Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Re: 11:00 пред Народното Събрание! 14.01 Национален протест
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:02

Не само днешният, но и по-раншният исторически опит показва, че демокрацията все още не е изстрадана ценност за повечето българи. Както казва Стоян Михайловски България след своето освобождение от османско владичество не е свободна, а освободена страна, българите не са свободни, а освободени. Културната модернизация на българското общество изостава значително след неговата индустриална и политическа модернизация.

Това са думи на Момчил Баджаков.

Аз ще добавя, че държава, която в демократично отношение е на векове от останалия свят няма как да очаква хората да направят скок в мисленето си. Българинът е свикнал да търпи, да чака да го оправят. Това е от много време част от ценностната му система. Ако не се промени мисленето, няма да се оправим и след сто години и пак ще си избираме хора, които олицетворяват типичният българин - тарикат, измамник и крадец, човек, който не е убеден във възможностите си и който чака работата да се свърши сама.

Профил

Аватар
В момента играе: Рефреш на PCM форума (epik high score!)
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:09

zip0 написа:
Замерях ги за да си излея яда, не защото ще променя нещо.

Браво, излей си гнева, барем се опарвила държавата >.> То беше ясно, че цялата работа ще прерастне във фарс. Проблемът е, че в този момент нещата съвсем си ебаха майката. Оставете, че политиците ни не струват и нищо не могат да направят кат' хората и зарад' тях сме на това дередже. Стана ясно, че и сред "нормалните" хора ще се намерят тъпи келешчата, дето се бутат където не им е работата, кой за да "изрази политическо становиште", кой за да се сбие с някого, кой да си излее гнева, кой просто за да гледа сеир.

My point is - полицаите са тъпи копелета, ама и вие не им отстъпвате.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:11

zip0 написа:
Никой не ви кара да протестирате, щом ви харесва сегашната обстановка в България... Просто ако обичате утре като ви пребият, ограбят, като ви е студено в градския транспорт, като си наблъскате колите заради непочистени пътища, като убият брат ви и пуснат убиеца за жълти стотинки, недеите да се оплаквате, а се радвайте.

zip0 написа:

Е добре де нещо не мога да те разбера. Противоречиш си. Хем говориш колко е лоша обстановката в България хем не протестираш, за да промениш нещо. Като искаш да си излееш яда си купи една боксова круша, пусни си Cannibal Corpse, и почвай да блъскаш.

Профил Skype

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:23

Ебаси police state-a сме обаче. :shock:

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:25

Der Meister написа:
zip0 написа:
Никой не ви кара да протестирате, щом ви харесва сегашната обстановка в България... Просто ако обичате утре като ви пребият, ограбят, като ви е студено в градския транспорт, като си наблъскате колите заради непочистени пътища, като убият брат ви и пуснат убиеца за жълти стотинки, недеите да се оплаквате, а се радвайте.

zip0 написа:

Е добре де нещо не мога да те разбера. Противоречиш си. Хем говориш колко е лоша обстановката в България хем не протестираш, за да промениш нещо. Като искаш да си излееш яда си купи една боксова круша, пусни си Cannibal Corpse, и почвай да блъскаш.

Много мразя глупаци, които се правят на невменяеми. Замерях ги чак след като ни изтикаха до "Раковска", издразних се понеже никои не каза на хората, че има сигнал за бомба и протеста трябва да бъде прекратен, просто изведнъж започнаха да бият от деца до пенсионери.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:25

Утре пак ще има протест.

Профил Skype

Публикувано на: 14 Яну 2009 18:27

Аха. Протест без ясно изявени цели, в който протестиращите почват да ги мелят с щитовете напред, без да са направили нищо. И после защо сме си стояли по домовете? Не мисля, че има нужда от повече обяснения.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:31

Аз искам да кажа, че не бях прав като казах че от протеста няма смисъл. Днес бях на него и мисля, че има смисъл най-малкото за да се постресне властта. Иначе направих много добри кадри и снимки и малко по-късно ще ги кача.

Профил ICQ

Eroguro Lolies FTW!
Аватар
В момента играе: しんじまえ、でぶぶす!~
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:33

Vermic написа:
Утре пак ще има протест.

Чудно ми е дали ще завърши по-добре или по-зле от днес.

Serious Sam написа:
Бих ебал японка с кеф... Но с къса подстрижка... Нито дибидюс, нито джунглясала...

Цитат:
iskam nqkoq bipolqrna s koqto da ne znam dali 6te se sybudq 6toto mi duha ili mi e otrqzala huq

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:35

Цитат:
Гади ми се ... Наистина до такава степен ми се повдига, че този път май няма да успея да се сдържа. Лошо ми е. Не се чувствам добре, но не съм болен. Или поне не само аз.

Болно е цялото скапано общество, в което живеем. Болни са онези лайна, които пребиха до смърт 20-годишният студент Стоян. Едва ли някой е способен да намери правилните думи, с които да обясни защо такива неща се и ще продължават да се случват.

А и май на всички ни е писнало от обяснения, след които не следва никакво действие.

Аз също бездействах днес. Не отидах на организираното шествие. Не разбрах защо трябва да съм там. Протест ли е това? Шествие с искания?

