Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: [win ?] Забраниха чалгата в бургаските автобуси
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:22

Squiz написа:
Ъхъ....Чалгата е виновна за това, че децата остават без родителски грижи поради нуждата и двамата родители да работят, чалгата подтиква децата към наркотици, чалгата направи манталитета толкова продажен, чалгата съсипа образователната система, чалгата сигурно и озоновата дупка направи :roll:

Чалгата просто е продукт на вече съсипаното общество...нищо повече.

А за изброените по-горе е виновен комунизма, нали? :D

Профил

Аватар
В момента играе: Белот ...
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:24

ХаххаХха .... в автобус се качвам в годината два пъти ...
Нека забранят чалгата в автобусите от Димитровград ... знаеш ли кога ще стане това, просто няма да стане .... :) Аре ФаК , хеитЪри ... хааха :)

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:25

Squiz написа:
Ъхъ....Чалгата е виновна за това, че децата остават без родителски грижи поради нуждата и двамата родители да работят, чалгата подтиква децата към наркотици, чалгата направи манталитета толкова продажен, чалгата съсипа образователната система, чалгата сигурно и озоновата дупка направи :roll:

Виж как знаеш, пък се инатиш като !две! магарета на мост. :D

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:27

Знай по принцип, че всеки греши, дори и представи си - ти! "не мож ми докажеш обратното" не е правилен начин за мислене, ако искаш да се развиваш.However.Ходи ми се на чалга купон...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Публикувано на: 11 Юни 2008 21:31

Squiz написа:
Знай по принцип, че всеки греши, дори и представи си - ти! "не мож ми докажеш обратното" не е правилен начин за мислене, ако искаш да се развиваш.However.Ходи ми се на чалга купон...

Ако за тебе развитие е да не си ''кон с капаци'' , ами да сърбаш от всеки казан с лайна с голямата лъжица - прав ти път. И не забравяй на чалга купона да забършеш някоя гювендия и после да я пльоснеш в темата за снимките :P

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:35

Squiz написа:

Ти можеш ли да си представиш, че някога не си прав ? В случая, разбира се, няма как да го разбереш, щото нито можеш да докажеш обратното, нито знаеш кое е обратното, нито имаш представа къде се намираш. Ако някой ти каже за някакъв "научен факт" - това не е така, ти ще му кажеш - добре, не съм прав, ама защо - защото онзи знае факта, а ти - не. И сега, примири се, че просто НЕ ГО ЗНАЕШ този факт и приеми че не си прав. Ок ? И на мен ми се ходи на чалга купон между другото. С моторна резачка.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:35

Скуиз, сигурно не те интересува, но доста ми спадна в гив-ъ-фък-о-метъра напоследък :roll:

Има такава музика, която е приета от почти всиеки за добра. Аз не съм срещал човек, който да мрази ABBA или Бийтълс, Скорпиънс или Майкъл Джексън. Може да не са чували песните им, такива индивити доста има, но чуят ли ги и искат да знаят "кой е тойо дет' пее". Та в този ред на мисли може да се пуска подобна музика. Или да не се пуска музика изобщо, на което също съм навит. Но да не е чалга. Не мразя чалгарите, не ги съжалявам, че слушат това нещо, но самата музика ме убива.

едит: лол, 2 мнения преди мойто, бавно пиша :D

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:40

Има голяма разлика между това да си кон с капаци и да си без мнение и да "сърбаш от всеки казан с лайна с голямата лъжица" . Нормалните хора просто си градят мнение и винаги може да видят някоя чужда гледна точка и да отсъдят дали има или няма истина в нея :wink:

Прочее, в темата за снимките чалга-мацки не съм пускал.А чалга купон...не се очертава :cry:

Шейди, прав си.А за гив ъ фък о метъра - какво да направя, пиша каквото мисля.ЯВно имаме различно мнение по доста въпроси.

