Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: С на майка ти Цензурата си играя...
Заглавие: Аз съм човекът...!!!
Публикувано на: 24 Ное 2007 03:41

По Лора

Аз съм човекът, когото тормозеше като малък
Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък
Аз съм човекът, който те отвращаваше
Аз съм човекът, на когото се подиграваше
Аз съм човекът, който седеше самотен
Аз съм човекът, който върви към дома неохотно
Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден
Аз съм човекът, който стоеше безмълвен, смутен
Аз съм човекът, който носи болка в очите си
Аз съм човекът, който винаги крие сълзите си
Аз съм човекът, който живя в страх и насилие толкова време
Аз съм човекът, разрушен от това бреме
Аз съм човекът, който се давеше в презрение
Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение
Аз съм човекът, когото мачкаше за забавление
Аз съм човекът - от твоето поколение
Аз съм човекът, чието име не знаеш
Аз съм човекът, за когото нехаеш.
Ти мислиш, че е готино да си свиреп,
Но и аз съм Човек - като теб.

Превод: Влади Фиданова

Лора Граймс е 14-годишно момиче от Бристъл, Великобритания, което се самоубива, след като е системно малтретирано в училище от свои връстници. В предсмъртното си писмо оставя стихотворение, което моли да бъде прочетено на погребението му.

Това стихотворение и историята на Лора се превръщат в основа на кампанията "Училище без насилие"

http://www.unicef.bg/page.php?key=video&id=21

Какво мислите за тази кампания на Уницеф?Дали ще има полза от нея в България?Или пък е просто поредната медийна "дойна крава"?

Пфф тая вече съм настроен някак си пиисфъл :)

Профил

Цар
Аватар
В момента играе: с чурка
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 03:50

Не убивай!, гласи една от Божите заповеди.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 10:08

Хах...познато.Наистина,жестокостта ни (на същата възраст съм като нея) е прекалена...Въпреки че в повечето случай тя е провокирана само от 1 човек.И щом другите видят че жертвата няма с какво да отвърне,се започва...

Профил

Аватар
Местоположение: Aruba, Jamaica, Bermuda, Bahama, a place called Kokomo
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 10:14

В старото ми училище счупих носа на един,задето се заяждаше.По-добре да убиеш,отколкото да се самоубиеш... :twisted:

Warbringer » 16:12 » написа:
и една малка таблетчица може да те прати на марс, синко

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 10:27

Много е гадно да няма кой да те защити или да се застъпи за теб, но смъртта не е решение. :/

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 10:33

bOtLik3 написа:
Много е гадно да няма кой да те защити или да се застъпи за теб, но смъртта не е решение. :/

Нещо подобно исках да кажа.Когато някой те дразни,не трябва да свеждаш глава-опълчи се независимо от последствията.Тези,които се заяждат с някого,са низши и безполезни идиоти,които се мислят за велики,заради марковите дрешки купени им от мама и тати и това,че се "бъзикат" с някой по-умен от тях.Заради банда идиоти момичето се е самоубило,а никой не знае какво е можела да постигне.Идеята ми е да не се предаваш пред по-глупавите.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 10:40

Бобър написа:
Нещо подобно исках да кажа.Когато някой те дразни,не трябва да свеждаш глава-опълчи се независимо от последствията.Тези,които се заяждат с някого,са низши и безполезни идиоти,които се мислят за велики,заради марковите дрешки купени им от мама и тати и това,че се "бъзикат" с някой по-умен от тях.Заради банда идиоти момичето се е самоубило,а никой не знае какво е можела да постигне.Идеята ми е да не се предаваш пред по-глупавите.

Точно!

Профил

Аватар
В момента играе: на сигурно...
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 10:56

И аз бях от онези, които ги "малтретираха" в класа в начален курс обаче...Не издържах накрая на напрежението и се преместих в другия клас, и от там всичко тръгна, но явно това момиче не мислело за този вариант.На мен ми е интересно, тези, които са я тормозили, дават ли си сметка какво са сторили и поне малко дали ги гризе съвестта?

Все агенти сме!

Профил ICQ Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 11:00

Squiz написа:
И аз бях от онези, които ги "малтретираха" в класа в начален курс обаче...Не издържах накрая на напрежението и се преместих в другия клас, и от там всичко тръгна, но явно това момиче не мислело за този вариант.На мен ми е интересно, тези, които са я тормозили, дават ли си сметка какво са сторили и поне малко дали ги гризе съвестта?

Едва ли-такива...индивиди никога не осъзнават какво вършат-те просто пропускат да забележат какво са сторили.Макр да не одобрявам боя като цяло,аз винаги "скачах" на тези,които се заяждаха с мен-макар и най-примитивен това все пак е начин да ги накараш да се замислят.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 15:26

Принципно повечето хора като прочетат нещо подобно им става гадно за час, обаче после и да ги питаш кво са чели, няма да си спомнят...

