Автор |
Съобщение |
Lord of the dreams
|
|
|
|
Заглавие: Re: Тери Пратчет: "Дядо Прас" (Hogfather) Част 1 и Публикувано на: 20 Дек 2006 22:18
Ледник написа: "Дядо Прас" част 1"Дядо Прас" част 2Тепърва го пуснах. Страхотно качество, добри отзиви в www.imdb.com. (като го видях тоя филм, май получих оргазъм... мечтата ми да видя кинолента по Пратчет се сбъдна!) Поздрав за всички фенове на "Света на Диска"!
Тая книга е единствената заедно с една книга(забравих и името,ама имаше нарисуван на корицата един дядка,дето гледаше лошо и беше облечен като Конан Варварина),която съм чел от Тери Пратчет.
П.П.Сори за грешките,бързам!
___________________________________ а.к.а. Nixon http://bulgariansounds.blogspot.com/
|
|
|
|
|
shub niggurat
|
|
|
|
Заглавие: Re: Тери Пратчет: "Дядо Прас" (Hogfather) Част 1 и Публикувано на: 20 Дек 2006 22:25
Nicksan написа: Ледник написа: "Дядо Прас" част 1"Дядо Прас" част 2Тепърва го пуснах. Страхотно качество, добри отзиви в www.imdb.com. (като го видях тоя филм, май получих оргазъм... мечтата ми да видя кинолента по Пратчет се сбъдна!) Поздрав за всички фенове на "Света на Диска"! Тая книга е единствената заедно с една книга(забравих и името,ама имаше нарисуван на корицата един дядка,дето гледаше лошо и беше облечен като Конан Варварина),която съм чел от Тери Пратчет. П.П.Сори за грешките,бързам!
Тва , сине , е Коен Варварино
|
|
|
|
|
Морт
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2006 00:07
Абе гледахме с приятелката. И двамата сме мн зарибени. Става филмчето, но на актьорите някак си им липсва излъчването. Пък и трудно може да се пресъздаде Пратчет.
Магьосниците обаче цепят. Те и Алберт ме кефят може би повече и от персонажите на пратчет.
Ще ми се да видя екранизация по Ерик. Това ще бъде култув филм!
Chris написа: Vermic написа: Тъъъъъ тъъъъ дъъъъ дъъъъъъъъъъъ дъ дъ да да да па па да па па да дъъъъъ дааааааааааааааа! Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2006 00:33
Лорде, по Ерик трудно ще направят екранизация, понеже ще изисква твърде голям бюджет.
Виж, ако/когато "Дядо Прас" бъде признат за успешен филм, току-виж развързали кесиите и направили "Нощна стража". Най-малко фантасмагории и най-много истински декори и актьорска игра има.
Стискаме палци.
За актьорите - ами че на мен много ми харесаха. Актрисата, която играе Сюзън, си е направо Сюзън, каквато си я представях и аз. Не е красива, но е много симпатична. Ноби пък никой не може да го пресъздаде, просто защото е описан като чудовищно създание, но версията му в "Дядо Прас" ме зарадва най-много.
И тъй, филмът е свежа глътка въздух. Вдругиден ще догледам и втората част, понеже в момента чета книгата и не искам да си развалям изненадата от втората половина. Отдъхнах си, Пратчет можел да се екранизира, значи скоро ще има ново филмче. Ура за това!
ПП: Сириус, превел съм го на 55 минути... утре вечерта, баце.
|
|
|
|
|
[FFF]Flaming One
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2006 11:58
Готин е филма, Смърт е направен точно като в книгата, особено ми хареса момента в края, когато намигна на Сюзън . Сюзън са я избрали много добре, също и господин Време за чай-актьорът е невероятен.
|
|
|
Lord of the dreams
|
|
|
|
Заглавие: Re: Тери Пратчет: "Дядо Прас" (Hogfather) Част 1 и Публикувано на: 21 Дек 2006 21:53
Кире_Гръчата написа: Nicksan написа: Ледник написа: "Дядо Прас" част 1"Дядо Прас" част 2Тепърва го пуснах. Страхотно качество, добри отзиви в www.imdb.com. (като го видях тоя филм, май получих оргазъм... мечтата ми да видя кинолента по Пратчет се сбъдна!) Поздрав за всички фенове на "Света на Диска"! Тая книга е единствената заедно с една книга(забравих и името,ама имаше нарисуван на корицата един дядка,дето гледаше лошо и беше облечен като Конан Варварина),която съм чел от Тери Пратчет. П.П.Сори за грешките,бързам! Тва , сине , е Коен Варварино
Мерси,Кирчо.А си дошел у Шумено градо,а сме те черпили пет ракии!И яденье,и пиенье,и некоя сгодна женска!
___________________________________ а.к.а. Nixon http://bulgariansounds.blogspot.com/
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2006 22:48
Уникално, наистина. Предишното ми мнение се оказа доста далеч от истината. Филмът беше изключително верен на идеята на книгата, всичко си беше толкова... по Пратчетски. А самият Тери също беше убийствен накрая.
Палци горе и вероятно да очакваме още...?
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
<GLaDiaToR>
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2006 23:08
Кажете като са готови субтитрите . Ще гледам филма с тях, че не съм много на ти с английския .
___________________________________ Изтървем ли България,
изтървали сме всичко.