Нокт, не може да ме убедиш, че не съм прав докато не извадиш факта на яве.До тогава всичко са празни приказки, щото разбираш ли, и аз мога да се правя, че знам нещо, великата истина, виждал съм Нечовеко у Перник! :shock: но фактите са факти - чалгата възниква и става толкова популярна след изпростяването на народа...

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:42

Цитат:
Тома стана айдъл, забрави какъв е и направи дует с Азис.

Пича който претендираше, че е метъл? Още от самото начало знаех, че ще стане така. Ианче по темата, едва ли ще се спазва.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 21:59

Ето какъв е фактът:
Чалгата е БОКЛУК. Хората слушат този БОКЛУК. Повечето (без тези, които всъщност не слушат чалга, а само им се ПУСКА чалга, щото нямат никакъв муз. вкус, са си наред) се превръщат в някакви малоумници, които си мислят, че света се върти около тях и всеки за тях е "деба тая курва как ми пречи" или "деба тоя педераст как ме дразни". Не си гледа в купанката, развиш ?? Ако мислиш, че ще минеш с номера за "ама това е музика, не намесвай мироглед, светоусещане, държание, поведение и манталитет на човека" - НЕМА ДА СТАНЕ, МОЙ ! Щото то едни неща следват от други неща, взаимнозависимости се получават, развиш ?? Ако искаш виждай конспирация, измислена от мен, за да мразя по изкуствен начин чалгата - няма проблеми за мен какво ТИ мислиш за мен. Проблем ми е, че не можеш да разбереш пошлостта - а може и да я разбираш, ама да се правиш на тъп, еба ли те и аз ? Може пък да не искаш да си признаеш, че и ти си в кочината, наречена ЧАЛГА. Ти си в БОКЛУЦИТЕ. Извинявай, че звуча като проповедник, който защитава едното, пък другото въобще не го признава, обаче в тоя случай просто успявам да разгранича глупостта, пошлостта, гнусотията, мръсотията, лайната, пикнята, повръщнята от вдъхновяващото, възвишаващото, възвеличаващото, одухотворяващото и ПРЕЕБАВАЩОТО. А ти не можеш. И не говоря за метъла само - аз слушам много повече музика, отколкото тъпаците тук си мислят, но как да обясниш на слепия, че е сляп, след като цял живот е бил сляп ?

[22:48:29] Nekropanzer каза: с шут в лицето

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:00

Такаааа...Факт-Чалгата стимулира намаляването на умствения капацитет.Стига ли?
Чалгата и без това лигавите хлапетии я слушат,за да докажат колко наивни и тъпи са и по този начин да се изкарат готини пред тъпите си приятелчета.И защо по-точно трбва да се придържаме към тъпия стереотип "Рейс+чалга=рейс;рейс-чалга=moving piece of shit"?
И защо да гледаме колко процента слушат чалга?Защо да се съобразяваме с тях?Важни са умните хора,не масите.

Та моето мнение е:The hell with that damn pseudo music!

DAmn,ноктьо написа 2 пъти по-дълъг пост за половината време,за което аз написах този.Me in noobish. :oops:

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:01

Squiz написа:
чалгата възниква и става толкова популярна след изпростяването на народа...

Тц. Изпростяването продължава с пълни сили, а тя е един от факторите, които спомагат за това.
Бих искал да ми споделиш една причина, един положителен ефект от чалгата, поради, който не трябва да бъде ограничен стил?

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:03

Squiz, говориш ми за погазване на права защото се забранява чалгата в автобусите. Всъщност това се прави за да се уважат правата на всички, които не искат да слушат чалга в автобусите. Като граждани, ние не сме задължени да сме зависими от еднообразният, просташки вкус на шофьорите на тези автобуси, които искат да слушат за напивания, секс и подскачащи цици. Като едно интелигентно общество ние не можем да забраним достъпа до всякаква музика на шофьорите в автобусите, но можем да ограничим силата на звука до толкова, че да не се чува в целия автобус какво се слуша в шофьорската кабина. Според мен това е смисълът на забраната - да се ограничи "надуването" на чалга в автобусите. Всеки, който има нужда от музика, може да си вземе някакъв вид преносим източник на такава и да си я слуша със слушалки, които по идея трябва да пазят музиката за собственика, а не да занимават всички останали с нея. Едва ли някой ще тръгне да се оплаква, че шофьорът на автобуса слуша чалга, ако самият той не я чува.

