Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Официалната тема на тема "Защо падна сайта/форума пак?"
Публикувано на: 15 Юни 2017 19:52

И да преувеличава, и да не преувеличава, тъпото е това, че понеже той влиза веднъж седмично, то и на нас не трябва да ни дреме за падането на форума.
ЕДИТ: два дни не е падал форума!!!

Профил

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2017 22:02

:lol: :lol: :lol: написа:
Хич недей да са правиш на ударен :arrow:

Аре скрий се бе, смешка. Изобщо не схванах намека на Гипо, но явно според теб разигравам някакви циркове в аутистичен форум, щото си немам друга работа, ок.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2017 22:04

нелегален написа:
Der Meister написа:
Т.е. според теб аз лъжа, че влизам толкова рядко във форума, за да изляза като пич с личен живот в очите на хора от същия този форум, който смятам за "безживотно" място? :o Разкри ми конспиративната идея :shock:

Не чак това. Просто че преувеличаваш като казваш че "само веднъж седмично" влизаш у форумово. :)

Добре де и 2 пъти да е и 3 пъти да е кво шибано значение има, че се хващаш за всяка дума. За преносен смисъл не си ли чувал? Със сигурност влизам в пъти по-рядко от едно време. Не че на някой му пука изобщо де.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2017 22:07

Gipo написа:
И да преувеличава, и да не преувеличава, тъпото е това, че понеже той влиза веднъж седмично, то и на нас не трябва да ни дреме за падането на форума.
ЕДИТ: два дни не е падал форума!!!

Едното няма връзка с другото. Казах, че аз не усещам честото падане на форума, защото влизам рядко. И съвсем отделно от това казах, че не мога да разбера защо 30+ годишни хора реват от този факт, все едно си нямат други по-смислени занимания.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Юни 2017 22:30

Der Meister написа:
реват

Мисля, че страдаш от проблем с преувеличаването :)

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2017 00:15

Намирам те за най-много вълнуващия се човек от форума, относно паданията, тъй като най-много си писал по този казус. Допускам, че мога да ти изнамеря поне около 20 поста за последните 2-3 месеца, свързани с падането на форума. Думата, която използвах "реват", мисля че е напълно адекватна за този контекст, още повече ако се използва в преносен смисъл както аз я ползвах.

Профил Skype

Публикувано на: 16 Юни 2017 04:08

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2017 09:32

Благодарение на Майстера разбрах, че аз като един 30+ годишен трябва да спра да се вълнувам от малките неща и да обръщам внимание единствено на потенциално приближаващата смърт на Земята.
Или пък някои от нас успяват да си структурират живота достатъчно добре, че да имат време да се вълнуват и от по-малки нещица... :roll:
Ти с всичко ли си на принципа - щом се е развалило, значи продължавам напред без да "рева"?

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2017 18:38

:lol: :lol: :lol: написа:
Der Meister написа:
щото си немам друга работа, ок

Der Meister написа:
не усещам честото падане на форума, защото влизам рядко. И съвсем отделно от това казах, че не мога да разбера защо 30+ годишни хора реват от този факт, все едно си нямат други по-смислени занимания.

Да бе хубаво разбрахме че си супер заетия бизнесмен дето върши супер важните работи по цял ден и затова сигурно пишеш по пет мнения едно след друго вместо да напишеш квото имаш да казваш в едно щото нали броиш пачки и осребряваш чекове двайсет и четри седем и направо ти е през хуя за форума докато безживотниците тука си чешат ташаците и реват крокодилски сълзи всеки път като им падне форума ясен си ми бегай у лево :arrow:

ахаха абе души кура бе синковец
ебаси дразнителния лайнар
точно щот съм зает бизнесмен и нямам време и ме мързи почнах вече да цитирам и поствам в различни постове, вместо да си копирам всеки цитат в един пост, както правех преди
ма кво изобщо ти се обяснявам, ясно е, че си безживотник и само търсиш някви безсмислени провокации в аутистичен форум, щото това ти е единственото интересно нещо в живота :D

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 16 Юни 2017 18:46

Така, време е да напиша и един сериозен пост, че нещо стана някакъв грандиозен мисъндърстуудинг :D

Волтаж, Гипо, изобщо нямах намерение да се стига до този безсмислен спор. Идеята ми беше просто да чилнете. Днес няма форум, утре ще има. Кво шибано значение има, че е паднал? Аз се кефя даже като пада, че губя по-малко време :D Ок, това с "реването" наистина може би звучи преувеличено, но то беше в отговор на вашите заяждания след абсолютно добронамереното ми изказване на мнение по темата. И аз като вас и малкото останали стари кучета си влизам по навик заради добрите стари времена и ми е кеф да пусна 2-3 поста като имам време за нърдщини пред компа. Просто малко преекспонирахте темата с постоянното ѝ повдигане. Самеца 10 пъти каза, че няма идея защо пада. А и форума не е като да пращи от дискусии и да нямаш търпение да видиш какво са ти отговорили и съответно ти също да отговориш.

