Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Дек 2007 03:28

Blue написа:

/предизвикателство

за 1 ден не споменавай АТАКА в постовете си.
24:00:00

24 часа,от сега (по моя часовник е 18.15 минути) до 18.15 утре.

Награда - ще пиша /АТАКА във всеки свой пост за едно денонощие.

Започвай от днес, приятелю. :)
Обичам тези басове. Някой път и аз ще се хвана с теб на някой.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Дек 2007 12:30

еее идеално, дано са повече "софиянци", които искат да останат столичани и да се разкарат оттук и така цяла сф вече ще е agro to dah backbone :mrgreen:

Профил ICQ WWW

Аватар
В момента играе: League of Legends
Заглавие:
Публикувано на: 23 Дек 2007 17:52

slim_k написа:
За разлика от повечето хора тук, аз чета всичко (или поне почти всичко, сигурно е имало някое изключение) ...

Французите са такъв тип хора, които ще се вдигнат на бунт ако им се каже че града с Айфеловата Кула, Триумфалната Арка, Лувъра и т.н. няма вече да е столица.

И между другото - аз 5 години учих профилирана география, и когато ставаше въпрос за "урбанизация", не веднъж бяха споменавани градове като Рим и Париж, които поемат прекалено много товар на плещите си ... Французите и до ден днешен се опитват изкуствено да развиват провинциалните центрове, за да се отнеме малко от натиска върху столицата.

Роден съм в София, родителите ми са от София, но честно казано няма да се почуствам особено накърнен ако ни отнемат столичния статут.

ПС - Никой да не се обърква - абсолютно съм наясно че подобна идея никога няма да бъде осъществена. Просто ми се вижда умно измислена цялата работа. И между другото - мислите ли че колектив от умни хора не е предъвкал кусурите които изтъкват асоциални тийнейджъри във форум за компютърни игри ?

Проблема на България не е че София е столица, а че в голяма част от населените места няма поминък за хората. За това всички се бутат в големите градове (не само в София, но най-вече). Във Франция селянинът от Бордо или Шампан произвежда най-известните вина в света и за това не му се ходи в градовете. Както вече отбелязах, променянето на столицата е бягство от проблема а не решение.

Профил ICQ

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Дек 2007 20:06

По-добре би било Велико Търново да е столица :roll:

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Дек 2007 21:27

Село Беброво (на 12 км от Елена) ftw :D

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 23 Дек 2007 22:00

Ааа... Как искам да видите украсата на моя скъп градец, който всички знаете... Адски много искам...

Профил WWW

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 00:23

Ноториъс, серем ти на остроумните коментари ... Не става въпрос бизнеса да се махне изцяло от София, ест. че тук ще продължи да същестува ... Да не би бизнеса в София, да е спрял бизнеса в Стара Загора ..

Чисто и просто, както Хай Волтидж каза, част от функциите на града отпадат и натиска върху него намалява ( а не спира ) ...

Боклука ще намалее, защото ще намалее изкуствения прираст и боклука няма да се увеличава с такива темпове ... Освен това ще може да му се обърне цялостно внимание, предвид липса на други проблеми ( между другото, боклука беше просто пример, възприеми каквото написах и за други належащи проблеми в София, като например жилищното пространство )

Очевидно не знаеш нищо за Австралия, и това че си чул по телевизията имената Камбера и Сидни и сега си решил да ги споменеш, няма да го прикрие. Както и да е, ест. че в София ще идват хора, както продължават да идват и хора в Бургас от околностите му да речем, става въпрос че ЩЕ НАМАЛЕЯТ ...

И повярвай ми - положението на държавните структури влияе на бизнеса. Знаеш ли кое още по добре влияе на бизнеса - многото евтина и свободна земя, за които се взимат и допълнителни преференции, защото "се гради столица" ...

И пак повтарям - колектива от хора които са ги мислели тия неща, смятам че са малко по умни от мен или теб, или може би греша ?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 01:30

slim_k написа:
Ноториъс, серем ти на остроумните коментари...

Те са много... ще вземеш да си прецакаш я стомаха я червата... по-добре недей

slim_k написа:
Боклука ще намалее, защото ще намалее изкуствения прираст и боклука няма да се увеличава с такива темпове ... Освен това ще може да му се обърне цялостно внимание, предвид липса на други проблеми ( между другото, боклука беше просто пример, възприеми каквото написах и за други належащи проблеми в София, като например жилищното пространство )

Аз продължавам да твърдя че "изкуствения прираст" няма да намалее
Обори ме, недей да повтаряш едно и също

slim_k написа:
Очевидно не знаеш нищо за Австралия, и това че си чул по телевизията имената Камбера и Сидни и сега си решил да ги споменеш, няма да го прикрие.

