Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Latinica
Аватар
Заглавие: Re: Защо продължава тази глупост?
Публикувано на: 21 Апр 2012 02:18

tochno tova imam na predvid

ne sym vqrvasht

kakto kazah za men isus e POKEMON :S

no sym zaobikolen ot vqrvashti

dori na velikden bqh do izvestna stepen PRINUDEN da otida na cyrkva

nai-dobrite mi priqteli sa vqrvashti, i tova ne mi prechi da gi OBICHAM, nito da se vyzmushtavam ot tqhniqt izbor...

без книжка
съм карал без колан
чужда кола
пълна с крадена царевица
облечен като полицай

Профил

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 21 Апр 2012 03:10

Чакайте Трупо само да види тази тема :D

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
В момента играе: На стражари и апаши. И покер.
Публикувано на: 21 Апр 2012 07:50

И аз това си мислех :Р

These words I write keep me from total madness.

How many of you people know you're REALLY alive ?!

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
В момента играе: Serious Sam
Публикувано на: 21 Апр 2012 10:17

да ви еба модернистичните вестфилски философчета, някой ден можете и да проумеете ролята на религията в обществото. :D И аз чакам трупо да постне в темата и го подкрепям твърдо.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 21 Апр 2012 10:33

Искам да дойде трупо да ви ибе майката с думи от БИБЛИЯТА!

Профил WWW

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2012 11:02

Откровението на Йоана - 22

11. Който върши неправда, не върши и занапред неправда;
и който е нечист, нека бъде и за напред нечист; и праведния
нека върши и за напред правда, и светият нека бъде и за напред свят.

12. Ето, ида скоро, и у Мене е наградата, която давам, да отплатя на всекиго, според каквито са делата му.

13. Аз съм Алфа и Омега, първият и последният, началото и краят.

14. Блажени, които изперат дрехите си, за да имат право да дойдат
при дъвото на живота, и да влязат през портите на града.

15. А отвън са псетата, чародейците, блудниците, убийците, идолопоклонниците и всеки който обича лъжата и лъже.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2012 11:21

Втора Книга Моисеева: Изход
Глава 31

14. Пазете съботата, защото тя е света за вас: който я оскверни, да бъде предаден на смърт; който в тоя ден върши работа, тая душа трябва да бъде изтребена измежду народа си.
15. Шест дни да вършат работа, а в седмия е събота, почивка, посветена Господу: всеки, който върши работа в съботен ден, да бъде предаден на смърт.

Трета Книга Моисеева: Левит
Глава 24

16. който хули името Господне, трябва да умре, с камъни да го убие цялото общество: бил пришълец, или туземец, ако почне да хули името (Господне), да бъде умъртвен.
17. Който убие човек, да бъде умъртвен.

Глава 25

44. А за да имаш свой роб и своя робиня, купувайте си роб и робиня от народите, които са наоколо ви;
45. тъй също и от децата на преселенците, заселени между вас, можете да купувате, и колкото се родят в земята ви от техния род, който е у вас, и те могат да бъдат ваша собственост;
46. можете да ги предавате в наследство и на синовете си след вас като имот; владейте ги вечно като роби. А над братята си, синовете Израилеви, не бивайте един над други жестоки господари.

Четвърта Книга Моисеева: Второзаконие
Глава 21

18. Ако някой има буен и непокорен син, който не слуша гласа на баща си и гласа на майка си, и те са го наказвали, но той ги не слуша, -
19. то нека баща му и майка му го вземат и го заведат при стареите на града си и при вратите на своето местопребивалище
20. и да кажат на стареите от своя град: "тоя наш син е буен и непокорен, не слуша думите ни, прахосник е и пияница"
21. тогава всички жители на града му нека го пребият с камъни до смърт: тъй изтребвай злото изсред тебе, и всички израилтяни ще чуят и ще се побоят.

Нов Завет
Евангилието на Матей
Глава 18

7. Горко на света от съблазните, защото съблазни трябва да дойдат; обаче горко на оногова човека, чрез когото съблазън дохожда.
8. Ако те съблазнява ръката ти или ногата ти, отсечи ги и хвърли от себе си: по-добре е за тебе да влезеш в живота без ръка или без нога, отколкото с две ръце и с две нозе да бъдеш хвърлен в огън вечний;
9. и ако те съблазнява окото ти, извади го и хвърли от себе си: по-добре е за тебе с едно око да влезеш в живота, отколкото да имаш две очи, и да бъдеш хвърлен в геената огнена.

Профил

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 21 Апр 2012 11:31

Чудесно, много добри извадки, айде сега, напъни се и започни да разсъждаваш.

