повече като пирон му наиваш неговото. Парадокс а ?

Да, интересно наистина
Дават ти се примери и факти но ти ги отричаш със смехотворни доводи и си държиш на своето

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 16:23

Vanderveken написа:
Както е казано вече вярващите не се гонят с меч и огън а със жалък опит за омаловажаване и присмех от атихристи и неверници.
Нищо ново.

Дам, за жалост явно обратното е недопустимо, поне от това, което ти показваш... тоест, явно "антихристи и неверници"(тука не съм много сигурен, че кавичките са коректни, тъй като цитатът не е точен) се гонят с меч и огън от вярващите.
Човек, отвори си очите и прочети какво пиша, не само да набиваш тъпи идеи за демоничния ми произход и изначалната ми поквареност. Как искаш човек да те вземе на сериозно като си си сложиш капаците на очите и вървиш само напред като конче.

I am leaving again - one last time?

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 17:07

Notorious написа:
Библията съм я чел
Много отдавна и за това не мога да извадя точни цитати но някои неща са ми се набили на очи и са се загнездили в съзнанието ми
За тях мога да говоря
А кулите близнаци бяха просто илюстрация на престъпленията извършени на религиозна основа (бяха представени като такова)
Иначе съм склонен да се съглася с теорията на Ледник (но не с такава категоричност... съмнявам се ЦРУ да си оставят пръстите отгоре на цялата работа)...

Ти ако си чел Библията аз се хвърлям. Нямаш си и идея какво е Библията ,че дори и да говориш за нея. Особенно интересното е ,че някой чете Библията и забравя. Смешен си в очите ми.

Notorious написа:
Така... Инквизицията е институция подчинена на католическата църква... но няма нищо общо с религията?
Ти май въобще нямаш връзка между пръстите и главния мозък, а?
Само не ми казвай че и църквата няма нищо общо с религията, моля те

Мисля ,че имаш късо по мрежата защото не можеш да осъзнаеш ,че Инквизицията може да иползва какъвто и предтекст Да си иска, ако ще и на баба ти гащите за да те обеси.
Тук си проличава колко какво си чел, може чук-чук да си чел , Религията НЯМА нищо общо и Нищо написано там за Гонения и да не си цитирам какво съм казал. Позлвай си мозъка щот е брадясал като джунгла от неизпозлване.

Notorious написа:
Глупости
Фанатиците вършат всичко това под щита на религията
Те не убиват, а освобождават светите места от неверниците и спасяват света от еретиците
Те не крадат, а си връщат онова което им принадлежи по божията воля
Много удобни са тези норми и правила
Не знам защо се сетих за корсарите...

Фанатици са на батко ти Кадриев от новините изрази. Отново ... Религията НЕ иска от никой нищо, тя единствено Учи на доброта и любов. Когато Христос е отишъл при някой и им е казал да изчезват защото земята му принадлежи по Божие право, вероятно някъде в Библията а ? Ми се обади к? Просто си страшно неподготвен и смешен.

Notorious написа:
Да, интересно наистина
Дават ти се примери и факти но ти ги отричаш със смехотворни доводи и си държиш на своето

"Както е казано вече вярващите не се гонят с меч и огън а със жалък опит за омаловажаване и присмех от атихристи и неверници.
Нищо ново."

И да ми дисектираш поста и не е се тая , реалността е една.

@Reaver - Единственият с капаци си ти и другите като теб. А кавичките са напълно ненужни, защото реално сте антихристи - Вярваш ли в Бог? вярваш ли в добротата на хората ? живееш ли според правила и норми ? Ако имаше властта нямаше ли да забраниш вярата ? Ходиш ли на църква? Молиш ли се за някой ? от другата страна след като знаем ,че не правиш нищо а ако го правиш а тук ми пишеш простотиите и малките си заблуждения то се подиграваш няй-вероятно ? ... Лъжеш ли ? Мамиш ли? Умишлено причиняваш ли болка на други ? Живвеш ли в Грехове за които не съжаляваш и приемаш за нормални? - Включвам, обратни, пияници,наркомани,зависими и други.
От тук се причисляваш и към неверниците защото ако беше вярващ дори нямаше да си на тоя си акъл, нито мироглед.

С мир и много ви здраве. Ако има идиоти, които мислят ,че могат да вкарат акъл на тоя прост Български народ да се опитват да бият глава в стената тук. Водете си монолог.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 29 Апр 2008 17:19

Sentry написа:
А бе само аз ли съм нещо така или Readonly в тая тема реално не е писал?