Ситуацията щеше да е коренно различна ако ставаше въпрос за PC Mania, когато беше в разцвета на силите си и беше основна гейминг медия в България. Тогава наистина би било недопустимо такова падане. В момента сайта и форума са на доизживяване. В сайта някои секции не се ъпдейтват от месеци или дори години. Във форума влизат 5 човека на кръст по навик и пишат всякакви глупости. Отделно от това вече никой не ползва форуми по принцип, тъй като социалните мрежи им иззеха функциите. Та падането на форума и сайта в момента е най-малкия проблем.

И не, не съм с всичко на принципа, че щом се е развалило продължавам напред.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 18 Юни 2017 15:49

Вчера цял ден не работеше сайта , днеска до обяд пак. И вече найстина си бях помислил че това беше ... чак ми стана кофти. :) Сега се зарадвах като успях да влезна. Хубаво е ако може да се вземат някакви мерки , знам че на никого не му пука , ама все пак. Умре ли този сайт и форум , ще умре и част от детството ми с него :(

Баси кво тъжно го написах :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2017 15:55

Еби му майката, и аз вчера си мислех, че със сайта е приключено, то даже до сървъра нямаше достъп и си седеше сив екран вместо обичайната грешка.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 18 Юни 2017 17:57

Аре ве ако толкова е проблем дайте да направим един crowdfunding - все по 10 лв или нещо такова за любимия ни форум бихме могли да отделим (надявам се) нещо ако трябва повече пари за хостинга за трафик или такива работи де да знам

Или да наемем един фриленсър програмист да вземе да го оправи ако проблемите не са в хостинга, а кода нещо е наебан

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2017 18:56

Der Meister написа:
Отделно от това вече никой не ползва форуми по принцип, тъй като социалните мрежи им иззеха функциите

Което е ебахти простотията, щот реално нищо ценно не са иззели/предоставили обратно.

Абсолютно всякакъв tweak/fix/полезно инфо за игри, програми/software съм го намирал и все още намирам чрез net searches, резултатите от които са в някви форуми/сайтове с подобна comment system и etc, останали от едно време. Има и активни още, но са малко...

Няма нужда да споменавам и възможността и начина, по който се заформят/продължават дискусии.

Не си спомням, ама преди ~ 1 година (?) бяха затворили някъв известен game/modding community/forum (май на Bioware?) и "алтернативите" на компанията бяха Youtube, Twitter и Fb в официално им изявление. :lol:

Бая разочаровани хора имаше.

Просто соц. мрежи въобще не са направени за това и много sad-вам по тая тема.

Профил

Аватар
В момента играе: С пъпа на баба ти
Публикувано на: 18 Юни 2017 22:42

Agent написа:
Абсолютно всякакъв tweak/fix/полезно инфо за игри, програми/software съм го намирал и все още намирам чрез net searches, резултатите от които са в някви форуми/сайтове с подобна comment system и etc, останали от едно време. Има и активни още, но са малко...

Абсолютно подкрепям. Уви форумите умират по необясними за мен причини. От доста време насам най-близкото до форум на нещата които търся е реддит. Соц мрежите нямат нищо общо с форумите, ама там са парите и от там се точи най-много. Никой не печели от форуми и няма файда да ги поддържа

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2017 22:49

Въобще не ми е хрумвало че социалните мрежи, демек фейсбук, може да вземе функциите на някой форум. Аз съм изостанал, нямам фейс и не знам какво точно е това нещо :D . Знам само че някакви хора си пействат снимки за да ке изфукат с нещо, други ги коментират за да се направят на готини/интересни, а трети само разглеждат заради някакви клюкарски подбуди. Нищо общо с който и да е форум, не знам там да има нещо епично от ранга на нещата писани тук през "златната ера" на PCM. Facebook не е нещо за разискване на теми и правени на дускисии и споделяне на знания/информация. Поне това са ми беглите впечатления. А и виждам че все още има специализирани форуми които са си доста активни, не само български при това. А PCM е в това състояние само заради безхаберие, нищо друго. Хайде да го сравним примерно с hardwarebg... :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Юни 2017 23:55

Разбира се, че няма знак за равенство между соц. мрежи и форумите и 2-те понятия нямат нищо общо. Най-малкото във форумите имаме анонимност и някак си се пише по съвсем друг начин в двете места. Във ФБ при положение, че те четат майка ти, баба ти, шефа ти и ЦРУ естествено спазваш малко или много няккаъв "добър тон"/"политическа коректност".

