Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Заглавие: Електронните четци вече и с цветни eInk екрани...
Публикувано на: 11 Фев 2012 21:48

Това изглежда доста интересна джаджа. :roll:

Първият в света електронен четец с цветен екран от типа „електронна хартия“ на американската компания Ectaco Inc. ще бъде предложен от българския сайт www.reader.bg. jetBook Color представлява преносим цветен електронен четец, с чиято помощ могат да се четат книги, вестници, списания и лични документи. Благодарение на електронното мастило (E Ink) и изключително високата разделителна способност екранът на устройството наподобява истинските хартиени книги.

Едно от най-големите му предимства е, че той не уморява очите, тъй като екранът функционира с отразена, а не с излъчена светлина. Ectaco е световен лидер в областта на чуждоезичното обучение, а цветният E Ink Triton екран на едноименната компания, с който устройството е оборудвано, вече спечели наградата на Wall Street Journal за технологична иновация Technology Innovation Award за 2011 г.

Списъкът с технологии, които устройството поддържа, включват функцията за изговаряне на глас Text-to-Speech, модул за разпознаване на реч на няколко езика, машинен превод на цели изречения, технология за разпознаване на ръкописен текст, която в комбинацията с ЕМТ панела позволява на студентите да пишат директно върху екрана на четеца и в последствие я преобразува в печатен текст.

Паралелно с богатия и функционален софтуер, jetBook Color притежава и голям набор от училищни и академични ресурси и интерактивни курсове по SAT, които ще подпомагат развитието на уменията на учащите. Към тях влизат и курсовете по английска и чуждоезична граматика, Оксфордският речник, съставен от професионални лингвисти, гласовият анализатор, базиран на фонетичния Language Teacher и U-Learn - обучителни курсове на 52 езика, илюстрирани речници на други 36 езика, кръстосан преводач на 180 езика и материали по различни предмети като математика, физика, химия, биология, география, природонаука, интерактивна периодична таблица на химичните елементи, математични и счетоводни калкулатори и други.

Техническите специфики на jetBook Color включват 9.7-инчов цветен E Ink дисплей, сензорен екран Wacom, процесор Freescale i.MX508 800MHz, microSD слот за карти и Wi-Fi. Теглото на устройството е 550 гр., а животът на батерията осигурява до 10 000 прелиствания с едно зареждане.

Източник: ComputerWorld

Профил

Аватар
В момента играе: Російський військовий корабель? Іди нахуй!
Заглавие: Re: Електронните четци вече и с цветни eInk екрани...
Публикувано на: 11 Фев 2012 22:10

Този не е mass market за такива пари. Новата генерация Kinlde, Nook, Kobo, Sony, etc. обаче най-вероятно ще доизкусурят каквото има да се пипне, ще разкарат ненужните екстри и ще го пуснат на човешка цена. И това вероятно ще е до края на тая или в най-лошия случай - началото на следващата година.

- Алминатора

"напарфюмиран печен ебач"
- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 00:50

Хаха тия ебават ли се, аз за тия пари ше си купя айпад :D

Даже кво говоря, за тия пари ше си купя нов компютър, смартфон и обикновен четец :doh:

Че и за курва ше ми останат пари. Мани и то 1000 лева промоционална цена, абе тия да не им е паднало нещо на главата?

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 11:00

Компютър И смартфон И е-четец за 1000лв?

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 13:33

Джони Спагети написа:
Хаха тия ебават ли се, аз за тия пари ше си купя айпад :D

Даже кво говоря, за тия пари ше си купя нов компютър, смартфон и обикновен четец :doh:

Че и за курва ше ми останат пари. Мани и то 1000 лева промоционална цена, абе тия да не им е паднало нещо на главата?

Да, вади си очите на айПада.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 14:44

Двамата над мене - избирателното четене и буквалното тълкуване останаха в миналото хилядолетие :roll:

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 15:39

не си имал работа с религиозни фанатици, геоцентристи, флат earthers, креационисти и други подобни ретарди значи.. :lol:

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 16:02

Всъщност, написаното от мен по-горе в действителност е възможно, но с някои уговорки :

- става въпрос само за компютър, без периферия;
- смартфона ще е в най-добрия случай от средния клас;

И би трябвало да ми останат пари за четец, също от среден клас :D

Все аркадаши сме...!

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 16:09

Този тип принадлежности са най-безсмислените в последните 20 години...

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 18:36

А функциалността на тия три неща за 1000лв дали изобщо би оправдало начинанието?