Не ме занимавайте с глупости.

..

Отричам всяка форма на организирана религия. Добър бизнес, но за жалост, мръсен.
Отричам разбирането за Бог като свръхфигура и първосъздател. Това разбиране произлиза от желанието на човека да си обясни неща, до които не може да достигне с прост молекулен анализ. Отричам и ролята на решенията Божии в делничния живост - това за мен е пренасяне на вината върху друг и ултимативна проява на слабост. Иначе библията, корана, сите свещени книги - това за мен са хубави приказки, написани от талантливи хора, и като всяка добра творба - разбрани напълно погрешно от..аудиенцията. По-нататък други талантливи хора измислили начин да направят и едни пари от приказката и вечната човешка глупост и построили църквата. Какво се случва след това, четем в тази тема.
Тезата за Голямото нищо, което гръмнало, звучи по-правдиво от християнското начало, но и тя не ме кефи достатъчно, че да я приема за истинна.
Какво остава ? Не тормозя съзнанието си с въпроси за произхода. Право да си кажа, боли ме шпората какво се е случило преди от една клетка да се пръкне човеко. Нататък и без друго е по-интересно, защото в действие навлиза човешкият разум със своя безграничен потенциал - засега възпрян, уви, от материалната си обвивка.
Какво правя ? Споменах, че гледам на свещените книги като на литературни творби. Обикновено и в най-мизерните прояви на изкуството се намира нещо, което мога да оценя и взема за себе си. Искам да кажа - християнските догми са съвсем нелоши посоки за живеене и не ги отричам като такива. Обвържат ли ги с ходене на Църква всяка неделя обаче, със "Бог така иска.", спорове и въобще с външни неща, наложени и предизвикани от институция - нарича се, мисля, религиозност - стига.
В какво вярвам ? Ако има Бог, той е във всичко край мен, което мога да видя и усетя с тези ми очи и тези ми сетива, в това измерение. В природата, във вдигнатия от човешката ръка свят, в самия човек и в мен. Бог е живота, който се случва, докато ние си правим планове и се разправяме за религии. Според някои учения това означава, че съм Сатанист. Ай сиктир - Любо съм, драго ми е.
Знаете ли как да сте набожни ? Просто правете това, което ви се иска, и се стремете да бъдете щастливи. Бог е във вас - животът е във вас - а когато правите нещо, предизвиквате живота да се случва. По-божествено от това не можем. Никога не приемайте чужда философия и житейска посока за своя, без да я прецените за себе си. Това е ваше право и всъщност много от убедените вярващи преди и сега никога не са го имали, за да приемат нещо друго.
Ще ми се нещо по-солидно да бях написал, но религията не ме привлича с нищо, не съм задълбавал в тази сфера и ви предлагам наблюденията на обикновен човек, с претенции за здрав и рационален ум.
Едно от тях е, че докато я има църквата, захлюпила очите на своите поданици с опита си за контрол над масите и докато го има атеизма, захлюпил очите на своите поданици за света около тях - ще има и спорове между слепи и безкрили овце, като тези спорове очевидно не могат да доведат до нещо по-значимо от предизвикалите ги. Тая тема ми е противна.
Нямам нищо против вярванията на никого. Но съм против да ми ги врат в лицето. В момента всеки се опитва да направи с опонента си именно това, дори да твърди друго.

Ми, що се не спрете бе ? Докато си набирате аргументите в защита, всъщност подлагате всичката си вяра на съмнение и се надявате да излезете прави, да победите, да промените. А дори да не победите - вие си знаете, че сте прави. И накрая всеки казва нищо. Не се хабете за глупости. Вярата, ако е истинска, не може да се подложи на съмнение. Затова вярата не е това, което снасят църквата или атеиста ами това, което ви прави живи същества. Че сте живи няма съмнение, даже да ви казват нърд.

1921. Machine Head - [Burn My Eyes #10] Real Eyes, Realize, Real Lies

Бахти добрия албум.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 17:35

Vanderveken написа:

@Reaver - Единственият с капаци си ти и другите като теб. А кавичките са напълно ненужни, защото реално сте антихристи - Вярваш ли в Бог? вярваш ли в добротата на хората ? живееш ли според правила и норми ? Ако имаше властта нямаше ли да забраниш вярата ? Ходиш ли на църква? Молиш ли се за някой ? от другата страна след като знаем ,че не правиш нищо а ако го правиш а тук ми пишеш простотиите и малките си заблуждения то се подиграваш няй-вероятно ? ... Лъжеш ли ? Мамиш ли? Умишлено причиняваш ли болка на други ? Живвеш ли в Грехове за които не съжаляваш и приемаш за нормални? - Включвам, обратни, пияници,наркомани,зависими и други.
От тук се причисляваш и към неверниците защото ако беше вярващ дори нямаше да си на тоя си акъл, нито мироглед.

