Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Във форума.
Заглавие: Re: Относно здравеопазването ни (сериозна тема, бичез)
Публикувано на: 02 Окт 2014 20:48

Der Meister и от мен искрени съболезнования за загубата, миналата година почина дядо ми от инфаркт и знам какво е загуба на близък.

what if they get me? - Никога не съм имал сериозна болест да чукам на дърво, също и лекарски неразбирателства не са се получавали при мен. Като малък ходех само да ми бият ваксините, а сега последните три години изобщо не съм ходил на лекар. Единственото по сериозно нещо, което съм имал е гастрит, а това хич не е опасно, само дискомфортно.
Но пък за сметка на това си имам проблем с полицаите. Винаги ме проверяват и претърсват като ходя на някъде с влак или междуградски автобус. Даже няколко пъти и ме задържат без обяснение...

Профил Skype

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 03 Окт 2014 07:17

Ще ви разкажа две истории. Едната е за немарливост, другата - точно обратното.

Когато бях десети клас се разболях от бронхит. Тъй като тогава всяка зима карах бактериална инфекция на бронхите, знаех си симптомите и отидох при личния лекар общо взето само да ми изпише Аугментин и да си се лекувам. Той обаче ме преслуша (без да направим рентген за да е сигурен), каза ми, че "нищо ми няма" и ми изписа сироп за кашлица. След две седмици отидох в "Закрила", където ми направиха рентгенова снимка, от която се разбра, че едва не съм го довлякъл до пневмония, и ми изписаха двойна доза антибиотик. Сега съм с хроничен бронхит заради немарливостта на един глупав лекар, който не може да различи бронхиален хрип.

Другата история е за счупването на крака ми. Линейката дойде след 3 минути. Лекарят - доцент доктор Кинов (ако имате нужда от травматолог - това е човекЪТ) - ми каза, че или ще ме оперира, или да си ходя в къщи и да си зараствам както мога. След като ми обясни, че счупването е много сериозно, се съгласих на операция. Той си подбра екипа и след 4 часова операция ми бяха поставили 12 пирона и 2 плаки в дясното ходило (дясната ми пета беше раздробена). Сега, две години по-късно, пироните (без един) и плаките са извадени, а зарастването е пълно и качествено. По-късно ми обясниха други лекари, че ако не се оперира счупена пета, а се остави да си зарасне, после се почвяват ужасяващи усложнения, като това, че ти се чупят фалангите на краката при ходене, късат се връзки на глезена и какво ли не. Много съм му благодарен на доцент Кинов, изключително внимателен лекар. Понеже получих усложнение след операцията (дифузна остеопороза) ми предписа калций през носа и бета-блокери. Първоначално не исках да пия бета-блокерите и го питах по телефона защо ми ги е изписал. Той ми обясни, че течния калций може да накара сърцето ми да препуска като състезателен кон и че ако искам да си го запазя неувредено - да си пия хапчетата. Повече не съм го и питал.

А пича от Пловдив - да потърси доктор Апостолов. Може би най-добрия специалист в града, нищо че е вътрешни болести, човека е вещ в медицината.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2014 09:57

Като бях 8-9 клас целия станах на накакви пъпки, след като една ваканция на село ме нахапаха комарите и бълхите. Тогава реших да отида при лекарката. Тя ме гледа 10 минути и се чудеше какво да каже. Извика някакви нейни колеги и така 4 доктора ме зяпаха и не знаеха какво ми има. Аз им спрах мъките като казах, че сестра ми изкара някаква шарка преди 2-3 дена и те веднага решиха, че и аз имам шарка и ми дадоха извинителна бележка за 10 дена да не ходя на даскало :D То това ми беше и целта, знаех че нищо ми няма, просто някаква алергия явно, която винаги се получава като отида на село и след това ми минава за 3-4 дена.