I am leaving again - one last time?

Профил

Публикувано на: 11 Юни 2008 22:08

Nocturno написа:
И на мен ми се ходи на чалга купон между другото. С моторна резачка.

Батка недей така, щото сега кат се върна ще спретнем едно АДСКИ мощно парти с яко музика,където и чалга ще има и ако ти цъфнеш с мот. резачка би било кофти за гостите и image-а ми щото в полупияното състояние ще сметнат че аз съм те поканил, а действията ти с този предмет биха предизвикали кофти ефекти. Пък и тая кръв кат ми оцапа костюма, мани не се пере тая работа. Така че споко, седи не бои се и не минавай покрай нашта вила когато купонясваме, мога и адреса да ти дам за инфо така :Д.

btw: Абе къде мога да намеря фойерверки, че ще ми трябват. Дайте идеи

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:12

Нокт, предчувствах този отговор.

За едно сме съгласни - чалгата е боклук ( ще попиташ защо тогава ми се ходи на чалга купон? Може и това да обясня, но не в тази тема и не сега )

Аз друго искам да те питам - от къде си сигурен, че хората не са били прости, гледащи в чуждата паница, и мислещи, че света се върти около тях и преди чалгата? Защо си мислиш, че тя е дошла като гръм от ясно небе и хората от умни ( или поне нормални ) са започнали да изпростяват, позволявайки си да слушат помията?Не мислиш ли, че тя е продукт на вече изпростелите хора, които не си дават сметка колко повърхностна и пошла е тя? Иначе кой им е набил пошлостта в главата и не са ли си казвали "абе, това е много просто, я дай да сменя станцията" ? Ако ти си прав ( а в думите ти има истина - чалгата определено спомага за изпростяването, но не е тя първоизточника според мен) - как хората са си позволили този отпадък така трайно да се загнезди към обществото?

Цитат:
Като едно интелигентно общество

Някакви доказателства, че сме такова? :roll:

Цитат:
Бих искал да ми споделиш една причина, един положителен ефект от чалгата, поради, който не трябва да бъде ограничен стил?

Със същия успех и аз мога да искам да чуя за положителен ефект от рапа, от цигарите или за каквото се сетиш, и пак да не получа отговор.За съжаление нямаме основание да забраним всичко вредно.И не само ние, ами и по целия свят.
И все пак ще ти кажа положителен ефект - печелят се пари.Колко хора работят в чалга индустрията ( не говоря само за изпълнители и продуценти, ами например за рекламни агенти, фотографи, монтажисти и тн ) и колко деца хранят те... :roll:

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: Игрътъ
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:15

