Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 06 Сеп 2007 18:41

ТРУПОНАРЕЗЕНинс написа:
Без да ме интересува особено, кой е азис, искам да кажа, уподобявайки заглавието, че например:

- 80 процента от възрастните чатат, но не знаят кой е Френк Финсент Запа.

Ебати.
Тези клиширани твърдения, обиждащи младежта, ме ВТРЕЩЯВАТ със своето безумие.

ВЛУДЯВАТ МЕ!

Кой на този свят знае всичко?

И каква е ползата, ако го знаеш всичкото,
НО НЕ СТАВАШ КАТО ЧОВЕК?

Не знаеше ли г-н Хитлер теорията на относителността, не беше ли художник, не обичаше ли немската овчарка, не бе ли първи родолюбец?!

Напротив! БЕШЕ!

Но това не му попречи да даде заповед за ънихилиране на тонове човешка маса ......

Учудвам се на способността на хората да виждат само това, което искат.

(и също Анихилация -> Анихилиране)

Профил

но с големо съ̀рце
Аватар
В момента играе: A dance with rogues
Заглавие:
Публикувано на: 06 Сеп 2007 18:42

BG-GeorGi написа:
Цитат:
Да бе, представяш ли си колко трябва да си тъп за да не знаеш кой е Азис

Май е обратното...

Колко Азис трябва да си,за да не знаеш кой е тъп? :shock:

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Сеп 2007 18:45

Мартин, допусналите злото пенсии, плюят по резултатите (поколението си).

Това не те ли притеснява, честни човече?

Кое поколение допусна гнусният соц да вилнее по земите ни, като пали църкви, взривява манастири и беси монаси и свещенство? :roll:

Ами, чакай сега,
ние нали с сещаме, че безплатни обеди няма?

Поколението може да не знае точно пи ер на квадрат,
но и не се занимава с конгресите на комунистическата партия.

Ето, точно това дразни пенсииите; разбери.
Че вече няма кой да им слуша дивните пролетарски теории.

А ти за азисиня не се коси; тя скоро ще угасне; и друга ще цъфне,
какво те притеснява?

------

Безплатни обеди няма.

Сега просто изплащаме лихвите, на дълга, сътворен от каскетите-болшевици, овчарчетата с гега в ръка, които въдвориха безбожното соц общество преди 60-70 лета.
Но това е нищо.
Само чакай, като ни подпука Изплащането на главницата,
щото, истина ти казвам, ще бъде страшно;
тухла връз тухла здрава няма да остане. :oops:

Това е писано и ще се случи, независимо дали искаме или не.

Щото, в основата му не стои невежеството на младежите, а яко седи гнусното безхаберие на нашите предци.
А децата са само техни ЖЕРТВИ!

Ето, затова ме е яд, щото кръдецът вика дръжте крадеца.

Съдят поколението, вместо да се покаят.

Много четяли, много знаели ...

И какво от това? :roll:

Каква полза от тяхното знание, наука, изкуство ...., ако те раждат уродливи плодове?

Берат ли смокиня от тръни?!?

И така по този начин, не наричат ли самите те - себе си - боклуци, щото са създали уродливи плодове?

Дано ме разбра, но и да не, нема лошо.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Сеп 2007 18:50

Stealth написа:
Head_HunteR написа:
Русия и САЩ са били съюзници през ВСВ II.

Има и втора ВСВ? Дано геймплея да е бил по-добър. :)

Не ми се иска да се изказвам по тема, от която не разбирам, но това май е черта на повечето българи. Та проблемът според мен е, че се пишат нереално високи оценки в училище. В момента, по мой лични наблюдения (напуснах училището не чак толкова отдавна), дори пълен олигофрен и полуидиот може да изкара най-малко 4 по произволен предмет, а понякога на учителите просто не им се занимава да оценяват обективно знания (или се страхуват, че може да им се случи нещо ако го направят) и просто пишат 6 на всички. Така от училищата излизат отличници, които не знаят какво е Пи.

Ако някога стигнем ниво, при което на никой не му се занимава с простите задължения, винаги можем да внесем емигранти :) Както между другото правят по-развитите ни западни съседки. Англичанин-водопроводчик е оксиморон като дървено желязо (в повечето случаи). Описаното общество - една група "умни" управлява и казва на друга група "тъпи" какво да правят, е обикновена диктатура.

