Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: 77 000 години Македония (rofl)
Публикувано на: 03 Юни 2010 17:18

Палеолитскиот, мезолитскиот и неолитскиот протоjазик - македонскиот.

Рофл.

Профил

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 03 Юни 2010 17:22

OnePageLife написа:
:

Пирамидите са нексусите им :lol:

Срам ме е че Македонците колкото и да си измислят се гордеят с това повече от българите с историята си :/

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Singularity
Публикувано на: 03 Юни 2010 17:39

Вермик , македония няма история.
И кой е казъл , че българите не се гордеят с историята си ?
Ние имаме история от 681г. тил нау , а те си внушават с някакви измислици , че имат нещо с което да се гордеят . Ебахти пласибо нацията са , въобще не им взимай страната.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 18:09

Много добре знам че нямат история :/

Профил Skype

Цар
Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 18:14

Albtraum написа:
Ние имаме история от 681 г. тил нау ..

Тц, от 5505 г. пр. Хр. :wink:

Или поне тогава е било систематизирано древнобългарското летоброене (което ни води до заключението, че живеем в 7515 година от началото на историята ни), а цивилизацията ни най-вероятно е дори малко по-стара.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 03 Юни 2010 18:54

Ic3S написа:
Помня как Господари на ефира показваха едни техни глупости:
http://vbox7.com/play:fa6a5fc6
http://vbox7.com/play:45216a3e
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Доста брутални са македонците... :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 03 Юни 2010 19:01

И все пак . . . 5000 години Христианство в Македония :!:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 19:11

Дади написа:
И все пак . . . 5000 години Христианство в Македония :!:

Не знаеш ли че Иисус е Македонец?

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Mozilla Firefox
Заглавие:
Публикувано на: 03 Юни 2010 19:28

Ic3S написа:
Помня как Господари на ефира показваха едни техни глупости:
http://vbox7.com/play:fa6a5fc6
http://vbox7.com/play:45216a3e
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

За съжаление, приятелю, ние българите също не им отстъпваме.

Комплексираните малки народи винаги са създавали митове около себе, с цел да оправдаят (пред себе си) собствената си незначителност. Македония държи първенството в това отношение, но ние й дишаме във врата.

По книжарниците постоянно гледам някаква великобългарска помия (за литература не може да мине), където се обяснява как всички народи са произлезли от българите и каква тъмна световна конспирация ни държи на опашката на света...

Най-странното е, че дори иначе интелигентни хора, вярват на такива глупости. За лумпените, скандиращи "България на три морета!" пък да не говорим. Самозаблудата е много яко нещо, indeed...

http://vbox7.com/play:12ee427f

/facepalm

Алкохола - враг на пола, с плодов сок - към полов скок!

Профил Skype WWW

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 03 Юни 2010 19:55

Ƿyrd написа:
[
Или поне тогава е било систематизирано древнобългарското летоброене (което ни води до заключението, че живеем в 7515 година от началото на историята ни), а цивилизацията ни най-вероятно е дори малко по-стара.

Прабългарите неслучайно са наречени така :roll:

Профил Skype

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Публикувано на: 03 Юни 2010 20:06

Или, Ƿyrd, с думи прости - не че не си прав, но българите, за които ти говориш са отдавна изчезнали (или си живеят някъде в Азия :D). Когато прабългарите се настаняват на Балканите, те са сравнително малка сбирщина, която се съюзява със славяните и постепенно започва да ги управлява. За тия 1500 години всичко древно у нас е изчезнало и в момента сме основно със славянски, турски и гръцки произход.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 20:30

Като са толкова стар и велик народ, защо тогава говорят български? :D

Профил

Аватар
В момента играе: Singularity
Публикувано на: 03 Юни 2010 20:44

Ƿyrd написа:
Albtraum написа:
Ние имаме история от 681 г. тил нау ..

Тц, от 5505 г. пр. Хр. :wink:

не съм толкова запознат с българските корени , но имах предвид след настаняването ни на Балканите :lol: . Куул нямах и най-малка представа , че българите имаме такива дълбоки корени :)
ениуейс макетата са пълна скръб , да живееш в илюзия е тъпа работа.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 21:19

Из дневника на Александър Велики (от книгата "Още дневници и нощници" на Иво Сиромахов)

Македония цела да е, секой да я знае

Пролетта на 346 г. пр. н. е.
Днес избегаф от училище и ходиф за риба на Охридското езеро. Излезнала е риба мрена, а и Биляна платно бели, па току ми покаже кълките си.
А даскалот ми Аристотел побарал тейко ми Филип и му сборувал, че при уште пет неизвинени ке ми намали поведението.
Дейба серсеминот, дейба. Толку ли нема у цела Македония един читав даскал, та ми докараа тоа пустиняк да ме учи.
Го питаф тейко ми: "Ебре, тате, тоа ли е па най-арния даскал" А тейко ми да земе да фане една гьостерица па бой, бой.
Ти, вика, сине, си налегай парцалите, щото те стегам за цар на цела Македония. А македонскиот цар немой да е прост.