Чалгата е лайното на паразитния червей, който живее в конското лайно.
Какви достойнства на стойностната музика има чалгата, че да се приема за стойностна музика ?
Читавият хаус, дето пак е музика със съмнителна стойност, примерно има няк'во разнообразие на звуци и музикални теми, има ги поне минималните достойнства на електронната музика.
А читава чалга няма - чалгата си е проста чалга, винаги една и съща, от началото, до края, скучна, предсказуема, схематична, изтъркана, проповядваща човек да загърби това, което го прави човек - разума си - и го прави малумозъчно животно. Като паразитния червей. От една страна е добре - човекът отдавна е доказал, че не е дорасъл да разполага с разума и му е по-добре да не се обременява. Но с това, което му предлага чалгата като бягство от бремето, човекът ще се разложи до нек'ъв гнилоч.
Тоя "жанр" не е мръднал от създаването си.. ако е мърдал, то е назад. Нещата на Хисарския Поп са бая по готини от помиите на Пайнера. Ама и те са си чиста проба музикални отпадъци. Чалгата не само ми е противна. Скучна ми е. Никаква енергия, никаква експлозия, нищо.. няк'ъв звуков вакуум от циклежи, повтаряни по 2000000 пъти, нагласени да си ги тананикаш и да ги забравиш до следващия хит, с който цикъла да продължи. Не може да ме накара да изпитам дори няколкото секунди вълнение когато едно соло влиза на точното място в песента и отвътре настръхвам. Що се отнася до чалгарите, истинските, на които им личи мама му дееба - те за такива неща си нямат понятие.
Талантливи изпълнители има. Десислава и Азис са гласове на световно ниво. Но отсъствието на вкус и естетика в имиджа и творчеството им ги ограбва от истинските им възможности. Десито направи чуден концерт с любими песни, ама през цялото време и стърчаха вънка циците. Не се връзва, не е наред, не съвпада. Защото това е чалгата. Шибаната абсурдна музика на Абсурдистан, която май се опитвах да толерирам но вече ми бактиса и не мога.

25/07/08 - да и ебем майката на чалгата.

Томеца горе е много прав. Ама Томе, иди на ретро купон, не на чалга. Знаеш къде е по-готино и защо.

Нокти, Тома е задължен по договор да направи участие в шоуто на Азис.
Той не пя песента му, която между другото е далеч от примера за гнусна, адова чалга, както я пее чалгар. Изпя я мръсно, все едно храчи, но и красиво, защото се усеща, че пее метъл.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:23

readonly написа:
Чалгата е лайното на паразитния червей, който живее в конското лайно.
Какви достойнства на стойностната музика има чалгата, че да се приема за стойностна музика ?
Читавият хаус, дето пак е музика със съмнителна стойност, примерно има няк'во разнообразие на звуци и музикални теми, има ги поне минималните достойнства на електронната музика.
А читава чалга няма - чалгата си е проста чалга, винаги една и съща, от началото, до края, скучна, предсказуема, схематична, изтъркана, проповядваща човек да загърби това, което го прави човек - разума си - и го прави малумозъчно животно. Като паразитния червей. От една страна е добре - човекът отдавна е доказал, че не е дорасъл да разполага с разума и му е по-добре да не се обременява. Но с това, което му предлага чалгата като бягство от бремето, човекът ще се разложи до нек'ъв гнилоч.
Тоя "жанр" не е мръднал от създаването си.. ако е мърдал, то е назад. Нещата на Хисарския Поп са бая по готини от помиите на Пайнера. Ама и те са си чиста проба музикални отпадъци. Чалгата не само ми е противна. Скучна ми е. Никаква енергия, никаква експлозия, нищо.. няк'ъв звуков вакуум от циклежи, повтаряни по 2000000 пъти, нагласени да си ги тананикаш и да ги забравиш до следващия хит, с който цикъла да продължи. Не може да ме накара да изпитам дори няколкото секунди вълнение когато едно соло влиза на точното място в песента и отвътре настръхвам. Що се отнася до чалгарите, истинските, на които им личи мама му дееба - те за такива неща си нямат понятие.
Талантливи изпълнители има. Десислава и Азис са гласове на световно ниво. Но отсъствието на вкус и естетика в имиджа и творчеството им ги ограбва от истинските им възможности. Десито направи чуден концерт с любими песни, ама през цялото време и стърчаха вънка циците. Не се връзва, не е наред, не съвпада. Защото това е чалгата. Шибаната абсурдна музика на Абсурдистан, която май се опитвах да толерирам но вече ми бактиса и не мога.

25/07/08 - да и ебем майката на чалгата.

Epic!
Тъй и не разбрах - защо масите харесват фалшивото? (Цици, плейбек етц.)
Пък аз съм се отказал от хулене на чалгата - няма спасение от нея.
Докато не се вземат радикални мерки (не само за нея) в наща държава И да се спазват - все ще гледаме простотия навсякъде.