Който говори много, все ще каже нещо, което не е трябвало да казва. Конфуций
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Дек 2006 23:24
Прекрасен филм. На моменти настръхвах
Ноби е точно както си го представях !
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Дек 2006 00:25
Българските субтитри
На две-три места пропуснах реплики, защото просто не разбирах какво си фъфлят, а и въпросните ги нямаше в книгата. Останалото е тип-топ, тъкмо го привърших.
Трябва ми редактор, който да пооправи ако има грешки тук-там, и да запълни липсващите реплики.
Айде, със здраве.
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Дек 2006 12:41
Наемам се да редактирам, ама не ги очаквайте много скоро, ваканция е все пак.
___________________________________ Now, three Gods wait on the windowsill Where one God's blood was lately spilled While black tongues lap at the spreading pool And build the strength they need to rule.
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Дек 2006 14:09
Мерси много за филмите,дано да си поне 1/3 интересни колкото книгите.
И дано скоро да им БГ субтитри и аз 2та част.
|
|
Nexus
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Дек 2006 19:14
ЛЕлеее браво браво! КНИГИТЕ му са невероятни в последно време хванах да ги чета Дядо прас четох в часовете и на моменти се хилех и около мен хората се обръщаха много силна книга сега съм на Крадец на време а филма ще размазва предполагам. Благодаря зубро
|
|
|
Till.Lindemann
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Дек 2006 13:16
пич заинтересован съм но не мога да се регистрирам в арена бг
ще бъда много благодарен акоми дадеш линк от друго място или поне име и пас за да си го дръпна
разбира се, ще ти върна акаунта непокътнат
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Дек 2006 22:36
След много премеждия и мъки се добрах до него. Филмът бе страхотен. Атмосферата е неописуема, а персонажите (поне за мен) - неповторими. Ще има ли още в бъдеще?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 23 Дек 2006 23:47
Duke написа: След много премеждия и мъки се добрах до него. Филмът бе страхотен. Атмосферата е неописуема, а персонажите (поне за мен) - неповторими. Ще има ли още в бъдеще?
Щом е успешен - задължително. Все пак този филм доказа, че Пратчет може да бъде екранизиран.
Това, което знам засега е, че ще има филм и по "Волният народец" - книжка отново по Света на Диска, но неиздавана у нас. (Източник: http://www.imdb.com/title/tt0498344/ - то пък и едната информация... )
Иначе освен сериала по "Джони и бомбата" (чел съм книгата, свалях сериала и ми мина мерака преди да го изгледам) за други филми по книги на Тери не знам. Има време. Само за две неща се моля - за по-висок бюджет, и Холивуд да си държи мазните лапи надалеч!
СНИЙКИ, да не се отметнеш.
|
|
|
|
|
SneakyDude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Дек 2006 12:14
Напредвам стабилно.
Между другото преводът ти е отличен. Доста по-добър от повечето любителски преводи, които се въргалят из нета. Оправям тук-таме неточни думи или пък забравени реплики.
Не мога да прегледам тайминга на субтитрите, щото нито един от плейърите ми не ще да ги приема от доста време насам (не само твойте, ами надписи изобщо, ама аз и без това не ползвам).
До няколко дни е готово, може и по-скоро ако си седна на задника...
|
|
|
|
|
Undead Dude
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Дек 2006 13:28
Nietzsche написа: Напредвам стабилно. Между другото преводът ти е отличен. Доста по-добър от повечето любителски преводи, които се въргалят из нета. Оправям тук-таме неточни думи или пък забравени реплики. Не мога да прегледам тайминга на субтитрите, щото нито един от плейърите ми не ще да ги приема от доста време насам (не само твойте, ами надписи изобщо, ама аз и без това не ползвам). До няколко дни е готово, може и по-скоро ако си седна на задника... Ами сядай си, да не ти седнем ние Шегувам се. Евала за тва, което правите! Точно "Дядо Праз" смятах да чета, но смятам първо филма да гледам и тогава да почна да гледам редовете
Пак мерси за труда, който полагате!
Весели празници на всички:)
___________________________________ flickr flickr.com/photos/georgeoftheearth
|
|
|
|
|
wannabe
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Дек 2006 13:30
Sirius написа: Не че ми е голям проблемът да го гледам на английски, но искам да го запазя за бъдещите поколения, които няма да разбират особено тоя език Ехехе добре
|
|
|
|
|
Blinkers
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 24 Дек 2006 13:49
Undead Dude написа: Nietzsche написа: Напредвам стабилно. Между другото преводът ти е отличен. Доста по-добър от повечето любителски преводи, които се въргалят из нета. Оправям тук-таме неточни думи или пък забравени реплики. Не мога да прегледам тайминга на субтитрите, щото нито един от плейърите ми не ще да ги приема от доста време насам (не само твойте, ами надписи изобщо, ама аз и без това не ползвам). До няколко дни е готово, може и по-скоро ако си седна на задника... Ами сядай си, да не ти седнем ние Шегувам се. Евала за тва, което правите! Точно "Дядо Праз" смятах да чета, но смятам първо филма да гледам и тогава да почна да гледам редовете Пак мерси за труда, който полагате! Весели празници на всички:)
По яко е първо книгата да прочетеш,после да гледаш филма.
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|