Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Не бъдете тъпо копеле като мен...
Публикувано на: 15 Яну 2013 01:30

я па не вервам да е бил той, ддз...

па ако е бил той, защо пише тука? бахти идиота сешсе

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 15 Яну 2013 08:42

С тия километри, на това време, в град, с кола със задно предаване (в това време!!!), адски неопитен шофьор... това дори сам да си, пак е малоумно, защото можеш да убиеш и друг по пътя в стремежа ти да се очистиш себе си, пък какво остава като возиш още хора в колата...
Брато, просто нямам думи.
Аз за първи път си позволих подобна скорост (170) на извън градско, сам и без други коли наоколо.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 15 Яну 2013 11:55

Мен винаги ме е било страх да карам толкова бързо. Аре, голфа дето карах не можеше да ги вдигне де, което е добре, но като съм карал колата на баща ми по магистралата почвах да се сдухвам при над 140....

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 15 Яну 2013 12:53

Пиши дали има яснота вече за състоянието на момичето?

Профил ICQ

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 15 Яну 2013 18:57

На момчето в кома му направиха операция, за да му премахнат хематома, утре ще му правят скенер за да се уточни какво е положението.
Момчето със счупените прешлени днеска беше транспортиран в Порогов да му се направи операция както на тях така и на ръката и крака.
Днес се видях с пича със счупена ключица, той поне е Г/Д ок и ще се оправи по бързо, утре май го изписват.
Радвам се за заинересованоста, дори и да не сте вярващи запалете по една свештичка в църквата за Любо или поне пуснете една молитва за друго не мога да ви помоля.

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 15 Яну 2013 19:50

edit

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
    [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
    [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
    В момента играе: с кьорави катерички
    Публикувано на: 15 Яну 2013 20:58

никой не го подкрепя , просто темата ( която поради своята сериозност наистина не мисля , че има място тук ) не подхожда на вашите шибани тролизми и понеже някой непознат някъде си там се бори за живота си , не ви засяга никак ,просто знаейки за тази трагедия може да покажете поне малко уважение и да не сe лигавите като пубери дето живота още не ги е почнал...

Профил

Публикувано на: 16 Яну 2013 09:20

Темата наистина не е забавна.

Изтрих няколко неуместни коментара и се обръщам с молба към писалите ги да помислят и да си отговорят на тези два въпроса:

Случвало ли ви се е някога през живота да нарушите правилника за движение по пътищата? Без значение волно или неволно - последствията са едни и същи.

Ако някой сгрешил ваш приятел или просто познат сподели с вас колко му е тежко на съвестта, какво бихте му казали?

Профил WWW

Аватар
    Публикувано на: 16 Яну 2013 11:58

Деба, адски гадно е, наистина на всеки може да се случи. Понякога в Кърджали съм си позволявал да карам така, че просто си е било чист късмет, че е нямало ПТП. Буквално.

Веднъж даже бях вдигнал 100 пред КАТ просто ей така, за ташака :D

Което, между другото, донякъде ми помага да те оправдая - наистина си е голям адреналин да караш с висока скорост в населено място, въпросът е, че и рискът да направиш тежко ПТП също е безмерно голям. А и не рискуваш само твоя живот - само твоя добре - ами и този на другите. Което е доста неприятно.

Добре, че в София спрях да карам.

Дано пострадалите да не получат някакви трайни увреждания и всичко от тук нататък да мине добре.

Пожелавам ти успех.

Все аркадаши сме...!

Профил

Горд Пролетарий
    Аватар
    В момента играе: Serious Sam
    Публикувано на: 16 Яну 2013 12:36

Boby написа:
    Темата наистина не е забавна.

Изтрих няколко неуместни коментара и се обръщам с молба към писалите ги да помислят и да си отговорят на тези два въпроса:

Хубаво.

Boby написа:
    Случвало ли ви се е някога през живота да нарушите правилника за движение по пътищата? Без значение волно или неволно - последствията са едни и същи.

Не. Безопасността, доколкото зависи от мен, най-напред.

Boby написа:
    Ако някой сгрешил ваш приятел или просто познат сподели с вас колко му е тежко на съвестта, какво бихте му казали?

Всеки сам си носи кръста. Съответно Веньо ще си понесе последствията, за неуважението към класическата комунистическа литература. Точка.