Профил Skype

Псевдо рейцър
Аватар
В момента играе: Всичко без аниме игри
Публикувано на: 21 Апр 2012 12:02

http://www.youtube.com/watch?v=02BUCVBH ... ure=relmfu

От Чернобил съм, единственият регистриран гражданин. Дръжа една баржа на брега на река Припят и я отдавам на безделници като теб. Цената за една нощувка е 2 бутилки водка и 5 минути да си удряш чатала с тухла.

Профил

Аватар
В момента играе: dota 3
Публикувано на: 21 Апр 2012 14:34

Всички атеисти са свидетели на яхова, не се подлъгвайте, не бъдете атеист!

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 22 Апр 2012 00:44

@whitestig не си първия, който го тревожат тези въпроси, няма и да си последния. Знай само, че един ден сам ще се увериш, че Господ съществува.
И малко е смешно да "говориш за Господ като физическа личност".

Профил

Публикувано на: 22 Апр 2012 13:59

Excess написа:
@whitestig не си първия, който го тревожат тези въпроси, няма и да си последния. Знай само, че един ден сам ще се увериш, че Господ съществува.
И малко е смешно да "говориш за Господ като физическа личност".

Бъркаш се. Някой ден ти ще се увериш, че будистите са прави и кармичният цикъл съществува. Но ще си прекарал целия си живот, вярвайки в несъществуващ бог, вместо да изчистиш кармата си с подходящите мантри.

Много глупости се изписаха в тази тема, повечето са лесно опровержими клишета. Избягвах досега да се включвам, защото предпочитам подобни разговори да ги водим един на един, вместо да отговарям напосоки на трийсет човека едновременно. :) Включвам се, само за да коментирам изказването на един съфорумец:

тази нова вълна атеизъм, водена от псевдоинтелигентни опортюнисти като Ричард Докинс

Батка, много жестоко се изложи току-що. Точно за Доукинс да се захванеш е смешно. Когато човекът е революционалиризал молекулярната биология, татко ти още е бил в гимназията. Не знам чел ли си нещо от него - "Себичният ген", "Слепият часовникар" и прочее, но ми изглежда, че единствено си попреслушвал с половин ухо някакви интервюта в YouTube. :) Единственият по-голям "псевдоинтелигентен опортюнист" от Доукинс е Стивън Хокинг, който също е "противно", "новородено атеистче". Бих се ядосал, ако мнението ти не беше толкова искрено смешно. :)

Отделно твърдението ти, че религията не представлява проблем в съвременния свят. Отново много се лъжеш, отдавам го на липса на обща култура. Няма нужда дори да поглеждаме към източния свят, където ислямът и хиндуизмът властват така, както са го правили и през средните векове. Ще игнорирам и огромният брой хора на запад, които стават жертва на мистици-шарлатани, понеже вярват, че мъртвата им баба ги чува от отвъдното (да, доста повече са, отколкото можеш да си представиш). Няма да задълбавам и във факта, че днес в САЩ е невъзможно да имат президент, който е открит не-християнин, и че според статистиката невярващите са социалната група, гледана с най-голямо недоверие в САЩ, повече отколкото изнасилвачите.По-шокиращ е фактът, че религиите са огромната сила зад ширещата се хомофобия, забраната на гей-браковете, забраната на изследванията със стволови клетки, които могат да спасят хиляди животи, жестоката пропаганда за забрана на абортите, дори когато момичето е била жертва на изнасилване и абортираното "бебе" има консистенцията на плюнка, пропагандата срещу използването на контрацептиви и приемането на абстиненцията като единствен метод за превенция, опитите да заменят преподаването на еволюционната теория, или да го сложат наравно с "теорията" на библейското сътворение, и тъй нататък, и тъй нататък...

Още много мога да ти коментирам по простотиите, но ми омразна да пиша. :) После може още.

Профил

Публикувано на: 22 Апр 2012 14:28

По темата - защо продължава тази глупост?

http://www.youtube.com/watch?v=syNVg8V4 ... age#t=405s

Едно хубаво филмче на тема смърт и страхове. Пуснал съм линк от частта, свързана с темата, но и останалото си струва да се види. Отделете му десет минути, изследва редица интересни теми, специално механизмите, които пречат на различни религиозни вярвания да съществуват в траен мир помежду си (09:45), както и какво представлява теорията за справяне с ужаса (Terror Management theory - 13:30).

Профил

Аватар
Публикувано на: 22 Апр 2012 16:38

Леле, пичове,
образувахте ми истинска радост, че сте ме упоменали така душерадващо! :D

Непременно ще пусна свой лаф, бъдете споко.
Но сега немам време, дееба.
Мен за тази тема ме информира Тъпият като Шишарка, по-старите от Вас наверно го помнят.

Вижте сега,
питането на човека е много семпло, не е нещо извънредно.
Схрусквам го за закуска, но нека не го притеснявам, понеже май наистина пита искрено, а не е тъпоглав гьотверен с палав език, излизащ от празната му кратуна. Звучи ми сериозно, нека подходим сериозно, дееба.