Зависи в какво училище учиш,и какви учители ти преподават.Правиш огромна грешка като обощаваш. :ROFLROFL:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Сеп 2007 19:05

Абе на вас мързеливите не знам как все така ви порасва работата като ви напишат 2 двойки за 2 поредни часа... Не ви ли стимулира това нещо, да докажете на даскалите си, че сте много повече, отколкото си мислят ? Не можете ли да отвръщате на дебилните изказвания на "гъзарите" в клас, които дразнят учителя, който пък в последствие е готов да напише двойка на всеки, който вдигне да изпитва, и да ги карате да се самоубият ? Все ви е проблем тоя отсреща, пък не се гледате какви сте вие... мързели проклети. Така е, като сте ЗАДРЪСТЕНИ и не можете да си направите работата КАКТО ТРЯБВА все другите ще са ви виновни и ще хленчите колко сте били "зле".

ахах, да ме прощаваш, Трупонарезний, че така с жлъч и пенсионерската се изказвам за поколението, ама просто издивявам като видя разни незадоволени материално деца, дето нямат желание да се образоват, да се оплакват за щяло и нещяло и да се правят на путки... не мога да трая такова държание , за мое огромно съжаление !

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 08 Сеп 2007 19:54

нема лошо, френд, аз се-пак не падам от Марс и разбирам болката ти.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 18:07

Nightwisher написа:
БългариА, така ли? Аха...
Tи някой интелектуалец ли си?

/\ Като Н@$РАН

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 18:32

Абе слушам и не вярвам на очите си.......като гледах репортажа по Нова направо се бях вцепенил и не знаех какво да кажа или да си мисля,некви лапетии ми плещят глупости,май че от 4ти клас бяха помня ли,че аз в тия класове четах книги за кръстоносците,за планетите неща които сега хора на 35-40 години не знаят,четох Беляев и др. и др. а тука некви няма да знаят елементарни работи....Аааах.....Ако им бях родител ...щях да им пъхна по една книга в ръката,без компютри и тем подобни глезотии,и ще ги видя после дали ще ми говорят че в ВСВ Русия и САЩ били врагове,или че не знаят колко е Пи,и да не знаят химна....ОМГ...замислете се-след няколко години тези неграмотни дечурлига ще съставляват държавата ни :shock: аз не бих ги търпял...мамка му....хилех се на янките че са тъпи,а ние май че ще ги настигнем :nooo: Хора,не ви казвам да ставате професори,но прочитайте по някоя книжка :wink: интересувайте се от повече области,всеки ден си казвайте че ще научите нещо ново....и ще сте мн над онези празноглавци...имаме нужда от народ,че иначе ще ни управляват като овци :effyou: :worry: :cnsrd:

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 18:38

Dreakon написа:
Абе слушам и не вярвам на очите си.......като гледах репортажа по Нова направо се бях вцепенил и не знаех какво да кажа или да си мисля,некви лапетии ми плещят глупости,май че от 4ти клас бяха помня ли,че аз в тия класове четах книги за кръстоносците,за планетите неща които сега хора на 35-40 години не знаят,четох Беляев и др. и др.

Аз като бях четвърти клас предпочитах да съм навън и да ритам топка, да бия дървета с пръчки, да играя с войници и всякакви такива неща пред това да чета разни глупости за вселената, пустинята гоби и медузите на дъното на средиземно море.

I am leaving again - one last time?

Профил

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 19:07

Аз пък в четвърти клас се опитвах да говоря на български, и правих секс с най-добрия ми приятел и някои не толкова добри ми духаха.

Едит за тоя под мене:

поне надърви ли се? Смисъл, то е ясно, че няма да ти порастне, ама поне да я надървяш с такива изказвания.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 19:10

Ти май си останал/а с грешното впечатление че аз само това съм правил-да чета и подобни.Не !По 7-8 часа бях навън,имах и компютър,а когато аз бях 4 клас да имаш комп в къщи си беше върха на гъзарията,и не съм израснал зубър който се е забил в книгите,излизам и с приятели и момичета и всички нормални работи,но просто "отварях", а сега не го правят, това ми е болката..и каква е връзката за Гоби( беше го написал с малка буква :roll: ) и това да научиш от кой е химна и основното за ВСВ....между другото Средиземно море също се пише с главна буква.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 19:15

Elve написа:
Dreakon написа:
Абе слушам и не вярвам на очите си.......като гледах репортажа по Нова направо се бях вцепенил и не знаех какво да кажа или да си мисля,некви лапетии ми плещят глупости,май че от 4ти клас бяха помня ли,че аз в тия класове четах книги за кръстоносците,за планетите неща които сега хора на 35-40 години не знаят,четох Беляев и др. и др.

