Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Сериалите които си заслужават
Публикувано на: 24 Фев 2008 23:50

Така казваш ти, Леднико, иначе казвам аз. Нека човека си даде мнението, стига да е гледал повече от сезоните на въпросния сериал. Ако пък не е гледал, значи не е имал причина, значи са тъпи, значи аз печеля. Логика, дееба.

А иначе думата ми беше, че Лекс си заслужава гледането. Много.

Профил WWW

Аватар
Публикувано на: 24 Фев 2008 23:59

Ледник написа:
@Mad Hatter:
Поздрави, човеко! :)
Топли ми сърцето да видя "свой" тук.
Прочее, ако фигурата ми не пречеше, отдавна да съм навлякъл кожените одежди и да съскам на околните като оня зъбат изрод, дето съм му плеснал снимката. =) Но... животът е жесток.

Че Скорпи (за по-кретенско -> Харви) особено в мислите на Крайтън цепеше от всякъде ;)
П.П Имаше едно сериалче, с куче (немска овчарка) май Комисар Рекс се казваше. Много му се кефех кат бях лапе :roll:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 25 Фев 2008 00:14

Аз лично съм фен и на двете ама според мен Фарскейп > Лекс. Лекс го открих преди Фарскейп, когато бях на... не знам девет или десет или пък беше на осем години. Не съм гледал всички серии. Просто не ги излъчваха много. Яко се кефих на взривяването на планетите и колко луд беше сериала. Все едно правен от психопати. Спомням си най-добре сериите на Огнената планета и после да Водната планета. По-старите не ги помня.

После открих Фарскейп. Гледал съм почти всички епизоди. Не съм гледал само най-първите. Най-зарибен бях към края, когато дойде Сикозу, а иначе най-кефеше Скорпи. Един от малкото сериали, които да ме зарибят така. Бях едно към едно с това:
Ледник написа:
и всяка вечер с кеф си лягах на диванчето в хола за да му се израдвам на макс.

И Малкълм беше супер зарибен сериал. Тези новите, които ги правят като Изгубени и там онова за затвора не ме кефуцат.
Цитат:
оня зъбат изрод, дето съм му плеснал снимката. =)

Ах, твойта кожа... :lol:

Профил

Аватар
В момента играе: Много и все различни неща :)
Публикувано на: 26 Фев 2008 00:33

Хмм в интерес на истината по нетрадиционни сериали от Лекс и Фарскейп май не съм срещал, или поне не мога да си помня :) И двата култови от всякъде, странни ииии абе много странни :) Не знам май клоня повече към Фарскейп, може би щото не съм изглеждал Лекс от години. Последо бях гледал поне преди 7,8 години. Но определено си заслужават и двата сериала да се изгледат :) Да не говорим, че половината герои от Фарскейп ги преместиха в Старгейт :) Както и да е по-култовия за мен си е Фарскейп, с неговите Крайтън, Харви, Дарго, Чиана, Скорпи иии всички останали герои :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 05 Мар 2008 23:05

Има минимални спойлери, четете на своя отговорност :) !!!

По това което прочетох Февруари месец е започнало снимането на сезон 5 на готиния сериал. Ще видим няколко нови играчи на сцената :) Малко стари, и надявам се много по-добър сезон от 4-ти. Ето и какво прочетох (на английски е, но не ми се превежда :) ) А и новата раса също се очаква :) Мммм...

