Според мен въпроса е в изчезването на една ЕРА - Ерата на PC Mania. Защото не може да си кривим душата - това беше първото и уникално по рода си списание, което показа какво аджеба е виртуалнален гейминг. Защото по-старите фенове като мен си спомнят трепета, с който чакахме да дойде 20 и някое число на месеца и с жажда да попием съкровените шарени странички. Няма да бъда лицемер и ще си призная, че от три години някъде не си купувам PC Maния, просто защото тя се превърна в една прекалено лъскава блудкотия, една шарена имитация на западните списания. Изчезна отдавна очарованието на "червените звездички", ако ме разбирате накъде бия... И според мен онлайн изданието няма да донесе очаквания успех, просто защото свободния пазар и суперлъскавите шитове като Gamers Workshop притъпи оригиналността на наш'то любимо списание и хората просто ги налегна апатията и нищо вече не може да ги впечатли. Не претендирам, че някога съм бил геймър, цъкал съм предимно стари и златни джитки, но въпреки това ще си пазя старите броеве от преди 5+ години, просто защото зная, че съм бил част от нещо значимо. Може на тези, които четат това, да им се струва малко разхвърляно, просто защото сега съм на няколко ракии, че тука празнувахме малко със колегите
, но все пак е хубаво да се замисли човек малко за славното минало...