А типа над мене с коментара за iPad- знаем за киселото грозде ;)

Профил ICQ WWW

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 18:41

Strain написа:
Двамата над мене - избирателното четене и буквалното тълкуване останаха в миналото хилядолетие :roll:

Нещо си в грешка. Просто ми е смешно, когато някой каже, че е по-добре да си чете на таблет/смартфон, защото виждаш ли, за същите пари можело да си вземе нещо много по-функционално. Устройствата просто не са съпоставими.

бруно написа:
Този тип принадлежности са най-безсмислените в последните 20 години...

За това ли се регистрира? Само за да ни кажеш, че не обичаш четенето и всичко свързано с него? Да предположа ли, че книгите които си прочел се броят на пръстите на едната ти ръка, дори и да ти липсват няколко?

Средствата, които дадох за четеца си са най-добре вложените ми пари от каквато и да била друга принадлежност. Не мога да се сетя за нещо, което се е изплатило с времето толкова пъти колкото него.

Undead Dude написа:
А типа над мене с коментара за iPad- знаем за киселото грозде ;)

Първо - стига с тия клишета. Второ - Attention: personal opinion!

Нямам полза от таблет, тъй че покупката му е безсмислена.

Профил

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 23:14

Съвсем не, обичам да чета. Предпочитам обаче класическите хартия и корици. В момента чета една позабравена книжка, Голи сред Вълци, на Апиц. Не прави заключения толкова бързо. :)

Просто подобен вид принадлежности ми се виждат твърде.. чупливи, поне за мойте ръце. :D
Сигурно е в пъти по-удобно, отколкото да влачиш половин кило книги с теб.
Ако се лъжа, нямаше ли специални издания за тях, за които се плащаше? Или ситуацията е побългарена?

Профил

Шефа на Кенефа
Аватар
В момента играе: на троянска чушка
Публикувано на: 12 Фев 2012 23:47

гюнтер написа:
Съвсем не, обичам да чета. Предпочитам обаче класическите хартия и корици. В момента чета една позабравена книжка, Голи сред Вълци, на Апиц. Не прави заключения толкова бързо. :)

Просто подобен вид принадлежности ми се виждат твърде.. чупливи, поне за мойте ръце. :D
Сигурно е в пъти по-удобно, отколкото да влачиш половин кило книги с теб.
Ако се лъжа, нямаше ли специални издания за тях, за които се плащаше? Или ситуацията е побългарена?

шо си ми откраднал ника ве :?:

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 12 Фев 2012 23:48

Сорка, дай предложение? :o

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 00:00

Щом обичаш да четеш, тогава тези устройства трябва да ти се сторят като манна небесна! :)
Да са чупливи - не са. То май няма и какво да му се счупи. Моят съм го изпускал няколко пъти, сядал съм на него, но не е мръднал, а го имам от 3 години някъде. Книгите може и да се закупуват, може и да се свалят безплатно. У нас все още са малко, даже да не кажа, че почти няма книжарници за електронни книги.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 00:19

Както казах, в определени ситуации съм сигурен, че са в пъти по-удобни от печатаната книга. Наречи ме консервативен, повече обичам да ровя в библиотеката и да отгръщам страници. Има ли някакво число, поне горе-долу, на бройката книги, които са пригодени за използване на такова устройство?

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 00:50

гюнтер написа:
Както казах, в определени ситуации съм сигурен, че са в пъти по-удобни от печатаната книга. Наречи ме консервативен, повече обичам да ровя в библиотеката и да отгръщам страници.

Така е, хартиената книга си има своя чар.

гюнтер написа:
Има ли някакво число, поне горе-долу, на бройката книги, които са пригодени за използване на такова устройство?

Опасявам се, че това не го разбрах. Ще се наложи да поясниш.

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 00:53

То и аз го завъртях - просто казано, колко книги има за таблети? :P

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 00:58

Над два милиона в amazon, примерно. А тук има 36 000 безплатни книги. Освен това вече няма нова книга на пазара, която да не получава е-book издание.

- Алминатора

- кримсънчето

Профил

Аватар
Публикувано на: 13 Фев 2012 21:45

Тук пък има около 30 000 книги на български в различни формати според това какъв ти е четеца. Освен това, из чужите торент сайтове има още много на английски (аз си дръпнах около 50 на Стивън Кинг).

Имам Kindle 3 и мога да кажа, че е една от най-смислените покупки, които съм правил. Адски удобен е и не трябва много, за да забрави човек нормалните книги. А и с тези сайтове четенето става доста по-евтино. В момента чета "Под купола", чиито два тома струват 47лв. При положение, че средната работна заплата е около 500лв, не е лесно човек да отделя 10% от бюджета си за книги...

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com