Не, не вярвам в Бог, не намирам нужда да вярвам в него. Да, вярвам в добротата на хората. Живея според правила и норми - моите, които сам съм избрал за добри и хуманни. Ако имах властта нямаше да забраня нито религия, нито липсата на такава. Не ходя на църква - би било лицемерно при условие, че не вярвам в бог във формата, в която е представен там. Не се моля на никой, понякога чуквам на дърво и на глава за късмет, но съм си такъв - леко идолопоклонник. Да ти се подигравам - не. Виж, не се съгласявам с теб по доста открит начин. Да лъжа - лъгал съм, не съм чист, скоро не съм. Да мамя - не. Да причинявам болка умишлено на другите е нещо, което е непонятно за мен. Мога да нараня умишлено само човек, който мразя, а за мен не съществува такъв. Пия понякога, не се друсам, имам си сериозна приятелка и наистина нямам представа какво имаш предвид под други. Както казах още в началото на темата, вторият пост в нея, се причислявам най-вероятно към еретиците или неверниците по християнските стандарти.
Това не променя факта, че аз имам доста добри възгледи за това що е добро и що е зло, имам солидни познания в някои области на науката и мога да съществувам без да вярвам в Бог или в който и да е бог. Най-важното обаче тук е, че аз мога да почувствам кое е правилно и кое не е. Могат го и много други, които не изповядват която и да е религия.
Казах ти да четеш какво пиша, за какво става дума, не да ме нападаш ей така. Иронията и сарказмът, които използвам, са много силен метод да накараш някой да се замисли. Само че и той трябва да го желае.
Въпрос - защо да съм с капаци? Какво не виждам? И само не казва "Господ", щото ти и него не го виждаш и никой не го вижда. Самият факт, че в библията се каза "Ако имате вяра дори колкото едно синапено зърно ще кажете на тази слива да се изкорени и да тръгне и тя ще го направи." е достатъчен пример за това, заради което се изправям срещу религията. Не срещу ценностите, а срещу самата вяра.

P.S. Read кърти!

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 17:43

Не съм атеист.

И горещо благодаря на небето, че ме е дарило с благодатта - да ВЯРВАМ,
понеже,
атеизмът изтощтава неимоверно ...
... Той е бич над неразумните (прояклятие над тях и поколението им),
и обикновено, когато те се осъзнаят какво точно са загубили, докато са си въобразявали, че печелят,
е твърде късно да съжаляват ... :roll:

-----------

Тъжно,
но правдата ме задължава да изрека, че:

- Вярата е висша небесна благодат, дар и нетленна радост.; а не някакво си там, чисто волево упражнение.

ВЯРАТА е ДАР, преди всичко.

Е, как мислите,
аз, като един виден муфтаджия,
бих ли пропуснал даровете от Дарителя?! :D

----------

Който чете, нека разбира. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 17:52

ТРУПОНАРЕЗЕНинструмент, с цялото ми уважение, колкото и да нямам против всеки да вярва в каквато висша сила си иска, моля да се отбележи, че да няма по-голяма простотия на света от това да вярваш насила. Според мен трябва човек да е запознат с предимствата и недостатъците на това да вярва или не и сам да избере. Вярата може да е дар, но не можеш да дариш нещо на някого насила.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 29 Апр 2008 17:54

No написа:
Ще те попитам - какво лошо носи Бог? Лошо ли е да не убиваш, да не крадеш, да почиташ родителите си? Лошо ли е да се събереш с роднините си за прекрасните християнски празници? Лошо ли е отвреме навреме да влизаш и да се помолиш, дори само за да усетиш спокойствието на Божия храм?

