Иди на:  
търсене   регистрация   чат   помощ   правила   влизане в сайта
Автор Съобщение

Аватар
Заглавие: Изкуствен Интелект (AI) и прилаганете му в реалността
Публикувано на: 17 Мар 2007 16:50

Наскоро почнах да се занимавам с това.Търся книги каквито и да са (на английки или български език) за писането на драйвери,автоматизацията и програмирането на невронни мрежи и изкуствен интелект ! Ако някой намери нещо интересно в нета да сподели.Ако знаете книжно издание моля споделете името му и адреса от който мога да го закупя.Благодаря за съдействието !

Профил

Аватар
Заглавие:
Публикувано на: 17 Мар 2007 18:12

За AI има няколко добри книжки (предимно за писане на ботове за игри/НПЦ), но ще са ти от полза, макар че в тях се разисква повече скриптираното поведение на дадено НПЦ. Има ги в demonoid.com

За невронни мрежи: http://www.sourcecore.net/forums/ (iBob -> луд манияк на тази тема, също един от програмистите на ЕРА), може да си лафиш с него в #c++

В нет-а не съм се ровил за невронни мрежи, но до колкото си спомням в bgdev.org беше разисквана подобна тематика, може да метнеш и там един поглед, за другото, ползвай Гугълчо. Също в ГеймДев.нет имаше преди една доста добра серия от статий за AI (flipcode.com макар закрит, мисля имаше и той една статия за AI, отново предимно за игри).

За драйвъри, ако е за линукс, тогава може да погледнеш уроците на PxL в bgdev.org, ще ти дадет насока, а ако питаш гугъл ще получиш 2 доста обширни статий от порядака на 11 страници всяка. Но там е лесно, защото имаш добро API и лесно се работи с кернел-а.

За Уйндолс е много по-различно и сложно. Там зависиш и от версията на ОС-а, не съм се занимавал с писането на драйвъри под Уйн, затова повече инфо ще намериш в msdn форумите и предполагам codeproject + google.

Успех в това, което си подхванал. Не е лесно, но сигурно знаеш. :lol:

Профил ICQ Skype WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  

Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:

Иди на:  
© 2009 PC Mania | Реклама | Контакти web by: ilyan.com