+++

Леле, пичове,
ако знахете, аз какви въпроси съм питал, щехте да изпопадате от там, където сте седнали. Аз произхождам от дълбоко религиозни семейства, още от дете знаех наизуст тонове от Свещените книжа.

Но имах период в живота си, като тийн, направо щях да отнеса света, не Ви лъжа. (Словото на Бога е СТРАШНА СИЛА, и ето затова то не се отваря пред всекиго в пълнота, понеже може да бъде ползвано и за злоупотреба. )

Но добре, че отсетне Бог бе така добър отново да ме приеме в лоното на светата Българска Православна църква ...
Някога ще Ви доразправям, ако е късмет с времеимане.

+++

А момчето пита най-банални неща.
Прави го от невежество по въпросите на Вярата, не от злоба.
Чел е е много, но все светска плява,
затова, нека не го съдим строго. :D

Засега, моля приемете една съвременна притча,
съжалявам, ако Ви натрапвам нещо познато Ви:

"Двете бебета и Мама

Съвременна притча

Две бебета си говорят в корема на бременна жена.

Невярващото бебе: Вярваш ли в живота след раждането?

Вярващото бебе: Разбира се, че вярвам. Очевидно е, че има живот след раждането. Целта на престоя ни тук е да станем достатъчно силни и да се приготвим за живота.

Н: Пълни глупости! Не може да има живот след раждането. Можеш ли да си представиш що за живот ще е това?

B: Е, не знам подробности, но вярвам, че ще има повече светлина и ще можем да ходим с краката си и ядем с устата си.

Н: Глупости! Невъзможно е да ходиш със собствените си крака и да ядеш със собствената си уста! Това е нелепо! Имаме пъпна връв, която ни храни. Ето какво ще ти кажа: не може да има живот след раждането, защото истинският ни живот – пъпната връв – и без друго е твърде къса.

B: Въпреки това, сигурно съм, че животът след раждането е съвсем възможен. Просто всичко ще бъде малко по-различно. Представи си само.

Н: Но никой не се е върнал оттам! Животът просто свършва с раждането! С други думи, животът не е нищо друго, освен страдание в мрака.

B: О, не! Не знам какъв ще бъде животът ни след раждането, но със сигурност ще срещнем Мама и Тя ще се грижи за нас.

Н: Мама? Значи ти вярваш в съществуването на Мама? И къде мислиш е Тя?

B: Тя е навсякъде около нас, ние пребиваваме в Нея, способни сме да се движим и живеем благодарение на Нея; без Нея не можем да съществуваме.

Н: Дрън-дрън! Никога не съм виждало никаква Мама - следователно, повече от ясно е, че Тя не съществува.

B: Не, не мога да се съглася с теб. Понякога, когато всичко около нас утихне, я чувам да пее и усещам как гали нашия свят. Убедено съм, че истинският ни живот ще започне след раждането, а ти?"

http://www.pravoslavieto.com/docs/dvete_bebeta.htm

:D :D :D

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 22 Апр 2012 16:39

High_voltage написа:
мога да посоча 1001 аргумента ... но темата не е за това.

Слабо. Почвай да броиш.

Профил ICQ

Горд Пролетарий
Аватар
Публикувано на: 22 Апр 2012 16:45

Бахти, Трупо, голям си! Аре стани партиен член, ще те правим оратор! :lovve:

Профил Skype

Публикувано на: 22 Апр 2012 17:30

Трупо, ще сменя точно две думи в цялата ти притча, и ще ти докажа, че трябва да приемеш будизма. Аналогията ти е фалшива и доколкото може да се използва в подкрепа на християнството, дотолкова може да подкрепи и сциентологията.

Не би приел подобни мозъчни дъвки от никоя друга религия, не ги пробутвай и на нас.

Профил

Публикувано на: 22 Апр 2012 20:49

Библията е много мъдра книга, която очевидно не може да бъде разбрана от всеки...

"Между кориците на Библията са отговорите на всички проблеми, които хората срещат." - Роналд Рейгън

Профил

Публикувано на: 22 Апр 2012 21:36

ще направя само така : http://www.fakelexpress.com/texts/f1-20 ... ozanov.htm
и така : http://www.vbox7.com/play:472a9e20

Профил

Футболен разбирач
Аватар
В момента играе: Football Manager 2007
Pro Evolution Soccer 2013
Публикувано на: 22 Апр 2012 21:59

Magicka написа:
Библията е много мъдра книга, която очевидно не може да бъде разбрана от всеки...

"Между кориците на Библията са отговорите на всички проблеми, които хората срещат." - Роналд Рейгън

This pretty much sums it up.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com