Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
В момента играе: Knight online
Заглавие:
Публикувано на: 05 Юли 2007 09:22

@Irenicus, ти наистина много радваш. До сега не бех виждала някой да се самообори само в рамките на 3-4 реда и то не напълно изписани. Направо ми скри топката. Получаваш първо място в класацията ми.
Но чакай да ти обясня за какво иде реч, че да осмислиш

Irenicus написа:
1.По някои въпроси всички хора попадат под общ знаменател
Такива въпроси са например притежаването на гръбначен стълб, способността да се диша и ФАКТА ЧЕ НИКОЙ НЕ ПРАВИ НИЩО ПРОСТО ОТ ДОБРОТАТА НА СЪРЦЕТО СИ БЕЗ ДА ЧАКА НЕЩО В ЗАМЯНА

Моля те, прочети подчертаното от мен и от тед. (После ще вкарам една вметка.)
Irenicus написа:
2.Когато мнението ми съвпада с фактите то Е чистата и неподправена истина (или поне най-близкото й съответствие)

Така, самият факт "или поне най-близкото и съответствие", както си го написал автоматично те оборва.
Ако ще съ тъп и упорит в изказванията си(както до момента), поне не допускай варианта да не си прав, както правиш. С това си изказване, просто каза "Аз съм прав или поне съм близо до правилното."
Има един лаф "За малко и почти не се брои", както няма "малко бременна", така няма и малко прав.

Да се върна на първото подчертаване. Има хора, които правят неща за другите, без да очакват нищо в замяна. Носят една думичка, която звучи така - "приятели". Жалкото е, че в днесшно време бъркаме "познат" и "приятел" (роднини не ги броя).

Да се върнем сега малко и на темата:
1999г. на 13 август (петък), пълнолуние, Венера и Марс се подредиха - преживях един край на Света.
2000г. По-точно 99 - 2000 на връх НГ преживях втори Край на света.
Имаше и още един ама вече не помня кога беше, ама скоро беше.
Не знам за вас, ама мисля и този от 2012г.

Така, това че магнитното поле се мести - факт. Местило се е няколко пъти до сега и сега ще се обърне.
Това че си имаме парников ефект - тъпо (след малко ще обясня).
Това че земните плочи се местят - факт. Все пак Африка се катери в/у Европа с по 2 сантима на година. Какво е общото ли? С местенето на континентите, се местят и климатичните пояси в които попада дадена местност. С парниковия ефект - ами силата, с която се усещат промените се засилва. Все пак всеки забеляза ненормално топлата зима....
Колкото и да ви е страно, по всяка вероятност Бг се мести към климата на Сахара и има вероятност в нашето поколение да видим бая промени (за сега се предвиждат.).

Колкото до сондите - летат си - кеф, ама ние нищо няма да видим от тях. Дали ме гони любопитство? Да, щще ми седа знам какво има Там. Ама Хъбъл вече почти стигна звезди от началото на вселената. Не се ли плашите, че ако построят по-мощен телескоп, щевидят, че зад големия взрив има още нещо и ще ни размажат в земята идеите за Космос, Вселена и т.н. ?

Ае ^^ Писна ми да пиша ;)

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Юли 2007 13:24

Цитат:
Не се ли плашите, че ако построят по-мощен телескоп, щевидят, че зад големия взрив има още нещо и ще ни размажат в земята идеите за Космос, Вселена и т.н. ?

Ми не...да ги е страх астрофизиците. На мен това, колко е слабо "слабото взаимодействие" и къде се "губи" черната материя, хич не ме касае лично.
Мисля, че докато икономическия ефект, от някъкво ново фондаментално откритие стигне до нас, ние вече ще сме се адаптирали.
М/у другото вече е доказано, че хипотезата за "големият взрив" не е много вярна - защото вселената се разширява, но не равномерно (както би следвало от голям взрив), а с увеличаваща се скорост.

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 05 Юли 2007 15:49

IceQueen написа:
@Irenicus, ти наистина много радваш. До сега не бех виждала някой да се самообори само в рамките на 3-4 реда и то не напълно изписани. Направо ми скри топката. Получаваш първо място в класацията ми.
Но чакай да ти обясня за какво иде реч, че да осмислиш

Irenicus написа:
1.По някои въпроси всички хора попадат под общ знаменател
Такива въпроси са например притежаването на гръбначен стълб, способността да се диша и ФАКТА ЧЕ НИКОЙ НЕ ПРАВИ НИЩО ПРОСТО ОТ ДОБРОТАТА НА СЪРЦЕТО СИ БЕЗ ДА ЧАКА НЕЩО В ЗАМЯНА

Моля те, прочети подчертаното от мен и от тед. (После ще вкарам една вметка.)
Irenicus написа:
2.Когато мнението ми съвпада с фактите то Е чистата и неподправена истина (или поне най-близкото й съответствие)

Така, самият факт "или поне най-близкото и съответствие", както си го написал автоматично те оборва.
Ако ще съ тъп и упорит в изказванията си(както до момента), поне не допускай варианта да не си прав, както правиш. С това си изказване, просто каза "Аз съм прав или поне съм близо до правилното."
Има един лаф "За малко и почти не се брои", както няма "малко бременна", така няма и малко прав.

Да се върна на първото подчертаване. Има хора, които правят неща за другите, без да очакват нищо в замяна. Носят една думичка, която звучи така - "приятели". Жалкото е, че в днесшно време бъркаме "познат" и "приятел" (роднини не ги броя).

Казах че думите ми са най-близкото съответствие на чистата и неподправена истина (забележи моля те че става дума за най-близкото съответствие на истината, не на факта) защото действително такова животно не същесвтува (винаги съществуват изключения... като ще си говорим лафове има и за този случай един "изключенията само потвърждават правилото". И това е поредния факт... моля прости ми че за разлика от теб когато аз споря боравя с факти... обичам да съм новатор :roll:) а не защото това което казвам е "почти вярно"
Подозирам че си съвсем наясно че не съм поставял под съмнение думите си но просто си решила да се правиш на интересна
Така че, моме, като си решила да спориш и да се правиш на хитра поне недей да се ловиш за илюзорни сламки (както правиш до момента), става ли?
Айде жива и здрава

Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com