Автор |
Съобщение |
долу_админа
|
|
В момента играе: Игрътъ
|
|
Заглавие: Котенце Публикувано на: 21 Сеп 2007 20:34
Форуме, коте.
Връщам се от интелектуалния разсадник, за който минава даскалото, качвам стълбите след съприкосновение с асансьор в стачка и на четвъртия етаж срещу мен се окотва коте. Ама такова коте, че от това:
на секундата ставам
А ето го и него.
Коте сега е в одаята, върху юргана, нахранено, напоено и май се стяга за сън. Imba cute, но нашите изобщо няма да ми позволят да го задържа.. само за да го вкарам вкъщи се препирах с майка към 20 минути. Освен това здравият разум категорично не ми оставя възможност спокойно и безкористно да се грижа вкъщи за животинка, която ще ми бъде точно като малко дете. Съдбата на Коте по отношение на новия му дом общо-взето е обречена, но все пак искам да запитам тукашните коткогледачи:
Какво означава да се грижиш за котка?
Благодарим ви за съдействието.
|
|
|
|
|
botlik3
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 20:43
Означава постоянно да го храниш, да си играеш с него, да му чистиш през няколко часа, да му отваряш вратите, да не оставяш разни висящи и скъпи неща без надзор, да ходиш одраскан и ухапан на даскало, да не ходиш бос, да не можеш да заспиш до 2 вечерта защото обикаля из стаята и бута разни неща.
Въпросът е заслужава ли си да търпиш всички тези неща... Отговорът е ДА!
___________________________________ И аз вече не знам защо още влизам в този форум...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 20:52
С риск да изглеждам жалък в очите на много хора, ще те посъветвам едно - имаш ли проблем с твоите, няма смисъл да се бориш, защото ако ти не си отговорен спрямо животинката и не си настойчив пред родителите, каузата е обречена в зародиш :/
Иначе аз имам котка, а баща ми ги мразеше, докато не видя колко сладко и мило създание е в действителност, но това е частен случай, при теб няма никаква гаранция, че ще стане.
А сега за грижите, ако успееш да с разбереш с родителската коалиция:
Котка се гледа с обич и любов. Ако се отнасяш към нея с грижи и любов - очаквай да се върне в значителна част. Трябват ваксини - затова си купи здравен паспорт, в който да се нанасят и се следи здравният й статус. Даже ако се разбреш с твоите - веднага и направи всички задължителни ваксинации - това й гарантира добро здравословно състояние за нея, но и за теб, както и другите членове от семеството. Купи специална ваничка за пясък и я учи (настойчиво, въпреки че може в началото да е немърлива) да се изхожда там. Купувай само и единствено котешка храна - човешката не е много полезна. Разбери какви тип котешки храни харесва и се съобразявай с теглото и възрастта (ако не я знаеш тя се определя от теглото). Препоръчително е в по-голяма част менюто да се съставлява от суха храна. Чиста вода на котето трябва всеки ден.
Помни! Котка се възпитава от ранна възраст - после става трудно!
Много сериозен проблем е разгонването - ако серизоно ще се грижиш за животното - кастрирай го - ще си спестиш сумати главоболия за теб, но и за животното.
Това е нахвърляно набързо, но е от моя личен опит (имам котка от 5 години). За да добиеш пълна представа - купи си наръчник. Този е идеален:
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-107/id ... fogyl.html
Доказано е, че котката действа положително върху здравето на човека.
П.П: Котето изглежда много сладко.