Season 5

The SciFi Channel announced that Stargate Atlantis has been renewed for a fifth season, which began production in February 2008.[14] Actors Joe Flanigan, Rachel Luttrell, Jason Momoa and David Hewlett have been confirmed to be returning for the fifth season, reprising their roles as Lt. Col. John Sheppard, Teyla Emmagan, Ronon Dex and Dr. Rodney McKay respectively. Due to the SciFi Channel's acquisition of the Sanctuary web-series, Amanda Tapping (Col. Samantha Carter) will not be a regular cast member in Season 5, but will return as a special guest star for "...several episodes."[14] Actress Jewel Staite (Dr. Jennifer Keller) will be returning and has been promoted to series regular.[15] The season will feature two new characters, Captain Alicia Vega (to be played by Leela Savasta) and Dr. Allison Porter. Captain Alicia Vega, who will be a new member of the Atlantis expedition's military contingent, will be introduced in the season opener "Search and Rescue" and Dr. Allison Porter will be introduced in episode 4 "Whispers". Although no official announcement has been given as of yet, it is however expected both characters will be of recurring status.[16][17] Robert Picardo (Richard Woolsey) will join the show as a regular cast member and become the new commander of the Atlantis Expedition. He will appear in 14 of the 20 episodes for the new season.[18] The season will also see Paul McGillion (Dr. Carson Beckett) return for five episodes and Michael Shanks (Dr. Daniel Jackson) appear in at least two episodes.[15] Despite earlier plans to have Torri Higginson (Dr. Elizabeth Weir) return for the season, Higginson will not be returning for the fifth season. According to executive producer Joseph Mallozzi, the actress has turned down an offer to guest star in the fifth season.[19] During the course of the season a new race will be introduced and the show will celebrate the milestone of 100 episodes.[14]

Профил ICQ Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 05 Мар 2008 23:11

Аз вече с доста голяма доза кеф мога да прибавя и Heroes към моите любими (: Хич не е лошо сериалчето

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 06 Мар 2008 08:32

WATER.THE PERFECT HIDING PLACE

Аз вчера изгледах SURFACE :)
Ужасно съм впечатлен от сериалчето.Не е с кой знае какъв бюджет,1 сезон,15 серии..но е уникален.
Може би темата за това какво може да последва ако хората си играят с природата е адски баналната вече,но тука говориме за такава,която е измислена с поне 3-4 идеи по-добре от другите подобни.
Разказва се за един нов вид гръбначни,които обитават океана.Те са ужасно големи и се размножават много бързо.След време изяждат почти ВСИЧКО(включая кораби) в океана и това води до разруха на хранителнита верига.
Двама се борят да докажат истината на хората,докато правителството(е че как) и още една "Компания"(тая дума стана много модерна сред тия сериалчета) се опитват да прикриват жестоката истина.
Филма наистина е много добър.А героите и актьорите във филма са наистина много приятни и симпатични.Препоръчвам го на всеки.

Цитат:
Морският биолог д-р Лора Дотъри е на прага на революционно откритие - нов биологичен вид обитава дъното на океана. Тинейджърът Майлс намира странно яйце да плува на повърхността на океана. Рич завежда брат си на урок по гмуркане, но някакво странно създание го напада и завлича към дъното на океана. Доктор Александър Сърко е нает от правителството да изследва странни явления и същества в океана. Какво е общото между тези хора...? "На повърхността" е напрегната история за това как хора с влияние и много пари могат да си играят дори и с природата.

Единствения кусур е,че и той,както INVASION примерно свършиха на първия сезон.Точно в край н Сърфес стана супер интересно и буквално целия свят се промени,но до там...Сериала е от 2006 и все още няма втори сезон,като по нета се въртят 1000 сайта от типа savesurface.com,savenim.com....

Аз с нетърпение чакам втория сезон,ако ще го има някога.Сериозно,филмчето има потенциала да издуха и Heroes и PB примерно.
Наистина много завладяваше история.