Профил Skype

Аватар
    В момента играе: League of Legends
    Публикувано на: 16 Яну 2013 13:12

Цитат:

Естествено, дори като пешеходец много по-често ми се случва да нарушавам правилника. Последното което ми се случи беше пак свързано с пешеходци. Карам си аз по бул.Цар Освободител на жълтите павета - беше мокро. Карах с около 30-40 км/ч. Карам в лявата лента, а дясната цялата е запълнена с колона от автомобили чакаща на светофара. И точно между военния клуб и "Червило" има една пешеходна пътека. Обаче пред пешеходната пътека е спрял един голям Джип, който чака на колоната изпълнила дясната лента. Та карам си аз в лявата и изведнъж някакви олигофренчета изскочиха иззад джипа на пешеходната пътека без изобщо да се огледат. Аз нямаше как да ги видя, заради високия Джип. Набих аз спирачки, приплъзнах яко и спрях все пак, ама си изкарах ангелите. Този зад мен също едвам спря на милиметри от бронята ми. Искам да кажа, че ако не дай си Боже в такава ситуация блъснете пешеходец (на пешеходна пътека) по силата на закона вината е изцяло ваша. Така че наистина на всеки може да се случи колкото и да внимава.

Цитат:

Бих му казал, (и на автора на темата), че това което се е случило е инцидент. Да, инцидентът е по негова вина, да причинен е по непредпазливост и безотговорност, но все пак си остава инцидент. Това което се надявам, е човекът който е в кома да се оправи. Ако има нова информация (към автора) пиши да знаем. В крайна сметка ако всички оцелеят без трайни увреждания може да се каже че ще ти се размине само с уплахата и ще ти бъде за обица на ухото.

Профил ICQ

Публикувано на: 16 Яну 2013 13:49

Serious Sam написа:
    Всеки сам си носи кръста. Съответно Веньо ще си понесе последствията, за неуважението към класическата комунистическа литература. Точка.

Имах предвид не аз или четящите тук да получим оригинален и затапващ отговор, а всеки сам за себе си да си отговори на тези въпроси. А това да се подиграваш на някой за това, че се разкайва за своя постъпка няма нужда от коментар.

Профил WWW

Аватар
    В момента играе: опаааааа
    Публикувано на: 16 Яну 2013 13:59

Моята случка преди 3 години беше следната.90 км/ч на лед....

За част от секундата успях само да осъзная че съм изгубил контрол над автомобила.Беше онази гадна зима.Пътят беше добре очистен и с доста пясък.Но това до шестия завой.Беше на път за село за това си позволих високата скорост.И както гледах пътя отпред така изведнъж се оказа че виждам и на зад без да гледам в огледалата :lol: Както писах по-горе беше голяма зима и се забих странично в снега отстрани на пътя.Интересното беше че колата издържа.И сега като се замисля предвид скоростта и снега който беше 50-60 см не съм излязъл от пътното платно дори.Тогава големия ми страх беше че след като се ударя в снега който беше твърд заради това че снегорините са го натрупали и си мислех че ще почне да се преобръща колата.

Това е моят кръст.Нося си го и не се гордея.Малко ми беше останало да стигна до село но леда ме изненада.Моята ситуация мога да я нарека контролирана грешка.Осъзнавах реално опасността от високата скорост но въпреки всичко се доверих на автомобила.Виж ако бях с БМВ като нашия герой това нямаше да се случи.Заради задното предаване.Също така добре осъзнавах тогава и факта че не се намирам в града.Аз имам един навик без да гледам таблото просто като съм в града и стигна 50 км/ч крака ми сам се дръпва.Това го правя несъзнателно без дори да го мисля.Рядко си позволявам да играя извън правилата.Имам 5 зими зад гърба си и все още нямам смелост.А смелостта е глупост.Ако човек се остави смелостта да го обземе то той е изгубил разума си.

Факт е че всички медии отразиха тази катастрофа със следните думи - става въпрос за гонка с 150 - 170 км/ч.........
    Еми Боби съжалявам но не мога да изпитвам други чувства освен злоба.
    Както спомена Гипо - висока скорост неопитен шофьор лош терен и БМВ!Направо може да се напише на колата "КОВЧЕГ".
    За мен келеметата дето вземат книжки трябва 1-2 години да карат в присъствието на родител!Не е нормално да се кара с такава скорост.При катастрофите има едно неписано правило!Виновникът винаги оцелява.Сещате се за Симеоновград и шестте деца...

Пак казвам че не ни се представя пълна картина на случката.Хем главния герой ни я разказва.

Днес си купих тоалетна хартия :) много съм доволен :D на нея е лика на Карл Маркс!

Разкайването за нищо не служи!Пак казвам има глава на раменете да е мислил!Никой не го е карал да изпреварва или да се състезава с другия автомобил!Не може да вземеш книжка от 1 месец и да се правиш на се едно си на рали.Късно е за разкаяния.Аз искам да разбера какво точно се е случило за да му кажа истината.Щото ако наистина се е движел със 150/170 км/ч то много лошо го чака затвор.Заради случката в Свиленград сега на него ще се гледа с много лошо.