Успех!
|
|
|
|
|
Вuddy
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 20:53
bOtLik3 написа: Означава постоянно да го храниш, да си играеш с него, да му чистиш през няколко часа, да му отваряш вратите, да не оставяш разни висящи и скъпи неща без надзор, да ходиш одраскан и ухапан на даскало, да не ходиш бос, да не можеш да заспиш до 2 вечерта защото обикаля из стаята и бута разни неща. Въпросът е заслужава ли си да търпиш всички тези неща... Отговорът е ДА! Бе баш да му чистиш през няколко часа - не...Но в повечето случаи си зависи от характера на котката, имал съм много и със всяка е различно.И, да - заслужава си да имаш kitty дори и да трябва да полагаш малко повече грижи.Наистина изглежда cute ;P Duke каза по-важните работи, но ако има нещо - питай :)
|
|
|
|
|
човек
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 21:02
ХАХА при мене беше същото ама аз си го довлякъх от лагера на морето толкова съм говорил с наще по телефона да ги уговарям
Значи ето какво ще кажеш на майка ти-"мамо айде моляте де-сега времето застудява а котето е малко и няма да уцелее на вън"(и тука правиш някаква такава физиономия )и също така котето трябва да е до теб за да види колко е сладко
От начало ще кажеш айде само за няколко дни и така ще отлагаш,отлагаш докато ваще не свикнат в него и не го заобичат(което ще стане рано или късно )
ето го моето
___________________________________ http://zamunda.net/details.php?id=93242
Readonly написа: - Какво получило глухото, нямо и сляпо детенце на Коледа? - Рак!
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 21:19
За такова коте като твоето съм готов да живея навънка с него пък ко ще да се разчуе.
Моето neko обаче напусна преди няколко минути под строгия, но справедлив поглед на баща ми.
Супер сладко и миличко животинче, кръв ми капе от сърцето, но погледнато обективно, по-добрия вариант е една ученичка със сходни качества :] И на нея да и викам Коте колко ми душа сака.
Благодаря много, Дюк. Даде ми точно каквото трябваше. Адски съжалявам, че със сигурност те разочаровам. Всичко хубаво на теб и писаната :]
|
|
|
|
|
Nocturne
|
Curse of the Sands |
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 21:30
Аз иам мравучник , те това са домашни любимци вече ... : O
|
|
|
|
|
долу_админа
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 21:33
:OO
|
|
|
|
|
denik
|
Дидко Бандитко |
|
В момента играе: No man's sky
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 21:39
Тука определено трябва да се разпише княза
___________________________________ [02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel [02:11:19] Алминатора: che imam leka forma [02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 22:00
Readonly написа: Благодаря много, Дюк. Даде ми точно каквото трябваше. Адски съжалявам, че със сигурност те разочаровам. Всичко хубаво на теб и писаната :]
Не, няма защо да се чувствам така. Семейният мир е нещо, което не трябва да се подценява. Пък и отговорността, поне докато е малка, е огромна.
Поздрави.
|
|
|
|
|
Sirius
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 22:06
Рийд,
да имаш котка у дома си наистина поражда деликатна ситуация... която ти се връща в пъти.
Израстнал съм с котки. Котаракът, който имаме в момента, живее вкъщи от 1997-ма, с него заедно растяхме. По природа са изключително, ама ИЗКЛЮЧИТЕЛНО адаптивни и ядивни животни, стига да не ги разглезиш - моят не яде нищо друго освен шунка за 24 лв/ килото от БИЛЛА и пастет от гъши дроб... А като дойде вкъщи, ядеше сух хляб с малко пастет.
Не му давай нищо мазно, солено или сладко - убийствено е за тях и води до диабет. Моят на два пъти отключи диабет и двата пъти, слава Богу, след инжекции инсулин премина в рецесия. Не е особено разумно да се хранят САМО И ЕДИНСТВЕНО със суха храна - довежда до проблеми с бъбреците. Балансирай храната и попитай в някой магазин за домашни любимци дали имат храна за малки котета. Много добри са храните на Royal Canin, би трябвало да имат. Давай му обикновен хляб, напоен с бульон от пиле/дроб/каквото ти се намира. Не прекалявай с рибата, моят поне не я понася кой знае колко добре. А мляко не може да гледа:)
Препоръчвам да го занесеш на ветеринар. Там ще го обезпаразитят и ще проверят състоянието му.
Проблем е когато се разгони - "маркира територия" на напълно произволен принцип - дано да имаш стабилна пералня. Не му давай хапчета против разгонване - намаляват инсулина и отключват диабет, мамка им химическа.
