Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Re: Билетчето в София става 1 лев
Публикувано на: 07 Юли 2008 16:41

и кво толкова питам аз
ледник нз изобщо защо като излезе нещо правиш тема със супер даматични изказвания за неща които са супер елементарни всъщност
искате по хубави автобуси, бензина се вдигна-1лв, ходете с таксита като не ви изнася

Профил

Публикувано на: 07 Юли 2008 17:02

Till Lindemann написа:
и кво толкова питам аз
ледник нз изобщо защо като излезе нещо правиш тема със супер даматични изказвания за неща които са супер елементарни всъщност
искате по хубави автобуси, бензина се вдигна-1лв, ходете с таксита като не ви изнася

Е то точно тва е проблема, че автобусите почти не са ги пипнали :roll: . И да, до някои дестинации излиза по ефтино с такси-факт.

Профил Skype

Дидко Бандитко
Аватар
В момента играе: No man's sky
Публикувано на: 07 Юли 2008 20:03

THE KING OF TIME написа:
Till Lindemann написа:
и кво толкова питам аз

Е то точно тва е проблема, че автобусите почти не са ги пипнали :roll: . И да, до някои дестинации излиза по ефтино с такси-факт.

В много случаи ми се е случвало, когато съм в компания да кажем от още 3-ма човека, да ползваме такси до дадена дестинация, защото на всеки ще му излезе по-евтино да си разпределим пари за такси, отколкото всеки да си купи билет за градски транспорт (които бтв в Русе ги вдигнаха на 0,8лв)

[02:11:17] Алминатора: mejdu drugoto sym si mislel
[02:11:19] Алминатора: che imam leka forma
[02:11:22] Алминатора: na auizym ponqkoga :D

Профил

Аватар
Публикувано на: 07 Юли 2008 20:11

аз и още три приятелки ходим до училище за 4лв

по 1 лв на човек да ама не ставаме час и половина преди училище, не се врем в натъпканите и миризливи автобуси с още поне 100 човека и не закъсняваме

Профил

Аватар
В момента играе: League of Legends
Публикувано на: 07 Юли 2008 21:09

Светът е в криза поради нарастващите цени на петрола. Това ще бъде преодоляно след няколко години чрез въвеждане на алтернативни горива, най-преспективен сред които се изявява биодизелът.

Биодизел е гориво, произведено от биологични ресурси различни от нефт. Биодизел може да се призвежда от растителни масла (в зависимост местонахождението на производството това, което е традиционна култура за континента за Южна и Северна Америка от соя, за Европа от рапица и слънчоглед, за Азия от кокос) или животински мазнини и се използва в автомобилни и други двигатели. Това е най-перспективното и екологично чисто гориво. Рудолф Дизел изобретява своя двигател на базата на рапично масло. Биодизел се произвежда също и от използвани мазнини. Биодозелът подобрява работата на двигателя, увеличава мощността му, не съдържа сяра, намалява разхода на гориво и не на последно място-биодизелът е по-евтин от конвенционалния дизел, тъй като не се облага с акциз. Изгарянето на този вид гориво в цилиндъра на двигателя не е съпроводено с образуването на нагар и отделянето на т.н. сажди. Най-големите предимства на това гориво са: добиване от ежегодно възобновяеми източници; на практика не замърсява околната среда. Според Европейска директива 5,75% от използваните горива през 2010 г. трябва да бъдат от растителен произход.

Текстът е от Уикипедия.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: опаааааа
Публикувано на: 07 Юли 2008 21:43

Andrey358 Етанол му се вика на това :) Доста съм изчел за него но едва ли скоро ще го пуснат в употреба ;д

Профил Skype

Публикувано на: 07 Юли 2008 21:47

Вермик, е се излагай, брат.

Профил

Публикувано на: 07 Юли 2008 21:51

Andrey358 написа:
Светът е в криза поради нарастващите цени на петрола. Това ще бъде преодоляно след няколко години

Ловим ли бас? :) Ако след 30 години проблемът не е решен, ще ми дадеш... да кажем, 50 литра минерална вода. Тогава ще е по-скъпа от златото.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2008 09:32

No написа:
Знаеш ли защо са толкова "ентусиазирани" за тоя дизел? Защото после ще могат да играят и с неговата цена, тъй като "нещото" се произвежда от растителни и животински продукти, които, слушайте ми думата, в един момент също ще станат доста.. кът.