Добре, че било създадено 'великото' християнство за да ни научи на тези морални ценности. :bowdown:
А какво лошо носи ли?
Цитат:
21. Понеже те, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха, а се заблудиха в своите помисли, и неразумното им сърце се помрачи;
22. наричайки себе си мъдри, те обезумяха,
23. и славата на нетленния Бог измениха в образ, подобен на тленен човек, на птици, на четвероноги и на влечуги, -
24. затова и Бог, според похотите на сърцата им, предаде ги на нечистотата, за да се безчестят телата им сами в себе си;
25. те замениха истината Божия с лъжа, и се поклониха и служиха на творението повече, отколкото на Твореца, Който е благословен вовеки. Амин.
26. Затова Бог ги предаде на срамотни страсти: жените им замениха естественото употребление с противоестествено;
27. също и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други, и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда.
28. А понеже се не опитаха да имат Бога в разума си, то Бог ги предаде на извратен ум - да вършат онова, що не прилича,

Спазвайте християнските закони, иначе добрият бог ще ви првърне в хомосексуалист. Но ако извадите късмет можете да получите някой гръм от небето.
Извинете за отклонението... Какво лошо носи бог ли? Нищо лошо, дори е нещо много хубаво. Но това, че християнството е отвратителен "Mind control" (така да се каже) върху нашите предци е нещо доста лошо.
Под християнство съм имал в предвид, начинът по който са ни предадени ученията на Христос чрез библията.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 17:56

Vanderveken написа:
И да ми дисектираш поста и не е се тая , реалността е една.

Така е
Реалността е една
А именно - ти си идиот
Много се постарах да не обиждам но фактите са си факти
Няма да ти дисектирам поста защото целия е пълна простотия гарнирана с творчески напъни за обида и надсмиване
Жалко е

Но ще се пробвам да ти го обясня още веднъж
Какво е религията всъщност?
Една ценностна система (според която много хора и без това си живеят) облечена в нова дума от една камара властолюбиви алчни копелета (църквата)
Вкарали са и разни фентъзи историики и един голям, всемогъщ дядка за да внесът малко митичен елемент за да им е по-лесно на масите да го приемат
И масите се връзват
И така властолюбивите алчни копелета добиват невероятна власт
Свалят крале, започват войни и дори са способни да определят КАК ХОРАТА ДА ЖИВЕЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ
Но с настъпването на науката масите си казват "Абе я чакай малко... к'во ста'а тука бе?" и копелетата започват да губят властта си
Сега на никой не му пука че Папата не признава обратните, алкохола и неприличното богатство (ама че лицемерие)
Светна ли ти?
Религията е просто едно средство за контрол и печалба което губи сила със страшни темпове но все още има идиоти като теб които го крепят
А да си атеист не означава да пренебрегваш ценностната система
Един атеист не си казва "Аз съм атеист, значи трябва да отида да убия някого" (от друга страна много фанатици правят точно това защото това е божията воля в крайна сметка)
Атеиста просто се оттърсва от влиянието на скапаните попове
След като ти го обясних, едва ли не под формата на приказка за да стигне до обърканото ти съзнание, разбираш ли най-сетне че НАИСТИНА си кон с капаци?
А човека сложи думите ти в кавички защото така се прави с цитатите, о грамотний

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 18:08

Гаспод, разбирам какво искаш да кажеш, но склонността на хората да разберат нещо се намалява обратнопропорционално на количеството на обиди в текста.

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 29 Апр 2008 18:19

Малко да разведря обстановка
jesus terminator http://www.youtube.com/watch?v=L_UDgYm7Nrg
"-You have been targeted for termination!
-I already told you, i'm supposed to die for the sins of mankind!"

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 18:20

Ебем му майката кво сте направили тука.. Говорите си, пишете си, ма и вас вятър ви вее на бял кон. Ся, искам да направим едно кратко разграничение в нещата, защото е неква манджа с грозде, в този иначе така приятен за четене диспут. Идеята е, че имаме религия, вяра, църква. На пръв поглед те са едва ли не стопени в някаква сплав, само дето не е баш така.

Вярата е нещо красиво и чисто. Всички ние можем(и трябва) да вярваме в каквото искаме без никой да ни съди. Никой не ни задължава да вярваме в някакви точни и определени неща, а тук се намесва църквата, деца мой. Тя се явява малко като някаква зла мама, която ни казва какво да правим и как да го правим, и защо да го правим, което както знаете е малко lame. Християнската църква е гадна, особено католическият й клон, протестантите оправят малко нещата, за съжеление не съм много запознат с православието и евангелистите(всяквите други сектички ги изключвам). Религията също е нещо готино, учи ни как да сме добрички, да сме хуманни и тн. Проблема е, че връзката е малко гадна
Вяра-религия-църква-секти. Сами виждаме, че с всяко следващо стъпало нещата стават все по-кофти. Нататък, ако някой иска да си поговорим на тая тема, може да ме намери на ЛС, а ако е от София и на нещо разхлаждащо. Просто се вгледайте в себе си и вижте в какво вярвате. Вярата е важна, не религията/църква/некъв друг шит.