Иначе са изключително чисти животни - мият се редовно и лесно се приучват да си вършат биологичните функции в банята, в някоя свободна паничка.
Котките се нуждаят от нежност и топлота - понякога сами идват при теб и те молят да ги галиш, друг път са дистанцирани . Съобразявай се с тези им особености.
това е на пръв поглед, има още мноооого неща, които мога да кажа, но не се сещам ^^. Ако има нещо, което те тормози, пиши ми на скайпа, май го имаш.
|
|
Макс Пейн
|
|
В момента играе: на сигурно...
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 22:14
Брат, и ти беше ударен от жестокия удар на родителите по НЕ на Котката каузата.И аз си умирам за таквоз да си имам, ама наще не щат За това първото нещо, което ще направя, когато се преместя в собствен дом е да си взема мацка...И една човешка
___________________________________ "Съединителят е връзката между двигателя и усмивката...
Все агенти сме!
|
|
|
|
|
Disturbеd7470
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 22:41
Squiz написа: Брат, и ти беше ударен от жестокия удар на родителите по НЕ на Котката каузата.И аз си умирам за таквоз да си имам, ама наще не щат За това първото нещо, което ще направя, когато се преместя в собствен дом е да си взема мацка...И една човешка
Totaly Cat lovers unite! Когато си имам собствен апартамент, искам да си имам една (само една) котка, и то мъжка. Ше си я гледам като бебенце
___________________________________ The passions that drive us should be the ones we respect and admire. To feel contempt for one's own motivations is a vulgar thing.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 23:14
Tребва да му следиш дали има камъни в бъбреците (ако е мъжко) щото моя котарак почина от тва и ми беше много кофти а са пак имам 2 котки мъжка и женска демек майка и синче иначе котките не са тъпи като кучетата по не се присламчват обичат си дивото и няма да ти дойде да се гали ако не иска иначе не е особенно трудно просто трябва да я храниш и да и чистиш
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 23:30
Disturbеd написа: Squiz написа: Брат, и ти беше ударен от жестокия удар на родителите по НЕ на Котката каузата.И аз си умирам за таквоз да си имам, ама наще не щат За това първото нещо, което ще направя, когато се преместя в собствен дом е да си взема мацка...И една човешка Totaly Cat lovers unite! Когато си имам собствен апартамент, искам да си имам една (само една) котка, и то мъжка. Ше си я гледам като бебенце
А аз пък искам черно коте ... мъжко ... и ако трябва да сме честни, ще си го кръстя Боко, защото много ми липсва тази котка ... отраснах с нея ...
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Sentry
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 23:35
А бе това няма много общо с темата, ама ми направи адски голямо впечатление, така че...
Та, тая вечер преди малко като се прибирах(преди малко, преди малко, преди два часа и половина(snooker ftw)) и пред входа на една приятелка гледаме, аз и още един пич, едно супер малко коте, цялото черно и бяло, с адски дълга опашка(това коте сигурно радио може да хване ако се помотае малко), мяучи жално и се отърква. А бе външността на котката беше сладурска, ама не това ме трогна. Това чудо, вървеше на една линия с нас поне 500 метра. Ама като някакво послушно кученце, все едно имаше каишка. Спираме - то спира, тръгваме - то тръгва. Накрая стигнахме до една закусвалня и му купихме мляко да лочи, за да се отървем от него, ама няма как(да живеят астматиците и алергиите!).
Та, въпросът моя е, виждали ли сте такава котка бе хора? Моят досегашен опит с котките е, че те не правят така и обикновено като им тропнеш и бягат. Това беше непукист, стои на едно място и гледа умно. Знам, че звучи абсурдно, ама...