Surface at TV.com
Surface at IMDB

DOWNLOAD

SURFACE @ ArenaBG.com
SURFACE @ Zamunda.NET

Профил Skype

Публикувано на: 06 Мар 2008 20:05

Препоръчайте плс ми някое не-ангажиращо полицейско сериалче стил Day Break. Ама да не е CSI!

aka Arcatraz

Профил

Аватар
В момента играе: DarthMod Ultimate Commander Mod for Empire Total War... apart from tons of other games.
Публикувано на: 06 Мар 2008 23:41

Абе на мен ли така ми се стори или никой не спомена Band of Brothers("Братя по оръжие" на български, ако не се лъжа). Сериала е на доста годинки вече. Производство e на HBO и е правен по разказите на ветерани от Втората Световна Война, които са служили в един взвод или company, както му казват те. Режисьори ако не ме лъже паметта бяха Том Ханкс и Стивън Спилбърг. Самия сериал не е много дълъг - само 10 епизода. Доста от операциите представени ще са ви познати от игри като Medal of Honour и Call of Duty. А финалния епизод е един от най-емоционалните и тъжните творения на киното, които някога съм гледал.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2008 01:01

Гледал съм го 5ти епизод ако не се лъжа ... Наистина много добре направен сериал. Направо супер продукция. Сигурно единствения сериал, за който мога да кажа че ще си заслужава да се гледа на кино ... (идеята за него се ражда след "Спасяването на Редник Райън"). Трябва да го доизгледам ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2008 11:03

Dark-Dragon написа:
Препоръчайте плс ми някое не-ангажиращо полицейско сериалче стил Day Break. Ама да не е CSI!

Не знам точно стила на Day Break, Още не съм го гледал но ти препоръчвам като полицейски сериали примерно Numb3rs (по-нагоре има описание), още:

(не съм го гледал обаче), още може полицейска академия сериала също е готин :)

Профил ICQ Skype

Аватар
Публикувано на: 07 Мар 2008 13:31

Reaf написа:
Абе на мен ли така ми се стори или никой не спомена Band of Brothers("Братя по оръжие" на български, ако не се лъжа). Сериала е на доста годинки вече. Производство e на HBO и е правен по разказите на ветерани от Втората Световна Война, които са служили в един взвод или company, както му казват те. Режисьори ако не ме лъже паметта бяха Том Ханкс и Стивън Спилбърг. Самия сериал не е много дълъг - само 10 епизода. Доста от операциите представени ще са ви познати от игри като Medal of Honour и Call of Duty. А финалния епизод е един от най-емоционалните и тъжните творения на киното, които някога съм гледал.

Същия сериал го изгледах 2 пъти - преди 1 година и втория път преди 1 месец. Първия път ми се стори супер сухарския сериал, нереалистичен и дървен. Не ми хареса това, че първата серия се готвиха да скачат и после дадоха назад във времето към тренировъчния лагер :| Гледах го до Бастуня и дотам.

Втория път се насилих да го гледам, за да науча някои по-детайлни неща от ветераните. Видях доста булшитизми, като атаката на нож в Холандия. Разбирш'и командирът им тича 100 метра пред хората си, стига до цял мравуняк пълен със стотици нацисти и съвсем изправен и спокоен започна да си стреля човекът по тях, а те разбирш'и, целите в патрони и картечници, БЯГАТ СПЕЧЕНО. Бахти фентъзито.

Общо взето - препоръчва се за хора с поне 3-4 дена свободно време и липса на нужда за живот.

ПП: Band of Brothers се превежда по-скоро като Братска Банда/Отряд. Brothers in Arms е Братя по Оръжие.

Профил

Аватар
В момента играе: DarthMod Ultimate Commander Mod for Empire Total War... apart from tons of other games.
Публикувано на: 07 Мар 2008 14:53

Куц Пръч написа:
...

Знаеш ли, имам усещането, че ти не си голям фен тоя конфликт. И като цяло имаш доста грешна или различна представа за начина, по който се е водила войната тогава. За да съм честен, сериала съм го гледал последно преди 3 години и не си го спомням много добре. Относно онзи "булштски" момент, за който говориш - ако не се лъжа командира изскачаше на един насип и го виждаше само едно германско момче. Момчето естествено е било придърпано в армията и си гълта езика, а другите не виждат американеца. Как би реагирал ти в такъв момент? Да, знам, играл си много игри и просто щеше да стреляш хладнокръвно по американеца, но в реалността първо бягаш за прикритие, за да не ти надупчат задника, а после стреляш. А и не забравяй момента с бойния дух. Изненадата лесно може да го пречупи. Да не забравяме и други фактори като това, че германците губят войната и са просто хора, а не оня военна машина, като която ги описва тяхната пропаганда. Но както и да е, такива моменти имаше доста в този сериал, които изглеждат невероятни, но аз им вярвам, защото са по действителните разкази на вертераните.