Аз като бях четвърти клас предпочитах да съм навън и да ритам топка, да бия дървета с пръчки, да играя с войници и всякакви такива неща пред това да чета разни глупости за вселената, пустинята гоби и медузите на дъното на средиземно море.

Хм. Аз пък предпочетох обратното. Не е толкова важно колко и какво знаеш, да, за определено е за препоръчване да имаш богата обща култура, но в края на краищата най-голямо значение има доколко си способен да мислиш... и преди някои да са ме произвели в безпросветно муле, което се задоволява само с това да знае кой е Азис (бтв и това знам, казва се Васил Боянов), ще кажа, че не съм против това децата да учат (колко пенсионерски прозвучах :roll: ). Аз съм против това учителите да преподават машинално, стимулирайки учениците само към безмозъчно зубрене. А то ги превръща или в тотално неспособни на общуване хора, които знаят колко е 2 на 44 степен (ех, времена, и аз знаех някога), но не могат да се оправят във външния свят, или в неграмотници (не само по отношение на езика), на които им е все едно дали усвабуждениетуУу на България е през 1885 или през 1904 г., важното е, че мама и тати, после и гаджетуУу им снасят пари и те само съществуват, ядат, пият, спят и правят секс. Или зубрачи-аутисти, или неграмотни животни.
Е добре, че има и изключения, има учители, при които просто искаш да учиш, има и ученици, които учат с разбиране и логика... *разциврям се от умиление* А защо е важно това? Защото те мислят... со главата си. И се научават да решават и житейски задачи (ужас, пенсионерясвам), не само тези в учебничето.

И след тази дълга реч в стил "Божидар Димитров, нетърпящ възражение" ще кажа, че естествено, не са виновни само методите на преподаване в училище, естествено. И "предците ни", както рече Трупонарезий, и ние, ако щете.
Айде стига съм се правил на оратор, просто кафето ми дойде много днеска.

Профил Skype

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 19:17

4039. Azis - Edno MI

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 19:29

God of Gods написа:
4039. Azis - Edno MI

"Тоя под теб" когато е оправял мадами,е било твърде вероятно ти да не си бил роден, тъй че не ме обсъждай.. и бро' имам по-ефективни начини да възбуждам...жалко че на теб май няма да ти се падне късмета да пробваш който и да е :D :o И нямам проблеми с дървеното :wink: Жалко че приятелят ти в 4 клас не те опънал така яко в есхола че оная му работа да ти поразмърда извратения мозък :D

Профил Skype WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 20:35

Dreakon написа:
God of Gods написа:
4039. Azis - Edno MI

"Тоя под теб" когато е оправял мадами,е било твърде вероятно ти да не си бил роден, тъй че не ме обсъждай.. и бро' имам по-ефективни начини да възбуждам...жалко че на теб май няма да ти се падне късмета да пробваш който и да е :D :o И нямам проблеми с дървеното :wink: Жалко че приятелят ти в 4 клас не те опънал така яко в есхола че оная му работа да ти поразмърда извратения мозък :D

T_T затапи! OH NOES!

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 09 Сеп 2007 23:16

Dreakon, ще ме извиняваш, ама ти явно се имаш за голяма работа. Еми какво да ти кажа, като си голяма работа, какво правиш тук да говориш с лапетии?
И явно не си загрял какво ти казах - нещата за четвъртокласници трябва да се правят от четвъртокласници. И честно казано четвърти клас не съм чел кой какъв е и пак ми е добре, мисля, че не съм изгубил чак толкова много като не съм чел Беляев дори и до сега. Помня, че четвърти срещу пети клас супер яко ме не щях да чета Принцът и Просякът, но ме караха защото трябваше. Така и не я прочетох тогава. По-късно започнах да я чета.
И я ми кажи какво ще отговориш ако си чувал за втората световна война само от телевизията и от видеоигрите, преди още да се учи този период в училище, когато те попитат за него. Факт е, че Русия в началото е била на страната на Германия, факт е и, че след втората световна война настъпва период наречен студената война, където основни съперници са СССР и САЩ. Чувал си тези факти, какво ще си помислиш?