___________________________________ We're nothing like God. Not only do we have limited powers, but sometimes we're driven to become the devil himself. What's your answer this time? Repeat carefully after me! This world is made... This world is made of... made of... LOVE AND PEACE!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 23:47
Sentry написа: А бе това няма много общо с темата, ама ми направи адски голямо впечатление, така че... Та, тая вечер преди малко като се прибирах(преди малко, преди малко, преди два часа и половина(snooker ftw)) и пред входа на една приятелка гледаме, аз и още един пич, едно супер малко коте, цялото черно и бяло, с адски дълга опашка(това коте сигурно радио може да хване ако се помотае малко), мяучи жално и се отърква. А бе външността на котката беше сладурска, ама не това ме трогна. Това чудо, вървеше на една линия с нас поне 500 метра. Ама като някакво послушно кученце, все едно имаше каишка. Спираме - то спира, тръгваме - то тръгва. Накрая стигнахме до една закусвалня и му купихме мляко да лочи, за да се отървем от него, ама няма как(да живеят астматиците и алергиите!). Та, въпросът моя е, виждали ли сте такава котка бе хора? Моят досегашен опит с котките е, че те не правят така и обикновено като им тропнеш и бягат. Това беше непукист, стои на едно място и гледа умно. Знам, че звучи абсурдно, ама...
зависи от настроението им доста своенравни животни са
___________________________________ Аз моята душа... май си я оставих в хладилника
а.к.а State of mind a.k.a Jamaican Herbman
|
|
|
|
|
IceQueen
|
|
Мнения: 1353 Местоположение: Някъде там в неизследваните райони!!!
В момента играе: Knight online
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 23:54
Аз по едно време (2 години под ред) се занимавах с отглеждането на Дивачета. Котката на село се котеше на покрива на къщата (Има и плоча) и котенцата не виждаха жив човек. Първата година така и не свикнаха с мен първото котило, кой знае колко и малко трудно ги свалих от тавана. (Майка им се опитваше ги свали, но те много маучиха и ме будеха, та трябваше да направя нещо по въпроса.) Втората година ги хванах още като проглеждаха, всеки ден бех с тях и нали съм лигла - си мяукахме. Не идваха при мен преди да ги "извикам" и това си им остана до края.
На следващата година, някой беше изхвърлил в казана на къщата ми 3 сляпи котенца, аз ги изрових и ги прибрах, ставала съм на 3 часа да ги храня, накрая прогледнаха и прощъкаха ^^ Големи досади и млъкваха само когато ида при тях.
Котките са странни животни и гадни. Те се привързват към мястото и храната. Въпреки това са красиви и е кеф да имаш такова. И са изключително умни. А според мен котето на Сентри просто си е просело вечеря
___________________________________ Крещя, следователно съществувам!
|
|
|
|
|
Graendal
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 21 Сеп 2007 23:58
На мен ми се е случвало едно малко коте да ме следва има няма километър, слизам от спирката и отивам за вилата и едно коте излиза от храстите и аз си вървя бавно и то търчи до мен и така чак до вилата. Кофтито е, че кучето го изяди.. Curiousity killed the cat.. все пак беше доста малко
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: 22 Сеп 2007 08:58
Майка ми изпитва смъртен страх от котки, направо й е нещо като фобия... Затова и шансовете ми да имам котка са обречени на пълен провал още от раждането ми. И като слушам как другите си говорят за домашните любимци, една такава мъничка бистра сълза си проправя път през съненото ми лице рано сутрин...
Иначе, котето изглежда много сладко, и поне не е персийско. Един приятел има персиец и отказва да го стриже, резултат - целия му дом е в малки бели косми, включително и той (приятеля ми, не персиеца ). Въпросът е дали ти наистина, ама наистина искаш да си имаш домашно животинче, а не просто така, за забавление за един ден. Не се обиждай, приятелю, нищо против теб нямам, просто прекалено често ставах свидетел на мои приятели, които карат домашния си любимец на село, щото, видиш ли, "вече ми омръзна и нямам кво да го правя". Пък и тая информация, дето ти я даде Duke, според мен напълно описва какво означават пълноценните грижи за едно коте. Желая ти успех в караницата с вашите, успех, който, уви, мен никога няма да ме сполети...
Поздрави,
†Soul Hunter†
___________________________________ 私の拳は、死の出血!あなたの運命へようこそ!
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|