Просто констатирах, че по мои наблюдения откакто фейсбук стана на мода в БГ, повечето хора форуми замряха.

vanmx написа:
Въобще не ми е хрумвало че социалните мрежи, демек фейсбук, може да вземе функциите на някой форум. Аз съм изостанал, нямам фейс и не знам какво точно е това нещо :D . Знам само че някакви хора си пействат снимки за да ке изфукат с нещо, други ги коментират за да се направят на готини/интересни, а трети само разглеждат заради някакви клюкарски подбуди. Нищо общо с който и да е форум, не знам там да има нещо епично от ранга на нещата писани тук през "златната ера" на PCM. Facebook не е нещо за разискване на теми и правени на дускисии и споделяне на знания/информация. Поне това са ми беглите впечатления. А и виждам че все още има специализирани форуми които са си доста активни, не само български при това. А PCM е в това състояние само заради безхаберие, нищо друго. Хайде да го сравним примерно с hardwarebg... :D

Фейсбук и като цяло соц. мрежите са гениална идея и могат да служат за много по-важни цели от кифлеене и клюкарник стига да знаеш как да ги ползваш. За мен лично най-важната им функция е пропаганда. Това, което пишеш там има потенциала да бъде видяно от страшно много хора (особено ако си известен), което може да бъде много силно оръжие. Дава ти се силата да имаш активна гражданска позиция, да си агитираш възгледите, да се бориш срещу несправедливости и т.н. Най-пресния пример е случая с преподавателката от УНСС, която уволниха (която е преподавала и на мен бтв :D ) задето пишела 3-ки за празни листа. С един пост и множество шервания можеш да постигнеш доста по-голям резултат от това да ходиш да протестираш, да си търсиш правата по съответните органи/институции и т.н. Проблемът е, че по същия този начин може да служи и за зли цели - фейк новини, лошо пропаганда и т.н. Живеем в интересни времена и един от най-големите проблеми пред, които сме изправени и информационния поток, който ни залива ежедневно, на какво да вярваме, кой ни лъже, кой не, кой източник е достоверен и т.н. Затова бъдете умни, не се подлъгвайте на манипулации и бъдете сигурни, че това, което поствате е истина или ще послужи за добра кауза.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2017 00:41

E да, "фейса" е доста мощно нещо. Огромна информация за това кой какъв е, какво мрази и обича, какви са роднините му, къде живее и т.н, какви настроения има сред различни групи хора, да лансираи нови такива и т.н. Ако тръгне да се изрежда всичко бая текст може да се напише. Като имаш безкрайно количество данни и безкрайни ресурси да ги анализираш и обработваш по кой знае какви алгоритми и безкрайно количество мега учени и програмисти, тогава можеш буквално да предвиждаш бъдещето, а и да то променяш. Не само пропаганда, може да се пускат симулации и да се предвижда дали определена идея за продукт, политика или каквото и да е може да мине сред хората или не. Те и от това печелят.

Както и да е отплеснах се, в по-горния пост просто говорех за това как реално хората ползват социалните мрежи и че форумите са съвсем друга бира :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2017 12:10

Фейсбук отдавна не е просто кифленско място където си качваш снимки, да се отбелязваш къде ходиш и т.н. Използва се за всичко, което каза Майстора плюс разните дискусионни групи на най-различни теми. Аз самият вече почти не го ползвам с такава цел ами наблягам повече на дискусионните групи като една-две от които са особено яки, тъй като се занимавам с оптимизация на сайтове/дигитален маркетинг и се коментират доста яки неща в тия групи, така че се учат и неща свързани с работата ти. Зависи как ти самият го ползваш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 19 Юни 2017 12:19

Ами вместо да влизаш във спец форум за всичко, може докато цъкаш из фейса, да драснеш проблема в съответната група, отговорът ще е много по-бърз.

В някаква степен, точно форумите си бяха социалните мрежи едно време, обаче всяко нещо с времето си. Редит остана най-голямата говорилня по всякакви въпроси, хората влизат във форумите от носталгия малко.

В тоя ред на мисли - на 17 Януари тая година е имало най-големия брой потребители, как е станало? Организирали сте нещо като преди, или...?

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com