Nhaz'Ul, ти също пропускаш същественото. Я ми кажи като имаш висока обща култура кажи какви сексуални проблеми са имали Адолф Хитлер и Ева Браун? Сигурно не знаеш нали? Не те и интересува предполагам. Именно. Няма смисъл човек да знае нещо, което не го интересува. Примерно много ми е полезно да знам, че единия тестис на Хитлер е бил недоразвит, а пък Ева Браун е била екстремно тясна отдолу и затова е била леко фригидна. Според мен трябва да се учи по обща програма до определено ниво, след това, а и преди това, всеки определя интересите си и увеличава познанията си в тази област. Останал съм с впечатлението, че е точно така и затова в училище не се учи примерно кой е изпял God Save The Queen. Все тя.

I am leaving again - one last time?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 10 Сеп 2007 21:13

Цитат:
И явно не си загрял какво ти казах - нещата за четвъртокласници трябва да се правят от четвъртокласници. И честно казано четвърти клас не съм чел кой какъв е и пак ми е добре, мисля, че не съм изгубил чак толкова много като не съм чел Беляев дори и до сега. Помня, че четвърти срещу пети клас супер яко ме не щях да чета Принцът и Просякът, но ме караха защото трябваше. Така и не я прочетох тогава. По-късно започнах да я чета.
И я ми кажи какво ще отговориш ако си чувал за втората световна война само от телевизията и от видеоигрите, преди още да се учи този период в училище, когато те попитат за него. Факт е, че Русия в началото е била на страната на Германия, факт е и, че след втората световна война настъпва период наречен студената война, където основни съперници са СССР и САЩ. Чувал си тези факти, какво ще си помислиш?

OK,имаш право :roll:
Цитат:
Dreakon, ще ме извиняваш, ама ти явно се имаш за голяма работа.

Ами имам високо мнение за себе си,но в никой случай не се мисля за голяма работа.
А що се отнася за лапетиите- тоз пич/ка God of Gods попрекали,и някак си не мога да търпя някой който въобще не ме познава да ми говори простотии..
Ае дано сме се изяснили....Пийс...

Профил Skype WWW

Заглавие: Re: 40% от младежите не четат, но 70% знаят кой е Азис
Публикувано на: 15 Сеп 2007 10:22

Ледник написа:
Цитат:
Помня как преди години сме се смяли с такива изследвания за американците.
А сега младежта ни отива към изпростяване подобно на тяхното.

http://mediapool.bg/show/?storyid=131593&srcpos=1

Част от статията (първата половина):

40% от младежите не четат, но 70% знаят кой е Азис
Всеки четвърти под 19 години е пушил трева, 2% са пробвали твърди наркотици

30 Август 2007

Качеството на образованието, което получават младежите под 19 години, е много влошено и те са с три пъти по-лоши познания от хората на средна възраст. Това показва проучване на агенция „Медиана”, направено по поръчка на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС). Резултатите от изследването са залегнали в годишния доклад на ДАМС, който бе одобрен от правителството на заседанието му в четвъртък.

Изследването на „Медиана” разкрива, че българските младежи не знаят елементарни неща. Една трета от тях нямат понятие какво означава число на квадрат, 40% не са чували за Чарлз Дарвин, 20% не знаят стойността на числото "Пи", над 60% смятат, че САЩ и Русия са били противници във Втората световна война. Само 30% знаят къде се намира държавата Андора.

Почти всички обаче знаят кой е Азис, а около 40% смятат, че четенето на книги е безсмислено занимание.

Същевременно се наблюдава подобрение на живота на младежите – материални блага като мобилни телефони притежават 85% от тях, а 40% имат компютри вкъщи. Те имат масово достъп до образование, компютърна грамотност, владеене на чужди езици, пътуване в чужбина.

Здравният статус на българската младеж е на нормално средноевропейско ниво. Според директора на „Медиана” Кольо Колев мненията, че болести, свързани със стреса, като хипертония, затлъстяване, анорексия и други са масово разпространени сред младежите, не почиват на стабилни сравнителни данни.

Около 15% от младите хора, главно роми, са встрани от тенденцията на подобряване на качеството на живот. Те остават без образование и практически нямат шанс за социално включване, обясни Колев.

Делът на ромите сред младежта се увеличава и след 25 години те ще са половината от младите в България, отбеляза още Колев. Изследването на „Медиана” показва още, че раждаемостта сред ромите се увеличава по-бързо от останалата част от населението. Това, според Колев, е обвързано с получаването на социални надбавки в брой, единствените пари, до които повечето ромски семейства имат достъп.
...

