Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта

Меси ли се?

Меси се    44%  44%  [ 17 ]
 Не се меси    56%  56%  [ 22 ]
Общо гласове : 39
Автор Съобщение

Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 20:59

Волхов написа:
Degra написа:
Господ не е "същество" от Астрала (това беше добро btw) ... Господ е всичко, Господ е създал Астрала създал е и галактиката и хората и Вселената и тебе даже ... Господ е нещо което хората никога няма да разберат и не трябва ... И не той не се меси ... той е дал свободната воля на човека и ако се меси ще наруши собствените си закони и ще ни отнеме свободата , ако искаше нямаше хората да са независими и сами да решават съдбините си ... Господ е всичко (as i said) и той е сътворил всичко, и всички ... приемете го като да видиме ... Вселената е съставена от енергия , човешкото тяло е енергия, вибрираща енергия ... е цялата тая енергия на всичко във Вселената е "той" с допълнението ,че е разум ... (супер тъп пример но за никакъв не мога да се сетя друг) а и не трябва, който вярва не е нужно да вижда за продължава ....

"The Faith is pure when it is unquestionable ..."

"Дайте ни богове.О,дайте ни ги!Дайте ни богове!
Толкова сме уморени от хора и машини!"
Дейвид Хърбърд Лорънс

Ма ти кво...немаш ли си собствено мнение та ми цитираш велики хора за да се праиш на много начетен :roll:

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 21:07

Enjoy The Silence написа:
Ма ти кво...немаш ли си собствено мнение та ми цитираш велики хора за да се праиш на много начетен :roll:

:D Изразих собствено мнение - можеш да го прочетеш ...
А относно цитата - стори ми се подходящ отговор,а дали съм "начетен" - зависи какво разбираш и
влагаш в това.Истината е,че ми попадна една кинига с няколко дестки хиляди цитата и сега я чета като
съм на работа,понеже нямам какво да правя понякога.
:roll:

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 21:13

Волхов написа:
Enjoy The Silence написа:

:D Изразих собствено мнение - можеш да го прочетеш ...
А относно цитата - стори ми се подходящ отговор,а дали съм "начетен" - зависи какво разбираш и
влагаш в това.Истината е,че ми попадна една кинига с няколко дестки хиляди цитата и сега я чета като
съм на работа,понеже нямам какво да правя понякога.
:roll:

Хубаво е да се чете спор нема :wink:

а.к.а State of mind
a.k.a Jamaican Herbman

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 21:37

Disturbеd написа:
Не ви ли писна да вярвате в нещо, които не разбирате бе, деба?

Не :)

Btw дано темата не се обърне в долнопробна кръчмарска караница между, вярващи, сатанисти, анархисти, атеисти и кaквото тука има в наличност :wink:

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 21:42

Ма фане за масура :roll: меси са той колкото има вода на слънцето :shock:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 21:56

DeViL написа:
Ма фане за масура :roll: меси са той колкото има вода на слънцето :shock:

Там има слънчева вода бе :D

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:05

n se mesi.Vsi4ko e harabiq

Профил Skype

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:09

;)

Профил WWW

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:28

Shady написа:
Ако си толкова умен, че да можеш да си обясниш как вселената е безкрайна (или ако не-какво има след края й), как от нищото е станало нещо (защото преди да се появи всичко е имало нищо, или ако е било нещо-то пък откъде се в взело)..... Ок, приемам. Have it your way.

А как по-точно вашия Господ обяснява това? Нима теб, както и останалата част от човечеството тези въпроси не ви вълнуват, защото вярвате в Господ? Та нима тогава това не е просто едно оправдание, за да може да се обясни по възможно най-простия начин кое, как, и защо е?
И защо ако господ е съвършен, и е направил нас, хората по свое подобие, ние сме такива боклуци и паразити?
William Blake написа:
Did he smile his work to see?
Did he who made the Lamb make thee?

Или ние създадохме Господ, по наш идеал, за да можем да се оправдаем с нещо? Да можем да си внушим най-простия отговор на всичко и да вярваме, че това е правия път, колкото и нелогично да е. Моят Бог е Логиката, и той ми казва, че твоят бог е мъртъв. И подкрепя думите си с истина.

Спора е безсмислен. Вярвайте, като щете. Докажете овчия си характер и нека вашия Пастир ви води към рая или ада. Аз само мога да цитирам другаря Хамелеон и да ви кажа, че Господ може да ми лапа кура. Както и вие, всъщност. Атеизма ми е в кръвта.

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:29

Ако съдя по темите, които пуска автора, си вадя заключение, че е религиозен циганин :shock:

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:29

Vermic написа:
Чакам да умра...