Трябваше да почетем паметта на момчето? Как? Охранявани от полиция? Същите тези униформени, които в България са в пъти повече в сравнение с редица страни от Западна Европа, но все ги няма там, където трябва да бъдат.

Съжалявам, но когато паля свещ за някого, не са ми нужни патрулни коли.

Жалко е да гледаш как на българския студент му е нужна организация, за да изрази тъгата си.

Да отдам почит на Стоян, а в същото време да стоя и да ръкопляскам на човек с мегафон, който изброява някакви безумни искания, които нямат нищо общо със случилата се трагедия. Защо точно днес? Нужно ли е някой да умре, за да поискаме каквото и да е?

Днес просто студентите трябваше да покажат, че смъртта на един човек е трагедия, а не статистика. Да наведат глави.

А когато настояваме за промяна, то главите ни трябва да са високо вдигнати, а шествието ни трябва да е всичко друго, но не и мирно.

Пенсионерите може да протестират под строй. На нас не ни отива.

Профил

Публикувано на: 14 Яну 2009 18:52

One Vision написа:
...

Да, упреквай ме, че не отивам на протести, на които не се изявяват ясни и точни искания, а дори и да се изявяваха, никой нямаше да ги чуе. Упреквай ме, че не отивам на митинги, на които полицията смила от бой без причина и които в крайна сметка не постигат нищо, освен че показват каква полицейска държава сме и как никой не го ебе за народа, а важното е той да си мълчи, защото и да каже нещо никой няма да го чуе, а ще го млати.

И така. Браво на тебе, велики патриоте.

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:54

Не съм виждал човек, който по-открито да си признава, че е Цензура от Steel.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 14 Яну 2009 18:57

One Vision написа:
Стийл, стой си у вас и драйфай щастливо. Така никой няма да те закача, никой няма да те бие и никога няма да имаш каквито и да е проблеми, които могат да украсят красивото ти личице (освен някоя стена, която по погрешка ще върне повръщаното обратно, но то се чисти, споко).
А когато най-накрая те попитат: "Тате, защо сте оставили положението в България така, защо не сте протестирали?" ти ще се замислиш, пък ще кажеш: "Абе като че ли по едно време имаше някакви протести, но бяха "без ясно изявени цели", полицаите бяха страшни и мелиха с щитовете наред, та предпочетох да остана у дома.", след което за стотен път ще отклониш темата с: "Ха, дайте сега да ви разкажа как веднъж с едни пичове от един форум си направихме купон и как баща ви се омаза". Дружен смях и семейно щастие.

ХАХАХАХАХ :Д много го насра честно :Д

Ако живеех в София щях да съм на протеста!

Профил Skype

Публикувано на: 14 Яну 2009 18:57

Хахах, добре :lol:

Профил Skype

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 19:09

Напротив Стил показва много , показа ,че плъховете от парламента избягаха и се криха на възмобно най-високите етажи, показа ,че може да се постигне нещо когато достатъчно хора им писне от тоя власт, ще ме питаш защо отидох ами защото съм недоволен от това правителство което краде от всички , което издига мутрите на пиедестал и пуска убийци на свобода, аз съм потресен ,че има хора които са против протеста ,че дори и да си седяв в къщи не са съпричастни слепи хора. Малко беше не достигна воля да се надделее в това меле, защото проджниците се бяха подготвили много по-добре от нас. Защото заглушават всички медии един репортаж няма да пуснат сега нали да се види какво беше там. И не никой не може да ми говори кое е правилно и кое не ако не е бил там и не видя как хората крещът срещу униформените кучки и им викат " Децата си биете бе , децата си биете, какво правите по-дяволите, петстотинте лева ли си пазите там какво правите, защо ни биете" Съжалявам но снежните топки не са палки не са бойни скафандри или маскирани гранати за да бият така собственият си народ. Това беше побой нищо друго, в крайна сметка едно е ясно страх ги от собственият им народ "уважаемите" политици.

Не сте прави само това ще ви кажа.

Профил WWW

Публикувано на: 14 Яну 2009 19:12

Van Zan написа:
Напротив Стил показва много , показа ,че плъховете от парламента избягаха и се криха на възмобно най-високите етажи, показа ,че може да се постигне нещо когато достатъчно хора им писне от тоя власт, ще ме питаш защо отидох ами защото съм недоволен от това правителство което краде от всички , което издига мутрите на пиедестал и пуска убийци на свобода, аз съм потресен ,че има хора които са против протеста ,че дори и да си седяв в къщи не са съпричастни слепи хора. Малко беше не достигна воля да се надделее в това меле, защото проджниците се бяха подготвили много по-добре от нас. Защото заглушават всички медии един репортаж няма да пуснат сега нали да се види какво беше там. И не никой не може да ми говори кое е правилно и кое не ако не е бил там и не видя как хората крещът срещу униформените кучки и им викат " Децата си биете бе , децата си биете, какво правите по-дяволите, петстотинте лева ли си пазите там какво правите, защо ни биете" Съжалявам но снежните топки не са палки не са бойни скафандри или маскирани гранати за да бият така собственият си народ. Това беше побой нищо друго, в крайна сметка едно е ясно страх ги от собственият им народ "уважаемите" политици.