Не приемайте тези неща като чиста монета. Какво значи 70%? Провели са анкета сред 300-400 тинейджъри в няколко града и после ви казват -- "младежите в цяла България слушат Азис"..... Това е манипулация на общественото мнение!

Вестниците всеки ден бълват по нас черни статистики, негативни новини. Нима наистина вярвате, че в България и по света стават единствено убийства, бедствия, трагедии, измами? Нищо подобно, всеки ден по света стават милион прекрасни неща. Но тях не ги виждате по телевизията и вестниците. Медиите са заети да копаят най-низкото и мерзкото и да ни заливат ежедневно с тази помия. Ще ви дам само един пример:

Преди време във Враца се откри асамблея "ЗНАМЕ НА МИРА". Там бе осветена и първата камбана, която за пръв път се изнася извън София. Тя бе поставена в центъра на града. Показаха се ретроспективна изложба на детски рисунки от Златния фонд на Асамблеята. Всички знаем, че Асамблеята "Знаме на Мира" е едно светло, красиво явление, което сбра деца от всички нации, неповторимо по рода си в световен мащаб, нещо с което България с право може да се гордее.

Но това събитие така и не се отрази в медиите. Не бе дори упоменато в рубриката за българска култура. И кой ли сякаш се опитва да скрие умишлено от съзнанието на българина красотата и достойнството му? В същия ден обаче пресата изобилстваше от заглавия като
"Цистерна с киселина се обърна заради куче", "86-годишна жена пропадна в изкоп".

Нито дума за асамблеятя.

Нима ще се оставим така лесно да ни убеждават ден след ден, че у нас нищо красиво не се случва? Вижте само заглавията -- цигани, престъпност, трупове... НЕ!

Всеки един ден в България стават чудесни неща, всеки ден някой самороден талант сътворява изпод ръцете си красота, композитор композира хубава мелодия, някой неизвестен човек прави благородна саможерва... Ала за тях никога не чуваме, защото дирижираните ни медии хвърлят усилията си да се ровят в живота ни за нечистото, обезверяващото и ни го представят като единствената сива реалност.

По този повод беше излъчено открито писмо от общото събрание на БАН:

"Стига национален нихилизъм
От членовете на Общото събрание на БАН

В последно време българската общественост е подложена на сериозен медиен натиск, който води до усилване на напрежението в социалния и обществено-политическия живот. Вместо обективна информация и разумни обяснения, в част от медийното пространство се насажда национален нихилизъм, недостатъчно отразяване на положителни достижения, като в замяна на това се акцентира върху единични негативни явления. Типичен пример в това отношение е разразилата се медийна истерия във връзка с една лична семейна трагедия.

“България уби дете" на цяла първа страница в един български всекидневник е груба клевета и очерняне на Република България, на нейния трудолюбив и дълбоко хуманен народ. Това очерня България не само в нашите собствени очи, но и в очите на света.

Българската академия на науките като национална институция е отговорна, съгласно закона и традициите за развитието на много духовни аспекти в страната, за чистотата на българския език и литература, за българската история и култура, за хуманитарните и природните науки.

Учените от БАН призовават всички обществено отговорни личности към толерантност, съблюдаване на истината, спазване на законите и съхраняване на националното достойнство.

Националното достойнство на България трябва да стои над всичко. Българският национален възрожденски дух е показвал завидна устойчивост и сила в тежки ситуации.

Да пазим чисто и свято името на България! "

Профил

Заглавие:
Публикувано на: 15 Сеп 2007 11:03

Людмиле, надявам се този коментар от 2005 година да е твой, а не да си приписваш чужди думи:
http://clubs.bol.bg/index.php?t=tree&go ... 496771869b

Поздрави: Тудор

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 15 Сеп 2007 11:41

Тудор написа:
Людмиле, надявам се този коментар от 2005 година да е твой, а не да си приписваш чужди думи:
http://clubs.bol.bg/index.php?t=tree&go ... 496771869b

Поздрави: Тудор
Е кво като преписва чужди думи???Стига да е прав кво те интересува дали е негово мнение като дори не го познаваш.Много се дразня на такива хора дето ровят теми от преди 2 години само и само да се направят на интересни.Съгласен съм с людмил,обаче не всички медии дават само черни репортажи.Примерно БТВ от както ги помня винаги съобщават по 2-3 добри новини.Въпреки че винаги ги дават в края на емисията...

Профил ICQ Skype
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com