Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Пътуване във времето?
Публикувано на: 11 Фев 2008 00:44

Leach написа:
Хубава тема. Напомни ми за един разказ - "И си построи крива къща" (And He Built a Crooked House)

Разказа е много добър ;)
А като стана дума за тесаракти, имаше 2 или 3 филма, подобни на SAW, само че действието се развиваше в такъв куб...

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 04:22

Xayzer написа:
От друга страна пътуването назад във времето е невъзможно. Виждате ли тази Точка след "невъзможно"? Това е Точката с най-главно Т, което сте виждали.

Добре че има такива, които не слушат хора като теб, иначе само гълъбите щяха да летят над София.

Пъътуването във времето е възможно, теоретически е доказано. В крайна сметка времето не е нищо повече от още една "посока". Дължина, ширина, дълбочина, време. Също е доказано, че за по-бързодвижещите се обекти времето тече по бaвно.

Ключови думи са Лоренцова трансформация, забавяне на времето (Time Dilation) и специална относителност. В wiki има доста прилично обяснения в интернет също има много материали.

Има доста парадокси, не е само дядото. Например в система от движещи се обекти от гледната точка на всеки отделен обект, за другите обекти времето тече по-бавно.

Телепортирането също го има, успешно е. Още преди години се писа по вестниците за успешно телепортиране на фотон. За друо все още възможностите ни за производство на енергия и изчислителни мощности са непосилни.
Тук аъщо има доста проблеми, един от които е самоубийството и клонингите. Дори, мисля, имаше някаква теория за това. Става дума, че магически начин за преместване на една маса от точка А до точка Б (червееви дупки и прочие) то единственият начин да се премести даден обект е да се изгради точно копие на квантовото му състояние. Тоест, всеки път, когато се телепортира обект се създава негово копие, а оригиналът се унищожава. И тук започва лавина проблеми, повечето за сега теоретически. Ако телепортираме човек, копира ли се и душата му? Жив ли ще е той след това. Ами ако не унищожим оригинала? Клонинг? Ако има грешка при копирането (MD5 checksum of left hand has failed :-D)? И най-вече самоубийството. След като, за да се телепортира човек се прави негово копие, а оригиналът се унищожава, то реално той всеки път се самоубива. Малко е парадоксално, но за теб всичко приключва. умираш. Точка (като ония на ксайзер :-D) за страничния наблюдател разлика няма. Копието е същото.

АБе лека нощ.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 07:09

Че това упражнение, за надничане напред и назад,
и днес го го могат разни поклонници на сатанаила от изток, запад, север и юг.

Какво му е чудното? :roll:

Проблемът не е, дали може или не, а
дали е полезно за нас.

Отговор достатъчно сложен за толкова свежарски гейм-сайт,
и поради това,
позволете да го спестя. :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 09:42

zip0 написа:
Пътуването във времето е невъзможно - както сега, така и след 10 000 години.

Не, че оспорвам мнението ти, но на каква обосновка казваш, че не може. Теорийка, мисъл - share it man share it :o

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 10:11

Пътуване във времето... Напълно възможно е. Даже наскоро прегледах една статия точно за това. Там бяха дали един много интересен пример за забавяне на времето, както каза Морт. Става въпрос, че когато свръх бърз предмет (под свръх бърз разбирайте скоростта на светлината) преминава през даден участък от време-пространството, времето за него тече по-бавно (изминава повече пространство за по-кратко време). Тоест време-пространството има способност да се свива и разширява. Ето и примера: пилот на совалка излита от Земята и започва да се движи със скорост равна на тази на скоростта на светлината в продължение на 10 години. За пилота в совалката са изминали 10 нормални години, докато за хората на земята са изминали доста повече. Следователно, когато пилотът се завърне на земята, той ще е с години по-млад от някой, който има същата рожденна дата като него.

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 10:33

Морт, имаше един филм "Престиж" - много е добър. Там има телепортиране на клонинзи и Тесла е виновен, естествено 8)

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 10:54

Всъщност дори не се бях замислял за филма, но сега като се замисля, да, точно за нещо такова става дума. Макар там да е доста художествено.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 11 Фев 2008 12:35

Xayzer написа:
А аз искам да ги попитам тея учени, защо си губят времето с глупости, а не вземат да направят най-накрая летящи коли и метод за телепортиране. 21-ви век сме вече бе колеги, засрамете се.

Всъщност това с което се занимават е пряко звързано с телепортирането.

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 13:32

Само да ви напомня, че обикновено между идеята (1), теоретичнатата възможност (2), пробният експеримент (3), производството първият прототип (4), тестовото изпитание (5), регламентирането и легализирането (6), практическата възможност (7), маркетинговите сратегии (8) и масово навлизане (9) има доста голям период от време.

Да не говорим, че 80% спират още на (1) или (2) етап...Тъй че едва ли ще доживеем персонална машина на времето. :D Бих препоръчал усилията за новаторство да се насочат към медицината, която създаването си не е постигнала нищо кой знае какво, освен няколко наистина велики открития, но в сравнение с другата наука, изостава твърде много. Не изключвам, това да е умишлено.