Биопродуктите растат по земята, възобновяеми са, как ще станат кът? За разлика от нефта, който е крайно количество и вече свършва. Рапицата е бурен, расте на всякакви каменисти и глинени почви, където житото не иска.

No написа:
Горивните клетки, особено водородните, имат всички предимства на "дизелите", без никой от недостатъците им. Входните продукти са неизчерпаеми, на изхода имаме само чиста вода. Да не говорим, че има доста стабилна среда за разработка и са нужни само екип от добри учени и няколко десетки милиона (печалбата на автомобилните компании само за София) за да се създаде практичен и удобен двигател с водород. Но тези двигатели ще настъпят много алчни копелета по "мазола" и затова докато е възможно, ще бълваме тонове гнус със сегашните двигатели, а после ще "храним" автомобилите с продукцията от плодородните поля. Пффф....

А водород от где? Има го във водата и въздуха, но извличането му харчи немалко енергия, която от къде ще дойде и колко замърсяване ще генрира? Освен това, откъде пари за нови водородни двигатели? Съгласен съм, че ще са по-чисти, но някой трябва да се навие да плати цената за ъпгрейда.

Профил

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2008 10:21

Vermic написа:
Andrey358 Етанол му се вика на това :) Доста съм изчел за него но едва ли скоро ще го пуснат в употреба ;д

Не му се вика етанол. Етанолът е спирт, това е масло.

Ледник написа:
Цитат:
Ловим ли бас? Ако след 30 години проблемът не е решен, ще ми дадеш... да кажем, 50 литра минерална вода. Тогава ще е по-скъпа от златото.

Ловим.

NO
растителните продукти едва ли ще станат кът. Още повече че Америка и Япония в момента се надпреварват в генното инженерство за разработване именно на маслодайни сортове царевица, които ще се използват за производството на биодизел. Тази информация я имам така да се каже от първа ръка защото водих един разговор с професора ми по генетика, който тъкмо имаше среща с декана на биологичния факултет в Осака Япония.

Иначе и аз съм фен на водородото гориво. По-екологично е от биодизелът, тъй като последният все пак е гориво и се отделя най-малкото въглероден диоксит. Обаче водородът ще се въведе на доста по-късен етап, тъй като помисли, трябва да се промени абсолютно всичко-автомобилите, бензиностанцийте, цялата инфраструктура за да се пригоди към новият принцип на снабдяване. Докато биодизелът на практика не изисква нищо. И настоящите дизелови двигатели могат да го ползват, имеме си колконките на безиностанцийте дефакто може да се използва във всеки един момент без да са необходими огромни инвестиций.

BTW петролът не свършва. Причината за високата цена не е че се е изчерпил. Аз поне не съм чул големите залежи някъде по света да са се изчерпили, което да е причина за покачване на цената. Просто по-голямата част от петрола в момента се добива в политически нестабилни региони и това се оказва стресов фактор за световната борса и води до повишаване на цената. Плюс трябва да се добави повишеното потребление с развитието на азиатските държави като Китай, който вече гълта все повече и повече гориво.

Профил ICQ

Аватар
Публикувано на: 08 Юли 2008 10:38

Точно това се опитвам да ти обясня, че няма такова нещо като "биодизелови двигатели" има си дизелови двигатели, които могат да работят с биодизел. С две думи ако вземем за пример градският транспорт в София с биодизел могат да се захранват дори 40 годишните Икаруси, докато ако трябва да се премине на Водород ще се наложи подмяна на целия автопарк с нови. Сега разбираш ли за каква инвестиция става дума и защо водородното гориво за разлика от биодизелът още дълго ще бъде екзотика.

Профил ICQ

Аватар
В момента играе: DotA, Quake Live, Deus Ex, Driver SA, Alien Swarm, Counter Strike
Публикувано на: 10 Юли 2008 09:30

ами на 204 икарусите са на метан само че неможах отгоре да го сниам щот сфетна зелен сфетофар :D

Профил

Публикувано на: 10 Юли 2008 11:39

http://youtube.com/watch?v=sEl0I0-kZW8

Профил

Публикувано на: 13 Юли 2008 10:33

Донякъде е логично да поскъпне билета...Нали все пак растат и цените на горивата и тока. 1 лев наистина е много. Според мен трябваше да намалят цените на абонаментните карти, така че поне да имаш сметка от това. Но както и да е,нито билет ще си купя, нито карта!

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com