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 18:38

Sentry написа:
Гаспод, разбирам какво искаш да кажеш, но склонността на хората да разберат нещо се намалява обратнопропорционално на количеството на обиди в текста.

Опитах се да го спестя както казах но не съм всесилен :D

Психичноболен Мечо написа:
Ебем му майката кво сте направили тука.. Говорите си, пишете си, ма и вас вятър ви вее на бял кон. Ся, искам да направим едно кратко разграничение в нещата, защото е неква манджа с грозде, в този иначе така приятен за четене диспут. Идеята е, че имаме религия, вяра, църква. На пръв поглед те са едва ли не стопени в някаква сплав, само дето не е баш така.

Вярата е нещо красиво и чисто. Всички ние можем(и трябва) да вярваме в каквото искаме без никой да ни съди. Никой не ни задължава да вярваме в някакви точни и определени неща, а тук се намесва църквата, деца мой. Тя се явява малко като някаква зла мама, която ни казва какво да правим и как да го правим, и защо да го правим, което както знаете е малко lame. Християнската църква е гадна, особено католическият й клон, протестантите оправят малко нещата, за съжеление не съм много запознат с православието и евангелистите(всяквите други сектички ги изключвам). Религията също е нещо готино, учи ни как да сме добрички, да сме хуманни и тн. Проблема е, че връзката е малко гадна
Вяра-религия-църква-секти. Сами виждаме, че с всяко следващо стъпало нещата стават все по-кофти. Нататък, ако някой иска да си поговорим на тая тема, може да ме намери на ЛС, а ако е от София и на нещо разхлаждащо. Просто се вгледайте в себе си и вижте в какво вярвате. Вярата е важна, не религията/църква/некъв друг шит.

Какво ли пък разбира избягала от психодиспансера мечка :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 29 Апр 2008 18:52

Сега тука е момента да е намеся, тъй като мисля, че аз започнах спора и стана мазалото по моя ина. Тъй... кво да кажа.... Пръво изкам да кажа, че поста ми е от гледна точка нито на атеист нито на християнин. Поста ми е от гледна точка на човек с малко мозък в главата, който не кара хората да мислят като него.
Първо изкам да нахейтя Vanderveken. Изкам да го нахейтя, много здраво, защото на 15 милиона реда ми разправя, че християнството учи на любов и миролюбие и в същото време храни всичко що не е християнин и си излива цялата злоба върху тях. Изкам да го нахейта, но няма. Няма щото съм атеист и пак ще проявя въпростното качество миролюбие or whateva.
Другото... мамка му с какво право наричаш атеистите антихристи. Какво ти говори думата антихрист. АНТИхрист мамка му. На простосмъртен език: Анти означава против. Христ- мисля, че идва от христос ..... Следователно това е човек, който е против вярата в Христос и извършва деяния срещу нея (визирам палеж на църкви, нападение над християни, демонични ритуали :D и там квото се сетите). Ти ,брат, си точно обратното на антихрист (антиатеист?) така си навираш "вярата" (пиша го в кавички, щото твойто малко надвишава нормата за вяра) в лицето на всички, се едно изкаш всичко да е вярващо и сичко , що не е да гори на кладата (добре де преувеличих ама ае).
Така, хора така ли не може да схванете, че споровете са ненужни.(нищо, че съм бая активен) Кой каквото казва, секи си е на свойто мнение. Пак казвам, аз знам защо съм атеист- не ми трябва нещо, на което да се "опирам като на патерица" като повечето "вярващи". Това за мене не са вярващи. Това са отчаяни хора, изстрадали от живота, търсещи си оправдание за всичко лошо. А, пък вярата е друга ръка. Християнството също. Християнството е да ядеш и да дадеш на тоя до теб, и накрая да благодариш на бог. Вярата не е лошо нещо. Но злоупотребата с нея е.
Също много искам да кажа, че не се мисля за велик, щото не вярвам в бог. Какво сички са решили, че като си атеист се мислиш за нечовек. Не е така.
Сега като преглеждам бойното поле от постове стигам до един извод за "вярващите". Вие не сте християни, вие сте amish-и.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com