Една седмица по-късно
Вече цела седмица как одам на училището и ми се кине срцето от мака. Тоа серсемин Аристотел посега на мъжко. Повърти се, повърти се околу мене, па току ме фане за газот, дейба и манафинот, дейба. Ако кажа на тейко ми Филип, ке му резне зелката.
Утре ке одам с Лихнида на езерото да веслаем кайчето.

Летото на 339 г. пр. н. е.
Тейко ми Филип дига тешка сватба. Ке се жени за Клеопатра. Таа била македонско девойче, китка шарена. Добре ама се оказа, че некои от моите войводи са имали вземанье-даванье с нея и ми рекоа, че Клеопатра била дупена.
Отидоф при тейко ми и му рекоф: "Тейко, немой да се жениш, булката е дупена". А он ме пита: "Сос кеф ли е дупена или сос зор?" Викам: "Сос зор". А тейко ми рече: "Сине, немой да й придиряме. Щото сос зор и нас могат да ни дупат".
Скарафме се и тейко ми да земе да пукне, та зорлем станах цар на цела Македония.

Есента на 334 г. пр. н. е.
Събраф дружината и тръгнаф на война. Ден денувам, кътища потайни, нощ нощувам пътища незнайни. Седнем вечер с войводите край огинот, па ядем македонска наденица. И яз им думам: еее, с тая наденица у историята ке влеземе.
Преминафме Хелеспонтот и ке се тепаме со персите. Майку им йебем персийчичку.
Царот им го викат Дарий. Рекоа ми дека бил голем педер. Да ми го пуши курот.

Лятото на 332 г. пр. н. е.
Разбиф го тоа Дарий и секой момент ке превзема Мала Азия. Ма како може таа земя да се именува Мала. Кога стане македонска, ке я кръстиме Голема Македония.
Тепачката сврши и влезнах у дворецот. На големо мое изненадуванье Дарий излезна ептен будалест. Сака да ме жени за некоа от керките си.
И двете му керки са плави, со буйни цицки, ама я ги не бендисаф. Морам да го начукам на самиот Дарий у влакнестата персийчичка гъзиня.

Есента на 332 г. пр. н. е.
Потеглиф към Египет. Овде е саде песок и камънье. Превзеф столицата и я кръстиф на мое име - Александрия. Одличен град, напомна ми на Битола, ма не е толку голем. И има много згодни педери.

Пролетта на 331 г. пр. н. е.
Тръгнафме към Вавилон. Се надевам дека грешам, ама очекувам да биде голема тепачка. Вавилонците са тврд орев. А на сичку отгоре мен ме фана тешко сранье. Што сме яли, што сме пили, не помнам, ама газот ми тече као охридска чешма.
Преминафме речинята Тигър и Ефрат. Тия са големи колку Вардарот, ма не са толку буйни.

Зимата на 326 г. пр. н. е.
Изгорел сум за жолта ракия со мезе црвени домати со рендено сиренье. Па ако има и лющени компири - немой да ме жалите.
Што ми беше ово скитанье, што ми беше ово трепанье? Преку кур ми е веке от тия авантури. Завладеф целиот цвет, за да сфатам дека Скопие е най-прекрасниот град по целата македонска планета.
Уште малце ке се потепаме и ке си одам.

Профил

Аватар
В момента играе: нищо, мързи ме
Публикувано на: 03 Юни 2010 21:29

:lol: :lol: :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 22:29

Моридин написа:
Или, Ƿyrd, с думи прости - не че не си прав, но българите, за които ти говориш са отдавна изчезнали (или си живеят някъде в Азия :D). Когато прабългарите се настаняват на Балканите, те са сравнително малка сбирщина, която се съюзява със славяните и постепенно започва да ги управлява. За тия 1500 години всичко древно у нас е изчезнало и в момента сме основно със славянски, турски и гръцки произход.

FAIL. Oсобено за гръцкия и турския произход.
1-во - Прабългарите не са били чак толкова малко.Да вярно е ,омешили са се със славяните ,но за да остане етнонимът българи ,както и името на държавата ,надали са били толкова малко. Също така българският се различава доста от останалите славянски езици ,като напр. определителният член в края на думата - само ние го имаме ( и "македонците").Това най-вероятно е остатък от някогашният прабългарски език. BTW ,най-разпространеното прабългарско име в света е Борис - само вижте колко руснаци го носят.

2-ро - Българите НЯМА начин да имат турски произход .Различните религии пречат в смесването на народностите ,особено в онова време.Те и затова са били извършвани и потурчванията ,така че по-вярно е обратното - повечето турци в България са с български произход.А и самите турците са много смесен народ - много племена и народности ,но споени чрез мюсюлманската религия (както ние чрез християнската).