Профил Skype

Аватар
    Публикувано на: 16 Яну 2013 14:15

андрей, къде ще е по-подходящо да пресекат малките олигофренчета? там където никой не го ебе дали има пешеходци и пердаши градско с 60-70, че и повече, или на обозначеното за това място? аз лично вървя по 100 метра, понякога и повече, само и само да пресичам на пешеходна пътека, за да не съм "олигофренче". а пешеходни пътеки са и продълженията на тротоарите по кръстовища. и по правило ако всички се пишем за много отговорни шофьори, като видим знак за пешеходна пътека (който стои в населени места на 30 метра преди въпросното място), веднага трябва да ни светне лампата, да ни се затопли реотана и най-малкото да си нащрек всеки момент да натиснеш спирачка, да отпуснеш газта, да огледаш каквото виждаш от пешеходната пътека, но задължително да си със силно повишено внимание, щото децата пресичат най-непредвидимо и не можеш да ги виниш - те са деца. мене, честно си казвам, дори тука в стара загора понякога ме е страх да пресичам на пешеходни пътеки, които са в нищото и знам как карат всички баш там и дори с 40 да те отнесе, ако си паднеш на врата пак кур за тебе, колкото и да си бил внимателен. виждам с какви параноични погледи пресичат хората, колко са наплашени когато няма ясно изразен сигнал, който да им позволи да пресичат спокойно, демек светофар. в 70% от случаите когато пресичам на голямо кръстовище със светофар и ми светне на мене зелено, тия дето завиват по улицата, която пресичам не дават предимство, свирят, пилят ми гуми и ми се помпят и ми махат изнервени да побързам - ми ако съм сакат и не мога по-бързо, както винаги се случва с някой пенсионер? в софия същото ми се е случвало и веднъж без малко да ям бой, щото съм малко гръмогласен като реша да псувам и оня насред кръстовището наби спирачки да ме псува, та щеше даже да слиза да се бием, ама му се е сторило неуместно да спира целото движение сигурно. за тва нека не си прехвърляме топката кой какво трябва да прави и колко знае от правилника и на тоя ква му била степента на вина, па на оня, па на третия; нека всички да го знаем тоя правилник или поне да имаме ясното съзнание, че както докато се разхождаш не си сам на улицата, така и докато караш, не си единственият, който бърза и е изнервен, нека да се уважаваме поне малко по тия пътища, щото абсолютно секи ден съм свидетел на селски изпълнения. тва дето ще го кажа не го взимайте като хвалене, не го взимайте като "мускули" и "прайш се на мъж", щото именно тва ми е взимало страха неведнъж - когато работех по пътищата, при всичкото възпитание което съм демонстрирал, докато седя в средата на междуградски път, е имало вечери когато съм си лягал и съм заспивал с благодарности в съзнанието си, че съм се прибрал жив, имайки предвид бесния късмет, който съм извадил поне три пъти през деня и некой сливенски мутряга с Land Cruiser е профучал на 20 санта от мене с 80, иначе щеше да си мине с над 100. и тва е намалил, щото явно е видял, че със 100 няма да успее да ме заобиколи. съвестни имаше, дори направо спираха покрай нас, щото не знаят кво се случва, което е по-добре, отколкото некой да те вземе за мишена и да се гаври с тебе като ти свири и те псува и баш на 20 метра от тебе вкарва втория зъб и залепя газта за ламарината. и там е било много пъти всичко на косъм от бой. нема да се обяснявам за тва, просто съм се нагледал на секви малоумници, ма от толко близко, че имам обеца на ухото за цел живот.

живи и здрави да сте

P.S.
    ако често се чудите защо понякога пешеходците не се помръдват при вида на полетял срещу тях автомобил, не се чудете - не е като по филмите някой екшън герой да лети пред, над, под колите. и тва ми се е случвало и краката ми се асфалтираха на момента за пътя. тва се случи по следния начин: вървя срещу един, който е на 100 метра от мене, кара си в платното, не е правил глупости. само че работата ми е такава че трябва да извървя 10 метра и да се обърна с гръб към него, което означава, че ако съм с гръб, той ще мине от дясната ми страна (и тая интуитивна, автоматична мисъл много пъти ми е помагала). оня обаче явно решил да ми спести мисленето и напрал газта да ме задмине по-бързо, да не му преча, и на всичкото отгоре решил че ако мине в насрещното (където на километър поне се виждаше, че няма никой) ще му е по-лесно да ме заобиколи и в момента в който се завъртам на място (правило номер едно за тоя, който стои и ходи в оста на пътя) виждам как оня е буквално срещу мене, опитвайки се да ме заобиколи. замръзнах кат статуя и оня излетя в банкета, щото явно и той се е уплашил. не караше бързо, с 40 може би, спря се там, постоя половин минута да осъзнае кво се е случило и си замина без нищо. а на мене в следващия един час не ми мина нито една мисъл през главата и бях като изключил. секви неща се случват. тва беше да ви обясня от първо лице защо краката на хората се вдървяват при вида на връхлитаща ги кола.