Куц Пръч написа:
Общо взето - препоръчва се за хора с поне 3-4 дена свободно време и липса на нужда за живот.

А относно това. Много силно изказване! Особено като се имат предвид отзивите на критиците, от които не си ти, доколкото знам.

P.S.: Знам как се превежда, но по Нова ТВ го бяха превели като Братя по Оръжие. Но може и да се лъжа. А и в крайна сметка това е абсолютно маловажно и незначително.

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Публикувано на: 08 Мар 2008 14:51

Напротив, аз съм един от най-големите "фенове" на именно Втората Световна.
Знам, че е правен по действителен случай, а преди всяка част даваха разкази на ветераните.
Не говорех за малкото момче, което бе изненадано. Говорих за 100-иците въоръжени немци, които бяха на стотина метра от момчето. Ако наистина са искали да се предадат, защо бяха нарамили колани с патрони?
Ако бях на мястото на американеца, щях да стрелям. Ако бях на мястото на момчето, щях да направя същото като него - да стоя и да гледам - нямам друг шанс.
Това ме учуди - американецът сам стои и стреля към врага, а немците изскачат от бункерите, въоръжени и се разбягват.
Имаше някои войници, които откриха огън по него, но той изби сума ти народ, а те него не го и близнаха.

Филмът не беше кой знае каква реализация на действителни случаи. Би трябвало да повлиява повече от измислените сюжети, а този на мен ми се стори супер сухарски. Виждал съм и по-качествени филми по ВСВ, но не правени от янки. Всеки си има мнение, все пак.

Профил

Публикувано на: 08 Мар 2008 17:07

Според мен най-великия сериал е - Женени с деца :lol:
други готини са 2-ма мъже и половина , lost , dar

Профил Skype

Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2008 15:52

Reaf
Цитат:
И като цяло имаш доста грешна или различна представа за начина, по който се е водила войната тогава.

Ти пък си голям специалист...само не ми стана ясно, КАК си станал такъв... :lol: :lol: :lol:

На мен "братята" не ми харесаха особено - вярно ФОТО реализъм, но останалото ми беше кухо. В края на краищата, ако НАИСТИНА искам да науча нещо по темата има книги, сайтове и документални филми (особено Battlefield ми е любима поредица, защото дават какво се случва в голям мащаб, а не някакъв fog of war) - не бих разчитал на драми прендназаначени за повдигане на националното самочувствие (и то на американците)...така че ми се видя изпразнено от съдържание...

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2008 16:12

Аз не съм много по сериалите, но редовно си следя South Park, Family Guy и American Dad!
Естествено съм гледал всички епизоди на Приятели, Женени с Деца, Фоути Тауърс и Ало-ало.
Eдин от малкото, които не са гледали LOST, Prison Break и Dr. House, но предполагам си заслужават щом всички толкова ги величаят.
Сега се чудя кво да почвам, баш сериал или анимация.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2008 16:16

Луд ли си, гледай How I Met Your Mother... :!: Задължително :!:

No CNN or media now ...

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2008 16:17

Predator-S,ако се чудиш между LOST, Prison Break и House MD - пропоръчвам House, защото е най-циничен и изродски от 3-те :lol: ...ако пък ти се гледа анимация препоръчвам Black Lagoon - най-лесен е за храносмилане от не-аниме фенове в сравнение с другите анимета.

Профил

Аватар
Публикувано на: 09 Мар 2008 16:35

Ще им дръпна по 2-3 пробни епизода и ако ми харесат ше ги подкарам :р

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене: