Автор |
Съобщение |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 02 Сеп 2021 19:20
Страхотен ръст на ADA тия дни, както и на ВТС. На ЕТН още съм на червено, но защото го купих близо до върха, но бавно и славно изплувам. Само не мога да си обясня защо става по-бавно там от колкото на другото крипто.
@Княза, май не ми беше отговорил защо избягваш ВТС или поне такова впечатление ми прави защото не го коментираш или не се вижда в скрийншотовете, които си показвал до момента?
___________________________________ тежки нокаути
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 02 Сеп 2021 21:01
За съжаление отзивите обаче от функционалността на smart contracts на Cardano изобщо не са добри. От известно време с моя бизнес партньор в Берлин проучвахме обстановката на тестнета им и честно казано всичко е пълна мъгла и мистерия, но ако прогнозите ни се окажат верни най-вероятно реалистичния потенциал за брой трансакции на секунда ще е дори по-слаб от този на Ethereum.. което доста се разминава с очакванията на хората честно казано. Като че ли за момента само и единствено от Solana с техния Proof-of-History принцип са успели да измислят нещо което хем функционално да може да помести търсените от VISA/MasterCard/etc. приблизително 100,000 трансакции в секунда, хем мрежата да бъде наистина децентрализирана, хем трансакциите да бъдат страшно евтини и бързо осъществими. По този повод като направих 400% профит в Polkadot ги дъмпнах и отново влязох с много в Raydium, че предвид обстоятелствата потенциалния upside е несъизмерим, а и стейкинг наградите им са драстично по-добри от тези в мрежите на Polkadot. Ако нещата продължават по същия начин, активите ми в Cardano ги чака същата участ, като на драго сърце мисля да ги набия в Chainlink на Polygon мрежата. Нещата започват да придобиват критична маса, а LINK още не е достигнал дори стария си ATH. ![[Twisted Evil] :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 07 Сеп 2021 10:49
ППЗа протокола, преди няколко дни позадълбах в тестнета на ADA и с прискърбие мога да заявя че системата им има някои фундаментални проблеми с т. нар. concurrency, които се изразяват най-остро във факта че във всеки блок има място само за ЕДНА DEX операция - нещо което изпробвах на практика с първия DEX на тестнета. Това означава че на човек може да му се наложи и да чака 1 час за да прекара една трансакция - и нямам предвид да я оставиш и да чакаш 1 час, а тя сама да се осъществи. Трябва да опитваш веднъж на всеки 20-40 секунди и да се надяваш че ще си най-бързия, за да се вредиш на дадения блок. Сега само да си представим как има 10,000 или повече маймуни на клона искащи да ползват DEXа в същия момент и може да ви стане ясно че е абсолютно неизползваемо и няма изгледи да се оправи в идните години. Излишно е да ви казвам че от тогава в Reddit това е единствената тема, която се обсъжда и малко преди да започне да пада го изчистих и си взех една камара LINK, който от тогава ми е на +20%. От скоро започнах да минирам ERGO, та вероятно в екосистемата на Кардано смятам да задържа основно това и от airdrop-eцa на Minswap (MIN), но като цяло вече не възлагам кой знае какви надежди на тази мрежа и се радвам че си взех 200% профита докато беше време, защото оттук насетне ще е доста голяма борба. Иначе, портфолиото ми в момента: 
___________________________________ QVOD·EST·SVPERIVS EST·SICVT QVOD·EST·INFERIVS
|
|
|
|
 |
The Grim Reaper
|
Шефа на Кенефа |
 |
В момента играе: на троянска чушка
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 07 Сеп 2021 15:02
Курец, продадох ги и аз общо взето на 0-та, ма поне не съм на загуба. ![[Rolling Eyes] :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
___________________________________ a.k.a. ЧУПЕН ЧАЙНИК
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 07 Сеп 2021 15:13
Аз чакам да изляза на нула от позициите ми в UNI и LINK и да използвам средставата да си окрупня позициите в US финансовия сектор и ще си запазя само BTC, ETH и ADA.
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 08 Сеп 2021 10:06
Абе какво стана, всичко е надолу последните 24ч.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 08 Сеп 2021 10:27
Flash crash  Малка промяна в плановете, затворих и ADA на печалба около 40% за последните няколко месеца (можеше и на 60% докато беше да затворя) и пренасочих в Епъл. Мнение за тази статия: https://edition.cnn.com/2021/09/08/inve ... index.html Почти нищо не знам за Ел Салвадор, ама явно който е ЗА Биткойн го изкарват като rightwinger. Също така, кефи ме тона на заглавието на статията и това как имало протести от няколко стотин човека. лмао
|
|
|
|
 |
Agent
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 08 Сеп 2021 17:40
Ебахти смешната статия.
Bitcoin bad - fraud, money laundering; crypto = bad, etc etc.
A, то било CNN - няма се учудваме.
Недей линква към такива олигофрени in the future, 100% съм сигурен и някоя по mind open/less lobby media е отразила ситуацията в El Salvador.
|
|
 |
Liberty
|
 |
В момента играе: League of Legends
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 08 Сеп 2021 20:30
The Arrow написа: Почти нищо не знам за Ел Салвадор, ама явно който е ЗА Биткойн го изкарват като rightwinger.
лмао

___________________________________ http://www.divinitas-crew.com Ghost reporting!
|
|
|
|
 |
Omega-x
|
Супер Марио или Смърт |
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 09 Сеп 2021 08:54
Recovered.
___________________________________ <3Bandaids don't fix bullet holes<3 Taytay.
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 09 Сеп 2021 08:56
Omega-x написа: Абе какво стана, всичко е надолу последните 24ч. Съвкупност от много фактори, един от които е ситуацията в Ел Салвадор, което индиректно доведе до изваждането на ликвидност от много пазари и съответен недостиг на BTC в обръщение, което пък доведе до временна паника в хората с кашкавалени ръце и overextended leverage. Иначе, ситуацията след последния shakeup:  По време на краткия дип затворих позициите в CAKE и го флипнах в още RAY - излишно е да казвам, че се събудих силно удовлетворен. 
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 22 Сеп 2021 22:15
 Затворих позициите в MATIC защото дори и след пускането на zk-rollups на мрежата не очаквам проекта да нарастне повече от 2-3х, и затова пренасочих тази част от портфолиото ми към defi проекти на AVAX - Penguin Finance, Lydia Finance и най-големия декс на мрежата Trader Joe. Тъй като мрежата на Avalanche успя да се изкачи до 11то място, а съответните проекти които задвижват парите в проекта все още са много назад спрямо съответните от другите мрежи... предвид невъобразимия интерес към defi на мрежата, конкретно Penguin Finance и Lydia Finance имат много солиден потенциал за 100-200х, дори и 1000х изобщо не би било нещо кой знае какво. Също така преди известно време диверсифицирах и инвестициите в SOL като влязох в defi протоколите Step Finance и Mango Markets и launchpad платформата Solanium, защото ми писна да държа пари в Chainlink. Имам чувството че каквото и да било развитие по мрежата или технологията на самия чейнлинк изобщо няма причини да дава отражение на стойността, изглежда все едно малко или повече е достигнал потенциала си на този етап - предвид че дори Гугъл ползват услугите им и не успява да мине тази граница не мисля да се занимавам повече.
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 28 Окт 2021 17:49
Насочвам се към по-малките крипто валути и стартирах позиции в ENJ, MATIC, XRP, SOL. Също така, метнал съм око и на Verasity.
|
|
|
|
 |
krriiissss
|
 |
В момента играе: Grand Theft Auto: Vice City
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 28 Окт 2021 18:16
The Arrow написа: Насочвам се към по-малките крипто валути и стартирах позиции в ENJ, MATIC, XRP, SOL. Също така, метнал съм око и на Verasity. Shiba Inu?
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 28 Окт 2021 18:21
krriiissss написа: The Arrow написа: Насочвам се към по-малките крипто валути и стартирах позиции в ENJ, MATIC, XRP, SOL. Също така, метнал съм око и на Verasity. Shiba Inu? Късно е, май.
|
|
|
|
 |
VALEN7INVS
|
Цар |
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 29 Окт 2021 18:18
 Аз междувременно ликвидирах някои по-треторазредни активи в SOL DeFi екосистемата, като си си прибрах там 2-3х профита и влязох на BENQI, където прехвърлих и всичкия си WETH oт Polygon и бриджнах малко ETH oт мейннета. В момента абсолютно всичките ми активи са в Леджъра и са стейкнати/ленднати в различни DeFi протоколи. Доста съм доволен, че достигнах момент в който вече тези неща ми генерират доста повече приход всеки ден отколкото когато минирах. 
|
|
|
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 29 Окт 2021 18:51
Би ли загатнал горе-долу какъв е капитала, който си вложил и дневния доход от цялата работа?
|
|
|
|
 |
Ред
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 01 Ное 2021 09:19
Баси носталгията, не бях влизал в този форум да тролвам от 2009та. Сега всички сте илюминати ... Иначе аз си събирам и стейквам ADA и ALGO Суингърс гет дъ роуп.
|
 |
The Arrow
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 01 Ное 2021 23:10
|
|
|
|
 |
Gipo
|
 |
|
|
Заглавие: Re: Криптовалути Публикувано на: 06 Ное 2021 19:13
Интересно ми е, някой от вас търгуващите с крипто, пробвал ли се е с акции? Чиста проба любопитство, аз не съм се докосвал до което и да е от двете, но ако бях, щяха да са акции.
___________________________________ Гипчо ( ◕ Y ◕ )
|
|
|
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|