meth написа:
Абе .. ше използвам темата да питам. Вие, мъжките емота, верно ли се целувате с другите мъжки емота .. смисъл верно ли така е модерно
Tц. Мит, както е мит и че метълите са зли типове антихристи, принасящи ритуално жертви нощем.
Sett написа:
Firzen,перата на задника не те правят пиле.Цялата работа е толкова fake,ама толкова fake,че повече не си заслужава да я обсъждам.Не само тук ами и в US.Прави се на какъвто си искаш,дори си вярвай щом толква ти харесва,твой си проблем..
Оу. Каква високомерна нападка... Чудно защо?
Да видим.
Казваш, че цялата работа е фейк, т.е. фалш. Оправдано е да се каже по повод някой мил 'следовник на модата', който умело имитира клишетата в обличането на съответната субкултура - което е типично за всеки жанр, бил той свръхпопулярното в момента емо или не. По какъв начин обаче определението "фалш" с "пера в задника" пасват на човек като мен, който 1) познава жанра от самото му зараждане, 2) оценява музиката такава каквато е и не е забит само в нея и 3) не счита страничните елементи като водещите пред музиката, а обратното?
И между другото, познавам пряко или не прилично много хора - и тук, и отвъд океана, които са над онези
проклети фейк работи.
No написа:
Така и не разбрах какво влагат хорицата зад термина "емо", "имоу" или там както му викате. Четох, четох, па реших, че е поредната човешка глупост, измислена да определя "другите". Някой да хвърли малко разяснение..
No, терминът "емо" e малко сложен - от една страна (най-важната), той обозначаава музикалния жанр emotional hardcore. Това обаче е най-старото му значение, и както става с всички жанрове, то се размива, като в момента обхваща ужасно широк спектър от групи - от чисто акустични през по-скоро поп рок до все още верни на оригиналното hardcore звучене. Може би единственото общо във вече морето групи под флага на жанра е силния акцент върху (каква изненада) човешката емоция, но това - съгласи се - е крайно несериозно.
Тук съм превел кратка история на жанра, дано хвърли малко светлина:
http://fallchildren.wordpress.com/Статии/Емо-кратка-история/
P.S. Любо, не съм го чул туй още - ще му хвърля ухо.