Профил ICQ

Публикувано на: 11 Фев 2008 13:52

:D

Профил

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 14:33

Замислете се. След 20-30 години може някакви пичове, които в бъдещето са изобретили машина на времето да се върнат в нашето и да ни оставя технологията. Тогава ние ще се върнем и ще направим същото...Па после да видим как ще едитват учебниците по история и ще пишат за 103 Световна Война.

П.П. Някой попита какво толкова и е важно на скоростта на светлината. Имаше някакво обяснение из Общата теория на относителността. По спомен:
"Ако един обект достигне скоростта на свтлината, то тя трябва да спре за него", от там се обясняваше, че часовник...абе Google.
Смята се, че частиците мога да бъдат ускорени до скоростта на светлината, но по-голямо ускорение би било невъзможно.
И отново Google.

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 11 Фев 2008 14:55

За пътуването във времето не знам, но съм чел за парадокс, подобен на тези които Морт каза - парадоксът на близнаците. Та значи, единия пич е космонавт и заминава в космоса...да речем за 20 години. Другия си остава на хоумуърлда :D Та обаждат си се от време на време обаче космонавта звучи някак забавено (дори не ме питайте как се говори с телефон от космоса :lol: ). След 20 години пича се връща на Земята и си изглежда млад и зелен, докато брат му се е сбръчкал и погрознял :shock:
Може би пак има нещо общо със скоростта на светлината, че преминава през вакуум по-бавно, или пък гравитацията влияе по някакъв начин на състаряването на човека...Има много теории, но не им е мястото тук, особено в общия форум на ПЦМания :roll:

Профил Skype

Публикувано на: 11 Фев 2008 14:57

Няма нищо общо с гравитацията :wink:

Профил

Аватар
В момента играе: квото тръгва на лаптопа
Публикувано на: 11 Фев 2008 15:01

Ахахаха сега се сетих за един разказ в учебника по английски - разправяше се как хората живеят на Луната по 200 години защото гравитацията на родната ни планета изтощавала много тялото и други подобни глупости :lol:

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 11 Фев 2008 15:02

@No

http://youtube.com/watch?v=V7vpw4AH8QQ&feature=related

Гледай и ще разбереш.

Профил

Публикувано на: 11 Фев 2008 15:21

Такам, до сега само четях форума но след като видях тая тема реших да се регна да кажа мнение. А то е че преди да се проведе подобен експеримент би трябвало да има някакъв вид световно гласуване, за да се види колко хора са съгласни и колко не. Защото това е доста опасно и кой знае какво може да стане ако се прецака нещо.

aka Arcatraz

Профил

Публикувано на: 11 Фев 2008 15:28

darky` написа:
Такам, до сега само четях форума но след като видях тая тема реших да се регна да кажа мнение. А то е че преди да се проведе подобен експеримент би трябвало да има някакъв вид световно гласуване, за да се види колко хора са съгласни и колко не. Защото това е доста опасно и кой знае какво може да стане ако се прецака нещо.

ахахаххаа-кой ще остави такова нещо в ръцете на паплач :D

Профил

Публикувано на: 11 Фев 2008 15:43

OnePageLife написа:
Пътуване във времето... Напълно възможно е. Даже наскоро прегледах една статия точно за това. Там бяха дали един много интересен пример за забавяне на времето, както каза Морт. Става въпрос, че когато свръх бърз предмет (под свръх бърз разбирайте скоростта на светлината) преминава през даден участък от време-пространството, времето за него тече по-бавно (изминава повече пространство за по-кратко време). Тоест време-пространството има способност да се свива и разширява. Ето и примера: пилот на совалка излита от Земята и започва да се движи със скорост равна на тази на скоростта на светлината в продължение на 10 години. За пилота в совалката са изминали 10 нормални години, докато за хората на земята са изминали доста повече. Следователно, когато пилотът се завърне на земята, той ще е с години по-млад от някой, който има същата рожденна дата като него.

Като изключим, че светлинната година е мярка за разстояние, теорията ти е неуспорима.

Профил

Публикувано на: 11 Фев 2008 15:51

4oveko az kolkoto i da sam nekompetenten po temata, no vse pak imam nqkakvi poznaniq po fizika bih glasuval poloojitelno prosto ot lubopitstvo.

aka Arcatraz

Профил

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 11 Фев 2008 15:52

Какво е плуването сред спомени, ако не пътуване назад във времето? :D

А иначе - за съжаление нещо ме кара да си мисля, че в близките хилядолетия верно няма да има " машина за връщане назад във времето " ..

Ако някой след Х години реши да се върне "назад" като всички сме осъзнали няма да е нито 18-ти век, нито 19-ти, нито дори 20-ти век.

.. през 21 век се оглеждайте за хора от бъдещето! :lol:

Ако не видим някой човек от бъдещето, няма в бъдещето , той да се върне в миналото ( което се взема под предвид от сегашното ми изричане на тези думи. ;Д )

Надявам се да разбирате какво имам в предвид, иначе сте тъпи! :lol:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com