И аз...

Бтв Дист кучко, добре искам да ми докажеш, че бог НЕ същестува!Не, аз не мога да ти докажа противното, но щом няма доказателсво за двете становища това незначи ли, че има някакъв дори и минимален шанс да има нещо от сорта на бог or something?

П.П. Raven_nv ва оунна сите !

Fear of the dark,fear of the dark
I have constant fear that something's always near
Fear of the dark,fear of the dark
I have a phobia that someone's always there

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:32

Degra написа:
"The Faith is pure when it is unquestionable ..."

:)

Edit: темата не е Има ли Господ а той меси ли се което значи ,че автора е стигнал до заключението ,че има и се чуди дали с меси да не праиме безмислен офтопик дали го има или не ...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:38

Disturbеd написа:
Господ е измислица, с която са наричали всичко необяснимо.
Да прав си.И той все още съществува.Друго значение на Господ,е нещо по висше от човека,в което той да вярва.Всеки си има свой бог в които да вярва.Не говоря за религиите,тва са глупости.Но не ми казвай че никога не ти се е случвало да се помолиш на ,,Господ''.Замисли се малко и ще видиш че ти също вярваш в него

Профил ICQ Skype

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 22:40

Pеnnywise написа:
[
Бтв Дист кучко, добре искам да ми докажеш, че бог НЕ същестува!Не, аз не мога да ти докажа противното, но щом няма доказателсво за двете становища това незначи ли, че има някакъв дори и минимален шанс да има нещо от сорта на бог or something?

Липсата на доказателство за съществуването му доказва несъществуването му. Доказателство за НЕсъществуването му Е липсата на доказателство ЗА съществуването му. Едно нещо съществува ако може да се докаже, че съществува. Винаги. Факт.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:14

The Grim Reaper написа:
Липсата на доказателство за съществуването му доказва несъществуването му. Доказателство за НЕсъществуването му Е липсата на доказателство ЗА съществуването му. Едно нещо съществува ако може да се докаже, че съществува. Винаги. Факт.

Хората вярват, че съществува. И бидейки нещо нематериално, това оправдава съществуването Му. Той е идея и тя (идеята)съществува. Бог не е печка или молив за да доказваш съществуването му с тежест или съпротивление.

Профил WWW

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:16

Shady написа:
The Grim Reaper написа:

Хората вярват, че съществува. И бидейки нещо нематериално, това оправдава съществуването Му. Той е идея и тя (идеята)съществува. Бог не е печка или молив за да доказваш съществуването му с тежест или съпротивление.

Да де, ама в древността хората са вярвали, че божествата смесват духа на жената с духа на мъжа и зараждат нов живот.
Науката го е обяснила.

То е хубаво да се вярва, ама ако не е имало съмнение, сега ти нямаше да седиш на стол и да имаш и ток и течаща вода, а щеше да си в пещера, да се увиваш в кожи и да ядеш корени.

Профил

Curse of the Sands
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:28

IceQueen написа:
Да де, ама в древността хората са вярвали, че божествата смесват духа на жената с духа на мъжа и зараждат нов живот.

Да това нещо дет се заражда се води душа и не е обяснено от никой ...
Освен от църквата ...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:29

The Grim Reaper написа:
Pеnnywise написа:
[

Съжалявам, Ерик, но логиката ти не върви. Пример за това са извънземните - няма доказателства нито за съществуването им, нито за несъществуването им, но тъй като вселената е безкрайна се допуска, че все някъде съществуват, нали така?
Ако допуснем, че Бог е като извънземните може да стигнем до логическия извод, че поради безкрайността на вселената съществуват безброй много неща и практически тъй като е безкрайна всичко, което можем да измислим съществува някъде във вселената.

Към вярващите - вярвайте, но използвайте главата си.
Към невярващите - не вярвайте и използвайте главата си.
За врачките - "Казаха ми, че ще срещна любовта на живота си докато нося червени обувки." "И винаги ли от тогава носиш червени обувки?" "Да." "Тогава няма да сгрешат."

Едит: За църквата - хората винаги ще използват слабостите на други хора, а надеждата е най-голямата слабост на всеки.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:31

Ако всички вярват в нещо,то това не значи че е истина.

Едва когато наистина узнаем и проумеем,че времето на земята ни е ограничено и че няма начин да разберем кога ще изтече-ще започнем да изживяваме всеки ден пълноценно сякаш е единственият с когото разполагаме.
С.Доневски

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 18 Авг 2007 23:35

MAsTeR DeViL написа:
Ако всички вярват в нещо,то това не значи че е истина.

Ако никой не вярва в нещо то също това не значи, че то не е истина.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com