Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Цар
Аватар
Заглавие: Re: Пътуване във времето?
Публикувано на: 17 Фев 2008 18:10

Аз предлагам да се върнем напред до 1984.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 19:03

Аре първо да литнем у космоса после ще мечтаем за пътуване във времето :lol:

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 19:11

Миналото е деликатна материя. В общи линии един убит динозавър може да задвижи лавинообразна канонада от събития, които да доведат до един съвсем различен свят.

@ivanatorа,
този живот на чистичко в миналото би бил тотална катастрофа. Най-малкото което е хората може да се появят милиони години по-рано. Или пък някой ще зареже не каквото трябва в Египет и Рим ще бъде превзет изневиделица. Такива ми ти работи.

Имаше едно книжле на Фредерик Пол "Тунел под света". Много готина история как американците се връщат в периода малко преди Средиземно море да се запълни с вода, за да гепят нефта на арабите преди те да са се появили дори. A must read за sci-fi феновете.

В космоса си летим, след 10-12 години сме на луната, след още 6-7 сме на марс. Азиатците не спят, мислят се вече лунни бази. До края на нашето поколение, надявам се, ще има някакви наченки на колонизация на Слънчевата система. Ако 2012, разбира се, не прецака всичко :-D

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Curse of the Sands
Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 19:22

Mорт написа:
В космоса си летим, след 10-12 години сме на луната, след още 6-7 сме на марс. Азиатците не спят, мислят се вече лунни бази.

Верваш ли си. Освен да се носиме като патки в орбита и да построиме зле скалъпено скеле горе за друго не ни бива. Единственото , което можем да правим е задоволително да се изтребваме.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 19:51

Advent написа:
Верваш ли си. Освен да се носиме като патки в орбита и да построиме зле скалъпено скеле горе за друго не ни бива. Единственото , което можем да правим е задоволително да се изтребваме.

Харесва ми начинът ти на мислене. Живуркай си там.

Музиката от Star Wars ли е това или бъркам? Щото тя е Търъдъдъъън дъъън дъръдъдъъън а твойта версия някво различно ми звучи :?

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 21:43

Mорт написа:
този живот на чистичко в миналото би бил тотална катастрофа. Най-малкото което е хората може да се появят милиони години по-рано. Или пък някой ще зареже не каквото трябва в Египет и Рим ще бъде превзет изневиделица. Такива ми ти работи.

За това си говорим за по-дърт период от време - преди стотици хиляди или милиони години. Никаква намеса в близките векове. Тогава просто няма какво да се обърка с промените.
Да отидеш и да убиеш неандерталеца който е измислил колелото/огъня/копието? Надали подобно откритие може да се зачисли на един човек :lol: А дори и да може, все някой ще го открие по-късно.
Да убиеш първия човек? Някоя друга маймуна рано или късно ще стане първия хомо :)
Не вярвам че убиването на динозавър би довел до каскадна последователност на събитията. За да стане това трябва да станат прекалено много събития с малка вероятност на случване. А Вселената не обича случайностите.
Струва ми се че линията на времето би могла да се излекува сама от каквито и да е намеси. Само че ще й трябва време за това - дори една намеса да има ефект за период от Х години, след тези Х години течението на нещата би се върнало към алтернативната посока в каквато е било без намесата.

Дай ми линк за "Тунел под света", ако ти се намира :)
[EDIT] Намерих го - цък
[EDIT2] По-четимо е тук
[EDIT3] Морт, объркал си заглавието бе, това няма нищо общо с пътуване във времето :P :P :P
Advent написа:
Освен да се носиме като патки в орбита и да построиме зле скалъпено скеле горе за друго не ни бива. Единственото , което можем да правим е задоволително да се изтребваме.

Патките не орбитират :P
Ако наистина ни биваше в това нямаше да има хора в момента.
Човека от край време се стреми към звездите. От 50 години полет над атмосферата стана възможен и какво се случи? Човека изгуби интерес. Свалям шапка на хора като тези които не са спрели да гледат нагоре, макар и не по широко известния начин.

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: С на майка ти Цензурата си играя...
Публикувано на: 17 Фев 2008 22:01

Добре, защо пък машината на времето да значи да пътуваме хиляди години назад/напред?Би могла да "работи" само за няколко часа/дни напред и назад...:)

Профил

Публикувано на: 17 Фев 2008 22:01

ivanatora написа:
А Вселената не обича случайностите.

hah
prove your logic

Профил

Аватар
Публикувано на: 17 Фев 2008 22:31

Понеже всеки втори е фьешън тая екстра Машината на Времето в скоро време няма да ни бъде "спусната".
Щото ще я използват разни "авантюристи" да променят миналото. А това не бива да се прави, защото не се знае как може да се измени и бъдещето - АКА боза threat.
Много хора се питат дали дори Господ съществува и ако е така, защо не предприема нищо за да оправи помията на земята (болести/убийства/фешъни/чалга и тъй нататък).

Той не трябва да се меси пряко в бита на човека, това е. Нищо не трябва да ти се дава наготово, хомо сапиенс сам трябва да стигне до това ниво. А на принципа на който мисли (Бах маа му деъ я ся ша ида некъде с мойто супер дезърт ийгъл и ша ограба рзбирш' и некоя гробница на тиа уе ауе там ония уе фараоните нали сеш'са.
Верно ли уе? Дооре.)

И тъй. Докато мислим да я използваме тая машина за еврейски цели... ами няма как да си я "отключим" и тъй то.

Пък после Хитлер ви бил крив :lol:

Профил

Публикувано на: 17 Фев 2008 22:34

Random Idiot написа:

hah
prove your logic

Вселената не обича логиката.