Профил Skype WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:29

Глупаво!МНОГО ГЛУПАВО!Нали знаете че нещо което се забрани става по известно.Пример комунизма падна заради забраните си.Постал 2 играта беше забранена в 32 страни а стана игра за пример.Така ще стане и с чалгата колкото я забранят толкова по известна ще става.

Според мен чалгата няма да умре скоро.Важното е ние да сме повече не те.

Профил Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:34

Squiz написа:
А ако предположим, че въртят метъл ( хипотетично ) вие ще сте доволни, но всички, които не харесват метъл няма.Тогава тяхното мнение няма да се уважава и взима в предвид.

Факт, най-голям % от населението харесва чалга.Не може да се угоди на всички но с чалга се урежда на най-много хора...

Абе виждал съм купища твои яко тъпи мнения, но с това просто ме разби.

Защо да няма да се вземе предвид мнението на хората, които не искат да слушат метъл в автобусите? 0.о
Така си решил? Не си убедителен. Да не кажа и нещо повече. Нещо от сорта на "толкова си неубедителен, че даже ни анти-убеждаваш в присъствието на интелект у теб".

За въпросния "факт" ще ми обясняваш, когато финансираш проучване и видиш резултата. И разбереш, че грешиш. Да, много хора харесват да се напият и да потанцуват на фона на разни безумни мелодии и текстове. Малко са тези, обаче, които биха изпитали удоволствие от това да слушат такава гняс в градския транспорт. И дори и много хора да могат да слушат чалга, може да се има предвид единствено главния музикален стил, който харесват. И тук вече ми идва на ум другото, което исках да кажа.

Поп музика. Айде запознайте се със смисъла на таз' думичка, а? Там е и логиката тази музика да е най-слушана. И тя наистина е. Защото е музика създадена, за да се слуша от най-много хора. И точно затова текстовете, ритмите и всичко друго са съобразени с интереса на всички.

С'я някой ше ми изръси "поп-фолк". След заслужените агресивни реплики относно родителите му, бих отговорил лаконично - разнообразие. Ако се пуска музика от всички поп стилове, няма да има недоволни (ето го и съвсем простото и рационално решение на проблема на Squiz със неизбежното присъствие на недоволни, за намирането на което, уви, не му достигна умствен капацитет). Когато в автобусите звучат само и единствено турбо чалгии, всички са недоволни. Ако звучеше метъл, пак щеше да е така. Но ако звучи по-приличен, а не циничен поп-фолк или поп-рок, какъв ще е проблема?

И по-метълски настроената компания... Я да ви запитам. В основите на рок музиката в България ли е изискването да мразиш чалгата, за да слушаш метъл? Тома показа нашето суб-общество като човешко. Какво, трябваше да се прави на лош рокер и да игнорира съществуването на Азис ли? Плюйте, като не ви е останало по какво. Тома направи най-доброто, което можеше.

И поради подобаващия повод, Чалгария - Мартин Карбовски

P.S. THE KING OF TIME, от София ли си?

Профил ICQ

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Публикувано на: 11 Юни 2008 22:44

Squiz написа:

Цитат:

Със същия успех и аз мога да искам да чуя за положителен ефект от рапа, от цигарите или за каквото се сетиш, и пак да не получа отговор.За съжаление нямаме основание да забраним всичко вредно.И не само ние, ами и по целия свят.

Работние места не са свързани със стила, те могат да работят и в "У назе на компа рекърдс", ако е голяма компания.
Няма пол. ефект от цигарите, но те нанасят много по-малка вреда.
Рапа - изказа се неподготвен. 50 цент и подобните му комерсиални боклуци са зле, но в ъндърграунд рапа има велики изпълнители-поети с невероятни текстове. Дори в родното подземие имаме рапъри със много добри текстове.

Профил Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com