EDIT: Вижте само кои са живели по ''чисто македонските земи" - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1% ... 0%B5%D1%80

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 22:31

Кво ви ебе в крайна сметка

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 22:44

странник написа:
Моридин написа:

FAIL. Oсобено за гръцкия и турския произход.
1-во - Прабългарите не са били чак толкова малко.Да вярно е ,омешили са се със славяните ,но за да остане етнонимът българи ,както и името на държавата ,надали са били толкова малко. Също така българският се различава доста от останалите славянски езици ,като напр. определителният член в края на думата - само ние го имаме ( и "македонците").Това най-вероятно е остатък от някогашният прабългарски език.BTW ,най-разпространеното прабългарско име в света е Борис - само вижте колко руснаци го носят.

2-ро - Българите НЯМА начин да имат турски произход .Различните религии пречат в смесването на народностите ,особено в онова време.Те и затова са били извършвани и потурчванията ,така че по-вярно е обратното - повечето турци в България са с български произход.А и самите турците са много смесен народ - много племена и народносто ,но споени чрез мюсюлманската религия (както ние чрез християнската).

Добре, не си наясно, ама в две изречения ще те светна:

1) Прабългарите са представлявали управленческата прослойка на съюзната държава - елитът демек. Те са определяли административното и военно устройство, те са наложили по-късно нова религия, etc и това не се е дължало на броя им (който, пак повтарям, е бил пренебрежимо малък в сравнение със славянското население). Били са по-малко, но влиянието им е било голямо. Оттам и всичко, което каза.

2) Виж сега, ти тук може и да си бичиш някакви неща по пътя на логиката, но реалността е коренно различна. Да, face it, в момента сме повече турци, отколкото прабългари. Помисли дори САМО по време на потушаването на Априлското въстание колко български жени са били наклецани и след това са родили турчета... Примерно :roll:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 23:29

Моридин написа:
Виж сега, ти тук може и да си бичиш някакви неща по пътя на логиката, но реалността е коренно различна. Да, face it, в момента сме повече турци, отколкото прабългари. Помисли дори САМО по време на потушаването на Априлското въстание колко български жени са били наклецани и след това са родили турчета... Примерно :roll:

Не ,преувеличаваш чудовищно.Добре ,нека го обясня пак по пътя на логиката- В априлското въстание са избити 30 000 души.Няма статистика колко жени са били "наклецани" и колко са родили след това.Но да приемем че са били и те 30 000 (абсолютно невъзможно между другото ,по-скоро да са били максимум 2-3 хиляди). Сега нека погледнем официални данни за прирастта на населението след Освобождението - от 1890г до 1910- населението в България (само освободената разбира се ,не цялото етническо землище) от 3 150 000 за 20 години се увеличава на 4 350 000 ,българите са с най-високата раждаемост в Европа.Т. е. колкото и ''наклецани да са се родили ,техните деца ще са нищожна част от родените след това.Да не забравяме че след националните катастрофи (Междусъюзническата война и Първата Световна) още 500 000 от Македония, Беломорието и Източна Тракия се изселват в България.Също така ,забравяш нещо изключително важно ,НЕ произходът е важен ,а това в какво си възпитан ,т.е. самосъзнанието. Тези деца родени от "наклецаните" ,най-вероятно са били възпитани като българи и вероятно повечето са умрели в Балканската война срещу другите турци.Това не ги ли прави българи? Сега в България ,според преброяванията 10% считат за турци.Къде ги видя тези повече от половината?А и както казах самите турци са си много омешени и единствено религията ги е свързала като народност.А ти ги описваш все едно са друга убер чиста раса.
Та от всичкото това ,дето го написах ,най-важното ,което трябва да ,разбереш е че не произхода а самосъзнанието е важно тука.Та и по темата да кажа - не ми пречи че се имат за македонци - ако искат и марсианци да станат ,но да спрат с кражбите на история и свободните фентъзи съчинения и да приемат ,че народа им е създадена през 40те години на XXвек(макар Коминтернът я измисля още през 20те).Но ,това разбира се няма да стане ,защото това означава че нацията им ще колабира ,а държавата им ще се разпадне ,а никой от сърбоманите в правителствата не иска това.

Профил

Аватар
Публикувано на: 03 Юни 2010 23:45

Цитат:
Та от всичкото това ,дето го написах ,най-важното ,което трябва да ,разбереш .че не произхода а самосъзнанието е важно тука.

Говорехме чисто и просто за етнически произход, не се вкарвай в заблуди. Самосъзнанието е нещо коренно различно.

Пък и не ме четеш очевидно:

Моридин каза:
Цитат:
славянски, турски и гръцки произход

странник каза:
Цитат:
Сега в България ,според преброяванията 10% считат за турци.Къде ги видя тези повече от половината?

Get it?

Бтв, тия романи, които ги пишеш, диктувани от собствените ти разбирания и логики за това как трябва да са се случили нещата, не стават. Чети книжки, натрупай още малко знания, после разсъждавай.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com