Профил

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 00:37

@ivanatora
Явно действително съм се объркал. Иначе и този разказ е готин и отново става дума за нещо като игра с времето. Баща ми спомена за някакъв подобен сериал, пак за повтарящ се ден и само един човек, който знае за това,но телевизия не гледам, така че съм го пропуснал (:

Иначе има едно "пърхането на крилете на пеперудата може да предизвика ураган на другия край на света". Никога не знаеш кой какво ще изяде ако оцелее. Нищо чудно заради 5те динозавъра, които някой убие на сафари, някоя популация да оцелее, да се разпръсне значително и така. Не веднъж в миналото видове се изчезвали заради други видове, които са се разрастнали знаително. Въобще необятно е какво може да се случи.

А за случайностите... Случайносте било и орбитата на кометата, убила динозаврите, да се пресече точно с орбитата на земята (:

Профил ICQ

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 10:49

ivanatora написа:
Аз бих организирал сафарита за динозаври 8)

По Рей Бредбъри:

http://zamunda.net/details.php?id=18399
http://us.imdb.com/title/tt0318081/

:wink:

Профил ICQ

Цар
Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 14:41

AcTivE написа:

Ти с тоз' филм направо в десетката уцели, евала! Едновременно отговори на Морт и ivanatora, ахахах... ;р

ПП
Тегля го в момента, след около 30 минути ще му се насладя. ;р

ПП2
Тоз' Рей Бредбъри е голяма работа, наистина. ;р

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 15:10

Филмът не може изобщо да се сравнява с творбата, но все пак е зарибявка. Този път оправдавам ниската оценка на пикльовците от imdb, но все пак само заради самата идея си заслужава да се гледа :mrgreen:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 15:19

Сийдът е убийствен... За час и половина съм на 60%. Иначе като гледам казва това, което и аз твърдях, че една промяна ще се отрази като вълничките от камък, хвърлен в езеро.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 18:29

Вълничките затихват и водната повърхност се връща към обичайното състояние след време :)
Това с пърхането на пеперудата няма да е никаква случайност - напълно е по силите на механиката да се изчисли флуидното раздижване и да се сметне силата на урагана в Китай :)
Вътрешното състояние на всяка система може да се пресметне след като се знаят изходните и параметри.
Вметка към sci-fi феновете - психоисторията на Азимов от цикъла за Фондацията.
Убиването на 1000 или десет хиляди динозавъра няма да окаже реакция - по онова време динозаврите са били намножени като насекомите. Все едно като утрепеш хиляда екземпляра мъжки и женски комари в джунглата нещо ще се промени - забележи че не говоря за изтребването на цели популации. Вярно че жълтокоремчестия паяк, който яде комарите ще остане малко гладен и ще поумре, ама до там. Чавката, която яде паяка няма да изчезне, защото все яде и нещо друго.

Онова което е станало преди 65 милиона години е било случайност - но толкова голяма катастрофа не може да се причини несъзнателно. Така че дори и да стигнем в миналото според мен сме имунизирани към фалове :mrgreen:

Сега свалям филма. По късно ще се включа с критика.

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 19:08

Филмът лъха на нискобюджетност и лоша реализация. Сега нямам никакво време да гледам филми, само го прехвърлих, стори ми се интересна идеята, ама бластерите им изглеждат като играчки от илиенци, а на сцената в праисторията, на която попаднах, вулканът си личеше, че е нарисуван на платно на 3м зад артистите. Ефектът е брутален :-D.

Това, че всичко ще се оправи ми изглежда като че всичко вече да е предрешено. Динозаврите ЩЕ умрат, ние Ще се появим, такива ми ти работи, а аз не съм фен на съдбата.

Може би тук по-скоро биха се намесили парадоксите. Стандартното за "Той се върнал и застрелял дядо си, как тогава се е върнал въобще?". Може би наистина, един начин да се обясни това, е чрез самоизлекуването, за което споменаваш. Например това не е бил неговият дядо или пък са успели да го спасят и т.н.
Все пак предпочитам тезата, че е невъзможно да се пътува назад във времето, а само напред, чрез свръхсветлиннни скорости и прочие. Тогава и парадокси няма, просто ще се озовеш в свят, за който не си пригоден.

В Китай щеше да мериш при идеална среда и нулево триене и съпротивление. Иначе на 10см от крилете силата клони към безкрайност. Не буквализирай хубавият лаф (:

П.С. Някой няма ли да почне една тема за изкуствения интелект? И там ми се говори много (;

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 18 Фев 2008 19:11

Съобщение от бъдещето!

-------------(2012)------------
Иде края!Всички мрът!Боже няма те!
Умри!Умирай!Глистосер!Боже каде си?
-------------(2012)-------------

Аз когато постнах един пост никои не го видя дееба >8(

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 19:33

Vermic написа:
Съобщение от бъдещето!

-------------(2012)------------
Иде края!Всички мрът!Боже няма те!
Умри!Умирай!Глистосер!Боже каде си?
-------------(2012)-------------

Аз когато постнах един пост никои не го видя дееба >8(

------------------2040------------------
И 3D Realms най-сетне обявиха пусковата дата на Duke Nukem: Forever
(част от статия на PCMania)
------------------2040------------------

Поздрав за всички левскари

Профил

The King of Kings
Аватар
Публикувано на: 18 Фев 2008 19:38

Според мен PC MANIA няма да издържи и до 2015, а няколко години по-късно Сашо Бойчев ще бъде екзекутиран на клада от разбеснели се фенчета. Дано поне форума да остане.

Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com