Не сте прави само това ще ви кажа.

Такъв отговор очаквах, а не лични нападки, евала братле че ми разясни.

Профил Skype

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 14 Яну 2009 19:13

Скоро ще направя цялостно клипче, но това е най- добрият ми необработен кадър.

http://www.youtube.com/watch?v=U1wm8-8jvtc

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 19:29

Аз лично отидох... Не, не отидох без цел, отидох, защото знаех, че на тези дето ни гледаха нахално през малките прозорчета от парламента и си палеха цигарите са безотговорни и не им дреме за мен, за нас. Аз отидох там с надеждата, че като отидем много хора ще ги постреснем поне малко от малко. Просто да ги стреснем, бе, да имат малко уплах от тоя народ за да бъдат малко по- отговорни в това, което вършат, вместо това събрахме се сигурно 2000 души ( може и повече да са били, за съм малко нисичък трудно виждах какво се случва по- надалечко :oops: , пък сигурно е имало хора и от другата страна на НС ) и онези ни гледаха нахално отвътре имам чувството без всякакво притеснение, че даже и някак присмехулно ( не знам, дали това е точната дума ). В крайна сметка ние не гласуваме за тия хора, защото някой трябва да ни управлява нас стадото видиш ли... да си изберем овчарина един вид- това е нашето разбиране за демокрация, явно. Аз отидох за да не е така. Те могат да управляват чрез някакъв вид страх... аз викам да пробвам същото, струва ми се, че върши работа. За куките изобщо не искам да коментирам, но беше факт че не хванаха почти никой от тези, коита правеха истинските патаклами- там разните футболни фенове и други такива. Май не смееха да пипат много много ония с бомбичките, затова дай да набием тия дето са дошли с празни ръце- мирните. Аз лично не знам как точно, но се озовах на фронтовата линия и обяснявах на полицая да не му минава и през ум да ме бухти с палката, защото не за това съм дошъл. Човека беше достатъчно разбран и просто учтиво ме блъскаше със щита назад, аз учтиво го бутах наобратно :lol: . Обаче евалата на политиците как го извъртяха- "Видяхте ли какво става, като се събирате много хора! Ще пострадате! Недейте да го правите, защото пак ще дойдат ония келешчета и ние не можем да контролираме полицайте- ще вземе да ви набият пак!Стойте си тихо и кротко вкъщи!"... Да, бе... Имам пълното намерение и утре да съм там, аз не се притеснявам. Няма от какво честно казано, аз го казах и по- рано, но едва ли някой е забелязъл. За мен да отида на протеста е същото и като да гласувам- това е някакъв вид поемане на отговорност. Поне според мен...

П.С. А между другото по медийте показваха и коментираха само онази половина от протестиращите дето бият полицайте, незнайно защо не се показа как съвсем мирните и кротки граждани около мен бяха блъскани със тия щитове, при положение, че нито имаше нужда, нито смисъл, нито нищо, имаше хора около мен, които видях как съвсем произволно бяха избрани за нарушители на реда, предполагам, че се вписаха добре в статистиката от над 150 арестувани ( а колко от тия 150 бяха от онези със качулките и скритите лица? )... :roll:

Профил

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 19:34

Steel написа:
Аха. Протест без ясно изявени цели, в който протестиращите почват да ги мелят с щитовете напред, без да са направили нищо. И после защо сме си стояли по домовете? Не мисля, че има нужда от повече обяснения.
Да,най вероятно нищо няма да постигнем с този протест.Да,няма ясно изявени цели.Но поне с участието си показахме че най малкото ни интересува какво се случва в нашата държава и не седим без участни.За разлика от милионите мишки като тебе.И да биха ни но с тоя бой само показаха колко са жалки нещастните куки които за 400 лева за плата са готови народа си да избият вместо и те да стачкуват.Именно за тва 99% от жандармеристите беха шибани селяни които ги возиха с "Чавдар"-чета от сичките крайща на България.Сигурно са им казали че за секи протестант който пребият ше им дадат безплатно кебапче и тея са пощурели.Деба и простия народ е за тва сме на тва дередже

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 14 Яну 2009 19:42

Значи единствено коментара на grim ми се стори адекватен ,но в него има една основна грешка.Работата на полицията е не да упражнява контрол ,а да СЛУЖИ НА ОБЩЕСТВОТО чрез проявата на контрол.Нещо което в българия го няма.Колко пъти сте видели тук някой полицаи да помогне на някоя стара жена да пресече улицата например?Колко пъти тук като сте питали някой полицай за нещо ви е помогнал ? Миналата седмица спирам с колата до едни полцаи , за да ги попитам за пътя те почват да се правят на остроумни и да се подиграват.Да не говоря пък за ОГРОМНАТА корупция и продажничество.Гледат само как да те голбят и да ти вземат парите по всякакъв начин.Това в западните държави го няма.Тук както хората така и полицайте са злобари.Като е така да си взимат 500-те лева. И тях не са заслужили ...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com