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 15:47

Наистина е жалко.
Дано кампанията помогне ):

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 16:01

Да бе ще помогне друг път.Вчера в на една от моя клас телефона момичетата намериха "папарашки" снимки на Дългия пак от класа и всички(включително и аз) започнаха да и се смеят и тя си тръгна разревана от часа.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 16:06

Dantе написа:
И какво много ли си горд с това?

Не просто децата са жестоки.Това исках да кажа.

Профил Skype WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 16:06

Dantе написа:
И какво много ли си горд с това?

Що да не е?

Профил ICQ Skype WWW

Супер Марио или Смърт
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 16:09

Тормоза в училище е нещо задължително, иначе ставате путки.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 16:18

по темата...

Завчера пред мен и един мой приятел трима наркомани взеха телефона на едно момче... Дебнели ги от училище и чак на "попа" се осмелили и ги пресрещнали... Не знам кое училище, но ги следвали от него до къде... Патриарх Евтимий, "попа". На ъгъла с мимас му взеха телефона и избягаха... Да си направим този извод...

1) От кое да е училище в центъра на София до попа се стига за 20 минути грубо
2) За 20 минути по кои да е улици в центъра на софия в 19:30 вечерта няма един свестен, който да се осмели да ти помогне
3) Места с близост до заложни къщи са опасни
4) Момчето беше с приятелката си и още един приятел => ако излизаш някъде или се прибираш от училище, най-добре да си сам, за да можеш да се биеш спокойно
5) Телефона беше среден ценови клас => да се купуват само тухли стил Нокиа 1100
6) Не подценявайте ситуации, в които две момчета се гушкат - може "активното" да обира "пасивното"
7) Бийте си шута от България или се подгответе психически да научите малкия си дечко на пет години да стреля с воден пистолет, на шест - с газов, а на седем му подарете огнехвъргачка...

Have you been touched by his noodly appendage?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 16:30

Хъх... Мен ме тормозеха момчетата от бившия ми клас, точно защото нямах с какво да им отвърна. Децата са жестоки, да. А от друга страна... иначе може би щях да стана тъпо фьешънче като тях. Тая кампания не вярвам да помогне обаче. Кой родител и възпитател ще й обърне внимание? 1 на 1024 сигурно.

Профил Skype

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 16:43

Nhaz'Ul написа:
Хъх... Мен ме тормозеха момчетата от бившия ми клас, точно защото нямах с какво да им отвърна. Децата са жестоки, да. А от друга страна... иначе може би щях да стана тъпо фьешънче като тях. Тая кампания не вярвам да помогне обаче. Кой родител и възпитател ще й обърне внимание? 1 на 1024 сигурно.

Ъхъх, мен чак не са ме тормозили. Просто странях от тях щото не бях жестокото гъзье :Д Отнасях си доста ебавки, но поне се борих и отвръщах.
И тупаници съм ял, но това защото просто в 7 клас бех има-нема 40 кила на едвам 1.60 височина и всички бяха по-грамадни от мен.
Не ми беше хубаво там, особено към края на 7 клас имаше терор тип "2 лагера". И като видят някой умен, започват да се опитват да го провалят.
Мен не успяха да ме съборят щото съм си бунтовник откакто се знам. Търпях големи унижения тогава, но когато влязох в Езикова гимназия, а те се забиха по разни шибани наркомански техникуми, та тогава дойде моя ред да се ебавам и напомням сега кой е прецакания. Мина тва време (продължи доста дълго мойто отмъщение). Сега просто или се отминаваме, или с някои се уважаваме и тва е.
И не смеят да гъкнат, щото сегиви съм доста по-грамаден от тях (пък и интелекта оказва напрежение :Д).
Оттогава насам винаги съм бил против насилието и съм помагал на по-слабите. Бил съм се 2 или 3 пъти в живота си, като последния беше към 7 клас (представете си за какъв детски бой е ставало въпрос). Надъних в главата отворкото и избягах.
В гимназията попаднах на по-зрели хора и сега цари само уважение, въпреки че още си го има лицемерието и търканията между разни идивиди.

Партизаните
Партизаните 2

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 17:03

Nhaz'Ul написа:

А,защо не отвърна?По принцип не е хубаво да биеш някого,но аз изпитвах почти садистично удоволствие от ударите,които вкарвах в корема на един от стария ми клас.То бива майтап,ама да обиждаш някого системно...
Това,което искам да кажа е,че тези идиоти,които се гордеят с това,че се присмиват без причина на някой заслужават да ги изнасилват петима араби.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Ное 2007 17:09

Dantе написа:
100% съм сигурен че не е вярно и си ги оставил да те тормозят. Въобще не ти вярвам.

Като не щеш не вярвай,няма как да го докажа или да те накарам да вярваш.

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com