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2014 13:05

Да се изкажа и аз:

Преди може би 2 месеца се събуждам със зверски болки в корем и цялостна отпадналост, и съм такъв 'йей, вирус, няма да ходя на работа'. Отивам при личната, вика да ти вземат кръв, взеха ми кръв, повишени левкоцити, и тука почва забавата

Първи хирург, опипа ме и вика, я отивай в спешното, чакам 2 часа в спешното да ми дойде реда, идва ми и ония ме пращат на ехограф, защото вече има съмнения за апендесит. 1 час чакане за ехограф, после още 1 час пред спешното, а тоя от ехографа ми е казал 'браво пич, за операция си'.

Влизам пак в кабинета, и вътре някъв лекар който туко що е излязал от операция, вика аре и аз да те опипам, аре отивай на рентген. Рентгена кур, оня пак ме пипа(вече съм над 6 часа в болницата) и ми вика 'нищо ти няма, бегай си дома, ама ела утре пак'.

На следващия ден стоях само 4 часа и половина, но накрая искаха да ходя на 2ри ехограф, обаче там чака 90 мин и имаще 10 човека преди мен(жълти, от онкологията, след оперативни, абе наистина болни хора) и си тръгнах, след 2 дена бях наред.

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 03 Окт 2014 13:25

Омега, той апендикса може да си се възпали като пич и да си мине като пич след това. Нищо чудно точно апендикса да е бил, защото симптомите ти са такива. И мен от време на време ме наболва, ама щом нямаш температура, повръщане и АДСКИ болки, значи не е много спешно и може да си го изчакаш да си премине.

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 03 Окт 2014 13:44

Аз тоя апендесит го чакам 20та година общо взето, шото знам че в 1 момент ще се предаде, но теорията на докторите беше, че ако е възпален около него на корема трябва да е доста твърдо, защото нали при шок мускулите се стягат, за да го предпазят, ама моя не беше. Беше гаден стомашен вирус, 2 дена по-късно бях фитка, но 2 дена занимавка, която се изразяваше само и единствено в чакане,, мене това ме подразни най-много

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 04 Дек 2014 17:33

Общо взето схемата за по-качествено обслужване във възходящ ред е следната: уговорка<скандал<рушвет<връзки с ръководен кадър
За едното пикане си имал късмет, че не си попаднал на някоя кисела лелка, а на отегчена женица.

Това поведение, което си описал е доста често срещано - някаква неприкрита чиновническа арогантност, която с "жеста" си едва ли не ти спасява живота няколко пъти. Дори и в сервитьорки съм го забелязвал, камо ли от разни хора, дето наистина зависи нещо. 8) 8)

Проблем е, че и хората стават все по-безхаберни. Сега окей, обезверени сме, живеем под европейския стандарт, но професии със висока обществена отговорност като лекари, полицаи, преподаватели, съдии, банкери не могат да си позволят да скатават и да претупват постоянно, това действа деструктивно на нацията. И "калинките" също. Навсякъде "калинки". :lol:

Днес трябваше да направя един банков превод по Western Union и уцелих баш деня, където клиентите на КТБ си теглят гарантираните депозити по разни централни клонове на други банки :lol: Едно гише привиква само "наши хора" без ред, друго работи само с "клиенти", за третото, което обслужва очевидно всички се борят дузина стресирани лелки, стръвни да си приберат парите, а служителката е с прогресивна степен на флегматизъм. Кур за ЦКБ.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 09 Дек 2014 18:30

"Силициевият диоксид се използва в производството на стъкло, керамика, абразиви, бетон, за получаване на силиций, като пълнител в производството на гума, при производството на огнеупорни материали, в хроматографията и др. Кварцовите кристали притежават пиезоелектрически свойства и се използват в радиотехниката и ултразвуковите апарати.
Силициевият диоксид е главен компонент на почти всички скали и се среща най-често като пясък и кремък.
Изкуствено получени тънки слоеве силициев диоксид се използват като диелектрик при производството на интегрални схеми и други електронни компоненти.
Силициевият диоксид се използва и за производство на оптични кабели."