Профил

Аватар
    Публикувано на: 16 Яну 2013 14:20

Vermic написа:

Факт е че всички медии отразиха тази катастрофа със следните думи - става въпрос за гонка с 150 - 170 км/ч.........
    .
    Дадада гонка с 5 човека в колата... Медиите са олигофрени

Профил ICQ Skype

Аватар
    Публикувано на: 16 Яну 2013 14:32

То хубаво разкаянието ама то понякога тряба да и мислиш малко..
    Защо когато возиш хора с тебе трябва да се правиш на съзтезател и то в зимата?
    Изпреваравне без видимост?То това вече стана мода егати незнам тръпка ли е що е.
    Ама като го правиш поне не вози хора с тебе...
    Ако беше помислил за тия неща 1 мин преди да направиш инцидента нямаше да го има... както някой спомена май 90% от шофиорите се мислят за безмъртни по лошото и че и при всички тия мисловния процес го няма за съжеление след като инцидента стане и да мислиш и да не мислиш полза няма нещата са станали жалко за хората които са били в колата..
    Единственото което удобрявам е поста ти тука защото колкото и да е малка вероятноста има възможност някой друг подобен индивид да преосимисли някой неща относно своето каране макар че БГ максимата е "На мене няма да се случи"

Профил WWW

Псевдо рейцър
    Аватар
    В момента играе: Всичко без аниме игри
    Публикувано на: 16 Яну 2013 16:16

Boby написа:

Да и друг път ми се е случвало да нарушавам закона волно и неволно, НО всеки който се е качил при мен ми е казал че карам внимателно та дори бавно едва ли не като пенсионер. Да нямам книжка от мн. време, дори е малко но през този период си позволих да отида до ВТ, СФ бях без зимни гуми и ме хвана първия сняг, СЛ и много други места БЕЗ ПРОЙШЕСТВИЯ. Нямам 1акт или глоба, спирали са ме 1 път защото бях с вкл. халогени. Дали съм добър шофиор или не, няма да коментирам, но с темата и всичко това искам да кажа че колкото и да е внимателен човек винаги могат да се случат такива работи и никога не трябва да се мислим за един вид "безсмъртни" защотото това е много далеч от реалноста.

Boby написа:

При всички случаи бих му показал грешката, ако мога, но не бих му я натяквал по някакъв начин. Със сигурност ще се опитам да му помогна като го поставя в положение в което той да може сам да я осъзнае и да разбере как е сгрешил и как е могъл да я предотврати. Но по важното би било че не трябва да блуждае над нея защото това, както разбрах, е бизсмислено и не води до нищо освен депресия. Човек трябва винаги да се изправя на крака каквото и да стане и да не се предава.
    http://www.youtube.com/watch?v=GT-FrhycA7E

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
    Публикувано на: 16 Яну 2013 16:23

произшествия*, тъпак

Профил Skype

Горд Пролетарий
    Аватар
    В момента играе: Serious Sam
    Публикувано на: 16 Яну 2013 17:27

Boby написа:
    Serious Sam написа:

Имах предвид не аз или четящите тук да получим оригинален и затапващ отговор, а всеки сам за себе си да си отговори на тези въпроси. А това да се подиграваш на някой за това, че се разкайва за своя постъпка няма нужда от коментар.

Разкаянието е нещо изобщо лично, а не нещо което трябва да се вее високо, с цел показност. В случая, конкретната тема не е нищо повече от "Пичове, тоа дет го дават у телевизора съм аз!". Ако има нещо да се прощава, нито имаме за какво на него, нито той на нас. Това първо. Второ - няма как да тупам по рамото и утешавам някого, направил такава глупост, от чиста проба гъзарщина (под една или друга форма). С гъзарщината - като със змията, от оная възрожденска песен. А несериозните офтопици са един вид протест срещу излишната показност и високото веене на байряка.

Профил Skype

Аватар
    В момента играе: with your brain
    Публикувано на: 16 Яну 2013 17:47

Въпреки, че имам температура мисля и аз да оставя своя коментар. Първо. Няма по ценно от живота и никога няма да има. Самия факт, че се показва такова неуважение в опит да се изкара инцидент нещо, което е можело да бъде избегнато заради едната гъзарщина. И второ. През живота си никога не съм имал кола и не смятам да имам. Скоростите никога не са ме влечали. Живота днес е хаос и не само там навън, а и в нас самите. Ако направиш грешка и искаш да се покаеш, добре, винаги има път назад, но не го прави от страх за себе си, а защото наистина осъзнаваш какво си направил. Иначе всичко е безмисленно. А дали аз съм застрашавал някога живот... да, но единствено моя собствен и ничий друг.

Профил
    Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
    Вие не можете да отговаряте на теми
    Вие не можете да променяте собственото си мнение
    Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
    © 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com