Kazim написа:
Кайзeре, да те питам - а вярно ли, че фурмите на българския пазар ги опушвали, щото тук и такива няма, а се чудя дали да поръчвам!?
Честно да ти призная - нямам представа. До сега не съм чувал за опушени фурми. Сигурно е част от процеса на изсушаване и ако това е така, то ratab фурмите сигурно не са опушени.
Между другото сега се сетих за една бърза и лесна близкоизточна рецепта с фурми (И то точно тези ratab фурми са най-подходящи), която съм пробвал и много ми хареса - Взимате шепа фурми, махате костилките и хубаво ги смачквате. В един тиган слагате малко масло и на слаб огън запържвате леко сместа докато не попие маслото и не пусне един много приятен аромат. Оставате сместа да изстине и да се стегне, навивате във формата на цилиндър и нарязвате на кръгчета с дебелина по желание. Сипвате си чаша мляко (в оригиналната рецепта е козе или камилско, но ще трябва да заместите с краве

) и се наслаждавате.