Много ми е интересно как стигна до тоя извод...

slim_k написа:
Както и да е, ест. че в София ще идват хора, както продължават да идват и хора в Бургас от околностите му да речем, става въпрос че ЩЕ НАМАЛЕЯТ...

ЗАЩО СИ ВЪОБРАЗЯВАШ ЧЕ ЩЕ НАМАЛЕЯТ?!
16 пъти те питах и ти продължаваш да пишеш колкото да отбиеш номера

slim_k написа:
И повярвай ми - положението на държавните структури влияе на бизнеса.

Че има известно влияние - има
Но не е много голямо

slim_k написа:
Знаеш ли кое още по добре влияе на бизнеса - многото евтина и свободна земя, за които се взимат и допълнителни преференции, защото "се гради столица"

Евтината земя може и да привлече някой да си направи вила но човек няма да започне бизнес на майната си където няма къде да си продава продукта (независимо какъв е той) само защото земята е евтина
Най-много да се построят заводи но надали това ще спре прираста на София

slim_k написа:
И пак повтарям - колектива от хора които са ги мислели тия неща, смятам че са малко по умни от мен или теб, или може би греша ?

Нито теб познавам нито тях
Трудно бих могъл да преценя кой е по-умен

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 01:39

Ох, човеко, изкуствения прираст намалява защото има ново място с работни места ( по надолу и за работните места, да не кажеш че съм повтарял ) ... И не само това - има специални "промоцийки" към новозаселващите се, защото държавата иска да си засели новата столица за която е хвърлила толкова пари ...

И като стана въпрос за промоцийки за по лесно изграждане на новата столица чрез частни инициативи - споменах и ти по долу "преференции"-те ... Става въпрос за преференции за производители, които няма как да не съпровождат таква радикална промяна, каквато е сменяне на главния град. На чужди инвеститори и български фирми и корпорации се дават специални данъчни, митни и други облекчения които важат за района на Луковит ( примерно, щото вече го правят на много места, както и в София ), както и се гарантира заселването на "работните коне" от провинцията.

Успя ли да ми проследиш мисълта и успя ли да разбереш как част от провинциалистите ще се насочат към новата столица и как ще започнат да се създават предприятия там ?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 01:49

slim_k написа:
Ох, човеко, изкуствения прираст намалява защото има ново място с работни места ( по надолу и за работните места, да не кажеш че съм повтарял)

... И не само това - има специални "промоцийки" към новозаселващите се, защото държавата иска да си засели новата столица за която е хвърлила толкова пари ...

И като стана въпрос за промоцийки за по лесно изграждане на новата столица чрез частни инициативи - споменах и ти по долу "преференции"-те ... Става въпрос за преференции за производители, които няма как да не съпровождат таква радикална промяна, каквато е сменяне на главния град. На чужди инвеститори и български фирми и корпорации се дават специални данъчни, митни и други облекчения които важат за района на Луковит ( примерно, щото вече го правят на много места, както и в София ), както и се гарантира заселването на "работните коне" от провинцията.

Успя ли да ми проследиш мисълта и успя ли да разбереш как част от провинциалистите ще се насочат към новата столица и как ще започнат да се създават предприятия там ?

Аз ти следя мисълта още от началото... просто досега тъпчеше на едно място
Всичко това е много хубаво НА ТЕОРИЯ
НО
1.Държавата няма достатъчно пари които да налее за подобен проект
2.Дали ще се намерят достатъчно частни инвеститори които да рискуват да започнат бизнеса си там с надеждата че ще се получи верижна реакция вместо на сигурно да си вкарат парите в София или друг голям град?

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 02:27

Тъпча на едно място, защото не мисля че очевидни неща имат нужда от обяснение ...

Един сериозен проблем на страната ни е, че риска се възприема като лукс ... "За кво да рискувам, като може да загубя от това" ... Това което липсваше на прехода ни бяха точно радикалните решения. Затова се влачим като идиоти ... ( целия абзац е лично мнение )

Профил

Цар
Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 24 Дек 2007 11:29

Калински написа:
По-добре би било Велико Търново да е столица :roll:

Май не. Май наистина не.

QVOD
·EST·INFERIVS

Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по