Профил

Публикувано на: 10 Дек 2014 03:57

Ми то и елемента H2О в много мръсни производства се ползва, дай и него да забраним. Много се дразня на такива лаишки провинциални обосновки без логична връзка, съшити с бели конци да плашат селяндурите и бабките.

Профил

Аватар
Публикувано на: 10 Дек 2014 08:47

Ко речи? :?

Профил

Аватар
В момента играе: не казвам
Публикувано на: 10 Дек 2014 14:16

Няма здравеопазване
Spoiler for :
има само смрт

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Публикувано на: 10 Дек 2014 15:37

Silica is a common additive in the production of foods, where it is used primarily as a flow agent in powdered foods, or to absorb water in hygroscopic applications. It is the primary component of diatomaceous earth. Colloidal silica is also used as a wine, beer, and juice fining agent.

Гипи, горното си го постнал от тролщина.

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2014 14:34

Да не ти хванат цял счупен прешлен... "здравеопазване."

https://www.youtube.com/watch?v=9DjBsizt9E8#t=320

Профил

Аватар
Публикувано на: 16 Дек 2014 16:49

тва е някъв много блед пример за немарливост

на мен преди месец-два ми имаше (уж) нещо, имах прободни (като с нож) болки в гърдите и все едно някво копито ме риташе отвътре точно в средата на гръдния кош -> направих си снимка, рентгеноложката беше написала в поясненията към снимката като заключение "хроничен бронхит" -> отивам при "джипи"-то: да, да, хроничен бронхит имаш, ама ще те пратя и на пулмолог, все пак специалист да каже -> отивам при пулмолога: къв бронхит бе човек, че и хроничен, аз ся се кьоря на тая снимка и не мога изобщо нищо да видя и ми изписа аулин "за болките" :D -> връщам се при "джипи"-то: ами да ти кажа, за мен това си е хроничен бронхит

е да ти еба майката, отиам си вкъщи, нема обикалям кат гламав цела седмица и да си губя времето
след седмица-две болките отшумяха и не съм изпитвал никакви подобни от тогава

п.п. тва не го казвам по повод немарливостта която споменах, просто си изгубих цела седмица да обикалям и да чакам по опашки с баби и дядовци и бех изнервен :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 26 Юли 2015 16:33

И мен ми се е случвало понякога, като си поема дълбоко въздух и няква остра болка ме прерязва в гръдния кош, се едно някакъв нерв се прищипва. Ама отминава бързо. Стряскащо е в началото, ма не мисля че е нещо сериозно.

Профил ICQ Skype

Публикувано на: 26 Юли 2015 17:40

Аз бях така преди година, когато бях доста измършавял от недохранване. Реших да се правя на Рамбо и след 20 лицеви опори без никаква подготовка имах чувството, че някой ми е потрошил ребрата :!:

Sturm написа:
къв ханс бе...

Профил

Аватар
В момента играе: ❚█══█❚
Публикувано на: 27 Юли 2015 13:34

em
produljavai
da mi poshish
oshte si go slagaj
ot gaza fostata :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 29 Юли 2015 23:45

http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%D1% ... 38800.html

ах бе мама му стара бе

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 29 Юли 2015 23:49

здравеопазването ни е зле, но и народа е тъп, мързелив и безмозъчен

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: MoneyCrafta
Публикувано на: 30 Юли 2015 00:06

Тя и майка ми разказва как някакъв мъж бил припаднал в триумфа и как чак след 20 минути дошла линейка, като тепърва бърза помощ започнала да му прави сърдечен масаж. А персонала в магазина са били прекалено некадърни да знаят, какво да правят. Така че се пазете момчета, защото няма кой друг да ви помогне.

не искам да имаме никакви взаиомоотношения.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com